Populært:

Madformadelskere / Aftensmad / Hverdagsmad / Orientalsk risret med oksekød

Orientalsk risret med oksekød

5

/5

40 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

5

/5

40 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Vi elsker nemme retter herhjemme, og one pot-retter er bare altid et hit. One Pot er når det hele laves i en gryde. Det er både nemt, og så sparer vi på opvasken. I dag får du vores version af en orientalsk risret. Det er altså bare en lækker mundfuld!

Nem orientalsk risret i gryde med peberfrugt, ærter og koriander på toppen.

Risret ala knorr

De fleste børnefamilier bruger vist Knorr produkter en gang i mellem. For det er jo bare nemt og så smager det som det plejer.

Hvis man gerne vil forsøge sig med sin egen orientalske risret ala den fra Knorr, så kommer her vores bud, og vi synes faktisk selv den er super lækker.

Det er noget både børn og voksne elsker at spise herhjemme, og så er det bare nemt at man laver det hele i en stor gryde. Det er ikke noget med at koge ris ved siden af, de skal nemlig med i gryden og tilberedes sammen med grøntsagerne og kødet.

Så bliver det ikke meget nemmere tror jeg!

one pot orientalsk risret i gryde klar til servering.

Ingrediensnoter

Grøntsagerne – Løg og hvidløg giver god smag til retten. Gulerødderne, peberfrugterne og ærterne smager godt og giver fyld og gode fibre. Du kan selvfølgelig vælge andre grøntsager, og gerne Jeres favoritter.

Krydderier – Jeg bruger karry, spidskommen, gurkemeje og ingefær til denne ret. Det giver sammen en virkelig god smag, som passer godt sammen i en helhed. Husk at svitse krydderierne lidt af, inden du kommer kødet i. Så får du endnu mere smag.

Oksekød – Det er hakket oksekød vi bruger her, og vi bruger oftest den med over 8% fedt i, da den har lidt mere smag. Du kan også vælge oksekød med en lav fedtprocent til denne ret hvis du gerne vil spare lidt på fedtet.

Ris – Vi bruger basmatiris, men jasminris vil også fungere fint til denne ret. Husk at skylle dine ris godt i en si under vandhanen inden du kommer dem i gryden. Det gør man både for at fjerne arsen, der ikke er så sundt for os, men også for at undgå at risene klistrer for meget sammen.

Alternative ingredienser

  • Er du ikke så meget til oksekød, så kan du sagtens udskifte hakket oksekød med hakket svinekød, hakket lam eller hakket kylling i din risret.

Hvordan laver man orientalsk risret?

Denne ret er virkelig nem, og så er den hurtig at lave. Så her kan alle være med, uanset nivuea i madlavning.

Først skal du hakke løg og hvidløg og rive gulerødderne. Det skal svitses i lidt olie inden du tilsætter krydderierne og svitser dem med.

Herefter kommes oksekødet i, og når det er brunet af, så skal der peberfrugt i tern og ris i efterfulgt af bouillonterninger og vand i gryden, og så skal låget op.

Nu skal retten have lov til at koge indtil risene er næsten møre, det tager omrking 15-20 minutter. Herefter tilsættes de frosne ærter, og så varmes det hele godt igennem og smages til med salt og peber inden retten lige skal stå og trække til risene er helt møre.

Herefter er retten klar til at servere med frisk koriander på toppen hvis man er til det.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

risret med karry, forskellige andre krydderier og grøntsager samt frisk koriander på toppen.

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg gemme resterne til dagen efter?

Ja det kan du i hvert fald. De kan lige varmes hurtigt i mikroovnen eller i en gryde, og så spises som frokost eller nem aftensmad.

Kan jeg bruge andre typer af ris?

Ja det kan du godt. Du kan bruge de ris du bedst kan lide. Hvis du bruger for eksempel brune ris eller fuldkornsris, skal tilberedningstiden tilpasses, og du skal muligvis bruge mere væske. Tjek tilberedningstiden på de ris du bruger, og hold øje med at gryden ikke koger helt tør, så kan du tilsætte lidt mere bouillon.

Kan retten fryses ned?

Ja den kan fint fryses og efterfølgende varmes op.


Andre nemme retter du måske vil synes om

færdig orientalsk risret klar til servering.

Tips og Tricks

  • Hak hurtigt grøntsagerne
    • Er du lidt i tidspress, så kan du sagtens køre hvidløg, løg og gulerødder en tur i foodprocessoren i stedet for at hakke dem med en kniv. Du kan også hakke peberfrugterne på denne måde, men vi kan nu godt lide når peberfrugterne er skåret i tern. Men hvis det skal gå ekstra hurtigt og du har en foodprocessor, så brug den endelig!
  • Brug Jeres favoritgrøntsager
    • Er der noget i opskriften I ikke er vilde med hjemme hos Jer? Så kan du altså bare skifte grøntsagerne ud med andre. Du kan for eksempel bruge finthakket spidskål, squash i små tern, majs eller noget helt andet.
  • Tilsmagning
    • Der er stor forskel på styrken af krydderier, i sær karry. Så du bliver nød til at smage dig frem og tilsætte mere karry hvis du synes den mangler styrke.

