Hjem » Hverdagsmad » Stegte ris med hakket oksekød

Stegte ris med hakket oksekød

Nogen gange skal aftensmaden bare være simpel, ukompliceret, hurtig at lave, og måske endda også billig. Denne ret passer ind under alle kategorierne, og så smager stegte ris med hakket oksekød endda helt fantastisk. Det er en super ret til sidst på måneden hvor pengepungen er ved at være tom, eller hvis du har nogle rester af kogte ris fra dagen før. Læs med her og få den denne opskrift.

stegte ris med hakket oksekød - opskrift på nem og hurtig aftensmad

Nem aftensmad

Det er en nem ret at lave, du behøver ikke være den fødte kok, hvis du bare følger opskriften herunder. Børnene herhjemme er glade for retten, ja det er vi voksne faktisk også, og så gør den sig rigtig godt som frokost eller madpakke dagen efter. Derfor kan det godt betale sig at lave lidt ekstra.

Stegte ris kan laves på rigtig mange måder, her er en simpel version med hk oksekød, som er noget mange af os har i fryseren altid. Derfor er det nemt og hurtigt at tage en pakke op og stege det på panden sammen med ris, grøntsager og andre lækre sager. Vi kan godt lide vores stegte ris med æg, det giver lidt ekstra fylde og så bliver retten bare lidt mere sammenhængende.

stegte ris med hakket oksekød - opskrift på nem og hurtig aftensmad

Få ingredienser og masser af smag

Du skal bruge ganske få ingredienser for at lave en lækkre risret. Du kan skifte grøntsagerne ud som du synes, men i vores version skal du bruge:

  • Basmatiris, kogte og kolde
  • Hakket oksekød
  • Olie
  • Hvidløg
  • Peberfrugt (grøn og rød)
  • Sauce: Hoysin, soya og sweet chili
  • Salt og peber
  • Lidt spidskommen, hvis du kan lide det
  • 2 stk æg

Video: Sådan gør du

Stegte ris med hakket oksekød video

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg bruge andet end hakket oksekød?

Ja det kan du sagtens. Prøv for eksempel Stegte ris med kylling eller Stegte ris med rejer i stedet for. Du kan bruge alle salgs kød, eller lave en vegetarisk version hvis du har lyst.

Kan jeg bruge andre grøntsager?

Du kan bruge lige præcis du grøntsager du allerbedst kan lide. Forårsløg, champignoner, løg eller broccoli fungerer rigtig godt, men du kan bruge de grøntsager du har tilbage i grøntsagsskuffen.

Andre hurtige aftensmadsretter du måske vil synes om

Opskrift på Stegte ris med hakket oksekød og peberfrugt

Her er vores bud på en opskrift på stegte ris, her med hakket oksekød. Det er en fantastisk nem hverdagsret med hakket oksekød, som er noget de fleste af os sætter pris på i en travl hverdag.

Retten er yderest velegnet som familiemåltid, og resterne kan spises som frokost eller komme i madpakken næste dag. Vi serverer den gerne med sweet chili sauce ved siden af, og måske ketchup til børnene samt en skål med ekstra gnavegrønt. Derudover kan vi godt finde på at spise et flute til, men det er faktisk ikke nødvendigt, da retten mætter godt i sig selv.

stegte ris med hakket oksekød - opskrift på nem og hurtig aftensmad
4.08 fra 13 stemmer

Stegte ris med hakket oksekød

Opskrift på super nem risret med oksekød og peberfrugt. Det er en skøn risret med grøntsager og masser af smag.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 min
Tilb. tid 25 min
Samlet tid 30 min
Ret Hverdagsmad
Køkken Kinesisk
Antal 4 personer
Kalorier 705 kcal

Ingredienser

  • 4 dl basmatiris
  • 500 g hakket oksekød
  • 4 spsk olie, egnet til stegning
  • 4 fed hvidløg, skåret i tynde skiver
  • 1 stk grøn peber, skåret i små tern
  • 1 stk rød peber, skåret i små tern
  • 1 spsk hoysin sauce
  • 2 spsk soya sauce
  • salt og peber, efter smag
  • evt. en knsp spidskommen
  • 2 stk æg
  • 2 spsk sweet chili sauce

Sådan gør du

  • Start med at koge 4 dl ris efter anvisningen på pakken. Sørg for at skylle risene grundige inden de koges. Man kan også sagtens bruge rester hvis man har ris til overs. Stil de kogte ris til siden.
  • I en stor pande eller wok varmes olien op, og hvidløget tilsættes. Steg ved svag varme til de har givet masser af smag til olien. Tag hvidløgene op og stil den til siden.
  • I den samme olie brunes det hakkede kød af ved høj varme. Når kødet er brunet tilsættes de kogte ris. Sørg for at vende det runde hele tiden, så risene ikke brænder på. Steg det yderligere ca. 5 minutter.
  • Tilsæt peberfrugterne og det hvidløg der blev taget op af olien. Ved det hele grundigt rundt og steg yderligere 5 minutter.
  • Skrab risene væk fra et hjørne og slå de 2 æg ud. Vend æggemassen rundt og bland det sammen med risene. Bland soya og hoysin samt sweet chili sauce i og vend det hele sammen, steg det yderligere et par minutter. Smag til med salt, peber og evt. lidt spidskommen.
  • Server det anrettet på tallerkner eller sæt panden på bordet.

Nutrition

Serving: 1personKalorier: 705kcalKulhydrater: 82gProtein: 29gFedt: 27gMættet fedt: 10gKolesterol: 91mgNatrium: 128mgKalium: 515mgFibre: 2gSukker: 2gA-vitamin: 931IUC-vitamin: 38mgCalcium: 51mgJern: 3mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Aftensmad med hakket oksekød, Billig aftensmad, Nem aftensmad, Risret med oksekød, Stegte ris med æg
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Vi elsker nem og hurtig aftensmad i hverdagen, vil du se og prøve flere af vores hverdagsretter, så kan du finde dem alle her: Hverdagsmad.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 26. august 2019 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

2 kommentarer til “Stegte ris med hakket oksekød”

    • Hej Cecilie
      Det er et estimat pr person retten er beregnet til. Altså 1/4 del af hele opskriften 🙂

      Mvh Tina

      Svar

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering




KONTAKT

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund
[email protected]

COPYRIGHT

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge vores materiale i hverken privat eller kommercielt henseende. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.