I denne tid har vi brug for hurtig mad i hverdagen, der stadig smager helt fantastisk, er mættende og også forholdsvist billigt at købe ind til. Denne opskrift på stegte ris med kylling falder ind under alle disse kategorier. Derfor er det en ret vi vender tilbage til igen og igen, det er bare altid et hit når den rammer aftensbordet efter en lang dag. Læs med her og få den nemme opskrift.
Nem aftensmad med kylling
Børnene herhjemme er glade for kylling – og ris, og denne ret er rigtig lækker både for børn og voksne. Der er tilpas med smag i form af ingefær, hvidløg og diverse saucer, så den er bestemt ikke kedelig. Du kan selvfølgelig tilpasse mængderne, så smagen passer til Jeres familie og hvor krydret I gerne vil have smagen.
Stegte ris med kylling, bønner og peberfrugt er også fantastisk i madpakken dagen efter. Både hvis du kan lune det lidt i mikoovnen eller selvom du spiser det koldt. Begge dele er dejligt. Så husk at gemme eventuelle rester, det vil du ikke fortryde.
Ingrediensnoter
Ris – basmati eller jasmin, vælg de ris du bedst kan lide. Vi bruger ofte basmatiris.
Ingefær, hvidløg og gurkemeje – Giver rigtig god smag til retten.
Kyllingebryst – Eller stykker af kyllingefilet.
Peberfrugt og edamame bønner – Disse grøntsager passer godt til retten. Du kan sagtens bruge andre grøntsager hvis du har nogle i grøntsagsskuffen der skal bruges eller du finder nogle andre på tilbud. Bare skær dem i mundrette bidder og kom dem i stedet for dem i foreslår her.
Æg – Æg giver lidt ekstra protein, og gør at retten mætter godt. Vi vil ikke undvære æg når vi laver stegte ris, det binder retten godt sammen.
Soya, Fish Sauce, Sweet chili sauce og oyster sauce – Saucerne giver den helt rigtig smag og varme til retten. Du kan smage det til, så mængderne passer til Jeres smag. Nogle vil gerne have det lidt stærkere, men du kan også servere ekstra soya og chili til retten, så kan man selv komme lidt ekstra på.
Hvordan laver man stegte ris med kylling?
Stegte ris med æg er jo en af de retter, der kan varieres i det uendelige. Du kan altså sagtens skifte ud i grøntsagerne hvis du ikke lige er til det vi forslår her.
Først skal du have kogt risene efter anvisning på pakken, det kan du med fordel gøre i god tid, da de meget gerne må være kolde. Hvis du har en rest fra dagen før, kan de fint også bruges.
Så skal edamame bønnerne have et opkog, og herefter er du klar til at gå i gang med selve retten.
Først skal hvidløg, ingefær og gurkemeje svitses af, og herefter skal kyllingen steges med. Når alle ingredienserne er kommet i panden, skal der æg i, og til sidst smages retten til. Her kan du sætte dit eget præg på retten, og bruge de smage du bedst kan lide.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Ja det kan du sagtens. De kan fint spises dagen efter eller tages med på madpakken.
Ja. Du kan vælge de grøntsager I bedst kan lide eller de rester I har i køleskabet. Det er en super god resteret, for man kan stort set komme alle slags grøntsager og rester af kød i. Så brug fantasien og prøv dig frem.
Andre hurtige hverdagsretter du måske vil synes om
- Stegte ris med hakket oksekød
- Stegte ris med rejer
- Stegte ris med oksekød
- Karrykål med kylling
- Wokret med kylling og broccoli
Tips og tricks til opskriften
- Brug de grøntsager I bedst kan lide alle de rester du har tilbage i køleskabet.
- Retten kan sagtens lave med en rest ris fra dagen i forvejen.
Serveringsforslag
- Server med ekstra soya sauce og sød chili sauce.
- Server eventuelt med en salat eller lidt brød til, men det er bestemt ikke nødvendigt, da man får alt hvad man har brug for i selve retten.
Er du vild med denne opskrift?
Så tror jeg også du vil synes om vores opskrift på Stir fry med kylling og peberfrugt
Opskrift på den bedste risret med kylling
Her er vores opskrift på stegte ris. Det er en nem opskrift på en dejlig hverdagsret til hele familien, som du hurtigt kan lave på de dage hvor der ikke er så lang tid til aftensmaden.
Du kan selvfølgelig variere indholdet helt som du selv synes, se denne opskrift som inspiration. Bønnerne kan du nemt skifte ud med ærter eller majs hvis I bedre kan lide det, og peberfrugten kan erstattes af andre grøntsager hvis du synes. Det er en god tøm-køleskabet-ret, og du kan bruge de grøntsager du har tilbage sidst på ugen når køleskabet skal tømmes og der skal gøres plads til nye indkøb.
Stegte ris med kylling
Ingredienser
- 4 dl basmatiris
- 300 g edamame bønner, uden skal
- 4 spsk olivenolie
- 2 fed hvidløg, fint revet
- 1 spsk frisk ingefær, fint revet
- 1 tsk frisk gurkemeje, fint revet. Kan erstattes af stødt gurkemeje i samme mængde
- 350 g kyllingefilet
- 1 rød Peberfrugt, skåret i fine tern
- 2 æg
- 1 spsk soya sauce
- 1 spsk fish sauce
- 1 spsk oyster sauce
- 2 spsk sweet chili sauce
Sådan gør du
- Kog risene efter anvisningen på pakken. Skyl risene inden de skal koges. Når de er færdige stilles de til siden.4 dl basmatiris
- Kom edamame-bønnerne i kogende vand og lad vandet koge op. Hæld vandet fra og stil dem til siden.300 g edamame bønner
- Varm olien op i en pande eller wok. Tilsæt hvidløgene, ingefær samt gurkemeje. Steg det et minuts tid, til det har givet smag til olien.4 spsk olivenolie, 2 fed hvidløg, 1 spsk frisk ingefær, 1 tsk frisk gurkemeje
- Skær kyllingen i mundrette stykker, og tilsæt den til panden. Steg indtil kyllingen er gennemstegt.350 g kyllingefilet
- Tilsæt den røde peber og steg det yderligere i et par minutter.1 rød Peberfrugt
- Tilsæt risene vend det grundigt så det ikke brænder på. Steg i ca. 4 minutter.
- Skrab risene væk fra det ene hjørne og slå æggene ud. Bland æggemassen sammen med risene og steg et minuts tid. Tilsæt bønnerne og vend det hele sammen.2 æg
- Tilsæt oyster sauce, fish sauce, soya samt sweet chili sauce og bland det hele grundigt sammen.1 spsk soya sauce, 1 spsk fish sauce, 1 spsk oyster sauce, 2 spsk sweet chili sauce
- Server med det samme.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 5. september 2019 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her