Bløde løg hører sig til når der er hakkebøf med brun sovs på bordet. Vi elsker søde bløde løg, og de er heldigvis fantastisk nemme at lave selv. Læs med her og få vores opskrift på løg til hakkebøf.
Ingen hakkebøf uden løg
Når vi spiser hakkebøf med brun sovs herhjemme skal der løg til! Søde bløde løg og helst i rigelige mængder. Heldigvis er det nemt og billigt tilbehør, og det kan virkelig pifte en hakkedreng op.
Kilde til de lækre løg på toppen af hakkebøffen er tålmodighed. De skal have lov til at stå og småsimre mens du laver alt det andet, så de får god tid til at blive møre og lækre uden at branke.
Mere hverdagsmad
Hvordan laver man bløde løg?
Heldigvis er det ikke så svært, det eneste du skal huske, er at væbne dig med tålmodighed, de må nemlig ikke branke og blive sorte. Så smager de ikke godt.
Til denne opskrift skal du bruge:
- Smør
- Løg, beregn 1 stort pr person
- Sukker
Lav dem gerne i en stor pande. Smelt først smør, og tilsæt så løgskiverne, og steg dem ved middel varme et par minutter inden du skruer ned. Når de er faldet lidt sammen og er let gyldne, skal de have sukker, og så skal de ellers bare stå og hygge sig til det er spisetid og de er blevet brune og lækre.
Server for eksempel løgene til en Dansk bøf med løg
Opskrift på bløde løg
Her får du vores bedste bløde løg opskrift. Den er lige til at gå til, og du skal kun bruge få ingredienser for at få den rette søde smag frem i løgene. Husk at lave rigeligt – 1 stort løg pr person er ikke for meget!
Bløde løg
Ingredienser
- 50 gram smør
- 4 stk løg, store. Pillet, halveret og skåret i tynde skiver
- 1 spsk sukker, kan udelades
Sådan gør du
- I en stor pande smeltes smørret ved middel varme. Kom skiverne af løg i panden og steg dem ved middel varme i et par minutter.
- Skru ned for varmen, og steg nu løgene videre til de begynder at blive bløde og let gyldne. Tilsæt sukker og steg dem yderlige til de er blevet bløde og brune. Husk at røre rundt i dem med jævne mellemrum, da sukker nemt brænder på.
- Server de bløde løg med det samme.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter: