Indhold

Krebinetter med ærter og gulerødder “Light version”

Indhold

Krebinetter får vi med jævne mellemrum herhjemme og vi prøver at variere tilbehøret hver gang. Her er det ærterne og gulerødderne der har fået en lidt anden behandling. Jeg skal nok smide opskriften op på den klassiske version op inden længe for dem der hellere vil have det på traditionel vis.

Krebinetter med lette ærter og gulerødder1

Ingredienser:
500 g hakket svinekød. Jeg har aldrig prøvet det med kyllingefars, men det burde jo kunne lade sig gøre hvis man nu ikke spiser svinekød.
1 Stort glas kapers
1 Æg
Rasp til panering
1 pose frosne ærte og gulerødder i tern.
3 spsk. olivenolie
3 spsk. Æblecidereddike
1 bundt finthakket persille
1 tsk. sukker
Salt og peber

Fremgangsmåde:
Find en stor skål frem og kom fars samt kapers og væsken fra glasset i. Ælt farsen grundigt sammen og form 2 – 4 krebinetter. Find en pande frem og varm olivenolie op. Imellemtiden paneres krebinetterne, først vendes de i pisket æg og så i rasp. Så skal de på den varme pande og steges ved middelvarme ca. 15 min. på hver side.
I mens krebinetterne hygger på panden så kan man lave tilbehøret. Når man vender krebinetterne, kommes ærter og gulerødderne i kogende vand, og og får et kort opkog så de stadig har lidt bid. Hæld vandet fra og lad dem dryppe af.
Bland olivenolie, æblecidereddike, sukker samt salt og peber i en skål og pisk det godt igennem slut af med at blande den hakkede persille i. Kom ærter og gulerødder i en skål og hæld dressingen over. Server evt. de lækre sprøde krebinetter og ærter og gulerødder med  ovnbagte rodfrugter.

Velbekomme.

Krebinetter med lette ærter og gulerødder2

Denne artikel er skrevet af:

Rasmus Juul Møller

Rasmus Juul Møller

Rasmus er familiefar og madelsker med stort M. Han elsker at stå bag grillen eller pizzaovnen og servere mad, som familie og venner elsker at spise. Rasmus er uddannet teknisk designer, og hans kreativitet ses også i køkkenet, hvor han elsker at frembringe nye retter og kombinationer, der får smagsløgene til at synge. Han elsker gadgets og mad der kan grilles, laves i sous vide eller med noget nyt sejt udstyr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg