Vi elsker juleslik, godter og knas, og allerhelst af den hjemmelavede slags. Denne chokolade fudge med hasselnødder er blevet en ny favorit på konfektfadet. Den smager fantastisk, og så er den bare virkelig nem at lave.
Nem chokoladekonfekt
Chokoladefudge er en nærmest konfektagtig mundfuld, der er blød og lækker, og her med sprøde hasselnødder i.
Det er en fryd for alle os chokoladeelskere, og herhjemme er der kamp om de lækre stykker fudge mellem os alle 4. Vi er nemlig alle helt vildt med dem.
Hvis du nu skal i gang med julekonfekten, så kan jeg kun anbefale dig at prøve at lave sådan en omgang her, jeg tænker vi hvert fald vi skal have lavet en portion mere inden jul, da de forsvinder lynende hurtigt.
Flere julelækkerier
Ingrediensnoter
Kondenseret mælk – Det køber du på dåse, og man kan efterhånden få det i de fleste lidt større supermarkeder. På dåsen står der ofte sødet kondenseret mælk, og du må endelig ikke forveksle den med dulce de leche, som nærmere er en form for karamel. Sødet kondenseret mælk er hvidt og tyktflydende.
Smør – Helt almindelig smør. Her skal du ikke bruge et blandingsprodukt, men vælge rigtigt smør.
Chokolade – Jeg bruger her en blanding af mørk chokolade og mælkechokolade. 50% af hver. Du kan godt ændre forholdet lidt mellem de to typer for at få en mere mørk og bitter fudge hvis du synes. Med denne opskrift kan hele familien være med, og den falder i både børn og voksnes smag.
Hvordan laver man chokolade fudge med hasselnødder?
Det er ikke svært overhovedet at lave sådan en portion fudge selv. Du skal starte med lige at riste hasselnødderne på en tør pande, og gnide den brune hinde af i et viskestykke.
Hak chokoladen, og kom den hakkede chokolade i en skål sammen med kondenseret mælk og smør, og sæt den over vandbad i en gryde på komfuret. Smelt langsomt blandingen indtil alt chokolade og smør er smeltet. Det er vigtigt at varmen ikke er for høj, og at du rører jævnligt i skålen så chokoladen ikke bliver varm, den skal blot smelte.
Når det hele er smeltet sammen, tages skålen af varmen, og hasselnøddekerner og salt røres i. Hæld det ud i et fad på cirka 20×20 cm, som er beklædt med husholdningsfilm, og fordel det ud i et jævnt lag. Dæk fudgen med husholdningsfilm, og sæt det i køleskabet i minimum 2 timer, men meget gerne længere.
Når fudgen er helt kold, skæres den ud i 5×5 stykker, eller i den størrelse du ønsker.
Nu er den klar til servering, eller den kan opbevares på køl til den skal spises.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Jeg opbevarer min fudge i køleskabet. Jeg pakker den typisk ind i filmen igen, og så i en lufttæt plastbøtte med låg. Her holder den sig fint nogle uger. Den behøver vist ikke komme i køleskabet, men jeg elsker sådan et koldt stykke fudge, så det gør jeg.
Andre konfektopskrifter du måske vil synes om
Tips og Tricks
- Brug andre nødder
- Du kan også lave din fudge med mandler, valnødder eller pistacianødder. Det er helt op til dig og du kan nemt variere opskriften som du synes. Prøv også at tilsætte for eksempel rosiner eller tørrede tranebær.
Serveringsforslag
- Server din fudge i konfektskålen sammen med alle de andre lækkerier til jul.
Elsker du julekonfekt med chokolade?
Prøv også vores opskrift på Cornflakestoppe med kokos og rosiner eller Hjemmelavede guldkarameller
Opskrift på fudge med chokolade og nødder
Her får du vores opskrift på en virkelig nem fudge, som ikke kræver ret mange ingredienser eller ret meget tid i køkkenet.
Den er perfekt at lave op til jul sammen med de andre julegodter, men kan også fint spises på andre tider af året for eksempel som lidt hjemmelavet fredagsslik. Vi håber du vil prøve opskriften.
Chokolade fudge med hasselnødder
Ingredienser
- 1 ds kondenseret mælk, á 397 g
- 200 g mørk chokolade
- 200 g lys chokolade
- 30 g smør
- 100 g hasselnødder
- 1 tsk flagesalt
Sådan gør du
- Rist hasselnødderne på en tør pande ved middel varme indtil den brune hinde løsner sig lidt. Læg dem herefter på et rent viskestykke, og gnid dem i viskestykket så de brune hinder bliver gnedet af. Det gør ikke noget at der sidder lidt tilbage på nøddekernerne, hvis det hele ikke vil komme af.100 g hasselnødder
- Sæt en skål med et par deciliter vand i bunden på komfuret ved middellav varme. Find en glas- eller skålskål der kan passe ned i gryden, og sæt den ned oveni vandet, så du laver et vandbad.
- Hak chokoladen groft og kom den i skålen over vandbad sammen med den kondenserede mælk og smørret. Lad vandet i gryden simre ved middellav varme, og rør rundt indtil det hele er smeltet sammen. Det er vigtigt at varmen ikke er for høj, chokoladen må ikke blive for varm, men skal bare smelte.1 ds kondenseret mælk, 200 g mørk chokolade, 200 g lys chokolade, 30 g smør
- Når det hele er smeltet sammen, tages gryden af varmen, og hasselnøddekerner og salt røres i chokolademassen.1 tsk flagesalt
- Hæld det i en form på cirka 20×20 cm der er foret med husholdningsfilm. Lad det køle lidt ned, dæk toppen med husholdningsfilm, og sæt det i køleskabet i minimum 2 timer.
- Når din fudge er helt kold, skæres den ud i 5×5 stykker, og så er den klar til servering, eller den kan pakkes i lufttæt emballage og opbevares på køl til servering.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her