Appelsinfromage

Vi kender alle den klassiske citronfromage, og appelsinfromage er den yderst velsmagende fætter. Denne fromage er mild og sød i smagen, og er derfor altid et hit hos både børn og voksne. Læs med her og få vores opskrift på en luftig og cremet appelsinfromage.

Indhold

appelsinfromage i glas med flødeskum, appelsinskive og chokolade på toppen

Sød og mild dessert

Vi elsker en god citronfromage herhjemme, men der er mange der har et anstrengt forhold til den klassiske mormordessert. Til dem er appelsinfromage et super godt alternativ.

Den er sødere i smagen, og så er den mild, lækker og cremet. Det er en dessert man nemt kan lave i forvejen, så den er klar i køleskabet når hovedretten er spist og man trænger til lidt sødt ovenpå.

Børnene herhjemme er vilde med appelsinfromage. Det er lige noget der falder i deres smag. De elsker også appelsiner, så sammen med den søde cremede fromage og så lige med lidt flødeskum og chokolade på toppen så er de glade. Det er altså en virkelig børnevenlig dessert, men vi voksne er nu også ret vilde med den.

4 glas med appelsinfromage pyntet med flødeskum, appelsinskive og chokolade med appelsiner og skeer ved siden af

Ingrediensnoter

Appelsiner – Til denne opskrift skal du vælge nogle saftige økologiske appelsiner. Du skal nemlig også bruge skallen, så sørg for de er økologiske. Hvis du har appelsiner der er lidt syrlige i smagen, så er de perfekte til fromagen, da den godt kan tåle lidt syrlighed. Hvis dine appelsiner er meget søde, kan du eventuelt tilsætte lidt citronsaft.

Æg – Der skal æg i en fromage. Vi bruger altid friske almindelige hele æg. Hvis du har det bedre med at bruge pasteuriserede æg, så kan du sagtens gøre det.

Husblas – Køb husblas i blade. Det er ikke så svært at arbejde med som mange tror. Det vigtige er at opbløde det i koldt vand før du skal bruge det. Herefter vrides husblassen og smeltet i den varme appelsinsaft.

Hvordan laver man appelsinfromage?

Mange er bekymrede for at kaste sig ud i fromager med husblas. Det skal du ikke være. Det er faktisk ikke så svært. Følg blot opskriften længere nede på siden her, så skal det nok blive rigtig lækkert.

Først skal du have pisket æg og sukker luftigt. Her bør du bruge røremaskinen eller en håndmixer. I mens skal husblassen ligge i blød i koldt vand. Så skal du rive appelsinskal og presse appelsinerne. Den udblødte husblas skal smeltet i lidt af appelsinsaften, som derefter blandes med den resterende saft og appelsinskallen.

Nu skal saften hældes i den luftige æggesnaps, som til sidst vendes med pisket flødeskum, og så skal den hældes på glas og i køleskabet. Inden servering kan din fromage pyntes med flødeskum, hakket chokolade og appelsinskiver.

4 appelsinfromage i glas med flødeskum, hakket chokolade og appelsinskiver på toppen

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan opbevarer man appelsinfromage?

Den færdige appelsinfromage skal opbevares i køleskabet.

Jeg kan lave fromagen dagen før?

Ja. Du kan sagtens lave fromagen tidligere på dagen eller dagen før. Den har godt af at stå og sætte sig på køl, og kan altså sagtens holde sig til dagen efter. Hvis du laver den dagen før, så anbefaler jeg at du venter med at pynte den til den skal serveres, ellers kan flødeskummen godt klaske lidt sammen ovenpå desserten

Kan jeg bruge andet end appelsiner?

Ja! Denne opskrift kan du bruge til fromage med andre citrusfrugter også. Prøv for eksempel med grape, lime eller citron.

Skal jeg servere den i glas?

Nej du kan servere den præcis som du har lyst til. Der er nogle der hellere vil servere fromage i en stor skål, og det kan du også sagtens gøre med denne opskrift. Glas er nemt at servere, og derfor laver vi som regel desserter i glas fremfor i en stor skål. Men det er helt op til dig.

