Fransk nougat


Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

Photo of author

Tina Westergaard Møller

Julen er over os, og det betyder selvfølgelig lækker julekonfekt. En af mine personlige favoritter er fransk nougat, som er en lækker sej, hvid nougat med mandler og pistacienødder og en dejlig smag af honning. Se her hvordan du selv kan lave den.

hjemmelavet fransk nougat med mandler og pistacienødder i lille juleskål.

Nougat de montélimar

Nougat de montélimar, eller fransk nougat som vi kalder det herhjemme i Danmark, er en hvid, sej nougat med nødder og mandler.

Det er noget mange af os elsker at spise til jul, men ved du at du faktisk selv kan lave det?

Hjemmelavet fransk nougat er både lækkert og ret hurtigt at bikse sammen, og så kan du jo bruge lige præcis de nødder du bedst kan lide.

Her er det mandler og pistacienødder jeg har brugt, men andre nødder kan også sagtens bruges.

lange stænger i fransk nougat med mandler og pistaciekerner, der er ved at blive skåret ud.

Ingrediensnoter

Honning – En flydende honning for eksempel akaciehonning eller din favorithonning.

Glukosesirup – Er med til at give den helt rette konsistens på din nougat. Du kan købe glukosesirup i større supermarkeder, og finder det sammen med de andre bageingredienser.

Æggehvider – Vi skal bruge nogle stiftpiskede æggehvider til denne opskrift. Jeg har brugt pasturiserede æggehvider, men du kan også bruge friske, det er helt op til dig selv. Jeg bruger ofte pasturiserede, så jeg ikke pludselig står med en masse ekstra blommer.

Mandler og pistacienødder – Usaltede og uristede.

Hvordan laver man fransk nougat?

Jeg synes det er sjovt at lave fransk nougat selv, det er lidt ligesom at lave skumfiduser, og jeg bliver altid forundret over at disse få ingredienser kan piskes op og blive luftige og lækre.

fremgangsmåde til at lave fransk nougat - opvarmning af honningmasse, tilsætning af nødder og formning af masse i form.
  1. Først skal du koge sukker, honning, glukosesirup og vand op til 150 grader. Det tager altså noget tid, især fra 110 til 150 grader, så du skal virkelig have tålmodighed her. Det kan sagtens tage 15-20 minutter. Brug et sukkertermometer for at holde øje med temperaturen.
  2. Pisk æggehviderne stive, og pisk derefter den varme honningmasse i i en tynd stråle. Når massen er jævn og sej, vendes de ristede nødder og mandler i.
  3. Hæld den lune nougatmasse i en form der er beklædt med bagepapir og drysset med flormelis.
  4. Drys toppen med flormelis og brug et stykke bagepapir til at jævne overfladen ud, inden du sætter nougaten på køl i minimum 6 timer. Herefter kan du skære nougaten ud.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

bunke af fransk nougat.

Ofte stillede spørgsmål

Skal jeg riste mandler og pistacienødder først?

Net det behøver du ikke. Det giver altså lidt ekstra smag til mandler og nødder, men du kan godt springe det skridt over hvis du helst vil det.

Hvordan opbevarer jeg fransk nougat?

Jeg lægger det i en lufttæt beholder i køleskabet. Jeg lægger nougaten i flere lag, med madpapir i mellem så de ikke klistrer sammen.

Andre konfektopskrifter du måske vil synes om

stænger af fransk nougat og kniv til at skære dem ud.

Tips og tricks til opskriften

  • Husk godt med flormelis til at drysse over når du skal skære din nougat ud. Den har tendens til at klistre, så flormelis på bordet og kniven er en fordel. Vend også de udskårne stykker i flormelis.

Serveringsforslag

  • Server i konfektskålen til jul sammen med alle de andre julelækkerier.

Elsker du juleslik?

Prøv også vores opskrift på Karamel fudge eller hjemmelavede snebolde.
udskæring af fransk nougat.
skål ned fransk nougat.

Opskrift på hjemmelavet hvid nougat

Her får du vores opskrift på lækker hjemmelavet fransk nougat med mandler og pistacienødder.

Vi håber du får lyst til at prøve opskriften og overraske din familie med disse lækre hapsere til jul.

hjemmelavet fransk nougat med mandler og pistacienødder i lille juleskål.
5 fra 2 stemmer

Fransk nougat

Opskrift på fransk nougat
Lækker og nem hjemmelavet fransk nougat, som er en sej, hvid nougat med lækker smag af honning og med mandler og pistacienødder i. Den er fantastisk at servere i konfektskålen til jul, og du kan sagtens selv lave den.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Køleskab 30 minutter
Samlet tid 1 time
Ret Juleslik
Køkken Fransk
Antal 30 stykker
Kalorier 87 kcal

Ingredienser

  • 150 g sukker
  • 100 g honning
  • 100 g glukosesirup
  • 80 g vand
  • 65 g æggehvider
  • 100 g mandler
  • 50 g pistaciekerner
  • 1 dl flormelis, til form og udskæring

Sådan gør du

  • Rist mandler og pistaciekerner ed 180 grader almindelig over- og undervarme i 10 minutter. Herefter tages nødderne ud og køler ned indtil de skal bruges. Gå samtidig i gang med nougatmassen.
    100 g mandler, 50 g pistaciekerner
  • Kom sukker, honning, glukosesirup og vand i en gryde, og varm det op til 150 grader.
    Det tager ret lang tid at varme op fra 110-150, så du skal have god tålmodighed. Blandingen bliver gylden og tykner, men det er en god ide at bruge et sukkertermometer for at få den helt rigtig temperatur, og dermed konsistens.
    150 g sukker, 100 g honning, 100 g glukosesirup, 80 g vand
  • Når temperaturen nærmer sig 150 grader, piskes æggehviderne helt stive i en røremaskine eller med elpisker. De skal være så stive at du kan vende skålen på hovedet.
    65 g æggehvider
  • Hæld langsomt den varme honninglage i de stiftpiskede æggehvider i en tynd stråle mens du fortsat pisker. Når alt lagen er tilsat, piskes 5-10 minutter til du har en jævn og sej marengsmasse, der stadig er lidt lun.
  • Vend mandler og pistaciekerner i massen.
  • Læg et stykke bagepapir i en form på cirka 20×20 cm, og drys bunden med lidt flormelis. Hæld den lune nougatmasse i formen, og drys lidt flormelis på toppen. Læg et stykke bagepapir over, og jævn overfladen ud.
    1 dl flormelis
  • Sæt nougaten på køl i minimum 6 timer, men gerne til dagen efter.
  • Når nougaten er helt kold, skæres den ud i firkanter. Vend stykkerne i lidt flormelis så de ikke klistrer, og opbevar dem på køl til de skal spises.

Noter

Opbevaring og holdbarhed: Jeg kommer den franske nougat i en lufttæt beholder og sætter den i køleskabet. Her kan den holde i hvert fald nogle uger, og sikkert meget længere. Jeg lægger nougaten i flere lag, med madpapir i mellem, så den ikke klistrer sammen.
Nødder og mandler: Mandler og pistacienødder er vist ret klassisk i fransk nougat, men du kan også prøve med andre typer af nødder. Valnødder, hasselnødder eller måske peanut er også lækre valg. 

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1stykkeKalorier: 87kcalKulhydrater: 16gProtein: 1gFedt: 2gMættet fedt: 0.2gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 1gTransfedt: 0.001gNatrium: 9mgKalium: 47mgFibre: 1gSukker: 13gA-vitamin: 4IUC-vitamin: 0.1mgCalcium: 11mgJern: 0.2mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Tina Westergaard Møller Avatar
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.