Madformadelskere / Søde sager / Dessert / Chokolademousse

Chokolademousse

Af:

Tina Westergaard Møller

Opdateret:

Udgivet:


Chokolademousse er en let og luftig fransk dessert, som smager dejligt at chokolade. I denne version er det æggehvide og flødeskum, der giver de lækre luftbobler i moussen, og det synes vi giver den bedste chokolademousse.

chokolademousse i glas klar til servering med flødeskum og hakket chokolade på toppen.

Den bedste mousse au chocolat

Chokolademousse, eller mousse au chocolat, er en dejlig ret at servere som dessert oven på et dejligt måltid mad. Desserten er lækker og cremet, med en dyb og intens chokoladesmag. Derfor er det også vigtigt at bruge en god chokolade for at få den bedste smag.

Herhjemme er chokolademousse mest en voksendessert – sådan noget vi laver hvis vi vil sidde og hygge lidt om aftenen når børnene sover, eller hvis vi har gæster på besøg. Dog er børnene også begyndt at blive vild med sådan en mousse nu her hvor de er blevet lidt større, og denne version er ikke så bitter, men lækker og cremet i smagen.

Mange er lidt bange for at kaste sig ud i at lave hjemmelavet chokolademousse. Det er faktisk ikke ret svært at lave det selv, og du kan med garanti imponere dine gæster med sådan en dessert.

6 glas med hjemmelavet chokolademousse uden husblas.

Flere søde sager

Ingrediensnoter

Æg – Vi laver det altid bare med almindelige friske æg, men du kan også sagtens vælge at bruge pasteuriserede æggeblommer og -hvider hvis du har det bedre med det.

Chokolade – Du kan vælge hvilken chokolade du helst vil bruge, alt efter hvordan du vil have smagen i den endelige mousse. Hvis du vil have en mere chokoladebitter og intens smag, skal du vælge en meget mørk chokolade, og du kan bruge en lysere chokolade hvis den skal være mere mild og børnevenlig. Vi har her brugt mørk chokolade 55%.

Fløde – Du skal bruge almindelig piskefløde til denne dessert. Vi har testet opskriften med både 36% og 38% piskefløde, og begge dele fungerer fint.

Alternative ingredienser

  • Du kan også fint lave din mousse med mælkechokolade hvis du bedre kan lide en mild chokoladesmag.

Hvordan laver man chokolademousse?

Det er ikke så svært at lave sådan en chokolademousse som mange tror. Så du skal ikke være bange for at kaste dig ud i at lave opskriften.

Først skal du smelte chokoladen. Det kan du gøre i mikrobølgeovnen eller i et vandbad. Lad den herefter køle ned, så den ikke er varm når den skal bruges.

Pisk så æggeblommer og sukker luftigt med en elpisker.

Pisk æggehviderne stive i en anden skål, og pisk fløden til en let skum i en tredje skål.

Nu skal mousse samles. Rør æggeblommemassen sammen med den smeltede chokolade. Vend de skiftpiskede æggehvider i, og til sidst flødeskummen. Pas på ikke at slå for meget luft ud massen, du skal bare vende den forsigtigt sammen med en dejskraber.

Så skal moussen på glas og derefter skal den sættes på køl i 4 timer så den kan sætte sig.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

luftig chokolademousse på ske.

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg lave desserten på forhånd?

Du kan nemt lave denne dessert på forhånd. Faktisk har den kun godt af at stå på køl natten over, det synes jeg den bliver endnu mere smagfuld og cremet af. Men hvis du ikke har mulighed for at lave den dagen før, så lav den i så god tid, at den kan nå at stå minimum 4 timer i køleskabet inden den skal spises.


Andre søde lækkerier

glas med mousse au chocolat.

Tips og Tricks

  • Topping
    • Du kan pynte toppen af chokolademoussen som vi foreslår her med flødeskum og hakket mørk chokolade, eller du kan pynte den på en anden måde. Det er også lækkert med hakkede pistacienødder, friske hindbær eller blåbær.

Serveringsforslag

  • Elsker din mousse som en dejlig dessert ovenpå et godt måltid mad.
  • Den kan også fint laves som en lille chokolademousse til kagetapas, hvis du anretter den i små glas.

Vil du prøve en anden måde at lave chokolademousse på?

Prøv vores hurtige chokolademousse med kun 2 ingredienser

topping af desserten med flødeskum og chokolade.

Opskrift på luftig mousse med chokolade

Her er vores opskrift på chokolademousse. Denne mousse bliver så lækker og cremet, og med en dyb intens smag af chokolade.

Hvis du vil gøre moussen mere børnevenlig, kan du evt. bruge en lys chokolade i stedet for, så bliver smagen af chokolade mere mild.

chokolademousse i glas klar til servering med flødeskum og hakket chokolade på toppen.
5 fra 3 stemmer

Chokolademousse

Intens og cremet chokoladedessert! Den franske mousse au chocolat på den bedste måde. Opskriften giver en let og luftig mousse med fint luftbobler, og den er perfekt at servere som dessert ovenpå et godt måltid mad.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 0 minutter
Køletid 4 timer
Samlet tid 4 timer 30 minutter
Ret Dessert
Køkken Fransk
Antal 6 personer
Kalorier 533 kcal

Ingredienser

  • 200 g mørk chokolade, hakket
  • 60 g sukker
  • 6 æggeblommer
  • 4 æggehvider
  • 3 dl piskefløde

Topping

  • 1 dl piskefløde
  • mørk chokolade

Sådan gør du

  • Hak chokoladen groft og smelt den over et vandbad eller i mikrobølgeovnen. Lad den køle ned, så den ikke er varm når den skal bruges.
    200 g mørk chokolade
  • Pisk æggeblommer og sukker luftigt med en elpisker.
    60 g sukker, 6 æggeblommer
  • Pisk æggehviderne stive i en anden skål og pisk fløden til en blød skum i en tredje.
    4 æggehvider, 3 dl piskefløde
  • Bland den smeltede chokolade med æggeblommemassen. Vend derefter æggevidderne forsigtigt i, og slut af med at vende flødeskum i. Det er vigtigt at vende det forsigtigt sammen med en dejskraber, så du ikke slår for meget luft ud af moussen.
  • Hæld blandingen på glas eller i en stor serveringsskål, og stil moussen på køl i minimum 4 timer. 
  • Ved servering piskes fløden til skum som kommes i en sprøjtepose med en stjernetyl og sprøjtes ud på toppen af chokolademoussen. Slut af med at drysse med hakket mørk chokolade.
    1 dl piskefløde, mørk chokolade

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 533kcalKulhydrater: 28gProtein: 10gFedt: 43gMættet fedt: 25gFlerumættet fedt: 2gEnkeltumættet fedt: 12gTransfedt: 0.01gKolesterol: 271mgNatrium: 67mgKalium: 354mgFibre: 4gSukker: 20gA-vitamin: 1253IUC-vitamin: 0.4mgCalcium: 93mgJern: 5mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Opdatering

Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 22. februar 2019 – Vi har efterfølgende gennemprøvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Denne opskrift er senest opdateret:

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Tina Westergaard Møller Avatar
5 from 3 votes (3 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.