Min skønne moster har introduceret os for Gin Hass – det er allerede blevet et fortræffeligt bekendtskab. Det er lige en drink med gin for mig – sød, syrlig og lidt bitterhed fra gin, men uden at smage af grantræer (som jeg eller nogen gange godt synes at gin kan).
Gin Hass er en lækker drink med gin, vi har nu serveret den ved flere lejligheder, og det er bestemt en drink der falder i både mænd og kvinders smag, den er forholdsvis nem at lave, og så passer den bare godt ind i flere forskellige sammenhænge.
Den kan drikkes før maden, efter maden eller bare som en hyggelig aftendrink. Det er en super drink hele året rundt, både om vinteren med lækker smag af citrus og om sommeren, fordi den er lækker, frisk og slukker tørsten godt.
Gin Hass opskrift
Her er vores bud på en lækker Gin Hass – helt klassisk med gin, lime, mangosirup og lemonsodavand. Det skal man vist ikke lave for meget om på. Brug for eksempel den lækre økologiske gin fra Nordic By Nature og en god lemon sodavand fra Macarn. Hvis du er mere til schweppes lemon eller fanta lemon, passer de også fint til i smagen.
Pynt din drink fint med lime i skiver og frisk mange i tern.
Gin Hass opskrift
Ingredienser
- 4 cl gin
- 2 cl limesaft, ca. 1 lime, presset
- 2 cl mangosirup, Vi bruger den fra Monin
- 1 dl lemon sodavand
- Isterninger
Sådan gør du
- Fyld et glas med isterninger.
- Hæld gin og limesaft i glasset og fyld op med lemon-sodavand.
- Slut af med at hælde mangosirup over.
- Pynt evt. med limeskive og mangotern.
Hvad skal du huske til næste gang?
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Gin Hass smager godt sammen med en skål saltmandler
Gin til en hver smag
Gin er kommet på mode – alle vil drikke gin og man kan få gin alle steder efterhånden. Derudover er der sket en masse på smagen af gin. Hvor den førhen udelukkende smagte af grantræer og måske ikke var noget for så mange mennesker, så kan man i dag få mange slags gin, og ikke udelukkende den traditionelle med smag af enebær.
Nu fås gin i alle smagsvarianter, og i Danmark produceres der over 50 forskellige slags gin. I Gin Hass kan de fleste dog være med på at drikke en drink med gin af den almindelige slag. Den er nemlig rigtig sød og frisk på grund af mangosiruppen og lemon/lime. Den er derfor også blevet et hit hos mange kvinder der ellers måske ikke er til gin normalt. Det er nemlig en rigtig tøsedrink.
Gin hass i alkoholfri version
Du kan sagtens lave en drink uden gin for eksempel til børn eller dem der er gravide eller skal køre hjem. Den smager præcis lige så skønt uden gin, og med lidt fint pynt, er det en god voksen- og børnedrink.
Gin hass oprindelse
Denne cocktail er faktisk en dansk opfindelse. Den er opfundet af en dansk bartænder, men har med lynets hast spredt sig vidt omkring. Vi siger tusind tak til Kim Hass for en dejlig drink. Den ville vi ikke have været foruden.
Hvilken gin skal jeg vælge til denne cocktail?
Vælg en klassisk London dry gin for eksempel en Bombay Saphire eller en anden neutral gin i den billige prisklasse. Når den skal blandes med den søde sirup og citrussmage, skal den helst være neutral, men man smager den heller ikke så meget at det behøver at være en virkelig dyr gin. Vi er blevet rigtig glade for den økologiske gin fra danske Nordic By Nature, som kan fås i Føtex eller Bilka.
Gin hass bowle
Hvis du skal lave Gin hass til mange, kan du vælge at lave det i en bowle eller en kande. Her er angivet hvor meget du skal bruge hvis du skal lave hhv. 2 eller 4 liter.
Gin hass 2 liter
Til 2 liter skal du bruge:
- 4,5 dl gin
- 2,25 dl limesaft
- 2,25 dl mangesirup
- 1,1 liter lemon-sodavand
- Isterninger
Gin hass 4 liter
Til 4 liter skal du bruge:
- 9 dl gin
- 4,5 dl limesaft
- 4,5 dl mangesirup
- 2,2 liter lemon-sodavand
- Isterninger
Serveringsforslag
Server dine drinks med masser af is, og for eksempel med en skive lime og små mangotern. Vil du pynte dem lidt ekstra til for eksempel nytårsaften eller andre fester, så kan du bruge smukke sugerør og glimmerpynt.
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️
Hej
Tak for mange gode indslag
Nu har jeg lavet din rarbersirup
Du skriver på et tidspunkt
Skift mangosirup i din Gin Hass ud med hjemmelavet rabarbersirup.4 cl gin
Det vil jeg prøve
Men bliver usikker når du skriver
2 cl limesaft, ca. 1 lime, presset
2 cl mangosirup, Vi bruger den fra Monin
1 dl lemon sodavand
Isterninger
I din opskrift
Skal jeg stadigvæk putte limesaft i ??
Hvor lang tid kan siruppen holde sig ??
Kh Tine
Ja jeg putter stadig Limesaft i. Du kan se opskriften med rabarbersirup her: https://www.madformadelskere.dk/rabarber-gin-hass/
Det kan holde sig flere måneder hvis du skolder flasker/glas og skyller dem i atamon. Selvfølgelig skal det ikke stå så længe når det er først er åbnet. Efter åbning har jeg det nok en uges tid i køleskabet, men tror sagtens det kan holde længere.
Mvh Tina