Krebinetter med stuvede ærter og gulerødder

Så er der krebinet-tid igen. Den her gang er det krebinetter med stuvede ærter og gulerødder på klassisk vis. Det er en ret vi gentagne gange vender tilbage til herhjemme, den smager nu bare godt. Hvis du vil prøve vores lette version af denne ret, finder du den her.

Billede-1


Ingredienser:
500g hakket svinekød
1 stort glas kapers – de giver en fantastisk lækker smag til krebinetten
1 æg
Rasp til panering
Olie til stegning

1 pose frosne ærte og gulerødder i tern.
50g smør
2 spsk. mel med top
2 dl mælk
Vand
1 bouillonterning
1 bundt frisk persille, finthakket
1/4 tsk. revet muskatnød

 

Fremgangsmåde:
Find en stor skål frem og kom fars samt kapers og væsken fra glasset i. Ælt farsen grundigt sammen og form 2 – 4 krebinetter. Find en pande frem og varm olivenolie op. Imellemtiden paneres krebinetterne, først vendes de i pisket æg og så i rasp. Så skal de på den varme pande og steges ved middelvarme ca. 10-15 min. på hver side.
I mens krebinetterne steger på panden så kan man lave tilbehøret. Når man vender krebinetterne, kommes ærter og gulerødderne i kogende vand, og får et kort opkog så de stadig har lidt bid. Hæld vandet fra og lad dem dryppe af.
Smelt smørret i en tykbundet gryde ved middel varme og kom melet i mens du pisker, til det bliver en jævn masse. Lad det stege ved svag varme i ca. 1 min imens der piskes.
Tilsæt gradvist mælken imens der bliver pisket fortsæt med at tilføje vand til saucen til den har den ønskede konsistens. Kom bouillonterningen i sammen med  den revne muskatnød og ærter og gulerødder. Lad det simre ca. 5 min, husk at røre så det ikke brænder på. Slut af med at komme persille i og smag til med salt og peber.

Server med kogte kartofler – Velbekomme!

Krebinetter

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg

shares