Madformadelskere / Hverdagsmad / Krebinetter med stuvede ærter og gulerødder

Krebinetter med stuvede ærter og gulerødder


Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

Photo of author

Rasmus Juul Møller

Krebinetter med stuvede ærter og gulerødder er bare lækkert! Eller karbonader som de jo også kaldes mange steder. Her hedder de krebinetter, og det er en af vores livretter. Læs med her og få vores opskrift.

krebinetter med stuvede ærter og gulerødder samt kogte kartofler på tallerken

Krebinetter eller karbonader

Så er der krebinet-tid igen. Den her gang er det krebinetter med stuvede ærter og gulerødder på klassisk vis. Det er en ret vi gentagne gange vender tilbage til herhjemme, den smager nu bare godt.

Hvis du vil prøve vores lette version af denne ret, finder du en sundere krebinet med ærter og gulerødder her.

Krebinetter er en ret vi får ret tit herhjemme. For vi elsker den alle 4. Børnene er også blevet ret glade for den med tiden, og de skovler ind af stuvede grøntsager når vi får det.

Ja det gør vi andre også, derfor laver vi altid en stor portion.

Vi kalder dem jo krebinetter, men der er også mange der kalder dem karbonader. Krebinetter eller karbonader, kært barn har mange navne, og lige meget hvad du kalder dem, så smager de altså bare godt.

Den helt klassiske måde at servere krebinetter på er med stuvede ærter og gulerødder og kogte kartofler. Det er nok sådan mange husker retten fra barndommen, og den holder altså stadigvæk.

krebinet med stuvede grøntsager og kartofler

Ingrediensnoter

Hakket svinekød – Vi bruger oftest svinefars, men en blanding af hakket kalv- og flæsk fungerer også rigtig godt til krebinetter eller karbonader.

Kapers – Vores hemmelighed til de bedste krebinetter er kapers. Det er så lækkert i farsen og giver en fantastisk smag. Selv børnene er vilde med det, og hvis du ikke har prøvet det, så anbefaler vi at du giver det et forsøg.

Rasp – Vi panerer vores krebinetter i rasp, så de får en lækker og sprød overflade når de bliver stegt på panden.

Frosne ærter og gulerødder – Det er bare super nemt at købe sådan en pose frosne grøntsager i supermarkedet, og de smager altså lige som de skal.

Persille – Vi kommer persille i vores stuvede grøntsager, det giver en god og frisk smag, som passer perfekt til krebinetterne og den lidt fede opbagte sovs.

Hvordan laver man krebinetter med stuvede ærter og gulerødder?

Det er slet ikke så svært at lave en omgang krebinetter til familien.

Det første du skal gøre, er at blande alle ingredienserne til farsen sammen. Så skal farsen formes til krebinetter og paneres inden de steges på panden til de er gylde, sprøde og gennemstegte.

I mens kan du lave de stuvede grøntsager. Først skal grøntsagerne have et hurtigt opkog, og så skal opbagningen laves af smør, mel og mælk. Saucen får smag af en bouillonterning samt muskatnød, og så skal grøntsagerne bare røres i.

Til sidst kommes persille i sovsen, og så er der serveret!

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

tallerken med krebinetter / karbonader og stuvede ærter og gulerødder

Ofte stillede spørgsmål

Kan krebinetter fryses?

Ja du kan sagtens fryse rester af krebinetterne ned hvis I ikke får spist det hele.

Kan man fryse stuvede ærter og gulerødder?

Ja du kan sagtens fryse resterne ned hvis du ikke får spist det hele af stuvningen.

Kan jeg undlade kapers?

Ja det kan du godt, men så skal du muligvis tilsætte lidt ekstra salt til farsen. Kapers bidrager med en god saltet smag og en masse saftighed, så vi anbefaler du kommer det i farsen.

Andre klassiske danske retter du måske vil synes om

tallerken med krebinet/karbonade og stuvede ærter og gulerødder

Tips til gode krebinetter

  • Kom kapers i farsen, det giver en helt fantastisk smag til krebinetten.
  • Steg den ved middel varme i olivenolie, så paneringen bliver sprød.
  • Panering i æg og rasp giver den sprøde overflade, som vi rigtig godt kan lide.
  • Husk at smag retten ordenligt til. Den smager ikke af så meget i sig selv, men kapers, masser af frisk persille og friskrevet muskatnød løfter det hele.

