Madformadelskere / Søde sager / Dessert / Baileys fromage

Baileys fromage

5

/5

2 timer 20 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

5

/5

2 timer 20 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Baileys fromage er en skøn voksendessert, som du kan lave klar på forhånd. Derfor er det både nemt, og så smager det altså virkelig godt. Det er et bud på en dejlig nytårsdessert til de voksne. Læs med her og få vores nemme opskrift på en fromage med smag af Bailey.

baileys fromage i glas med friske hindbær og hvid chokolade samt flødeskum

Nem dessert med baileys

Jeg har en svaghed for Baileys. Det smager altså bare godt, så hvorfor ikke bruge det i dessert?

Denne version er en klassisk fromage men med smag af Baileys. Så hvis du også er Baileys-elsker, så må du altså prøve den.

Det er en dessert der er nem at servere for gæster, for den skal laves klar på forhånd, og så skal den stå og sætte sig i køleskabet.

Det gør at du kan bruge tiden med dine gæster mens de er der, og ikke skal stå i køkkenet og lave desserten klar.

Du kan også sagtens pynte den nogle timer inden den skal serveres, og så er det bare at tage glassene ud af køleskabet og dele dem rundt til gæsterne.

Det er derfor også en dessert der passer perfekt til nytår, så kan du nemlig også have tid til at hygge dig med familien og gæsterne.

glas med baileys fromage med flødeskum, hvid chokolade og hindbær

Flere søde sager


Ingrediensnoter

Baileys – Jeg bruger her den originale, men du kan helt sikkert også bruge en af de nye versioner med andre smagsvarianter hvis du bedre kan lide dem.

Æg – Der skal æg i en fromage. Jeg bruger almindelig friske æg, men hvis du har det bedre med at bruge pasteuriserede, kan du sagtens gøre det. Jeg bruger altid hele æg til fromager, og det giver en perfekt luftig konsistens.

Husblas – Der skal husblas i her, men du skal ikke være bekymret for at arbejde med det hvis du ikke har prøvet det før. Det er faktisk slet ikke så svært som mange går og tror.

Hvid chokolade – Det giver en god smag, der passer godt med baileys. Du kan godt undlade chokoladen hvis du vil, og du kan også bruge mælkechokolade eller en anden chokolade hvis du hellere vil det.

Piskefløde – Der skal til sidst vendes flødeskum i. Det skal derfor være rigtig piskefløde du bruger til denne dessert.

Hvordan laver man Baileys fromage?

Hvis du har prøvet at lave andre fromager, så er denne opskrift sikkert meget lig det. Men her får du en kort gennemgang af hvad du skal igennem.

Først skal husblassen ligge i blød i koldt vand.

Samtidig piskes æg og sukker luftigt med en elpisker.

Chokoladen hakkes groft og varmes op i en gryde sammen med lidt fløde. Når det er varmt, vrides husblassen fri for vand, og smeltes i den lune chokolade.

Herefter røres Baileys i. Når massen er kølet ned til stuetemperatur, vendes den i æggesnapsen. Til sidst vendes letpisket flødeskum i, og massen hældes på glas som sættes i køleskabet.

Efter et par timer har desserten sat sig, og du kan pynte den på toppen med flødeskum, friske bær, hakket chokolade eller pynt efter eget valg.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

baileys dessert i glas med pynt på toppen

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan opbevarer man desserten?

Desserten skal stå i køleskabet indtil servering.

Kan jeg lave desserten klar på forhånd?

Ja det kan du sagtens. Hvis du laver den i god tid, kan du også pynte den nogle timer inden den skal serveres, og så har du masser af tid til at være sammen med dine gæster.

Andre fromageopskrifter du måske vil synes om

cremet dessert med baileys i glas

Tips og tricks til opskriften

  • Tag æggene ud af køleskabet i god tid inden du skal lave desserten. Det er en fordel hvis ingredienserne ikke er køleskabskolde, det gælder også Baileys. Hvis nogle af ingredienserne er for kolde, kan desserten skille.
  • Vend forsigtigt flødeskummen i til sidst, og pas på du ikke slår for meget luft ud af massen i mens.

Serveringsforslag

  • Server som en dejlig nytårsdessert, og pynt som her med flødeskum, friske hindbær og lidt guldglimmer.
  • Lav fromages i småglas og brug dem til desserttapas.

Elsker du fromage? Prøv også vores opskrift på Portvinsfromage

bailey fromage i glas med flødeskum og hindbær
toppen af fromagen er pyntet med toppe af flødeskum, hakket hvid chokolade og hindbær med guldstøv

Opskrift på Baileys fromage

Her får du vores opskrift på en lækker og cremet Bailey fromage med mild og lækker smag af Irish cream. Desserten er perfekt til nytårsaften eller andre festlige lejligheder.

Vi håber du får lyst til at kaste dig ud i det, og lave opskriften her. Vi er sikkert på at desserten vil være et hit hos dine gæster.

baileys fromage i glas med friske hindbær og hvid chokolade samt flødeskum
5 fra 2 stemmer

Baileys fromage

Opskrift på Baileys fromage
Nem og cremet dessert med Baileys, som du kan servere til nytår eller andre festlige lejligheder. Det er en voksendessert, som du nemt kan lave klar på forhånd, og som har smag af den lækre Irish cream.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 20 minutter
Køleskab 2 timer
Samlet tid 2 timer 20 minutter
Ret Dessert
Køkken Dansk
Antal 6 personer
Kalorier 466 kcal

Ingredienser

  • 4 blade husblas
  • 3 æg
  • 80 g sukker
  • 50 g hvid chokolade
  • 3 dl piskefløde
  • 2 dl Baileys

Pynt

  • 1 dl piskefløde
  • Friske hindbær
  • Hvid chokolade
  • Guldstøv

Sådan gør du

  • Læg husblassen i bløde i rigeligt koldt vand i 5 minutter.
    4 blade husblas
  • Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps med en elpisker.
    3 æg, 80 g sukker
  • Hak chokoladen groft og kom den i en gryde sammen med ½ dl af fløden. Varm op til chokoladen er smeltet, og massen er lun. Tag gryden af blusset.
    50 g hvid chokolade, 3 dl piskefløde
  • Vrid husblassen for vand, og smelt den herefter i den lune chokolademasse. Kom herefter Baileys i en tynd stråle mens du rører godt samtidig.
    2 dl Baileys
  • Rør forsigtigt baileys-chokoladen i æggesnapsen.
  • Pisk resten af fløden til en let skum, den må ikke være pisket for hårdt men en blød flødeskum, og vend den forsigtigt sammen med baileys-cremen.
  • Kom massen på glas, og sæt glassene i køleskabet i 2 timer.
  • Inden servering piskes fløde til skum, og desserten pyntes med flødeskum, friske hindbær, hakket hvid chokolade og lidt gulvstøv eller pynt efter eget valg.
    Friske hindbær, Hvid chokolade, Guldstøv, 1 dl piskefløde

Noter

Baileys

Denne dessert er lavet med den originale version. Der findes også andre smagsvarianter, og hvis du bedre kan lide dem, kan du sagtens lave fromagen med en af dem. Du kan også bruge andre mærker af Irish Cream.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 466kcalKulhydrater: 29gProtein: 7gFedt: 33gMættet fedt: 20gFlerumættet fedt: 2gEnkeltumættet fedt: 8gTransfedt: 0.01gKolesterol: 159mgNatrium: 58mgKalium: 118mgFibre: 0.02gSukker: 27gA-vitamin: 1101IUC-vitamin: 0.4mgCalcium: 73mgJern: 0.5mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Tina Westergaard Møller Avatar
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.