Hjem » Dessert » Appelsinfromage

Appelsinfromage

Vi kender alle den klassiske citronfromage, og appelsinfromage er den yderst velsmagende fætter. Denne fromage er mild og sød i smagen, og er derfor altid et hit hos både børn og voksne. Læs med her og få vores opskrift på en luftig og cremet appelsinfromage i glas. Den kan selvfølgelig også serveres i en stor skål hvis du foretrækker det.

appelsinfromage i glas med flødeskum, appelsinskive og chokolade på toppen

Sød og mild dessert

Vi elsker en god citronfromage herhjemme, men der er mange der har et anstrengt forhold til den klassiske mormordessert. Til dem er appelsinfromage et super godt alternativ.

Den er sødere i smagen, og så er den mild, lækker og cremet.

Det er en dessert man nemt kan lave i forvejen, så den er klar i køleskabet når hovedretten er spist og man trænger til lidt sødt ovenpå.

Børnene herhjemme er vilde med appelsinfromage. Det er lige noget der falder i deres smag. De elsker også appelsiner, så sammen med den søde cremede fromage og så lige med lidt flødeskum og chokolade på toppen så er de glade.

Det er altså en virkelig børnevenlig dessert, men vi voksne er nu også ret vilde med den.

Hvis du står og mangler en lækker og nem dessert med appelsin til at servere ovenpå et lækkert måltid mad, så bør du altså prøve denne her. Det er altså verdens bedste appelsinfromage med chokolade på toppen og skøn mild appelsinsmag.

4 glas med appelsinfromage pyntet med flødeskum, appelsinskive og chokolade med appelsiner og skeer ved siden af

Ingrediensnoter

Appelsiner – Til denne opskrift skal du vælge nogle saftige økologiske appelsiner. Du skal nemlig også bruge skallen, så sørg for de er økologiske. Hvis du har appelsiner der er lidt syrlige i smagen, så er de perfekte til fromagen, da den godt kan tåle lidt syrlighed. Hvis dine appelsiner er meget søde, kan du eventuelt tilsætte lidt citronsaft.

Æg – Der skal æg i en fromage. Vi bruger altid friske almindelige hele æg. Hvis du har det bedre med at bruge pasteuriserede æg, så kan du sagtens gøre det. Danske æg er salmonellafri, men det er ikke alle der vil spise dem i desserter rå.

Husblas – Køb husblas i blade. Det er ikke så svært at arbejde med som mange tror. Det vigtige er at opbløde det i koldt vand før du skal bruge det. Herefter vrides husblassen og smeltes i den varme appelsinsaft.

Hvordan laver man appelsinfromage?

Mange er bekymrede for at kaste sig ud i fromager med husblas. Det skal du ikke være. Det er faktisk ikke så svært. Følg blot opskriften længere nede på siden her, så skal det nok blive rigtig lækkert.

Først skal du have pisket æg og sukker luftigt. Her bør du bruge røremaskinen eller en håndmixer. I mens skal husblassen ligge i blød i koldt vand. Så skal du rive appelsinskal og presse appelsinerne. Den udblødte husblas skal smeltes i lidt af appelsinsaften, som derefter blandes med den resterende saft og appelsinskallen.

Nu skal saften hældes i den luftige æggesnaps, som til sidst vendes med pisket flødeskum, og så skal den hældes på glas og i køleskabet. Inden servering kan din fromage pyntes med flødeskum, hakket chokolade og appelsinskiver.

Du kan sagtens lave desserten dagen inden den skal serveres, så har du bedre tid, og fromagen kan nå at sætte sig ordenligt.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

4 appelsinfromage i glas med flødeskum, hakket chokolade og appelsinskiver på toppen

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan opbevarer man appelsinfromage?

Den færdige appelsinfromage skal opbevares i køleskabet.

Jeg kan lave fromagen dagen før?

Ja. Du kan sagtens lave fromagen tidligere på dagen eller dagen før. Den har godt af at stå og sætte sig på køl, og kan altså sagtens holde sig til dagen efter. Hvis du laver den dagen før, så anbefaler jeg at du venter med at pynte den til den skal serveres, ellers kan flødeskummen godt klaske lidt sammen ovenpå desserten

Kan jeg bruge andet end appelsiner?

Ja! Denne opskrift kan du bruge til fromage med andre citrusfrugter også. Prøv for eksempel med grape, lime eller citron.

Skal jeg servere den i glas?

Nej du kan servere den præcis som du har lyst til. Der er nogle der hellere vil servere fromage i en stor skål, og det kan du også sagtens gøre med denne opskrift. Glas er nemt at servere, og derfor laver vi som regel desserter i glas fremfor i en stor skål. Men det er helt op til dig.

Til hvilken anledning kan jeg servere appelsinfromage?

