Hjem » Slik » Snebolde

Snebolde

Juleslik må der ikke mangle her i december måned, og snebolde er en af mine favoritter når det kommes til julegodter. Det er faktisk ikke så svært at lave hjemmelavet snebolde slik, læs med her og få vores opskrift.

hjemmelavet snebolde slik med marcipan chokolade æggehvide og flormelis

Den bedste hjemmelavede juleslik

Vi elsker virkelig snebolde herhjemme. De fleste af os i hvert fald, Rasmus er ikke så vild med marcipan, så han springer over når vi laver dem. Men det gør ikke noget, så er der flere til mig og børnene.

Snebolde har altid været en af de ting jeg virkelig har glædet mig til i julen. De er så simple, men stadigvæk så utroligt lækre, og hvis man vælger en god marcipan og en god chokolade, så er det en himmelsk mundfuld.

Hjemmelavede snebolde på mørkt fad

Hvordan laver man snebolde?

Instagram og Facebook har vrimlet med billeder af lækre snebolde de seneste dage, så vi er selvfølgelig hoppet med på bølgen. Jeg har set at nogen giver marcipanen smag af for eksempel spiritus eller appelsinskal, og det lyder også mega lækkert. Vi har dog valgt at køre med den helt simple og traditionelle smag som vi kender fra de snebolde man køber.

Til vores snebolde bruger vi:

  • Marcipan
  • Mørk chokolade
  • Æggehvide, pasteuriseret for en sikkerheds skyld.
  • Flormelis

Først skal der laves runde marcipankugler, som lige skal stå lidt i køleskabet for at sætte sig. Så trilles de i smeltet chokolade, og når det er størknet, så trilles de i æggehvide og til sidst i flormelis, som trykkes fast ind i æggehviden. Når flormelis og æggehvide blandes og trykkes godt sammen, får man den lækre sprøde skal yderst, som er et must.

Prøv også: Brændte mandler

Runde snebolde slik på fad med julepynt i baggrunden

Opskrift på hjemmelavede snebolde med marcipan

Her får du vores opskrift på snebolde af marcipan med mørk chokolade og sprød sukkerskal udenpå. De er simple, og du skal kun bruge 4 ingredienser. Da der er brugt æggehvide anbefaler vi de opbevares i køleskabet, og ikke længere end 3-5 dage. Det er da slet heller ikke noget problem at få dem spist på den tid.

hjemmelavet snebolde slik med marcipan chokolade æggehvide og flormelis
5 fra 1 stemme

Snebolde

Opskrift på hjemmelavet snebolde slik
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Tilb. tid 30 min
Køle- og tørretid 1 t
Samlet tid 1 t 30 min
Ret Juleslik
Køkken Dansk
Antal 20 stk
Kalorier 131 kcal

Ingredienser

  • 200 g marcipan
  • 150 g chokolade, 70%
  • 1 stk æggehvide
  • 2 dl flormelis

Sådan gør du

  • Tril kugler af marcipan på 10 gram hver. Sæt kuglerne i køleskabet mens chokoladen gøres klar.
  • Temperer chokoladen i mikroovnen: Hak ⅔ af chokoladen groft og ⅓ hakkes fint. Kom den grofthakkede chokolade i en mikroovnsegnet skål. Kom chokoladen i mikroovnen i intervaller af 20 sekunder, rør godt i chokoladen mellem hver 20 sekunder. Når chokoladen er smeltet, og temperaturen er ca. 45 grader, kommes den finthakkede chokolade i, og røres ud. Sluttemperaturen skal gerne lande på omkring 31-32 grader når alt chokoladen er smeltet.
  • Dyp marcipankuglerne i den smeltede chokolade. Du kan enten sætte dem på en tandstik som stikkes i en si der står på hovedet, eller blot ligge dem på et stykke plast. Lad chokoladen størkne før du går videre.
  • Når chokoladen er tør, trilles kuglerne først i æggehvide, og derefter i flormelis. Tryk kuglerne godt mellem håndfladerne, så flormelisen bliver godt trykket sammen i æggehviden. Sæt dem og lad dem tørre mens du laver resten af kuglerne, og tril dem evt. en gang mere i flormelis hvis det er nødvendigt for at det dækker helt. Lad kuglerne tørre og nu er de klar til servering.
  • Server med det samme eller opbevar dem max 3-5 dage på køl.

Nutrition

Serving: 1stkKalorier: 131kcalKulhydrater: 18gProtein: 2gFedt: 6gMættet fedt: 2gKolesterol: 1mgNatrium: 5mgKalium: 81mgFibre: 1gSukker: 16gA-vitamin: 3IUCalcium: 11mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Hjemmelavet juleslik, Julegodter, Snebolde slik
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering




KONTAKT

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund
[email protected]

COPYRIGHT

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge vores materiale i hverken privat eller kommercielt henseende. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.