Krebinetter er en af vores livretter herhjemme, det er nemlig både noget børn og voksne er helt vilde med. Derfor får vi det også rimelig ofte. Den klassiske med stuvede ærter og gulerødder er god, men nogle gange trænger man til noget det er lidt lettere. Det har resulteret i denne opskrift vi kalder Krebinetter med ærter og gulerødder “light”. Læs med her og få den lækre opskrift.
Krebinetter på den lette måde
Den klassiske ret krebinetter med stuvede ærter og gulerødder, kan godt være lidt en tung affære. Den opbagte hvide sovs med masser af smør, er ikke for alle, og nogle gange er det bare dejligt med et lettere alternativ.
I denne opskrift får du en ide til en lettere måde at servere ærter og gulerødder på. Vi laver nemlig en vinaigrette, som vi vender de kogte grøntsager i. Det smager lækkert, og så gør det også at retten bliver lidt mere sommerlig og let.
Ingrediensnoter
Svinekød – Vi laver traditionelt krebinetter af svinekød, men du kan også sagtens lave dem af hakket kyllingekød hvis du hellere vil det. Begge dele smager skønt.
Kapers – Vi bruger altid kapers i vores krebinetter. Det giver en virkelig fantastisk smag, som vi på ingen måde vil undvære. Ellen er vild med kapers, men det sker at Johannes piller dem ud, eller vi tager lidt fars fra til hans og undlader kapers i hans krebinet.
Hvordan laver man krebinetter med “light”-ærter og gulerødder?
Opskriften er ganske nem, og du kan nemt nå at lave denne ret selv på en travl hverdag hvor du er sent hjemme. Det tager kun 30 minutter fra start til slut, og hvis du smider nogle kartoffelbåde i ovnen samtidig, så er der nem aftenmad til hele familien.
Først skal farsen til krebinetterne laves. Den består af hakket svinekød og kapers. Her kommer vi også væsken fra kapersglasset i, det giver en fantastisk smag til krebinetterne. Når krebinetterne er formet, skal de paneres og steges på panden.
Mens krebinetterne steges, piskes en vinaigrette sammen, og grøntsagerne koges og vendes så i dressingen. Så er maden sådan set klar til servering.
Find opskriften på denne ret længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Ja, du kan også sagtens lave dine krebinetter med hakket kyllingekød
Hvis du eller dine børn ikke er vilde med kapers, kan du godt undvære dem i opskriften. Kom så i stedet 1-1,5 tsk. salt i farsen inden du former krebinetterne.
Kartoffelbåde i ovn er super lækkert tilbehør til denne ret. Ellers kan du lave nogle Bagte rødbeder eller andre rodfrugter. Måltidet bliver endnu sundere hvis du serverer noget fintsnittet kål eller grove grøntsager til.
Andre sundere opskrifter du måske vil synes om
Opskrift på sundere krebinetter med ærter og gulerødder
Her får du vores opskrift på en sundere version af den klassiske krebinetter med ærter og gulerødder. Det er en traditionel krebinet, men ærter og gulerødder er vendt i en vinaigrette i stedet for en klassisk opbagt sovs. Det sparer på den fede sovs, og giver retten et lettere udtryk.
Krebinetter med ærter og gulerødder “Light version”
Ingredienser
Krebinetter:
- 500 g hakket svinekød, eller kylling
- 1 glas kapers
- 2 æg, til panering
- 2 dl rasp, til panering
Ærter og gulerødder:
- 500 g ærter og gulerødder i tern, frosne
- 3 spsk olivenolie
- 3 spsk æblecidereddike
- 1 bundt persille, finthakket
- 1 spsk sukker, eller efter smag
- 1 tsk salt
- ¼ tsk peber
Sådan gør du
Krebinetter:
- Find en stor skål frem og kom fars samt kapers og væsken fra glasset i. Ælt farsen grundigt sammen og form 4 krebinetter.
- Find en pande frem og varm olivenolie op. Imellem tiden paneres krebinetterne.
- Først vendes de i pisket æg og så i rasp. Så skal de på den varme pande og steges ved middelvarme ca. 10 min. på hver side.
Ærter og gulerødder:
- I mens krebinetterne hygger på panden kan man lave tilbehøret. Når man vender krebinetterne, kommes ærter og gulerødderne i kogende vand, og og får et kort opkog så de stadig har lidt bid. Hæld vandet fra og lad dem dryppe af.
- Bland olivenolie, æblecidereddike, sukker samt salt og peber i en skål og pisk det godt igennem. Slut af med at blande den hakkede persille i. Kom ærter og gulerødder i en skål og hæld dressingen over.
- Server evt. de lækre sprøde krebinetter og ærter og gulerødder med ovnbagte rodfrugter eller kartoffelbåde.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 25. juni 2015 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter: