Indhold

Gin hass

Indhold

Min skønne moster har introduceret os for Gin Hass – det er allerede blevet et fortræffeligt bekendtskab. Det er lige en drink med gin for mig – sød, syrlig og lidt bitterhed fra gin, men uden at smage af grantræer (som jeg eller nogen gange godt synes at gin kan).

Gin Hass er en lækker drink med gin, vi har nu serveret den ved flere lejligheder, og det er bestemt en drink der falder i både mænd og kvinders smag, den er forholdsvis nem at lave, og så passer den bare godt ind i flere forskellige sammenhænge.

Den kan drikkes før maden, efter maden eller bare som en hyggelig aftendrink. Det er en super drink hele året rundt, både om vinteren med lækker smag af citrus og om sommeren, fordi den er lækker, frisk og slukker tørsten godt.

Gin hass - Opskrift på den populære cocktail gin hass, som består af gin med mangosirup, lime og lemonsodavand

Gin Hass opskrift

Her er vores bud på en lækker Gin Hass – helt klassisk med gin, lime, mangosirup og lemonsodavand. Det skal man vist ikke lave for meget om på. Brug for eksempel den lækre økologiske gin fra Nordic By Nature og en god lemon sodavand fra Macarn. Hvis du er mere til schweppes lemon eller fanta lemon, passer de også fint til i smagen.

Pynt din drink fint med lime i skiver og frisk mange i tern.

Gin hass - Opskrift på den populære cocktail gin hass, som består af gin med mangosirup, lime og lemonsodavand
4.5 fra 2 stemmer

Gin Hass opskrift

Sød og frisk drink med gin!
Udskriv Pin
Forb. tid 5 min
Ret Drinks
Køkken Dansk
Antal 1 glas

Ingredienser

 • 4 cl gin
 • 2 cl limesaft, ca. 1 lime, presset
 • 2 cl mangosirup, Vi bruger den fra Monin
 • 1 dl lemon sodavand
 • Isterninger

Sådan gør du

 • Fyld et glas med isterninger.
 • Hæld gin og limesaft i glasset og fyld op med lemon-sodavand.
 • Slut af med at hælde mangosirup over.
 • Pynt evt. med limeskive og mangotern.
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Cocktail, Gin, Lime, Nytår
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Gin Hass smager godt sammen med en skål saltmandler

Gin til en hver smag

Gin er kommet på mode – alle vil drikke gin og man kan få gin alle steder efterhånden. Derudover er der sket en masse på smagen af gin. Hvor den førhen udelukkende smagte af grantræer og måske ikke var noget for så mange mennesker, så kan man i dag få mange slags gin, og ikke udelukkende den traditionelle med smag af enebær.

Nu fås gin i alle smagsvarianter, og i Danmark produceres der over 50 forskellige slags gin. I Gin Hass kan de fleste dog være med på at drikke en drink med gin af den almindelige slag. Den er nemlig rigtig sød og frisk på grund af mangosiruppen og lemon/lime. Den er derfor også blevet et hit hos mange kvinder der ellers måske ikke er til gin normalt. Det er nemlig en rigtig tøsedrink.

Gin hass i alkoholfri version

Du kan sagtens lave en drink uden gin for eksempel til børn eller dem der er gravide eller skal køre hjem. Den smager præcis lige så skønt uden gin, og med lidt fint pynt, er det en god voksen- og børnedrink.

Gin hass oprindelse

Denne cocktail er faktisk en dansk opfindelse. Den er opfundet af en dansk bartænder, men har med lynets hast spredt sig vidt omkring. Vi siger tusind tak til Kim Hass for en dejlig drink. Den ville vi ikke have været foruden.

Hvilken gin skal jeg vælge til denne cocktail?

Vælg en klassisk London dry gin for eksempel en Bombay Saphire eller en anden neutral gin i den billige prisklasse. Når den skal blandes med den søde sirup og citrussmage, skal den helst være neutral, men man smager den heller ikke så meget at det behøver at være en virkelig dyr gin. Vi er blevet rigtig glade for den økologiske gin fra danske Nordic By Nature, som kan fås i Føtex eller Bilka.

Gin hass bowle

Hvis du skal lave Gin hass til mange, kan du vælge at lave det i en bowle eller en kande. Her er angivet hvor meget du skal bruge hvis du skal lave hhv. 2 eller 4 liter.

Gin hass 2 liter

Til 2 liter skal du bruge:

 • 4,5 dl gin
 • 2,25 dl limesaft
 • 2,25 dl mangesirup
 • 1,1 liter lemon-sodavand
 • Isterninger

Gin hass 4 liter

Til 4 liter skal du bruge:

 • 9 dl gin
 • 4,5 dl limesaft
 • 4,5 dl mangesirup
 • 2,2 liter lemon-sodavand
 • Isterninger

Serveringsforslag

Server dine drinks med masser af is, og for eksempel med en skive lime og små mangotern. Vil du pynte dem lidt ekstra til for eksempel nytårsaften eller andre fester, så kan du bruge smukke sugerør og glimmerpynt.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:


Denne artikel er skrevet af:

Tina Westergaard Møller

Tina Westergaard Møller

Tina er 31 år og uddannet civilingeniør i Arkitektur. Arkitektblyanten er dog skiftet ud med laptop og piskeris, og nu bruger hun meget af sin tid på at dele glæden ved madlavning med Jer her på Madformadelskere. Tina har stået i køkkenet siden hun var lille, og havde som barn en drøm om at blive kok. Hun elsker at fremtrylle lækre desserter og kager, og dele dem med familie og venner.

2 reaktioner

 1. Hej
  Tak for mange gode indslag
  Nu har jeg lavet din rarbersirup
  Du skriver på et tidspunkt
  Skift mangosirup i din Gin Hass ud med hjemmelavet rabarbersirup.4 cl gin
  Det vil jeg prøve
  Men bliver usikker når du skriver
  2 cl limesaft, ca. 1 lime, presset
  2 cl mangosirup, Vi bruger den fra Monin
  1 dl lemon sodavand
  Isterninger
  I din opskrift
  Skal jeg stadigvæk putte limesaft i ??
  Hvor lang tid kan siruppen holde sig ??
  Kh Tine

  1. Ja jeg putter stadig Limesaft i. Du kan se opskriften med rabarbersirup her: https://www.madformadelskere.dk/rabarber-gin-hass/

   Det kan holde sig flere måneder hvis du skolder flasker/glas og skyller dem i atamon. Selvfølgelig skal det ikke stå så længe når det er først er åbnet. Efter åbning har jeg det nok en uges tid i køleskabet, men tror sagtens det kan holde længere.

   Mvh Tina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering
Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg