Opskrift på stegte ris med kyllingNem, hurtig og billig aftensmad med kylling, ris og grøntsager. Det er en ret hele familien kan spise, og du kan servere den med ekstra soya og chili sauce hvis der er nogle der vil have lidt ekstra.
Forb. tid 5 minuttermin
Tilb. tid 35 minuttermin
Samlet tid 40 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
4dlbasmatiris
300gedamame bønner, uden skal
4spskolivenolie
2fedhvidløg, fint revet
1spskfrisk ingefær, fint revet
1tskfrisk gurkemeje, fint revet. Kan erstattes af stødt gurkemeje i samme mængde
350gkyllingefilet
1rød Peberfrugt, skåret i fine tern
2æg
1spsksoya sauce
1spskfish sauce
1spskoyster sauce
2spsksweet chili sauce
Sådan gør du
Kog risene efter anvisningen på pakken. Skyl risene inden de skal koges. Når de er færdige stilles de til siden.
4 dl basmatiris
Kom edamame-bønnerne i kogende vand og lad vandet koge op. Hæld vandet fra og stil dem til siden.
300 g edamame bønner
Varm olien op i en pande eller wok. Tilsæt hvidløgene, ingefær samt gurkemeje. Steg det et minuts tid, til det har givet smag til olien.
Skær kyllingen i mundrette stykker, og tilsæt den til panden. Steg indtil kyllingen er gennemstegt.
350 g kyllingefilet
Tilsæt den røde peber og steg det yderligere i et par minutter.
1 rød Peberfrugt
Tilsæt risene vend det grundigt så det ikke brænder på. Steg i ca. 4 minutter.
Skrab risene væk fra det ene hjørne og slå æggene ud. Bland æggemassen sammen med risene og steg et minuts tid. Tilsæt bønnerne og vend det hele sammen.
2 æg
Tilsæt oyster sauce, fish sauce, soya samt sweet chili sauce og bland det hele grundigt sammen.
1 spsk soya sauce, 1 spsk fish sauce, 1 spsk oyster sauce, 2 spsk sweet chili sauce