Dadelkonfekt

5

/5

45 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Mรธller

Udgivet:

Photo of author

Tina Westergaard Mรธller

Julemรฅneden er her, og det betyder at vi skal hygge os med julesmรฅkager og god julekonfekt. Hjemmelavet konfekt er jo altid det bedste og klassisk dadelkonfekt mรฅ altsรฅ ikke mangle til jul. Lรฆs med her og fรฅ vores opskrift pรฅ fyldte dadler med marcipan og chokolade.

dadelkonfekt med mรธrk chokolade og mandel pรฅ toppen.

Fyldte dadler til jul

Dadelkonfekt eller fyldte dadler med marcipan overtrukket med mรธrk chokolade, er en lรฆkker og virkelig nem konfekt man selv kan lave til jul.

Det er noget jeg kan huske at min mor altid har lavet hjemme hos os. Vi havde altid en dag hvor vi lavede konfekt sammen alle sammen, og en af de ting min mor altid lavede var disse dadler med marcipan.

Da jeg var barn var jeg ikke vild med smagen af dem, men nu laver jeg dem selv. Det er sjovt som ens smagsprรฆferencer รฆndrer sig nรฅr man bliver รฆldre. I hvert fald er de nรฆsten ikke til at undvรฆre pรฅ konfektfadet til juleaften.

Min opskrift pรฅ dadelkonfekt er den som min mor altid har lavet.

Det er dadler fyldt med marcipan, som er dyppet i mรธrk chokolade, og sรฅ en mandel pรฅ toppen.

Enkelt og lรฆkkert! Du kan selvfรธlgelig eksperimentere med andre nรธdder eller andet fyld hvis du synes. Jeg kan nu godt lide det helt klassisk til jul.

Det kan altid vรฆre en udfordring at fรฅ tempereret chokoladen helt rigtigt, men jeg bruger som regel mikrobรธlgeovnen. Fรธrst smelter jeg 2/3 af chokoladen, og nรฅr den akkurat er smeltet rรธrer jeg resten i, som er helt finthakket.

Det plejer at virke ret godt for mig, men har du en anden metode du bedre kan lide, sรฅ bruger du selvfรธlgelig bare den.

hjemmelavet dadelkonfekt med mandler pรฅ glasfad.

Flere julelรฆkkerier


Ingrediensnoter

Dadler – Du kan fรฅ dadler i de fleste supermarkeder her op til jul. Du kan kรธbe dem stenfri eller selv fjerne stenene inden du fylder dem med marcipan.

Marcipan – Brug den du bedst kan lide.

Chokolade – Jeg bruger en god mรธrk chokolade til denne opskrift.

Mandler – Hele smuttede mandler. Men du kan ogsรฅ prรธve at bruge hakkede mandler eller andre nรธdder for eksempel hasselnรธdder eller pistacienรธdder. Se hvordan du smutter mandler her.

Hvordan laver man dadelkonfekt?

Det er slet ikke svรฆrt at lave hjemmelavet konfekt, og dadelkonfekt er ingen undtagelse.

Fรธrst skal du have stenene ud af dadlerne, hvis du ikke har kรธbt dem stenfri.

Sรฅ skal de fyldes med marcipan og efterfรธlgende dyppes i smeltet chokolade. Til sidst sรฆttes en mandel pรฅ toppen mens chokoladen stadig er vรฅd.

Nรฅr de er stรธrknede er de klar til servering eller klar til at pakke vรฆk og gemme til jul.

Find den fulde opskrift lรฆngere nede pรฅ siden her.

dadler med marcipan dyppet i chokolade med mandel pรฅ toppen

Ofte stillede spรธrgsmรฅl

Hvordan opbevarer jeg dadelkonfekt?

Jeg opbevarer den fรฆrdige dadelkonfekt i et kรธligt viktualierum i en lufttรฆt plastbรธtte. Her kan den holde sig 2 uger cirka. Hvis de ikke bliver spist inden altsรฅ. Konfekt skal helst stรฅ i et kรธligt og mรธrk rum, kรธleskabet er ikke det bedste valg, da chokoladen ikke har godt af det.

Kan jeg bruge andet end mandler?

Ja du kan bruge andre typer af nรธdder pรฅ toppen eller helt undlade det. Prรธv for eksempel med valnรธdder, hakkede hasselnรธdder eller pistacienรธdder. Kun fantasien sรฆtter grรฆnsen.


Andre julelรฆkkerier du mรฅske vil synes om

dadelkonfekt pรฅ glasfad.

