Populært:

Passionsfrugtsirup

5

/5

15 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

5

/5

15 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Hjemmelavet passionsfrugtsirup er lækkert i drinks eller desserter. Man kan købe flere forskellige færdiglavede passionsfrugtsirupper eller man kan lave sin egen. Det er både nemt og hurtigt, og så kan du få smagen lige som du bedst kan lide den. Her får du vores opskrift på lækker sirup af passionsfrugt.

Passionsfrugtsirup i et lille glas med skaller fra passionsfrugten

Hjemmelavet sirup til drinks

Denne sirup er super god i drinks eller oven på is eller panna cotta. Den smager skønt af de syrlige passionsfrugter, og har sødmen fra sukkeret. Prøv den hvis du skal lave en lækker sommerdrink, for eksempel en Gin Hass med passionsfrugt i stedet for mango.

Hvordan laver man passionsfrugtsirup?

Det er ikke svært at lave sirup af passionsfrugt, og det smager SÅ godt. Det er dog en smule dyrt, da passionsfrugter ikke er helt billige. Så ser du dem på tilbud, så må du slå til!

Til passionsfrugtsirup skal du bruge:

  • Passionsfrugter
  • Sukker
  • Vand

Det er super nemt at lave. Kom frugtkødet med kernerne i en gryde med vand kog nogle minutter. Si herefter saften, så du skiller kernerne fra, og kom saften tilbage i gryden. Kog saften ind et par minutter sammen med sukker, og kom så siruppen på glas.

Passionsfrugtsirup opskrift

Her får du vores opskrift på en nem sirup med passionsfrugt til drinks eller desserter. Den er super god at have i køleskabet, så man altid kan bikse en lækker sommerdrink sammen.

Nem opskrift på lækker passionsfrugtsirup til drinks
5 fra 2 stemmer

Passionsfrugtsirup opskrift

Sød hjemmelavet sirup til drinks eller desserter
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Samlet tid 15 minutter
Ret Sirup
Antal 1 dl
Kalorier 639 kcal

Ingredienser

  • 4 passionsfrugter
  • 1/2 dl vand
  • 80 g sukker

Sådan gør du

  • Skær passionsfrugterne over, og skrab indmaden ud i en gryde. Tilsæt vand og kog op.
  • Lad saften koge i cirka 5-10 minutter under låg, si herefter saften så du skiller kernerne fra, og hæld saften tilbage i gryden.
  • Tilsæt sukker til den siede saft og kog op. Lad saften koge et par minutter til den tykner lidt og bliver som sirup (husk den tykner lidt mere når den køler af).
  • Kom siruppen på et atamonskyllet glas og køl den ned inden den bruges.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1dlKalorier: 639kcalKulhydrater: 159gProtein: 7gFedt: 2gMættet fedt: 1gNatrium: 99mgKalium: 1183mgFibre: 35gSukker: 118gA-vitamin: 4325IUC-vitamin: 102mgCalcium: 41mgJern: 5mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Prøv også: Rabarbersirup

Serveringsforslag

  • Brug i en Gin Hass, i stedet for mango
  • Server ovenpå hjemmelavet vaniljeis
  • Server ovenpå Panna Cotta, du kan evt. sætte den med lidt husblas så den bliver til passionsfrugtgele.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

2 kommentarer til “Passionsfrugtsirup”

  1. Hej Tina
    Jeg har købt en pose passionsfrugt tern (består af ren passionsfrugt) på frost i Bilka á 250 gram. Hvis jeg bruger det i stedet for friske passionsfrugter, har du nogen idé om, hvad forhold jeg så skal bruge af vand og sukker?
    Håber du har en idé om det, og kan hjælpe mig 🙂
    Mvh Trine

    Svar
    • Hej Trine

      Tak for din kommentar, jeg har ikke selv prøvet det. Men jeg synes at kunne læse andre steder af 1 passionsfrugt er cirka 15 gram i rent indmad/frugtkød med saft. Så det ville jeg starte med at prøve at gange op med så mange passionsfrugter du skal bruge, og så se hvordan det bliver. Jeg tænker det kommer til at passe nogenlunde i hvert fald.

      Mvh Tina

      Svar

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.