Juleslik må der ikke mangle her i december måned, og snebolde er en af mine favoritter når det kommes til julegodter. Det er faktisk ikke så svært at lave hjemmelavet snebolde slik, læs med her og få vores opskrift.
Den bedste hjemmelavede juleslik
Vi elsker virkelig snebolde herhjemme. De fleste af os i hvert fald, Rasmus er ikke så vild med marcipan, så han springer over når vi laver dem. Men det gør ikke noget, så er der flere til mig og børnene.
Snebolde har altid været en af de ting jeg virkelig har glædet mig til i julen. De er så simple, men stadigvæk så utroligt lækre, og hvis man vælger en god marcipan og en god chokolade, så er det en himmelsk mundfuld.
Hvordan laver man snebolde?
Instagram og Facebook har vrimlet med billeder af lækre snebolde de seneste dage, så vi er selvfølgelig hoppet med på bølgen. Jeg har set at nogen giver marcipanen smag af for eksempel spiritus eller appelsinskal, og det lyder også mega lækkert. Vi har dog valgt at køre med den helt simple og traditionelle smag som vi kender fra de snebolde man køber.
Til vores snebolde bruger vi:
- Marcipan
- Mørk chokolade
- Æggehvide, pasteuriseret for en sikkerheds skyld.
- Flormelis
Først skal der laves runde marcipankugler, som lige skal stå lidt i køleskabet for at sætte sig. Så trilles de i smeltet chokolade, og når det er størknet, så trilles de i æggehvide og til sidst i flormelis, som trykkes fast ind i æggehviden. Når flormelis og æggehvide blandes og trykkes godt sammen, får man den lækre sprøde skal yderst, som er et must.
Prøv også: Brændte mandler
Opskrift på hjemmelavede snebolde med marcipan
Her får du vores opskrift på snebolde af marcipan med mørk chokolade og sprød sukkerskal udenpå. De er simple, og du skal kun bruge 4 ingredienser. Da der er brugt æggehvide anbefaler vi de opbevares i køleskabet, og ikke længere end 3-5 dage. Det er da slet heller ikke noget problem at få dem spist på den tid.
Snebolde
Ingredienser
- 200 g marcipan
- 150 g chokolade, 70%
- 1 stk æggehvide
- 2 dl flormelis
Sådan gør du
- Tril kugler af marcipan på 10 gram hver. Sæt kuglerne i køleskabet mens chokoladen gøres klar.
- Temperer chokoladen i mikroovnen: Hak ⅔ af chokoladen groft og ⅓ hakkes fint. Kom den grofthakkede chokolade i en mikroovnsegnet skål. Kom chokoladen i mikroovnen i intervaller af 20 sekunder, rør godt i chokoladen mellem hver 20 sekunder. Når chokoladen er smeltet, og temperaturen er ca. 45 grader, kommes den finthakkede chokolade i, og røres ud. Sluttemperaturen skal gerne lande på omkring 31-32 grader når alt chokoladen er smeltet.
- Dyp marcipankuglerne i den smeltede chokolade. Du kan enten sætte dem på en tandstik som stikkes i en si der står på hovedet, eller blot ligge dem på et stykke plast. Lad chokoladen størkne før du går videre.
- Når chokoladen er tør, trilles kuglerne først i æggehvide, og derefter i flormelis. Tryk kuglerne godt mellem håndfladerne, så flormelisen bliver godt trykket sammen i æggehviden. Sæt dem og lad dem tørre mens du laver resten af kuglerne, og tril dem evt. en gang mere i flormelis hvis det er nødvendigt for at det dækker helt. Lad kuglerne tørre og nu er de klar til servering.
- Server med det samme eller opbevar dem max 3-5 dage på køl.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter: