Julemåneden er her, og det betyder at vi skal hygge os med julesmåkager og god julekonfekt. Hjemmelavet konfekt er jo altid det bedste og klassisk dadelkonfekt må altså ikke mangle til jul. Læs med her og få vores opskrift på fyldte dadler med marcipan og chokolade.

Fyldte dadler til jul
Dadelkonfekt eller fyldte dadler med marcipan overtrukket med mørk chokolade, er en lækker og virkelig nem konfekt man selv kan lave til jul.
Det er noget jeg kan huske at min mor altid har lavet hjemme hos os. Vi havde altid en dag hvor vi lavede konfekt sammen alle sammen, og en af de ting min mor altid lavede var disse dadler med marcipan.
Da jeg var barn var jeg ikke vild med smagen af dem, men nu laver jeg dem selv. Det er sjovt som ens smagspræferencer ændrer sig når man bliver ældre. I hvert fald er de næsten ikke til at undvære på konfektfadet til juleaften.
Min opskrift på dadelkonfekt er den som min mor altid har lavet.
Det er dadler fyldt med marcipan, som er dyppet i mørk chokolade, og så en mandel på toppen.
Enkelt og lækkert! Du kan selvfølgelig eksperimentere med andre nødder eller andet fyld hvis du synes. Jeg kan nu godt lide det helt klassisk til jul.
Det kan altid være en udfordring at få tempereret chokoladen helt rigtigt, men jeg bruger som regel mikrobølgeovnen. Først smelter jeg 2/3 af chokoladen, og når den akkurat er smeltet rører jeg resten i, som er helt finthakket.
Det plejer at virke ret godt for mig, men har du en anden metode du bedre kan lide, så bruger du selvfølgelig bare den.

Ingrediensnoter
Dadler – Du kan få dadler i de fleste supermarkeder her op til jul. Du kan købe dem stenfri eller selv fjerne stenene inden du fylder dem med marcipan.
Marcipan – Brug den du bedst kan lide.
Chokolade – Jeg bruger en god mørk chokolade til denne opskrift.
Mandler – Hele smuttede mandler. Men du kan også prøve at bruge hakkede mandler eller andre nødder for eksempel hasselnødder eller pistacienødder.
Hvordan laver man dadelkonfekt?
Det er slet ikke svært at lave hjemmelavet konfekt, og dadelkonfekt er ingen undtagelse.
Først skal du have stenene ud af dadlerne, hvis du ikke har købt dem stenfri.
Så skal de fyldes med marcipan og efterfølgende dyppes i smeltet chokolade. Til sidst sættes en mandel på toppen mens chokoladen stadig er våd.
Når de er størknede er de klar til servering eller klar til at pakke væk og gemme til jul.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

Ofte stillede spørgsmål
Jeg opbevarer den færdige dadelkonfekt i køleskabet i en lufttæt plastbøtte. Her kan den holde sig 2 uger cirka. Hvis de ikke bliver spist inden altså.
Ja du kan bruge andre typer af nødder på toppen eller helt undlade det. Prøv for eksempel med valnødder, hakkede hasselnødder eller pistacienødder. Kun fantasien sætter grænsen.
Andre julelækkerier du måske vil synes om

Opskrift på fyldte dadler med marcipan
Her får du vores opskrift på en nem og lækker hjemmelavet konfekt med dadler. Det er en voksenkonfekt herhjemme, da ungerne ikke er helt vilde med dadler endnu, måske det kommer.
Vi håber du får lyst til at prøve at lave dadelkonfekt. Det er en helt klassisk konfekt, som min mor også lavede da vi var børn. Nemt og virkelig lækkert.

Dadelkonfekt
Ingredienser
- 8 dadler
- 25 g marcipan
- 100 g chokolade
- 8 mandler
Sådan gør du
- Skær et snit på langs i dadlerne og fjern stenen.
- Fyld dadlerne op med marcipan.
- Hak 2/3 af chokoladen groft, og den sidste 1/3 helt fint.
- Smelt den grofthakkede chokolade over vandbad eller i mikroovnen. Når chokoladen akkurat er smeltet, tages den af varmen, og den finthakkede chokolade tilsættes og røres rundt til den er smeltet.
- Dyb de fyldte mandler i den smeltede chokolade, og sæt dem på et stykke bagepapir. Top hver dadel med en smuttet mandel og lad dem størkne.
- Nu er dadlerne klar til servering, eller klar til at blive pakket i en lufttæt plastbeholder og opbevaret i køleskabet.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her
Hej – det er bedst at opbevare konfekt i et køligt mørkt rum. Altså ikke køleskab – chokoladen kan blive mat eksempelvis. God jul. Mvh. Flemming
Kære Flemming
Tak for dit tip, det er hermed givet videre.
God jul
Mvh Tina