Populært:

Cornflakestoppe

5

/5

45 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

5

/5

45 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Cornflakestoppe er lækkert juleknas, som ovenikøbet er nemt og hurtigt at lave. De består helt grundlæggende af cornflakes med chokolade og evt. andre smagsgivere, her bruger vi kokos og rosiner. Læs med her og få opskriften.

Cornflakestoppe med chokolade i små konfektforme på et fad med julepynt i baggrunden

Gode barndomsminder

Da vi var børn lavede vi altid konfekt sammen med vores mor en hel dag. Det var sjovt og til tider noget af et projekt for hende. Efter jeg selv har fået børn, kan jeg virkelig se hvor tålmodig hun har været med os i køkkenet da vi var mindre.

Men vi brugte dagen på at lave forskelligt konfekt og marcipanfigurer, dyppede noget af det i chokolade, og når vi har færdige med konfekten, så blev chokoladeresterne altid brugt til cornflakestoppe. Min mor kom cornflakes, kokosmel og rosiner i, altid lidt på slum, men de blev altid rigtig gode. Det er noget af det julekonfekt der har masser af minder om min barndom for mig.

fad med cornflakestoppe med rosiner chokolade og kokos

Hvordan laver man cornflakestoppe?

Det gode ved denne opskrift er, at man kan komme det i man bedst kan lide. Jeg elsker dem som min mor lavede dem, men nogen vil måske undlade rosiner eller kokos.

Til vores version af opskriften skal du bruge:

  • Cornflakes, helt almindelig uden sukker på
  • Chokolade, vi bruger mørk, men du kan også bruge mælkechokolade.
  • Kokosmel
  • Rosiner

Fremgangsmåden er virkelig simpel. Først hakkes chokoladen, og 2/3 af chokoladen smeltes i vandbad. Så tilsættes resten af chokoladen, og når den er smeltet kommes resten af ingredienserne i.

Nu sættes små toppe på et stykke bagepapir eller i små konfektforme. De kan købes i store supermarkeder. Hvis du vil spare formene væk, kan du sagtens bare sætte toppe på et stykke bagepapir, det bliver lige så godt.

Når chokoladen er størknet, er de klar til at servere. De kan opbevares køligt i en lufttæt bøtte.

Lav eventuelt lidt ekstra chokolade og prøv også: Hjemmelavede Snebolde

Cornflakestoppe i små røde og grønne konfektforme

Opskrift på nemme cornflakestoppe

Her får du opskriften på vores cornflakestoppe med chokolade, kokosmel og rosiner. Sådan har min mor altid lavet dem, og de smager af jul for mig. Hvis du ikke synes at kokos eller rosiner hører til, kan det selvfølgelig udelades. Nogen vil også gerne have revet appelsinskal i chokoladen, det kan du blot røre i når din chokolade er smeltet hvis du synes.

Cornflakestoppe med chokolade i små konfektforme på et fad med julepynt i baggrunden
5 fra 1 stemme

Cornflakestoppe

Opskrift på lækker julekonfekt med chokolade, cornflakes, rosiner og kokos.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Tilb. tid 15 minutter
Tørretid 30 minutter
Samlet tid 45 minutter
Ret Juleslik
Køkken Dansk
Antal 30 stk
Kalorier 50 kcal

Ingredienser

  • 150 g mørk chokolade, eller mælkechokolade
  • 100 g cornflakes
  • 25 g kokos
  • 50 g rosiner

Sådan gør du

  • Hak chokoladen.
  • Smelt ⅔ af chokoladen over vandbad. Når chokoladen er smeltet, tages den af varmen og den sidste ⅓ chokolade smeltes i den varme chokolade.
  • Når alt chokoladen er smeltet, kommes cornflakes, kokos og rosiner ned i chokoladen, og røres rundt til det hele er dækket af chokolade.
  • Fyld blandingen i små konfektforme eller sæt toppe på et stykke bagepapir.
  • Lad chokoladen størkne.
  • Nu er dine cornflakestoppe klar til servering, de kan opbevares køligt i en lufttæt bøtte.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1stkKalorier: 50kcalKulhydrater: 7gProtein: 1gFedt: 2gMættet fedt: 1gKolesterol: 1mgNatrium: 26mgKalium: 58mgFibre: 1gSukker: 2gA-vitamin: 61IUC-vitamin: 1mgCalcium: 4mgJern: 2mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.