Hjemmelavet passionsfrugtsirup er lækkert i drinks eller desserter. Man kan købe flere forskellige færdiglavede passionsfrugtsirupper eller man kan lave sin egen. Det er både nemt og hurtigt, og så kan du få smagen lige som du bedst kan lide den. Her får du vores opskrift på lækker sirup af passionsfrugt.
Hjemmelavet sirup til drinks
Denne sirup er super god i drinks eller oven på is eller panna cotta. Den smager skønt af de syrlige passionsfrugter, og har sødmen fra sukkeret. Prøv den hvis du skal lave en lækker sommerdrink, for eksempel en Gin Hass med passionsfrugt i stedet for mango.
Hvordan laver man passionsfrugtsirup?
Det er ikke svært at lave sirup af passionsfrugt, og det smager SÅ godt. Det er dog en smule dyrt, da passionsfrugter ikke er helt billige. Så ser du dem på tilbud, så må du slå til!
Til passionsfrugtsirup skal du bruge:
- Passionsfrugter
- Sukker
- Vand
Det er super nemt at lave. Kom frugtkødet med kernerne i en gryde med vand kog nogle minutter. Si herefter saften, så du skiller kernerne fra, og kom saften tilbage i gryden. Kog saften ind et par minutter sammen med sukker, og kom så siruppen på glas.
Passionsfrugtsirup opskrift
Her får du vores opskrift på en nem sirup med passionsfrugt til drinks eller desserter. Den er super god at have i køleskabet, så man altid kan bikse en lækker sommerdrink sammen.
Passionsfrugtsirup opskrift
Ingredienser
- 4 passionsfrugter
- 1/2 dl vand
- 80 g sukker
Sådan gør du
- Skær passionsfrugterne over, og skrab indmaden ud i en gryde. Tilsæt vand og kog op.
- Lad saften koge i cirka 5-10 minutter under låg, si herefter saften så du skiller kernerne fra, og hæld saften tilbage i gryden.
- Tilsæt sukker til den siede saft og kog op. Lad saften koge et par minutter til den tykner lidt og bliver som sirup (husk den tykner lidt mere når den køler af).
- Kom siruppen på et atamonskyllet glas og køl den ned inden den bruges.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Prøv også: Rabarbersirup
Serveringsforslag
- Brug i en Gin Hass, i stedet for mango
- Server ovenpå hjemmelavet vaniljeis
- Server ovenpå Panna Cotta, du kan evt. sætte den med lidt husblas så den bliver til passionsfrugtgele.
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her
Hej Tina
Jeg har købt en pose passionsfrugt tern (består af ren passionsfrugt) på frost i Bilka á 250 gram. Hvis jeg bruger det i stedet for friske passionsfrugter, har du nogen idé om, hvad forhold jeg så skal bruge af vand og sukker?
Håber du har en idé om det, og kan hjælpe mig 🙂
Mvh Trine
Hej Trine
Tak for din kommentar, jeg har ikke selv prøvet det. Men jeg synes at kunne læse andre steder af 1 passionsfrugt er cirka 15 gram i rent indmad/frugtkød med saft. Så det ville jeg starte med at prøve at gange op med så mange passionsfrugter du skal bruge, og så se hvordan det bliver. Jeg tænker det kommer til at passe nogenlunde i hvert fald.
Mvh Tina