Chokolade og vand – det er nรฆsten altid dรธmt til at gรฅ galt hvis man blander de 2 ingredienser. Men ikke denne gang! Denne chokolademousse med vand og chokolade som de eneste to ingredienser er opfundet af kokken Heston Blumenthal. Her fรฅr du vores version af en opskrift pรฅ den lynhurtige dessert vi har set i Masterchef Australia for flere รฅr siden.
Hurtig dessert pรฅ kun 10 minutter
Denne dessert er en af de hurtigste jeg kender. Det tager kun 10 minutter at piske denne mousse sammen, og det er ikke noget der skal sรฆtte sig pรฅ kรธl. Den er simpelthen klar til servering med det samme. Sรฅ kan du forberede et par appelsinfileter og lidt crumble, og sรฅ har du verdens hurtigste dessert.
Ud over at denne mousse er nem, sรฅ er det altsรฅ ogsรฅ perfekt hvis man ikke kan tรฅle noget af det der traditionelt er i en chokolademousse. Denne her er nemlig uden bรฅde รฆg, flรธde og husblas, den bestรฅr udelukkende af chokolade og vand.
Sรฅdan laver du chokolademousse med vand
Den her opskrift er lidt speciel. Der er kun 2 ingredienser, og det er to ingredienser vi normalt fรฅr at vide man aldrig pรฅ blande. Sรฅ det er klart hvis du er lidt skeptisk… Det var jeg ogsรฅ fรธrste gang jeg sรฅ Heston lave det i Masterchef. Men det skulle selvfรธlgelig prรธves.
Til denne mousse skal du bruge:
- Chokolade, med 70%
- Vand
Vรฆlg en god chokolade med et hรธjt kakaoindhold. Jeg har prรธvet med nogle af de billige chokolader af tvivlsom kvalitet og lavere kakaoindhold, og der bliver moussen altsรฅ ikke rigtig fast.
Tricket er, at man fรธrst koget vand, og bruger der til at smelte chokoladen. Herefter kรธler man massen ned mens man pisker let, det er nemmest over et isbad.
Efter nogle minutter begynder massen at tykne, og lige pludselig bliver den til en fast mousse. Det er som trylleri, men det er altsรฅ ret sjovt at prรธve, og sรฅ er det jo bonus at det smager skรธnt ogsรฅ. Jeg anbefaler et lille drys flagesalt pรฅ toppen. Det gรธr altsรฅ virkelig noget godt sammen med en bitter chokolade, bare prรธv det!
Find opskriften pรฅ denne chokolademousse lรฆngere nede pรฅ siden her.
Opskrift pรฅ chokolademousse med 2 ingredienser
Her fรฅr du verdens nemmeste og hurtigste chokolademousse med kun 3 ingredienser. Alt du skal bruge er altsรฅ vand og chokolade og nogle isterninger til at speede det hele lidt op med. Server din chokolademousse som en del af en desserttallerken for eksempel med lidt crumble og appelsinfileter eller med friske bรฆr og lidt flรธdeskum pรฅ toppen.
Chokolademousse med vand
Udstyr
- Isterninger
Ingredienser
- 200 g chokolade, min 70%
- 155 g vand
Sรฅdan gรธr du
- Hak chokoladen groft og kom den i en skรฅl af enten metal eller glas.
- Bring vandet i kog i en gryde, og nรฅr det koger hรฆldes det over den hakkede chokolade.
- Forbered et isbad i en stรธrre skรฅl, hvor skรฅlen med chokolade kan stรฅ oveni.
- Rรธr rundt i vand og chokolade med et piskeris indtil alt chokoladen er smeltet. Sรฆt sรฅ skรฅlen oven i skรฅlen med is.
- Pisk cremen et par minutter med piskeriset, mens den gradvist bliver tykkere. Nรฅr den har konsistens af en tyk sovs, tages skรฅlen op af isbadet, og piskes fortsat.
- Pisk langsomt indtil cremen fรฅr mousse tekstur, det sker lige pludselig, fรฅ hold godt รธje, og tag den hellere op af vandbadet i god tid. Du kan altid sรฆtte den tilbage hvis den skal have lidt mere.
- Varm en ske under den varme hane, og form kugler af moussen. Server med et drys flagesalt og for eksempel med appelsinfileter og crumble eller med friske bรฆr og flรธdeskum.
Hvad skal du huske til nรฆste gang?
Ernรฆringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prรธvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne hรธre hvad du synes om den. Lรฆg en kommentar, giv antal stjerner pรฅ opskriften og del dit billede pรฅ Instagram med #madformadelskere โ Vi elsker at se Jeres retter โฅ๏ธ
Tilmeld dig ogsรฅ gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lรฆkre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:
Hej
Jeg prรธvede denne flere gange for ca. 10 รฅr siden, da den var et hit pรฅ da tidens platforme (inkl. en hvid chokolade version). Jeg blev bare aldrig solgt. For mig mangler den noget fylde.
Der eri รธvrigt tvivl om, hvorvidt det var Heston Beller Harold McG, der opfandt den.