Fromagen egner sig super godt til en masse forskellige anledninger. Den er perfekt hvis du leder efter en påske- eller nytårsdessert i glas, eller hvis du har inviteret på julemad eller andesteg til Mortensaften. Det er en dessert både børn og voksne elsker, da den er mild og lækker i smagen. Du kan servere den i glas eller i en stor skål som I kan dele ved bordet.

Andre opskrifter på fromage du måske vil synes om

Appelsinfromage i glas med appelsiner og skeer ved siden af

Anbefalet udstyr til appelsinfromage

Følgende produktvisninger indeholder reklamelinks

GRATIS FRAGT
Ankarsrum AKM 6230 køkkenmaskine matsort
Ny udgave af den legendariske Ankarsrum Assistent røremaskine, som er blevet produceret i Sverige siden 1940. Forbedret motor med 1500 watt, som bl.a. kører mere ensartet, selv ved store belastninger. Den nyudviklede motor er samtidig endnu mere lydsva
Pris fra 4.695,00
Frederik Bagger Crispy Lowball, whiskyglas 2 stk.
Crispy Lowball er to elegante whiskyglass med et smukt og detaljerigt udskåret mønster, som giver dem Frederik Baggers elegante Crispy-look. Glassene er lavet af økovenligt krystalglas uden giftige tilsætningsstoffer, og så kan de tilmed vaskes op i opva
Pris fra 233,00
Alessi Citruspresser Stål
Elegant og særpræget citruspresser, der er blevet et vaskeægte designikon i Alessi serien. Presseren har en æstetisk form, der tager sig godt ud i det moderne såvel som klassiske hjem, og som desuden er medvirkende til en effektiv presning af citroner.
Pris fra 451,00

Opskrift på den bedste fromage med appelsin

Her får du vores opskrift på appelsinfromage. Det er en mild fromage med smag af appelsin, og den er et hit hos både børn og voksne.

Det er en nem dessert, som du kan servere i glas eller i en stor skål hvis du hellere vil det. Jeg håber du får lyst til at prøve opskriften af, og servere desserten for din familie.

appelsinfromage i glas med flødeskum, appelsinskive og chokolade på toppen
5 fra 4 stemmer

Appelsinfromage

Opskrift på klassisk appelsinfromage
Appelsinfromage serveret i glas eller stor skål og pyntet med flødeskum, hakket mørk chokolade og skiver af frisk appelsin. Perfekt påskedessert eller dessert ovenpå en god middag. Det er en skøn og nem dessert som både børn og voksne elsker.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 20 min
Tilb. tid 10 min
Hviletid 2 t
Samlet tid 2 t 30 min
Ret Dessert
Køkken Dansk
Antal 6 personer
Kalorier 401 kcal

Ingredienser

 • 4 blade husblas
 • 3 æg
 • 100 g sukker
 • 3 appelsiner, store
 • 4 dl piskefløde

Pynt:

 • 2 spsk mørk chokolade, finthakket
 • 1 skive appelsin

Sådan gør du

 • Læg først husblas i blød i koldt vand i 5 minutter.
 • Pisk så æg og sukker til en luftig æggesnaps, brug røremaskine eller en håndmixer.
 • Riv skallen på appelsinerne fint (du skal bruge 1 spsk. revet appelsinskal) og pres saften ud af appelsinerne (du skal bruge 1,5 dl. appelsinsaft).
 • Vrid husblassen og kom den ned i en gryde sammen med 2 spsk. af appelsinsaften. Opvarm ved lav varme indtil husblassen er helt smeltet. Rør rundt imens.
 • Når husblassen er smeltet tages gryden af varmen, og den resterende appelsinsaft og den revne appelsinskal tilføjes. Vend nu forsigtigt appelsinsaften med husblas og appelsinskal i den luftige æggesnaps.
 • Pisk fløden til flødeskum. Vend forsigtigt flødeskummen i æggesnaps/appelsinmassen, gem lidt flødeskum til pynt (ca. 1 dl). Anret din appelsinfromage i en stor skål eller i mindre portionsglas, og stil den på køl i 2 timer så den kan sætte sig. Pynt med lidt flødeskum på toppen, hakket mørk chokolade og appelsinskiver inden servering.

Nutrition

Serving: 1personKalorier: 401kcalKulhydrater: 34gProtein: 5gFedt: 28gMættet fedt: 17gTransfedt: 1gKolesterol: 146mgNatrium: 49mgKalium: 312mgFibre: 3gSukker: 29gA-vitamin: 1317IUC-vitamin: 61mgCalcium: 101mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Børnevenlig dessert, Dansk dessert, Dessert i glas, Dessert med appelsin, Friske appelsiner, Fromage, Nem dessert, Nytårsdessert, Påske, Påskedessert
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 26. marts 2021 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering
KONTAKT

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund
[email protected]

COPYRIGHT

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge vores materiale i hverken privat eller kommercielt henseende. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.