Stegte ris med kylling

I denne tid har vi brug for hurtig mad i hverdagen, der stadig smager helt fantastisk, er mættende og også forholdsvist billigt at købe ind til. Denne opskrift på stegte ris med kylling falder ind under alle disse kategorier. Derfor er det en ret vi vender tilbage til igen og igen, det er bare altid et hit når den rammer aftensbordet efter en lang dag.

Børnene herhjemme er glade for kylling – og ris, og denne ret er rigtig lækker både for børn og voksne. Der er tilpas med smag i form af ingefær, hvidløg og diverse saucer, så den er bestemt ikke kedelig. Du kan selvfølgelig tilpasse mængderne, så smagen passer til Jeres familie og hvor krydret I gerne vil have smagen.

Stegte ris med kylling, bønner og peberfrugt er også fantastisk i madpakken dagen efter. Både hvis du kan lune det lidt i mikoovnen eller selvom du spiser det koldt. Begge dele er dejligt.

Stegte ris med kylling - Nem opskrift på aftensmad med kylling

Stegte ris med kylling opskrift

Her er vores opskrift på stegte ris. Det er en nem opskrift på en dejlig hverdagsret til hele familien, som du hurtigt kan lave på de dage hvor der ikke er så lang tid til aftensmaden.

Du kan selvfølgelig variere indholdet helt som du selv synes, se denne opskrift som inspiration. Bønnerne kan du nemt skifte ud med ærter eller majs hvis I bedre kan lide det, og peberfrugten kan erstattes af andre grøntsager hvis du synes. Det er en god tøm-køleskabet-ret, og du kan bruge de grøntsager du har tilbage sidst på ugen når køleskabet skal tømmes og der skal gøres plads til nye indkøb.

Stegte ris med kylling - Nem opskrift på aftensmad med kylling
Udskriv Pin
0 fra 0 stemmer

Stegte ris med kylling opskrift

Nem, hurtig og billig aftensmad til hele familien
Ret Frokost, Hverdagsmad
Køkken Kinesisk
Samlet tid 30 minutter
Portioner 4 personer

Ingredienser

  • 4 dl basmatiris eller jasminris Koges efter anvisningerne på posen
  • 1 spsk frisk ingefær fint revet
  • 2 fed hvidløg fint revet
  • 1 tsk frisk gurkemeje fint revet. Kan erstattes af stødt gurkemeje i samme mængde
  • 350 g kyllingefilet
  • 1 stk rød peber skåret i fine tern
  • 2 stk æg
  • 1 spsk soya
  • 1 spsk fish sauce
  • 1 spsk oyster sauce
  • 2 spsk sweet chili sauce
  • 300 g edamame bønner uden skal

Fremgangsmåde

  • Kog risene efter anvisningen på pakken. Skyl risene inden de skal koges. Når de er færdige stilles de til siden.
  • Kom edamame-bønnerne i kogende vand og lad vandet koge op. Hæld vandet fra og stil dem til siden.
  • Varm olien op i en pande eller wok. Tilsæt hvidløgene, ingefær samt gurkemeje. Steg det et minuts tid, til det har givet smag til olien. Tilsæt kyllingen og steg det til det er gennemstegt.
  • Tilsæt den røde peber og steg det yderligere i et par minutter.
  • Tilsæt risene vend det grundigt så det ikke brænder på. Steg i ca. 4 minutter.
  • Skrab risene væk fra det ene hjørne og slå de 2 æg ud. Bland æggemassen sammen med risene og steg et minuts tid. Tilsæt bønnerne og vend det hele sammen.
  • Tilsæt oystersauce, fishsauce, soya samt sweet chili sauce og bland det hele grundigt sammen.
  • Server med det samme.
Har du prøvet denne opskrift?Nævn os på dit billede med @madformadelskere brug #madformadelskere!

Vil du prøve andre lækre opskrift på hurtig aftensmad, så vil jeg anbefale dig også at prøve stegte ris med hakket oksekød, kylling i karry eller Kylling a la king. Se alle vores opskrifter på hverdagsmad her

Sending
User Review
0 (0 votes)

Reader Interactions

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mad for madelskere - nem hverdagsmad for hele familien

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg

shares