Populært:

Madformadelskere / Aftensmad / Hverdagsmad / Stegte ris med rejer

Stegte ris med rejer

4.50

/5

30 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

4.50

/5

30 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Vi elsker stegte ris, og har efterhånden lavet det i en del forskellige versioner. Stegte ris med rejer er en af vores favoritter herhjemme. Rejerne giver bare en rigtig god smag til retten, og blandet med de lækre saucer bliver balancen bare helt perfekt. Få vores opskrift her.

Stegte ris med rejer - Nem opskrift på aftensmad med rejer ris og broccoli - Nem sund og billig aftensmad

Børnevenlig og sund mad

Stegte ris med rejer er en af de retter vi vender tilbage til igen og igen, og det er en ret børnene ofte ønsker når de må vælge hvad vi skal have til aftensmad

Det er en nem måde at få ungerne til at spise nogen rejer og masser af grøntsager. Ikke fordi rejer er et problem, det er faktisk en af Ellens livretter. Da hun var mindre var det altid rejer hun plagede om når vi var ude og handle. Og det er jo heldigvis ikke det mest usunde hun kunne vælge, når det nu skulle være.

Hvordan laver man stegte ris med rejer?

Det er ikke så svært at lave stegte ris, og du kan faktisk variere opskriften efter hvad du har liggende i køleskab og fryser. I denne version skal du bruge:

  • Basmatiris
  • Broccoli og edamame-bønner
  • Olie, til stegning
  • Ingefær og hvidløg
  • Forårsløg, chili og peberfrugt
  • Æg
  • Rejer
  • Soya sauce, fish sauce, oyster sauce, hoysin sauce og sweet chili sauce
  • Salt

Først skal risene koges, det kan sagtens gøres i god tid så risene er kolde. Broccoli og edamame bønner skal koges op et minuts tid.

Så skal ingefær og hvidløg steges af i en pande. Herefter tilsættes forårsløg, peberfrugt og chili og steges med. Så skal risene i, og steges med. Æggene slås ud i det ene hjørne af panden og piske let sammen inden de fordeles i retten.

Så skal rejer og bønnerne i, herefter alle saucerne der giver den gode smag, og til sidst de forkogte broccolibuketter. Så er der kun tilbage at smage retten til, og servere den for familien.

Opskrift på stegte ris med rejer

Er er vores supernemme opskrift på en lækker risret med rejer og grøntsager. Du kan selvfølgelig tilpasse den som du selv synes. Tilføje jeres yndlingsgrøntsager eller mere sauce for en mere spicy version. Kun fantasien sætter grænsen for hvad du kan tilføje til retten.

Stegte ris med rejer - Nem opskrift på aftensmad med rejer ris og broccoli - Nem sund og billig aftensmad
4.50 fra 4 stemmer

Stegte ris med rejer

Opskrift på stegte ris med rejer
Stegte ris er lækker og nem hverdagsmad. Dette er en hurtig kinesisk risret med rejer og æg samt grøntsager og masser af smag. Det er en ret som både børn og voksne elsker at spise.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 30 minutter
Ret Aftensmad, Hverdagsmad
Køkken Kinesisk
Antal 4 personer
Kalorier 577 kcal

Ingredienser

  • 300 g basmatiris
  • 1 broccoli , delt i små buketter
  • 150 g mungbønner, edamamebønner uden skal
  • ½ dl olie, til stegning
  • 2 spsk frisk ingefær, fint revet
  • 3 fed hvidløg, fint revet
  • 4 forårsløg, i tynde skiver
  • ½ rød chili, finthakket
  • 1 rød peberfrugt, skåret i strimler eller tern
  • 4 æg
  • 200 g rejer
  • 2 spsk soya sauce
  • 1 spsk fish sauce
  • 2 spsk oyster sauce
  • 1 spsk hoysin sauce
  • 2 spsk sweet chili sauce
  • Salt, efter smag

Sådan gør du

  • Kog risene efter anvisningen på pakken. Skyl risene inden de skal koges. Når de er færdige stilles de til siden.
  • Kom broccolibuketterne i kogende vand i et minuts tid. Hæld vandet fra og stil dem til siden.
  • Kom edamame bønnerne i kogende vand i et minuts tid. Hæld vandet fra og stil bønnerne til siden.
  • Varm olie op i en pande eller wok, og steg ingefær og hvidløg ved høj varme i et par minutter, rør rundt og sørg for at det ikke brænder på.
  • Tilsæt derefter rød peber, forårsløg samt rød chili til panden og steg det det yderligere i 3 – 4 minutter.
  • Tilsæt risene, vend det grundigt så det ikke brænder på. Steg i ca. 4 minutter ved høj varme, husk at vende det rundt!.
  • Slå de 4 æg ud i en skål og pisk dem sammen. Skrab risene væk fra det ene hjørne og tilsæt æggemassen. Skrab æggemassen til det bliver til røræg og vend det sammen med risene.
  • Tilsæt derefter rejerne, bønner og steg det yderligere et par minutter.
  • Tilsæt soya, hoisin sauce, fish sauce, oyster sauce samt sweet chili sauce, bland det godt sammen og lad det stege med i et par minutter.
  • Tilsæt til sidst de forkogte broccolibuketter og bland det hele godt sammen.
  • Pynt evt. med lidt rå skiver af forårsløg og server med det samme.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 577kcalKulhydrater: 85gProtein: 22gFedt: 16gMættet fedt: 1gKolesterol: 130mgNatrium: 468mgKalium: 319mgFibre: 3gSukker: 1gC-vitamin: 5mgCalcium: 124mgJern: 3mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Prøv også vores andre opskrifter på stegte ris

Tips og tricks til stegte ris med rejer

  • Retten kan laves uden æg. Enten hvis du ikke tåler det eller ikke kan lide det. Stegte ris med æg giver dog en mere fyldig og mættende ret, som vi godt kan lide hvis det er til et aftensmåltid.
  • Lav retten mere spicy. Hvis Jeres børn ikke er sarte, eller I gerne vil have en mere spicy version, så tilsæt mere af de forskellige saucer og måske lidt mere chili. Det er meget individuelt hvordan vores smagsløg har det med stærk mad, men denne ret kan nemt justeret til at passe til alle.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.