Nogen gange skal aftensmaden bare være simpel, ukompliceret, hurtig at lave, og måske endda også billig. Denne ret passer ind under alle kategorierne, og så smager stegte ris med hakket oksekød endda helt fantastisk. Det er en super ret til sidst på måneden hvor pengepungen er ved at være tom, eller hvis du har nogle rester af kogte ris fra dagen før. Læs med her og få den denne opskrift.
Nem aftensmad
Denne ret er både nem, hurtig og billig aftensmad.
Det er en nem ret at lave, du behøver ikke være den fødte kok, hvis du bare følger opskriften herunder. Børnene herhjemme er glade for retten, ja det er vi voksne faktisk også, og så gør den sig rigtig godt som frokost eller madpakke dagen efter.
Derfor kan det også godt betale sig at lave lidt ekstra.
Stegte ris kan laves på rigtig mange måder, her er en simpel version med hakket oksekød, som er noget mange af os har i fryseren altid. Derfor er det nemt og hurtigt at tage en pakke op og stege det på panden sammen med ris, grøntsager og andre lækre sager.
Vi kan godt lide vores stegte ris med æg, det giver lidt ekstra fylde og så bliver retten bare lidt mere sammenhængende. Derudover kan man jo bruge de grøntsager man har i køleskabet.
Mere hverdagsmad
Ingrediensnoter
Basmatiris – Risene skal være kogte og kolde. Du kan med fordel bruge en rest ris fra aftensmaden dagen før.
Hakket oksekød – Du kan også lave retten med andre typer af hakket kød for eksempel kylling eller svinekød hvis du synes.
Hvidløg – Giver god smag til retten.
Peberfrugt – Her er brugt grøn og rød peberfrugt, men du kan sagtens tilsætte andre grøntsager også.
Sauce – Saucen består af hoysin, soya og sweet chili. Det giver en perfekt afbalanceret smag til retten. Du kan selvfølgelig tilføje mere og smage til som du bedst kan lide det.
Spidskommen – Hvis du kan lide det og har det i skabet. Kan springes over.
Æg – Giver fylde og mæthed og får retten til at hænge sammen.
Hvordan laver man stegte ris med hakket oksekød?
Det er heldigvis super nemt at lave alle former for stegte ris, også denne version med hakket oksekød.
Det første du skal gøre er at koge og afkøle risene hvis du ikke har rester der allerede er kolde. Du kan med fordel gør det tidligere på dagen, så de er helt kolde når de skal bruges.
Så svitses hvidløget af i olien, inden kødet skal brunes af. Herefter tilsættes risene. Når det hele er godt stegt af, kommes grøntsagerne i, og så skal de steges godt med inden æggene slås ud og vendes med i retten.
Til sidst skal saucerne i, og så er det bare at smage til og servere retten.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Ja det kan du sagtens. Prøv for eksempel Stegte ris med kylling eller Stegte ris med rejer i stedet for. Du kan bruge alle salgs kød, eller lave en vegetarisk version hvis du har lyst.
Du kan bruge lige præcis du grøntsager du allerbedst kan lide. Forårsløg, champignoner, løg eller broccoli fungerer rigtig godt, men du kan bruge de grøntsager du har tilbage i grøntsagsskuffen.
Ja resterne kan spises kolde dagen efter eller varmes i mikroovnen. Det er en lækker og nem frokost, så smid endelig ikke resterne ud.
Andre hurtige aftensmadsretter du måske vil synes om
- Pasta med bagt feta og tomater
- One pot Taco Spaghetti
- Wok med nudler og oksekød
- Pastafad med kylling
- Stir fry med kylling og peberfrugt
Andre opskrifter på stegte ris du måske vil synes om
Tips og tricks til opskriften
- Brug de grøntsager du har i grøntsagsskuffen sidst på ugen, det er en skøn stop madspildsret, da resterne af ris fra aftensmaden dagen før også kan bruges.
- Tilsæt ekstra soya, hoysin og chili hvis du vil have mere styrke i smagen, denne version er lavet så både børn og voksne kan være med.
Serveringsforslag
- Spis den som den er, eventuelt med et flute eller en portion Gnavegrønt til.
- Gem resterne og tag dem med på madpakken dagen efter. De kan spises kolde eller opvarmes i mikroovnen.
Opskrift på nemme Stegte ris med peberfrugt og oksekød
Her er vores bud på en opskrift på stegte ris, her med hakket oksekød. Det er en fantastisk nem hverdagsret med hakket oksekød, som er noget de fleste af os sætter pris på i en travl hverdag.
Retten er yderest velegnet som familiemåltid, og resterne kan spises som frokost eller komme i madpakken næste dag. Vi serverer den gerne med sweet chili sauce ved siden af, og måske ketchup til børnene samt en skål med ekstra gnavegrønt. Derudover kan vi godt finde på at spise et flute til, men det er faktisk ikke nødvendigt, da retten mætter godt i sig selv.
Stegte ris med hakket oksekød
Ingredienser
- 4 dl basmatiris
- 500 g hakket oksekød
- 4 spsk olie
- 4 fed hvidløg
- 1 grøn peberfrugt
- 1 rød peberfrugt
- 2 æg
- 2 spsk soya sauce
- 2 spsk sweet chili sauce
- 1 spsk hoysin sauce
- 1 knsp stødt spidskommen, kan udelades
- Salt
- Peber
Sådan gør du
- Start med at koge 4 dl ris efter anvisningen på pakken. Sørg for at skylle risene grundige inden de koges. Man kan også sagtens bruge rester hvis man har ris til overs. Stil de kogte ris til siden.
- Skær hvidløget i tynde skiver. Rens peberfrugterne og skær dem i tern.
- I en stor pande eller wok varmes olien op, og hvidløget tilsættes. Steg ved svag varme til de har givet masser af smag til olien. Tag hvidløgene op og stil den til siden.
- I den samme olie brunes det hakkede kød af ved høj varme. Når kødet er brunet tilsættes de kogte ris. Sørg for at vende det runde hele tiden, så risene ikke brænder på. Steg det yderligere ca. 5 minutter.
- Tilsæt peberfrugterne og det hvidløg der blev taget op af olien. Ved det hele grundigt rundt og steg yderligere 5 minutter.
- Skrab risene væk fra et hjørne og slå de 2 æg ud. Vend æggemassen rundt og bland det sammen med risene. Bland soya og hoysin samt sweet chili sauce i og vend det hele sammen, steg det yderligere et par minutter. Smag til med salt, peber og evt. lidt spidskommen.
- Server det anrettet på tallerkner eller sæt panden på bordet.
Se video til opskriften
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Flere billeder af retten
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 26. august 2019 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her
Er de 705 kcal for hele retten eller 1/4 del af retten?
Hej Cecilie
Det er et estimat pr person retten er beregnet til. Altså 1/4 del af hele opskriften 🙂
Mvh Tina
Fantastisk, nem opskrift og smager dejligt🤩
Jeg bruger de grøntsager jeg har på lager, smager lidt ekstra til med cayennepeber og gurkemeje ( bare for syns skyld).
Mvh Lilli
Hej Lilli.
Dejlig at du kan er glad for opskriften, og at du tilpasser den til hvad du lige har på lager 🙂 Det er nemlig sådan man skal bruge vores opskrifter, som et udgangspunkt!
De bedste hilsner
Rasmus – Mad For Madelskere