Andre opskrifter på fromage du måske vil synes om

Appelsinfromage i glas med appelsiner og skeer ved siden af

Opskrift på den bedste fromage med appelsin

Her får du vores opskrift på appelsinfromage. Det er en mild fromage med smag af appelsin, og den er et hit hos både børn og voksne. Det er en nem dessert, som du kan servere i glas eller i en stor skål hvis du hellere vil det.

appelsinfromage i glas med flødeskum, appelsinskive og chokolade på toppen
5 fra 3 stemmer

Appelsinfromage

Opskrift på klassisk appelsinfromage, serveret i glas eller stor skål og pyntet med flødeskum, hakket mørk chokolade og skiver af frisk appelsin. Perfekt påskedessert eller dessert ovenpå en god middag.
Opskrift lavet af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Tilb. tid 30 min
Hviletid 2 t
Samlet tid 2 t 30 min
Ret Dessert
Køkken Dansk
Antal 6 personer
Kalorier 401 kcal

Ingredienser

  • 4 blade husblas
  • 3 stk æg
  • 100 g sukker
  • 3 stk appelsiner, store
  • 4 dl piskefløde

Pynt:

  • 2 spsk mørk chokolade, finthakket
  • 1 skive appelsin

Sådan gør du

  • Læg først husblas i blød i koldt vand i 5 minutter.
  • Pisk så æg og sukker til en luftig æggesnaps, brug røremaskine eller en håndmixer.
  • Riv skallen på appelsinerne fint (du skal bruge 1 spsk. revet appelsinskal) og pres saften ud af appelsinerne (du skal bruge 1,5 dl. appelsinsaft).
  • Vrid husblassen og kom den ned i en gryde sammen med 2 spsk. af appelsinsaften. Opvarm ved lav varme indtil husblassen er helt smeltet. Rør rundt imens.
  • Når husblassen er smeltet tages gryden af varmen, og den resterende appelsinsaft og den revne appelsinskal tilføjes. Vend nu forsigtigt appelsinsaften med husblas og appelsinskal i den luftige æggesnaps.
  • Pisk fløden til flødeskum. Vend forsigtigt flødeskummen i æggesnaps/appelsinmassen, gem lidt flødeskum til pynt (ca. 1 dl). Anret din appelsinfromage i en stor skål eller i mindre portionsglas, og stil den på køl i 2 timer så den kan sætte sig. Pynt med lidt flødeskum på toppen, hakket mørk chokolade og appelsinskiver inden servering.

Nutrition

Serving: 1personKalorier: 401kcalKulhydrater: 34gProtein: 5gFedt: 28gMættet fedt: 17gTransfedt: 1gKolesterol: 146mgNatrium: 49mgKalium: 312mgFibre: 3gSukker: 29gA-vitamin: 1317IUC-vitamin: 61mgCalcium: 101mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Dansk dessert, Dessert i glas, Dessert med appelsin, Fromage, Nem dessert, Nytårsdessert, Påske, Påskedessert
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Denne artikel er skrevet af:

Tina Westergaard Møller

Tina Westergaard Møller

Tina er 31 år og uddannet civilingeniør i Arkitektur. Arkitektblyanten er dog skiftet ud med laptop og piskeris, og nu bruger hun meget af sin tid på at dele glæden ved madlavning med Jer her på Madformadelskere. Tina har stået i køkkenet siden hun var lille, og havde som barn en drøm om at blive kok. Hun elsker at fremtrylle lækre desserter og kager, og dele dem med familie og venner.
Tina Westergaard Møller

Tina Westergaard Møller

Tina er 31 år og uddannet civilingeniør i Arkitektur. Arkitektblyanten er dog skiftet ud med laptop og piskeris, og nu bruger hun meget af sin tid på at dele glæden ved madlavning med Jer her på Madformadelskere. Tina har stået i køkkenet siden hun var lille, og havde som barn en drøm om at blive kok. Hun elsker at fremtrylle lækre desserter og kager, og dele dem med familie og venner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




Indhold

Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 6 år og Ellen på 4 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Populære opskrifter

Nyeste indlæg

Du vil måske også synes om