Populært:

Madformadelskere / Aftensmad / Karrykål med oksekød

Karrykål med oksekød

5

/5

1 time 20 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

5

/5

1 time 20 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Lækker krydret karryret med hakket oksekød og kål. Karrykål er nem og billig aftensmad der smager helt fantastisk. Server den her velsmagende kålgryde med et godt madbrød eller kogte ris til. Hvis du vil se hvor nemt det er at lave den bedste karrykål, så læs med her og få vores opskrift.

lækker og krydret karrykål med oksekød og hvidkål

Billig aftensmad med kål

Det behøver ikke at koste en formue at lave velsmagende aftensmad. Lige så langt jeg kan huske tilbage fra min barndom, kan jeg mindes karrykål som en ret vi fik en gang imellem.

Som barn var jeg vidst ikke så vild med det, men nu som voksen elsker jeg smagen Og det smager af meget! Det kan godt kalde svenden frem på panden, så hvis man har små børn kan det måske godt betale sig at gå med den halve mængde karry.

Man kan ikke komme uden om at kål er sundt, og der er masser af kål i den her ret, faktisk så overrasker det mig altid hvor meget kål falder sammen når det simrer i en gryderet.

Karrykål kan sagtens spises som en selvstændig ret uden tilbehør, for det mætter faktisk rigtig meget, men skal der være noget til, så vil jeg anbefale et godt madbrød eller kogte ris.

Prøv også vores opskrift på Orientalsk risret med oksekød

2 skåle med karrykål med oksekød og surdejsbrød ved siden af

Hvordan laver man karrykål?

Det er faktisk også noget af det jeg elsker ved den her gryderet med kål, den er så nem at lave. Hvis man ikke er til vildt stærk mad, så skru lidt ned for mængden af karry, man kan altid komme mere i hen ad vejen. Her kommer en hurtig gennemgang af de ingredienser du skal bruge og fremgangsmåden.

Den fulde opskrift kan du finde nederst på siden.

Du skal bruge følgende ingredienser til opskriften:

  • Hakket oksekød
  • Olie
  • Løg
  • Hvidløg
  • Karrypulver
  • Stødt gurkemeje
  • Hvidkål
  • Salt
  • Sukker
  • Bouillonterninger
  • Frisk koriander

Fremgangsmåden er virkelig simpel til denne ret. Det hakkede oksekød brunes af i en gryde, inden løg og hvidløg svitses med. Karry samt gurkemeje tilsættes efterfulgt af kål, salt, sukker samt bouillon og vand. Retten skal nu simre under låg til kålen er mør.

Vi elsker at spise karrykål med frisk koriander, det giver en super god smag sammen med retten. Det bestemmer du selvfølgelig selv. Vi plejer ikke at spise tilbehør til, måske lidt brød. Ris er også lækkert som tilbehør.

2 portioner karrykål / kålgryde med oksekød og hvidkål med to gafler ved siden af

Opskrift på den bedste kålgryde

Her kommer vores opskrift på karrykål. Nem og billig aftensmad med kål og oksekød. Retten passer perfekt som en varmende ret i koldt vejr. Den kan laves i forvejen og fryses ned, så den er lige til at tage op og varme på travle dage.

lækker og krydret karrykål med oksekød og hvidkål
5 fra 2 stemmer

Karrykål med oksekød

Opskrift på lækker og krydret kålgryde med hakket oksekød og hvidkål
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 1 time 10 minutter
Samlet tid 1 time 20 minutter
Ret Aftensmad
Køkken Indisk
Antal 4 personer
Kalorier 527 kcal

Ingredienser

  • 1 stk hvidkål
  • 500 g hakket oksekød
  • 3 spsk olie, olivenolie eller rapsolie
  • 2 stk løg, hakket
  • 4 fed hvidløg, hakket fint
  • 2 spsk karry
  • 1 spsk stødt gurkemeje
  • 1 spsk salt
  • 1 spsk sukker
  • 2 stk bouillonterninger, Hønse eller svinebouillon
  • 0,5 l vand
  • Frisk koriander

Sådan gør du

  • Start med at forberede kålen. Skyl den, skær den i kvarte og snit den fint. jeg bruger et mandolinjern sat på 2 mm, Når alt kålen er snittes, stilles den til siden.
  • I en stor gryde varmes olien op og det hakkede oksekød brunes godt af. Når kødet er brunet kommes hakket løg samt hvidløg i, svits det med et par minutter.
  • Derefter tilsættes karrypulver samt stødt gurkemeje. Det svitses med et minuts tid.
  • Kom kål, salt, sukker samt bouillon i og tilsæt 0,5 l vand. Bring det i kog og skru ned for varmen.
  • Lad karrykålen simre under låg i en times tid, eller til kålen er mør. Tilsæt evt. mere vand undervejs. Husk at vende det rundt af og til undervejs.
  • Når tiden er gået i kålen er mør er retten færdig.
  • Server den med kogte ris, madbrød eller spis det som det er.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 527kcalKulhydrater: 26gProtein: 26gFedt: 37gMættet fedt: 11gTransfedt: 2gKolesterol: 89mgNatrium: 2358mgKalium: 919mgFibre: 8gSukker: 13gA-vitamin: 322IUC-vitamin: 89mgCalcium: 159mgJern: 5mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.