Panna cotta med passionsfrugt

Panna cotta er en italiensk flødedessert, som primært består af fløde, sukker og vanilje. Det er en sød dessert, og derfor er det skønt med lidt syrligt på toppen af sådan en dessert. Her får du vores bedste opskrift på panna cotta med passionsfrugt. Det er en skøn og frisk dessert, som du nemt selv kan lave til dine gæster. Derudover er det en smuk dessert.

Panna cotta med passionsfrugt-gele i glas

Frisk dessert som kan laves i god tid

Panna cotta er en rigtig god dessert til når man skal have gæster. Den kan nemlig forberedes i god tid, og serveres direkte fra køleskabet. Du undgår derfor at stå alt for meget i køkkenet og kan fokusere på dine gæster. Jeg elsker i hvert fald selv at vide at desserten står klar i køleskabet og venter, og at jeg bare kan servere den når hovedretten er spist.

Hvordan laver man panna cotta med passionsfrugt?

Det er faktisk ikke svært at lave panna cotta. Og det tager heller ikke lang tid. Det eneste det kræver er lidt god tid i køleskabet, så den kan nå at sætte sig inden servering.

Til selve panna cottaen skal du bruge:

  • Husblas, som skal ligge i blød i koldt vand inden den smeltes i fløden.
  • Piskefløde
  • Sukker
  • Vanilje, jeg bruger som regel vaniljepasta, korn fra vaniljestænger kan selvfølgelig også sagtens bruges.

Panna cotta betyder egentlig bare kogt fløde, og det er præcis hvad vi skal gøre. Husblassen skal ligge i blød i koldt vand, og i mens koges fløde, sukker og vanilje op. Når den har kogt et par minutter tages den af varmen, og den opblødte husblas tilsættes og smeltes i den varme fløde. Så hældes panna cottaen på glas og stilles på køl et par timer for at sætte sig.

Herefter kan man lave en gele af passionsfrugt. Til geléen skal du bruge:

  • Husblas, skal igen i blød i koldt vand.
  • Passionsfrugter, eller alternativt passionsfrugtsaft.
  • Sukker
  • Vand

Når man har lagt husblassen i koldt vand, kommer man indmadden fra passionsfrugterne, sukker og vand i en gryde og koger op. Når det har småkogt nogle minutter sier man saften, så man får siet kernerne fra. Hvis man godt kan lide kernerne, så kan man beholde dem i saften. De kan sagtens spises.

Så varmer man et par spiseskefulde af saften og smelter husblassen i. Herefter blandes det med resten af saften, og køles ned inden det hældes over panna cottaen. Nu skal de igen på køl indtil geléen har sat sig, og de er klar til servering.

Skrå panna cotta i glas med passionsfrugt på toppen

Panna cotta med passionsfrugt opskrift

Her får du vores opskrift på sød panna cotta serveret i glas med syrlig gele af passionsfrugt på toppen. Den er ikke specielt svær at lave, og så kan du lave den i god tid før dine gæster kommer.

Nem opskrift på panna cotta med passionsfrugt i glas

Panna cotta med passionsfrugt opskrift

Sød dessert i glas med syrligt passionsfrugtgele
5 fra 2 stemmer
Ret: Dessert
Køkken: Italiensk
Keyword: Dessert i glas, Panna Cotta, Passionsfrugt
Forberedelse: 5 minutter
Tilberedning: 15 minutter
Køleskab: 4 timer
Samlet tid: 4 timer 20 minutter
Udskriv Pin
Antal: 6 personer

Ingredienser

Panna cotta

  • 3 blade husblas
  • 1/2 l piskefløde
  • 60 g sukker
  • 1 tsk vaniljepasta

Passionsfrugt-gele

  • 2 blade husblas
  • 8 stk passionsfrugter, svarende til 2 dl frugtindmad med kerner
  • 160 g sukker
  • 1 dl vand

Sådan gør du

Panna cotta

  • Sæt husblas i blød i en skål med koldt vand i 5 minutter.
  • Kog i mens fløden op med sukker og vanilje, og lad den småboble et par minutter. Tag fløden af varmen.
  • Vrid den opblødte husblas og smelt den i fløden. Lad massen køle af et par minutter mens du finder glas frem.
  • Hvis du vil lave skrå panna cotta:
    Find et fad frem og rul et viskestykke og læg i fadet som glassene kan lænes op ad. Stil glassene i fadet op ad viskestykket så de står på skrå.
    Fordel forsigtigt panna cotta massen i glassene, og sæt dem på køl i minimum 2 timer til de har sat sig.

Passionsfrugt-gele

  • Læg husblassen i blød i en skål med rigeligt koldt vand.
  • Skrab indholdet fra passionsfrugterne ud i en gryde.
  • Tilsæt sukker og vand til frugtkødet, og kog op. Lad det småkoge under låg i 2 minutter og si herefter saften så du får kernerne siet fra.
  • Kom 2 spsk af saften tilbage i gryden og varm op. Smelt husblassen i den varme saft. Hæld den smeltede husblas sammen med den resterende passionsfrugtsaft, og lad det køle ned til cirka 37 grader.
  • Hæld forsigtigt den afkølede gele-massen over panna cottaerne. Lad de færdige panna cottaer stå i køleskabet 2 timer eller indtil geleen har sat sig helt inden de serveres.

Næringsværdi

Serving: 1 person | Kalorier: 548 kcal | Kulhydrater: 66 g | Protein: 6 g | Fedt: 32 g | Mættet fedt: 19 g | Kolesterol: 114 mg | Natrium: 68 mg | Kalium: 457 mg | Fibre: 12 g | Sukker: 50 g | A-vitamin: 2667 IU | C-vitamin: 35 mg | Calcium: 68 mg | Jern: 2 mg
HAR DU PRØVET OPSKRIFTEN?Nævn os på dit billede med @madformadelskere og tag #madformadelskere!

Prøv også: Panna cotta med rabarber og jule panna cotta.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Denne artikel er skrevet af:

Tina Westergaard Møller

Tina Westergaard Møller

Tina er 31 år og uddannet civilingeniør i Arkitektur. Arkitektblyanten er dog skiftet ud med laptop og piskeris, og nu bruger hun meget af sin tid på at dele glæden ved madlavning med Jer her på Madformadelskere. Tina har stået i køkkenet siden hun var lille, og havde som barn en drøm om at blive kok. Hun elsker at fremtrylle lækre desserter og kager, og dele dem med familie og venner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg