Så er der krebinet-tid igen. Den her gang er det krebinetter med stuvede ærter og gulerødder på klassisk vis. Det er en ret vi gentagne gange vender tilbage til herhjemme, den smager nu bare godt. Hvis du vil prøve vores lette version af denne ret, finder du den her.
Det er en ret vi får ret tit herhjemme. For vi elsker den alle 4. Børnene er også blevet ret glade for den med tiden, og de skovler ind af stuvede grøntsager når vi får det. Ja det gør vi andre også, derfor laver vi altid en stor portion.

Opskrift på krebinetter med stuvede ærter og gulerødder
Her er vores måde at lave krebinetter eller karbonader på. Vi bruger kapers i farsen, da det giver en helt fantastisk smag til krebinetten. Hvis du ikke har prøvet det, så bør du bestemt prøve. Det vil du ikke fortryde.
Opskriften på stuvede ærter og gulerødder er helt klassisk, og den smager skønt af grøntsagerne samt persille og muskatnød. Vi spiser et gerne helt traditionelt med kogte kartofler til.

Krebinetter med stuvede ærter og gulerødder opskrift
Ingredienser
- 500 g hakket svinekød
- 1 glas kapers, de giver en fantastisk lækker smag til krebinetten
- 1 æg, til panering
- Rasp, til panering
- Olie, til stegning
Stuvede ærter og gulerødder
- 1 pose frosne ærter og gulerødder i tern
- 50 g smør
- 2 spsk mel, med top
- 2 dl mælk
- Vand
- 1 bouillonterning
- 1 bdt persille, finthakket
- 1/4 tsk muskatnød, fintrevet
Sådan gør du
- Find en stor skål frem og kom fars samt kapers og væsken fra glasset i. Ælt farsen grundigt sammen og form 4 krebinetter. Find en pande frem og varm olivenolie op. Imellemtiden paneres krebinetterne, først vendes de i sammenpisket æg og så i rasp. Så skal de på den varme pande og steges ved middelvarme ca. 10-15 min. på hver side.
- I mens krebinetterne steger på panden så kan man lave tilbehøret. Når man vender krebinetterne, kommes ærter og gulerødderne i kogende vand, og får et kort opkog så de stadig har lidt bid. Hæld vandet fra og lad dem dryppe af.
- Smelt smørret i en tykbundet gryde ved middel varme og kom melet i mens du pisker, til det bliver en jævn masse. Lad det stege ved svag varme i ca. 1 min imens der piskes.
- Tilsæt gradvist mælken imens der bliver pisket. Fortsæt med at tilføje vand til saucen til den har den ønskede konsistens. Kom bouillonterningen i sammen med den revne muskatnød og ærter og gulerødder. Lad det simre ca. 5 min, husk at røre så det ikke brænder på. Slut af med at komme persille i og smag til med salt og peber.
- Server med kogte kartofler – Velbekomme!
Krebinetter tilbehør
- Vi elsker krebinetter med stuvede ærter og gulerødder som her
- Du kan også lave grøntsagerne i en let version
- Server med kogte kartofler
Tips til gode krebinetter
- Kom kapers i farsen, det giver en helt fantastisk smag til krebinetten.
- Steg den ved middel varme i olivenolie, så paneringen bliver sprød.
- Panering i æg og rasp giver den sprøde overflade, som vi rigtig godt kan lide.
- Husk at smag retten ordenligt til. Den smager ikke af så meget i sig selv, men kapers, masser af frisk persille og friskrevet muskatnød løfter det hele.
Hvad synes du om opskriften på krebinetter med stuvede ærter og gulerødder?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️
Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 14. august 2015 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.