Tips og Tricks

  • Tag familien med i kรธkkenet
    • Det er en super hyggelig juletradition at lave konfekt sammen med familien, og alle har hver deres favoritter de gerne vil lave. Sรฅ sรฆt en sรธndag af til at lave konfekt og tag hele familien med i kรธkkenet. Det er noget bรฅde store og smรฅ elsker.

Serveringsforslag

  • Server op til jul eller juleaften pรฅ konfektfadet sammen med andre lรฆkkerier.

Elsker du dadler?

Prรธv ogsรฅ vores opskrift pรฅ Dadelkugler, som er en form for sundere havregrynskugler, men lavet pรฅ dadler.

dadelkonfekt med mรธrk chokolade og mandel pรฅ toppen.

Opskrift pรฅ fyldte dadler med marcipan

Her fรฅr du vores opskrift pรฅ en nem og lรฆkker hjemmelavet konfekt med dadler. Det er en voksenkonfekt herhjemme, da ungerne ikke er helt vilde med dadler endnu, mรฅske det kommer.

Vi hรฅber du fรฅr lyst til at prรธve at lave dadelkonfekt. Det er en helt klassisk konfekt, som min mor ogsรฅ lavede da vi var bรธrn. Nemt og virkelig lรฆkkert.

dadelkonfekt med mรธrk chokolade og mandel pรฅ toppen.
5 fra 1 stemme

Dadelkonfekt

Hjemmelavet konfekt med fyldte dadler med marcipan, som er overtrukket med mรธrk chokolade og har fรฅet en smuttet mandel pรฅ toppen. Det er lรฆkkert til konfektfadet til juleaften, og sรฅ er de virkelig nemme at lave selv.
Opskrift af: Tina Westergaard Mรธller
Udskriv Pin
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Tรธrring 15 minutter
Samlet tid 45 minutter
Ret Julekonfekt
Kรธkken Dansk
Antal 8 stk
Kalorier 115 kcal

Ingredienser

  • 8 dadler
  • 25 g marcipan
  • 100 g chokolade
  • 8 mandler

Sรฅdan gรธr du

  • Skรฆr et snit pรฅ langs i dadlerne og fjern stenen.
    8 dadler
  • Fyld dadlerne op med marcipan.
    25 g marcipan
  • Hak 2/3 af chokoladen groft, og den sidste 1/3 helt fint.
    100 g chokolade
  • Smelt den grofthakkede chokolade over vandbad eller i mikroovnen. Nรฅr chokoladen akkurat er smeltet, tages den af varmen, og den finthakkede chokolade tilsรฆttes og rรธres rundt til den er smeltet.
  • Dyb de fyldte mandler i den smeltede chokolade, og sรฆt dem pรฅ et stykke bagepapir. Top hver dadel med en smuttet mandel og lad dem stรธrkne.
    8 mandler
  • Nu er dadlerne klar til servering, eller klar til at blive pakket i en lufttรฆt plastbeholder og opbevaret i kรธligt (ikke i kรธleskabet)

Hvad skal du huske til nรฆste gang?



Ernรฆringsinformation

Serving: 1stkKalorier: 115kcalKulhydrater: 13gProtein: 2gFedt: 7gMรฆttet fedt: 3gFlerumรฆttet fedt: 1gEnkeltumรฆttet fedt: 2gTransfedt: 1gKolesterol: 1mgNatrium: 4mgKalium: 151mgFibre: 2gSukker: 9gA-vitamin: 6IUC-vitamin: 1mgCalcium: 16mgJern: 2mg
Vilkรฅr for beregning af ernรฆringsdata
Har du prรธvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Opdatering

Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 1. december 2021 โ€“ Vi har efterfรธlgende gennemprรธvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Denne opskrift er senest opdateret:

Hvad synes du om opskriften?

Har du prรธvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne hรธre hvad du synes om den. Lรฆg en kommentar, giv antal stjerner pรฅ opskriften og del dit billede pรฅ Instagram med #madformadelskere โ€“ Vi elsker at se Jeres retter โ™ฅ๏ธ

Tilmeld dig ogsรฅ gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lรฆkre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Tina Westergaard Mรธller Avatar

2 kommentarer til “Dadelkonfekt”

  1. Hej – det er bedst at opbevare konfekt i et kรธligt mรธrkt rum. Altsรฅ ikke kรธleskab – chokoladen kan blive mat eksempelvis. God jul. Mvh. Flemming

    Svar
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Mรธller
Rasmus Juul Mรธller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder pรฅ denne hjemmeside tilhรธrer Madformadelskere โ€“ Du mรฅ under ingen omstรฆndigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrรฆdelse vil udlรธse et krav om kompensation.