Krebinetter med stuvede ærter og gulerødder

Så er der krebinet-tid igen. Den her gang er det krebinetter med stuvede ærter og gulerødder på klassisk vis. Det er en ret vi gentagne gange vender tilbage til herhjemme, den smager nu bare godt. Hvis du vil prøve vores lette version af denne ret, finder du den her.

Det er en ret vi får ret tit herhjemme. For vi elsker den alle 4. Børnene er også blevet ret glade for den med tiden, og de skovler ind af stuvede grøntsager når vi får det. Ja det gør vi andre også, derfor laver vi altid en stor portion.

Krebinetter med stuvede ærter og gulerødder - Nem opskrift på klassisk dansk mad

Opskrift på krebinetter med stuvede ærter og gulerødder

Her er vores måde at lave krebinetter eller karbonader på. Vi bruger kapers i farsen, da det giver en helt fantastisk smag til krebinetten. Hvis du ikke har prøvet det, så bør du bestemt prøve. Det vil du ikke fortryde.

Opskriften på stuvede ærter og gulerødder er helt klassisk, og den smager skønt af grøntsagerne samt persille og muskatnød. Vi spiser et gerne helt traditionelt med kogte kartofler til.

Krebinetter med stuvede ærter og gulerødder - Nem opskrift på klassisk dansk mad
0 fra 0 stemmer

Krebinetter med stuvede ærter og gulerødder opskrift

Den klassiske danske ret
Udskriv Pin
Samlet tid 45 min
Ret Aftensmad, Hverdagsmad
Køkken Dansk
Antal 3 personer

Ingredienser

  • 500 g hakket svinekød
  • 1 glas kapers, de giver en fantastisk lækker smag til krebinetten
  • 1 æg, til panering
  • Rasp, til panering
  • Olie, til stegning

Stuvede ærter og gulerødder

  • 1 pose frosne ærter og gulerødder i tern
  • 50 g smør
  • 2 spsk mel, med top
  • 2 dl mælk
  • Vand
  • 1 bouillonterning
  • 1 bdt persille, finthakket
  • 1/4 tsk muskatnød, fintrevet

Sådan gør du

  • Find en stor skål frem og kom fars samt kapers og væsken fra glasset i. Ælt farsen grundigt sammen og form 4 krebinetter. Find en pande frem og varm olivenolie op. Imellemtiden paneres krebinetterne, først vendes de i sammenpisket æg og så i rasp. Så skal de på den varme pande og steges ved middelvarme ca. 10-15 min. på hver side.
  • I mens krebinetterne steger på panden så kan man lave tilbehøret. Når man vender krebinetterne, kommes ærter og gulerødderne i kogende vand, og får et kort opkog så de stadig har lidt bid. Hæld vandet fra og lad dem dryppe af.
  • Smelt smørret i en tykbundet gryde ved middel varme og kom melet i mens du pisker, til det bliver en jævn masse. Lad det stege ved svag varme i ca. 1 min imens der piskes.
  • Tilsæt gradvist mælken imens der bliver pisket. Fortsæt med at tilføje vand til saucen til den har den ønskede konsistens. Kom bouillonterningen i sammen med  den revne muskatnød og ærter og gulerødder. Lad det simre ca. 5 min, husk at røre så det ikke brænder på. Slut af med at komme persille i og smag til med salt og peber.
  • Server med kogte kartofler – Velbekomme!
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Karbonader, Krebinetter
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Krebinetter tilbehør

Tips til gode krebinetter

  • Kom kapers i farsen, det giver en helt fantastisk smag til krebinetten.
  • Steg den ved middel varme i olivenolie, så paneringen bliver sprød.
  • Panering i æg og rasp giver den sprøde overflade, som vi rigtig godt kan lide.
  • Husk at smag retten ordenligt til. Den smager ikke af så meget i sig selv, men kapers, masser af frisk persille og friskrevet muskatnød løfter det hele.

Hvad synes du om opskriften på krebinetter med stuvede ærter og gulerødder?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 14. august 2015 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Denne artikel er skrevet af:

Rasmus Juul Møller

Rasmus Juul Møller

Rasmus er familiefar og madelsker med stort M. Han elsker at stå bag grillen eller pizzaovnen og servere mad, som familie og venner elsker at spise. Rasmus er uddannet teknisk designer, og hans kreativitet ses også i køkkenet, hvor han elsker at frembringe nye retter og kombinationer, der får smagsløgene til at synge. Han elsker gadgets og mad der kan grilles, laves i sous vide eller med noget nyt sejt udstyr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg