Populært:

Dadelkonfekt

5

/5

45 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

5

/5

45 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Julemåneden er her, og det betyder at vi skal hygge os med julesmåkager og god julekonfekt. Hjemmelavet konfekt er jo altid det bedste og klassisk dadelkonfekt må altså ikke mangle til jul. Læs med her og få vores opskrift på fyldte dadler med marcipan og chokolade.

dadelkonfekt med mørk chokolade og mandel på toppen

Fyldte dadler til jul

Dadelkonfekt eller fyldte dadler med marcipan overtrukket med mørk chokolade, er en lækker og virkelig nem konfekt man selv kan lave til jul.

Det er noget jeg kan huske at min mor altid har lavet hjemme hos os. Vi havde altid en dag hvor vi lavede konfekt sammen alle sammen, og en af de ting min mor altid lavede var disse dadler med marcipan.

Da jeg var barn var jeg ikke vild med smagen af dem, men nu laver jeg dem selv. Det er sjovt som ens smagspræferencer ændrer sig når man bliver ældre. I hvert fald er de næsten ikke til at undvære på konfektfadet til juleaften.

Min opskrift på dadelkonfekt er den som min mor altid har lavet.

Det er dadler fyldt med marcipan, som er dyppet i mørk chokolade, og så en mandel på toppen.

Enkelt og lækkert! Du kan selvfølgelig eksperimentere med andre nødder eller andet fyld hvis du synes. Jeg kan nu godt lide det helt klassisk til jul.

Det kan altid være en udfordring at få tempereret chokoladen helt rigtigt, men jeg bruger som regel mikrobølgeovnen. Først smelter jeg 2/3 af chokoladen, og når den akkurat er smeltet rører jeg resten i, som er helt finthakket.

Det plejer at virke ret godt for mig, men har du en anden metode du bedre kan lide, så bruger du selvfølgelig bare den.

hjemmelavet dadelkonfekt med mandler på glasfad

Ingrediensnoter

Dadler – Du kan få dadler i de fleste supermarkeder her op til jul. Du kan købe dem stenfri eller selv fjerne stenene inden du fylder dem med marcipan.

Marcipan – Brug den du bedst kan lide.

Chokolade – Jeg bruger en god mørk chokolade til denne opskrift.

Mandler – Hele smuttede mandler. Men du kan også prøve at bruge hakkede mandler eller andre nødder for eksempel hasselnødder eller pistacienødder.

Hvordan laver man dadelkonfekt?

Det er slet ikke svært at lave hjemmelavet konfekt, og dadelkonfekt er ingen undtagelse.

Først skal du have stenene ud af dadlerne, hvis du ikke har købt dem stenfri.

Så skal de fyldes med marcipan og efterfølgende dyppes i smeltet chokolade. Til sidst sættes en mandel på toppen mens chokoladen stadig er våd.

Når de er størknede er de klar til servering eller klar til at pakke væk og gemme til jul.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

dadler med marcipan dyppet i chokolade med mandel på toppen

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan opbevarer man dadelkonfekt?

Jeg opbevarer den færdige dadelkonfekt i køleskabet i en lufttæt plastbøtte. Her kan den holde sig 2 uger cirka. Hvis de ikke bliver spist inden altså.

Kan jeg bruge andet end mandler?

Ja du kan bruge andre typer af nødder på toppen eller helt undlade det. Prøv for eksempel med valnødder, hakkede hasselnødder eller pistacienødder. Kun fantasien sætter grænsen.

Andre julelækkerier du måske vil synes om

dadelkonfekt på glasfad

Opskrift på fyldte dadler med marcipan

Her får du vores opskrift på en nem og lækker hjemmelavet konfekt med dadler. Det er en voksenkonfekt herhjemme, da ungerne ikke er helt vilde med dadler endnu, måske det kommer.

Vi håber du får lyst til at prøve at lave dadelkonfekt. Det er en helt klassisk konfekt, som min mor også lavede da vi var børn. Nemt og virkelig lækkert.

dadelkonfekt med mørk chokolade og mandel på toppen
5 fra 1 stemme

Dadelkonfekt

Opskrift på dadelkonfekt
Hjemmelavet konfekt med fyldte dadler med marcipan, som er overtrukket med mørk chokolade og har fået en smuttet mandel på toppen. Det er lækkert til konfektfadet til juleaften, og så er de virkelig nemme at lave selv.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Tørring 15 minutter
Samlet tid 45 minutter
Ret Julekonfekt
Køkken Dansk
Antal 8 stk
Kalorier 115 kcal

Ingredienser

  • 8 dadler
  • 25 g marcipan
  • 100 g chokolade
  • 8 mandler

Sådan gør du

  • Skær et snit på langs i dadlerne og fjern stenen.
  • Fyld dadlerne op med marcipan.
  • Hak 2/3 af chokoladen groft, og den sidste 1/3 helt fint.
  • Smelt den grofthakkede chokolade over vandbad eller i mikroovnen. Når chokoladen akkurat er smeltet, tages den af varmen, og den finthakkede chokolade tilsættes og røres rundt til den er smeltet.
  • Dyb de fyldte mandler i den smeltede chokolade, og sæt dem på et stykke bagepapir. Top hver dadel med en smuttet mandel og lad dem størkne.
  • Nu er dadlerne klar til servering, eller klar til at blive pakket i en lufttæt plastbeholder og opbevaret i køleskabet.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1stkKalorier: 115kcalKulhydrater: 13gProtein: 2gFedt: 7gMættet fedt: 3gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 2gTransfedt: 1gKolesterol: 1mgNatrium: 4mgKalium: 151mgFibre: 2gSukker: 9gA-vitamin: 6IUC-vitamin: 1mgCalcium: 16mgJern: 2mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

2 kommentarer til “Dadelkonfekt”

  1. Hej – det er bedst at opbevare konfekt i et køligt mørkt rum. Altså ikke køleskab – chokoladen kan blive mat eksempelvis. God jul. Mvh. Flemming

    Svar

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.