Stegte ris med hakket oksekød

Nogengange skal aftensmaden bare være simpel, ukompliceret, hurtig at lave, og måske endda også billig. Denne ret passer ind under alle kategorierne, og så smager stegte ris med hakket oksekød endda helt fantastisk. Det er en super ret til sidst på måneden hvor pengepungen er ved at være tom, eller hvis du har nogle rester af kogte ris fra dagen før.

Det er en nem ret at lave, du behøver ikke være den fødte kok, hvis du bare følger opskriften herunder. Børnene herhjemme er glade for retten, ja det er vi voksne faktisk også, og så gør den sig rigtig godt som frokost eller madpakke dagen efter. Derfor kan det godt betale sig at lave lidt ekstra.

Stegte ris kan laves på rigtig mange måder, her er en simpel version med hk oksekød, som er noget mange af os har i fryseren altid. Derfor er det nemt og hurtigt at tage en pakke op og stege det på panden sammen med ris, grøntsager og andre lækre sager. Vi kan godt lide vores stegte ris med æg, det giver lidt ekstra fylde og så bliver retten bare lidt mere sammenhængende.

stegte ris med hakket oksekød - opskrift på nem og hurtig aftensmad
stegte ris med hakket oksekød - opskrift på nem og hurtig aftensmad

Stegte ris med hakket oksekød opskrift

Her er vores bud på en opskrift på stegte ris, her med hakket oksekød. Det er en fantastisk nem hverdagsret med hakket oksekød, som er noget de fleste af os sætter pris på i en travl hverdag. Retten er yderest velegnet som familiemåltid, og resterne kan spises som frokost eller komme i madpakken næste dag. Vi serverer den gerne med sweet chili sauce ved siden af, og måske ketchup til børnene samt en skål med ekstra gnavegrønt. Derudover kan vi godt finde på at spise et flute til, men det er faktisk ikke nødvendigt, da retten mætter godt i sig selv.

stegte ris med hakket oksekød - opskrift på nem og hurtig aftensmad
Udskriv Pin
0 fra 0 stemmer

Stegte ris med hakket oksekød opskrift

Ret Frokost, Hverdagsmad, Madpakke
Køkken Kinesisk
Samlet tid 30 minutter
Portioner 4 personer

Ingredienser

  • 4 dl basmatiris
  • 500 g hakket oksekød
  • 4 spsk olie egnet til stegning
  • 4 fed hvidløg skåret i tynde skiver
  • 1 stk grøn peber skåret i små tern
  • 1 stk rød peber skåret i små tern
  • 1 spsk hoysin sauce
  • 2 spsk soya sauce
  • salt og peber efter smag
  • evt. en knsp spidskommen
  • 2 stk æg
  • 2 spsk sweet chili sauce

Fremgangsmåde

  • Start med at koge 4 dl ris efter anvisningen på pakken. Sørg for at skylle risene grundige inden de koges. Man kan også sagtens bruge rester hvis man har ris til overs. Stil de kogte ris til siden.
  • I en stor pande eller wok varmes olien op, og hvidløget tilsættes. Steg ved svag varme til de har givet masser af smag til olien. Tag hvidløgene op og stil den til siden.
  • I den samme olie brunes det hakkede kød af ved høj varme. Når kødet er brunet tilsættes de kogte ris. Sørg for at vende det runde hele tiden, så risene ikke brænder på. Steg det yderligere ca. 5 minutter.
  • Tilsæt peberfrugterne og det hvidløg der blev taget op af olien. Ved det hele grundigt rundt og steg yderligere 5 minutter.
  • Skrab risene væk fra et hjørne og slå de 2 æg ud. Vend æggemassen rundt og bland det sammen med risene. Bland soya og hoysin samt sweet chili sauce i og vend det hele sammen, steg det yderligere et par minutter. Smag til med salt, peber og evt. lidt spidskommen.
  • Server det anrettet på tallerkner eller sæt panden på bordet.
Har du prøvet denne opskrift?Nævn os på dit billede med @madformadelskere brug #madformadelskere!

Vi elsker nem og hurtig aftensmad i hverdagen, vil du se og prøve flere af vores hverdagsretter, så kan du finde dem alle her: Hverdagsmad

Sending
User Review
0 (0 votes)

Reader Interactions

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mad for madelskere - nem hverdagsmad for hele familien

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg

shares