Nogengange skal aftensmaden bare være simpel, ukompliceret, hurtig at lave, og måske endda også billig. Denne ret passer ind under alle kategorierne, og så smager stegte ris med hakket oksekød endda helt fantastisk. Det er en super ret til sidst på måneden hvor pengepungen er ved at være tom, eller hvis du har nogle rester af kogte ris fra dagen før.

Nem aftensmad
Det er en nem ret at lave, du behøver ikke være den fødte kok, hvis du bare følger opskriften herunder. Børnene herhjemme er glade for retten, ja det er vi voksne faktisk også, og så gør den sig rigtig godt som frokost eller madpakke dagen efter. Derfor kan det godt betale sig at lave lidt ekstra.
Stegte ris kan laves på rigtig mange måder, her er en simpel version med hk oksekød, som er noget mange af os har i fryseren altid. Derfor er det nemt og hurtigt at tage en pakke op og stege det på panden sammen med ris, grøntsager og andre lækre sager. Vi kan godt lide vores stegte ris med æg, det giver lidt ekstra fylde og så bliver retten bare lidt mere sammenhængende.

Få ingredienser og masser af smag
Du skal bruge ganske få ingredienser for at lave en lækkre risret. Du kan skifte grøntsagerne ud som du synes, men i vores version skal du bruge:
- Basmatiris, kogte og kolde
- Hakket oksekød
- Olie
- Hvidløg
- Peberfrugt (grøn og rød)
- Sauce: Hoysin, soya og sweet chili
- Salt og peber
- Lidt spidskommen, hvis du kan lide det
- 2 stk æg
Stegte ris med hakket oksekød opskrift
Her er vores bud på en opskrift på stegte ris, her med hakket oksekød. Det er en fantastisk nem hverdagsret med hakket oksekød, som er noget de fleste af os sætter pris på i en travl hverdag.
Retten er yderest velegnet som familiemåltid, og resterne kan spises som frokost eller komme i madpakken næste dag. Vi serverer den gerne med sweet chili sauce ved siden af, og måske ketchup til børnene samt en skål med ekstra gnavegrønt. Derudover kan vi godt finde på at spise et flute til, men det er faktisk ikke nødvendigt, da retten mætter godt i sig selv.

Stegte ris med hakket oksekød opskrift
Ingredienser
- 4 dl basmatiris
- 500 g hakket oksekød
- 4 spsk olie, egnet til stegning
- 4 fed hvidløg, skåret i tynde skiver
- 1 stk grøn peber, skåret i små tern
- 1 stk rød peber, skåret i små tern
- 1 spsk hoysin sauce
- 2 spsk soya sauce
- salt og peber, efter smag
- evt. en knsp spidskommen
- 2 stk æg
- 2 spsk sweet chili sauce
Sådan gør du
- Start med at koge 4 dl ris efter anvisningen på pakken. Sørg for at skylle risene grundige inden de koges. Man kan også sagtens bruge rester hvis man har ris til overs. Stil de kogte ris til siden.
- I en stor pande eller wok varmes olien op, og hvidløget tilsættes. Steg ved svag varme til de har givet masser af smag til olien. Tag hvidløgene op og stil den til siden.
- I den samme olie brunes det hakkede kød af ved høj varme. Når kødet er brunet tilsættes de kogte ris. Sørg for at vende det runde hele tiden, så risene ikke brænder på. Steg det yderligere ca. 5 minutter.
- Tilsæt peberfrugterne og det hvidløg der blev taget op af olien. Ved det hele grundigt rundt og steg yderligere 5 minutter.
- Skrab risene væk fra et hjørne og slå de 2 æg ud. Vend æggemassen rundt og bland det sammen med risene. Bland soya og hoysin samt sweet chili sauce i og vend det hele sammen, steg det yderligere et par minutter. Smag til med salt, peber og evt. lidt spidskommen.
- Server det anrettet på tallerkner eller sæt panden på bordet.
Nutrition
Vi elsker nem og hurtig aftensmad i hverdagen, vil du se og prøve flere af vores hverdagsretter, så kan du finde dem alle her: Hverdagsmad.
Hvad synes du om opskriften på stegte ris med hakket oksekød?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️
2 reaktioner
Er de 705 kcal for hele retten eller 1/4 del af retten?
Hej Cecilie
Det er et estimat pr person retten er beregnet til. Altså 1/4 del af hele opskriften 🙂
Mvh Tina