Hjem » Tilbehør » Bløde løg

Bløde løg

Bløde løg hører sig til når der er hakkebøf med brun sovs på bordet. Vi elsker søde bløde løg, og de er heldigvis fantastisk nemme at lave selv. Læs med her og få vores opskrift på løg til hakkebøf.

Bløde løg i pande

Ingen hakkebøf uden løg

Når vi spiser hakkebøf med brun sovs herhjemme skal der løg til! Søde bløde løg og helst i rigelige mængder. Heldigvis er det nemt og billigt tilbehør, og det kan virkelig pifte en hakkedreng op.

Kilde til de lækre løg på toppen af hakkebøffen er tålmodighed. De skal have lov til at stå og småsimre mens du laver alt det andet, så de får god tid til at blive møre og lækre uden at branke.

Bløde løg på hakkebøffer i pande

Hvordan laver man bløde løg?

Heldigvis er det ikke så svært, det eneste du skal huske, er at væbne dig med tålmodighed, de må nemlig ikke branke og blive sorte. Så smager de ikke godt.

Til denne opskrift skal du bruge:

  • Smør
  • Løg, beregn 1 stort pr person
  • Sukker

Lav dem gerne i en stor pande. Smelt først smør, og tilsæt så løgskiverne, og steg dem ved middel varme et par minutter inden du skruer ned. Når de er faldet lidt sammen og er let gyldne, skal de have sukker, og så skal de ellers bare stå og hygge sig til det er spisetid og de er blevet brune og lækre.

Server for eksempel løgene til en Dansk bøf med løg

Bløde løg i skiver til hakkebøf

Opskrift på bløde løg

Her får du vores bedste bløde løg opskrift. Den er lige til at gå til, og du skal kun bruge få ingredienser for at få den rette søde smag frem i løgene. Husk at lave rigeligt – 1 stort løg pr person er ikke for meget!

Bløde løg i pande
5 fra 1 stemme

Bløde løg

Opskrift på lækre søde bløde løg. Det perfekte match til en god hakkebøf med kartofler og masser af brun sovs, eller som tilbehør i en burger.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 min
Tilb. tid 25 min
Samlet tid 30 min
Ret Tilbehør
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 145 kcal

Ingredienser

  • 50 gram smør
  • 4 stk løg, store. Pillet, halveret og skåret i tynde skiver
  • 1 spsk sukker, kan udelades

Sådan gør du

  • I en stor pande smeltes smørret ved middel varme. Kom skiverne af løg i panden og steg dem ved middel varme i et par minutter.
  • Skru ned for varmen, og steg nu løgene videre til de begynder at blive bløde og let gyldne. Tilsæt sukker og steg dem yderlige til de er blevet bløde og brune. Husk at røre rundt i dem med jævne mellemrum, da sukker nemt brænder på.
  • Server de bløde løg med det samme.

Nutrition

Serving: 1personKalorier: 145kcalKulhydrater: 13gProtein: 1gFedt: 10gMættet fedt: 6gKolesterol: 27mgNatrium: 94mgKalium: 161mgFibre: 2gSukker: 8gA-vitamin: 312IUC-vitamin: 8mgCalcium: 28mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Bløde løg, Klassisk dansk mad, Søde bløde løg, Tilbehør til hakkebøf
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:


Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering




KONTAKT

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund
[email protected]

COPYRIGHT

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge vores materiale i hverken privat eller kommercielt henseende. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.