Stegte ris med kylling

I denne tid har vi brug for hurtig mad i hverdagen, der stadig smager helt fantastisk, er mættende og også forholdsvist billigt at købe ind til. Denne opskrift på stegte ris med kylling falder ind under alle disse kategorier. Derfor er det en ret vi vender tilbage til igen og igen, det er bare altid et hit når den rammer aftensbordet efter en lang dag.

Børnene herhjemme er glade for kylling – og ris, og denne ret er rigtig lækker både for børn og voksne. Der er tilpas med smag i form af ingefær, hvidløg og diverse saucer, så den er bestemt ikke kedelig. Du kan selvfølgelig tilpasse mængderne, så smagen passer til Jeres familie og hvor krydret I gerne vil have smagen.

Stegte ris med kylling, bønner og peberfrugt er også fantastisk i madpakken dagen efter. Både hvis du kan lune det lidt i mikoovnen eller selvom du spiser det koldt. Begge dele er dejligt.

Stegte ris med kylling - Nem opskrift på aftensmad med kylling

Stegte ris med kylling opskrift

Her er vores opskrift på stegte ris. Det er en nem opskrift på en dejlig hverdagsret til hele familien, som du hurtigt kan lave på de dage hvor der ikke er så lang tid til aftensmaden.

Du kan selvfølgelig variere indholdet helt som du selv synes, se denne opskrift som inspiration. Bønnerne kan du nemt skifte ud med ærter eller majs hvis I bedre kan lide det, og peberfrugten kan erstattes af andre grøntsager hvis du synes. Det er en god tøm-køleskabet-ret, og du kan bruge de grøntsager du har tilbage sidst på ugen når køleskabet skal tømmes og der skal gøres plads til nye indkøb.

Stegte ris med kylling - Nem opskrift på aftensmad med kylling

Stegte ris med kylling opskrift

Nem, hurtig og billig aftensmad til hele familien
3.5 fra 10 stemmer
Ret: Frokost, Hverdagsmad
Køkken: Kinesisk
Samlet tid: 30 minutter
Udskriv Pin
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 4 dl basmatiris eller jasminris, Koges efter anvisningerne på posen
  • 1 spsk frisk ingefær, fint revet
  • 2 fed hvidløg, fint revet
  • 1 tsk frisk gurkemeje, fint revet. Kan erstattes af stødt gurkemeje i samme mængde
  • 350 g kyllingefilet
  • 1 stk rød peber, skåret i fine tern
  • 2 stk æg
  • 1 spsk soya
  • 1 spsk fish sauce
  • 1 spsk oyster sauce
  • 2 spsk sweet chili sauce
  • 300 g edamame bønner, uden skal

Sådan gør du

  • Kog risene efter anvisningen på pakken. Skyl risene inden de skal koges. Når de er færdige stilles de til siden.
  • Kom edamame-bønnerne i kogende vand og lad vandet koge op. Hæld vandet fra og stil dem til siden.
  • Varm olien op i en pande eller wok. Tilsæt hvidløgene, ingefær samt gurkemeje. Steg det et minuts tid, til det har givet smag til olien. Tilsæt kyllingen og steg det til det er gennemstegt.
  • Tilsæt den røde peber og steg det yderligere i et par minutter.
  • Tilsæt risene vend det grundigt så det ikke brænder på. Steg i ca. 4 minutter.
  • Skrab risene væk fra det ene hjørne og slå de 2 æg ud. Bland æggemassen sammen med risene og steg et minuts tid. Tilsæt bønnerne og vend det hele sammen.
  • Tilsæt oystersauce, fishsauce, soya samt sweet chili sauce og bland det hele grundigt sammen.
  • Server med det samme.

Næringsværdi

Kalorier: 569 kcal | Kulhydrater: 90 g | Protein: 34 g | Fedt: 7 g | Mættet fedt: 1 g | Kolesterol: 58 mg | Natrium: 159 mg | Kalium: 829 mg | Fibre: 6 g | Sukker: 3 g | A-vitamin: 958 IU | C-vitamin: 44 mg | Calcium: 80 mg | Jern: 3 mg
HAR DU PRØVET OPSKRIFTEN?Nævn os på dit billede med @madformadelskere og tag #madformadelskere!

Vil du prøve andre lækre opskrift på hurtig aftensmad, så vil jeg anbefale dig også at prøve stegte ris med hakket oksekød, kylling i karry eller Kylling a la king. Se alle vores opskrifter på hverdagsmad her

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Denne artikel er skrevet af:

Rasmus Juul Møller

Rasmus Juul Møller

Rasmus er familiefar og madelsker med stort M. Han elsker at stå bag grillen eller pizzaovnen og servere mad, som familie og venner elsker at spise. Rasmus er uddannet teknisk designer, og hans kreativitet ses også i køkkenet, hvor han elsker at frembringe nye retter og kombinationer, der får smagsløgene til at synge. Han elsker gadgets og mad der kan grilles, laves i sous vide eller med noget nyt sejt udstyr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg