Populært:

Madformadelskere / Søde sager / Dessert / Chokolademousse med vand

Chokolademousse med vand

5

/5

10 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

5

/5

10 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Chokolade og vand – det er næsten altid dømt til at gå galt hvis man blander de 2 ingredienser. Men ikke denne gang! Denne chokolademousse med vand og chokolade som de eneste to ingredienser er opfundet af kokken Heston Blumenthal. Her får du vores version af en opskrift på den lynhurtige dessert vi har set i Masterchef Australia for flere år siden.

chokolademousse lavet på 2 ingredienser af vand og chokolade

Hurtig dessert på kun 10 minutter

Denne dessert er en af de hurtigste jeg kender. Det tager kun 10 minutter at piske denne mousse sammen, og det er ikke noget der skal sætte sig på køl. Den er simpelthen klar til servering med det samme. Så kan du forberede et par appelsinfileter og lidt crumble, og så har du verdens hurtigste dessert.

Ud over at denne mousse er nem, så er det altså også perfekt hvis man ikke kan tåle noget af det der traditionelt er i en chokolademousse. Denne her er nemlig uden både æg, fløde og husblas, den består udelukkende af chokolade og vand.

chokolademousse med appelsinfileter og crumble

Sådan laver du chokolademousse med vand

Den her opskrift er lidt speciel. Der er kun 2 ingredienser, og det er to ingredienser vi normalt får at vide man aldrig på blande. Så det er klart hvis du er lidt skeptisk… Det var jeg også første gang jeg så Heston lave det i Masterchef. Men det skulle selvfølgelig prøves.

Til denne mousse skal du bruge:

 • Chokolade, med 70%
 • Vand

Vælg en god chokolade med et højt kakaoindhold. Jeg har prøvet med nogle af de billige chokolader af tvivlsom kvalitet og lavere kakaoindhold, og der bliver moussen altså ikke rigtig fast.

Tricket er, at man først koget vand, og bruger der til at smelte chokoladen. Herefter køler man massen ned mens man pisker let, det er nemmest over et isbad.

Efter nogle minutter begynder massen at tykne, og lige pludselig bliver den til en fast mousse. Det er som trylleri, men det er altså ret sjovt at prøve, og så er det jo bonus at det smager skønt også. Jeg anbefaler et lille drys flagesalt på toppen. Det gør altså virkelig noget godt sammen med en bitter chokolade, bare prøv det!

Find opskriften på denne chokolademousse længere nede på siden her.

to quenelles af chokolademousse med vand, appelsinfileter og crumble på desserttallerken

Opskrift på chokolademousse med 2 ingredienser

Her får du verdens nemmeste og hurtigste chokolademousse med kun 3 ingredienser. Alt du skal bruge er altså vand og chokolade og nogle isterninger til at speede det hele lidt op med. Server din chokolademousse som en del af en desserttallerken for eksempel med lidt crumble og appelsinfileter eller med friske bær og lidt flødeskum på toppen.

chokolademousse lavet på 2 ingredienser af vand og chokolade
5 fra 1 stemme

Chokolademousse med vand

Opskrift på chokolademousse med kun 2 ingredienser inspireret af den engelsk kok Heston Blumenthal i Mastercehf Australia. Det er en lynhurtig måde at lave en chokolademousse uden æg, fløde og husblas.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 2 minutter
Tilb. tid 8 minutter
Samlet tid 10 minutter
Ret Dessert
Køkken Amerikansk
Antal 4 personer
Kalorier 299 kcal

Udstyr

 • Isterninger

Ingredienser

 • 200 g chokolade, min 70%
 • 155 g vand

Sådan gør du

 • Hak chokoladen groft og kom den i en skål af enten metal eller glas.
 • Bring vandet i kog i en gryde, og når det koger hældes det over den hakkede chokolade.
 • Forbered et isbad i en større skål, hvor skålen med chokolade kan stå oveni.
 • Rør rundt i vand og chokolade med et piskeris indtil alt chokoladen er smeltet. Sæt så skålen oven i skålen med is.
 • Pisk cremen et par minutter med piskeriset, mens den gradvist bliver tykkere. Når den har konsistens af en tyk sovs, tages skålen op af isbadet, og piskes fortsat.
 • Pisk langsomt indtil cremen får mousse tekstur, det sker lige pludselig, få hold godt øje, og tag den hellere op af vandbadet i god tid. Du kan altid sætte den tilbage hvis den skal have lidt mere.
 • Varm en ske under den varme hane, og form kugler af moussen. Server med et drys flagesalt og for eksempel med appelsinfileter og crumble eller med friske bær og flødeskum.

Hvad skal du huske til næste gang?Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 299kcalKulhydrater: 23gProtein: 4gFedt: 21gMættet fedt: 12gTransfedt: 1gKolesterol: 2mgNatrium: 12mgKalium: 358mgFibre: 5gSukker: 12gA-vitamin: 20IUCalcium: 38mgJern: 6mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

En kommentar til “Chokolademousse med vand”

 1. Hej
  Jeg prøvede denne flere gange for ca. 10 år siden, da den var et hit på da tidens platforme (inkl. en hvid chokolade version). Jeg blev bare aldrig solgt. For mig mangler den noget fylde.
  Der eri øvrigt tvivl om, hvorvidt det var Heston Beller Harold McG, der opfandt den.

  Svar

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering

Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.