Serveringsforslag

  • Vi elsker krebinetter med stuvede ærter og gulerødder som her
  • Du kan også lave grøntsagerne i en let version hvis du ikke er til en opbagt sovs.
  • Server med kogte kartofler

Elsker du Dansk mad? Prøv vores opskrift på Dansk bøf med løg

krebinetter med stuvede ærter og gulerødder og kogte kartofler
sprød krebinet med stuvede ærter og gulerødder og kogte kartofler

Opskrift på de bedste karbonader/krebinetter med stuvede grøntsager

Her er vores opskrift på vores måde at lave krebinetter eller karbonader på. Vi bruger kapers i farsen, da det giver en helt fantastisk smag til krebinetten. Hvis du ikke har prøvet det, så bør du bestemt prøve. Det vil du ikke fortryde.

Opskriften på stuvede ærter og gulerødder er helt klassisk, og den smager skønt af grøntsagerne samt persille og muskatnød. Vi spiser det gerne helt traditionelt med kogte kartofler til. Vi håber du får lyst til at prøve opskriften og servere retten for din familie.

krebinetter med stuvede ærter og gulerødder samt kogte kartofler på tallerken
5 fra 2 stemmer

Krebinetter med stuvede ærter og gulerødder opskrift

Opskrift på krebinetter med stuvede ærter og gulerødder
Den klassiske danske ret krebinetter eller karbonader som de også kaldes og så med stuvede grøntsager. Vi spiser det med kogte kartofler til. Det er en skøn ret som hele familien elsker.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Samlet tid 45 min
Ret Aftensmad
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 875 kcal

Ingredienser

  • 600 g hakket svinekød
  • 1 glas kapers
  • 2 æg, til panering
  • 2 dl rasp, til panering
  • Olie, til stegning

Stuvede ærter og gulerødder

  • 750 g frosne ærter og gulerødder
  • 50 g smør
  • 2 spsk hvedemel, med top
  • 2 dl mælk
  • Vand
  • 1 bouillonterning
  • 1 dl persille, finthakket
  • 1/4 tsk muskatnød, fintrevet

Sådan gør du

  • Find en stor skål frem og kom fars samt kapers og væsken fra glasset i. Ælt farsen grundigt sammen og form 4 krebinetter. Find en pande frem og varm olivenolie op. Imellemtiden paneres krebinetterne, først vendes de i sammenpisket æg og så i rasp. Så skal de på den varme pande og steges ved middelvarme ca. 10-15 min. på hver side.
  • I mens krebinetterne steger på panden så kan man lave tilbehøret. Når man vender krebinetterne, kommes ærter og gulerødderne i kogende vand, og får et kort opkog så de stadig har lidt bid. Hæld vandet fra og lad dem dryppe af.
  • Smelt smørret i en tykbundet gryde ved middel varme og kom melet i mens du pisker, til det bliver en jævn masse. Lad det stege ved svag varme i ca. 1 min imens der piskes.
  • Tilsæt gradvist mælken imens der bliver pisket. Fortsæt med at tilføje vand til saucen til den har den ønskede konsistens. Kom bouillonterningen i sammen med  den revne muskatnød og ærter og gulerødder. Lad det simre ca. 5 min, husk at røre så det ikke brænder på. Slut af med at komme persille i og smag til med salt og peber.
  • Server med kogte kartofler – Velbekomme!

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 875kcalKulhydrater: 66gProtein: 44gFedt: 49gMættet fedt: 21gFlerumættet fedt: 5gEnkeltumættet fedt: 19gKolesterol: 223mgNatrium: 691mgKalium: 1174mgFibre: 11gSukker: 6gA-vitamin: 12150IUC-vitamin: 54mgCalcium: 271mgJern: 7mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Aftensmad med svinekød, Børnevenlig aftensmad, Karbonader, karbonader krebinetter, karbonader opskrift, karbonader tilbehør, Klassisk dansk mad, krebinetter sovs, Sønderjyske krebinetter
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Flere billeder

Krebinetter med stuvede ærter og gulerødder - Nem opskrift på klassisk dansk mad

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 14. august 2015 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering




KONTAKT

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund
[email protected]

COPYRIGHT

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge vores materiale i hverken privat eller kommercielt henseende. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.