Serveringsforslag

  • Server retten som den er, eventuelt med et godt hjemmebagt flutes eller Ciabattabrød til.
  • Rester er perfekte til madpakken og kan lunes i mikrobølgeovnen.

Er du vild med risretter?

Prøv også vores opskrifter på Stegte ris med hakket oksekød eller Stegte ris med kylling.
lækker orientalsk risret ala knorr.

Opskrift på nem one pot ris med oksekød

Denne opskrift er en one pot risret med oksekød. Det vil sige det hele laves i en gryde, og vi sparer på opvasken. Det er skønt, og så smager det fantastisk!

Smagene er inspireret af Knorrs Orientalske risret, men vi synes selvfølgelig denne udgave er lidt bedre end den man kan købe. Vi håber du får lyst til at prøve opskriften og servere den for familien. Herhjemme er den et kæmpe hit hos både store og små.

Nem orientalsk risret i gryde med peberfrugt, ærter og koriander på toppen.
5 fra 2 stemmer

Orientalsk risret med oksekød

Nem og lækker risret ala den fra Knorr. Den er med basmatiris, oksekød, gulerødder, peberfrugt, ærter og masser af god smag. Det er en nem one pot-ret som hele familien elsker at spise.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Trækketid 10 minutter
Samlet tid 40 minutter
Ret Aftensmad
Køkken Asiatisk
Antal 4 personer
Kalorier 797 kcal

Ingredienser

  • 2 spsk olivenolie
  • 1 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 3 gulerødder
  • 3 spsk karry
  • 1 tsk spidskommen
  • ½ tsk gurkemeje
  • ½ tsk ingefær
  • 500 g hakket oksekød
  • 8 dl vand
  • 2 oksebouillonterninger
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 gul peberfrugt
  • 4 dl basmatiris
  • 200 g ærter, frosne eller friske
  • 2 tsk salt
  • Peber
  • Frisk koriander, til servering

Sådan gør du

  • Hak løg og hvidløg fint, og skræl og riv gulerødderne på den grove side på rivejernet. Alternativt kan det hele køres en tur på foodprocessoren.
    1 løg, 4 fed hvidløg, 3 gulerødder
  • Kom olivenolien i en gryde, og varm den op. Svits løg, hvidløg og gulerødder ved middel varme indtil løgene bliver klare.
    2 spsk olivenolie
  • Tilsæt karry, spidskommen, gurkemeje og ingefær, og lad det svitse med grøntsagerne et par minutter.
    3 spsk karry, 1 tsk spidskommen, ½ tsk gurkemeje, ½ tsk ingefær
  • Kom det hakkede oksekød i gryden, og rør rundt til kødet er brunet godt af.
    500 g hakket oksekød
  • Tilsæt vand, og opløs bouillonterningerne i vandet.
    8 dl vand, 2 oksebouillonterninger
  • Skær peberfrugterne i små tern. Kom peberfrugterne i gryden sammen med ris og kog det hele op under omrøring.
    1 rød peberfrugt, 1 gul peberfrugt, 4 dl basmatiris
  • Skru ned for varmen, så retten småkoger, og læg låget på. Lad retten koge til risene er næsten møre, det tager 15-20 minutter for basmatiris. Rør i gryden nogle gange undervejs, for at sikre at det ikke brænder på. Hvis gryden koger helt tør før risene er klar, kan du tilsætte lidt kogende vand.
  • Når risene er næsten møre, tilsættes ærterne, og retten varmes godt igennem og smages til med salt og peber. Efterfølgende tages gryden af varmen og låget lægges på. Lad retten trække i cirka 10 minutter til risene er perfekt møre, og så er den klar til servering med frisk koriander på toppen.
    200 g ærter, 2 tsk salt, Peber, Frisk koriander

Noter

Opbevaring af rester – Rester kan gemmes i en bøtte i køleskabet eller fryses ned. Du kan nemt genopvarme resterne i mikrobølgeovnen.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 797kcalKulhydrater: 102gProtein: 34gFedt: 28gMættet fedt: 10gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 12gTransfedt: 2gKolesterol: 89mgNatrium: 1783mgKalium: 986mgFibre: 9gSukker: 9gA-vitamin: 9121IUC-vitamin: 88mgCalcium: 131mgJern: 6mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Tina Westergaard Møller Avatar
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.