Chokolademousse

Chokolademousse eller mousse au chocolat, er en dejlig ret at servere som dessert oven på et dejligt måltid mad. Desserten er lækker og cremet, med en dyb og intens chokoladesmag. Derfor er det også vigtigt at bruge en god chokolade for at få den bedste smag.

Herhjemme er chokolademousse mest en voksendessert – sådan noget vi laver hvis vi vil sidde og hygge lidt om aftenen når børnene sover, eller hvis vi har gæster på besøg. Børnene har smagt denne chokolademousse også, men den intense smag af mørk chokolade er ikke så børnevenlig, så de er mere til creme brulee.

Mange er lidt bange for at kaste sig ud i at lave hjemmelavet chokolademousse. Det er faktisk ikke ret svært at lave det selv – du skal kun bruge 4 ingredienser: chokolade, sødmælk, æg og sukker. Vi laver det altid bare med almindelige hele æg, men du kan også sagtens vælge at bruge pastueiserede æggeblommer og -hvider hvis du har det bedre med det.

opskrift på chokolademousse - det her er verdens bedste chokolademousse opskrift

Chokolademousse opskrift

Her er vores opskrift på chokolademousse. Denne mousse bliver så lækker og cremet, og med en dyb intens smag af chokolade. Mange laver også chokolademousse med fløde, men vi synes at sødmælk giver den helt perfekte balance.

Hvis du vil gøre moussen mere børnevenlig, kan du evt. bruge en lys chokolade i stedet for, så bliver smagen af chokolade mere mild.

Chokolademousse opskrift

Intens og cremet chokoladedessert!
Ret Dessert
Køkken Fransk
Forb. tid 30 minutter
Køletid 4 timer
Portioner 6 personer

Ingredienser

  • 2 dl sødmælk
  • 200 g mørk chokolade hakket
  • 2 æggeblommer
  • 4 æggehvider
  • 60 g sukker

Fremgangsmåde

  • Varm mælken op i en gryde til den når kogepunktet. Tag den af komfuret og pisk chokoladen ud i den varme mælk.
  • Når chokoladen er smeltet, piskes æggeblommerne i – pisk videre i ca. 3 minutter. Lad herefter massen hvile i 10 min – pisk den igennem 3-4 gange undervejs.
  • Pisk æggehviderne indtil de laver bløde hvide toppe, vi brugte røremaskinen med piskeris på. Kom herefter sukker i, og pisk ved høj hastighed i 3 min. 
  • Rør en tredje del af æggehviderne i chokoladeblandingen. Vend herefter forsigtigt det sidste æggehvide i chokoladen. Vend det forsigtigt sammen, så det ikke mister for meget luft.
  • Hæld blandingen på små glas eller i en serveringsskål, og stil på køl i minimum 4 timer. 
  • Serveres evt. med lidt hakket chokolade eller flødeskum, eller spises som den er.
Har du prøvet denne opskrift?Nævn os på dit billede med @madformadelskere brug #madformadelskere!

Prøv også: Chokolade/baileys dessert

Du kan nemt lave denne dessert på forhånd. Faktisk har den kun godt af at stå på køl natten over, det synes jeg den bliver endnu mere smagfuld og cremet af. Men hvis du ikke har mulighed for det, så lav den i så god tid, at den kan nå at stå minimum 4 timer i køleskabet inden den skal spises.

Inden serveringe kan du evt. pynte den med lidt flødeskum og hakkede pistacienødder.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Reader Interactions

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mad for madelskere - nem hverdagsmad for hele familien

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg

shares