Madformadelskere / Aftensmad / Hverdagsmad / Stegte ris med oksekød

Stegte ris med oksekød

5

/5

30 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

5

/5

30 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Vi elsker retter der er nemme og hurtige at lave i hverdagen, og her er stegte ris med oksekød en helt oplagt aftensmadsret. Det er nemlig en super hurtig og velsmagende ret, som både børn og voksne er glade for herhjemme.

Er i også glade for kinesisk take away, så kan I med fordel skifte den dyre take away-variant ud med denne ret. Fordelen er, at man kan komme de grøntsager i man elsker, og så kan det laves ret hurtigt. Hvis det skal gå ekstra hurtigt på dagen, så kan risene koges dages i forvejen. Det er faktisk kogningen af risene der tager længst tid i denne ret.

Det er også en super god måde at få tømt køleskabet for grøntsager sidst på ugen, så man er klar til næste uge. Netop fordi man kan komme alle slags grøntsager i.

Stegte ris med oksekød - Opskrift på stegte ris med oksekød og æg - Nem hverdagsmad

Mere hverdagsmad


Stegte ris med oksekød opskrift

Her er vores opskrift på stegte ris med oksekød. Det er nem og hurtig hverdagsmad, som du kan variere i det uendelige med de grøntsager I bedst kan lide hjemme hos jer. Skal det gå ekstra hurtigt kan du også bruge en færdigkøbt grøntsagsblanding.

Stegte ris med oksekød - Opskrift på stegte ris med oksekød og æg - Nem hverdagsmad
5 fra 2 stemmer

Stegte ris med oksekød opskrift

Hurtig kinesisk risret med oksekød og æg
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Samlet tid 30 minutter
Ret Aftensmad, Hverdagsmad
Køkken Kinesisk
Antal 4 personer
Kalorier 638 kcal

Ingredienser

  • 350-400 g oksekød i strimler, vi brugte en lille flanksteak
  • 300 g basmatiris
  • 1 broccoli , delt i små buketter
  • 4 forårsløg, i tynde skiver
  • 1 rød peber, skåret i strimler eller tern
  • 250 g shitake-svampe, skåret i skiver
  • 2 æg

Marinade til kødet:

  • 1/2 tsk chilipulver, kan udelades
  • 2 tsk sesamolie
  • 2 spsk soya sauce
  • 1 spsk fish sauce
  • 2 spsk oyster sauce
  • 1 tsk salt
  • 3 fed hvidløg, fint revet
  • 1 spsk frisk ingefær, fint revet
  • 2 spsk mirin, japansk risvin, kan udelades
  • 1 spsk sukker
  • 1/2 dl olie, til stegning

Sådan gør du

  • Kom alle ingredienser til marinaden i en skål og bland det godt sammen.
  • Skær kødet i strimler og kom det i marinaden. Stil det på køl og lad det trække i et par timer.
  • Kog risene efter anvisningen på pakken. Skyl risene inden de skal koges. Når de er færdige stilles de til siden.
  • Kom broccolibuketterne i kogende vand i et minuts tid. Hæld vandet fra og stil dem til siden.
  • Varm olie op i en pande eller wok, og steg oksekødet ved høj varme ad flere omgange. Gem det overskydende marinade. Når alt kødet er stegt, stilles det til siden.
  • Kom mere olie til panden og svits den røde peber i et par minutter. Tilsæt svampene og steg yderlige 3-4 minutter.
  • Tilsæt risene, vend det grundigt så det ikke brænder på. Steg i ca. 4 minutter ved middel varme, husk at vende det rundt!. Kom derefter kødet sammen med den overskydende marinade i og vende det grundigt sammen.
  • Skrab risene væk fra det ene hjørne og slå de 2 æg ud. Bland æggemassen sammen med risene og steg et minuts tid. Tilsæt broccoli og vend det hele sammen.
  • Slut af med at drysse skiver af forårsløg ud over, server med det samme.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Kalorier: 638kcalKulhydrater: 87gProtein: 28gFedt: 18gMættet fedt: 3gKolesterol: 56mgNatrium: 710mgKalium: 666mgFibre: 3gSukker: 3gA-vitamin: 969IUC-vitamin: 38mgCalcium: 45mgJern: 3mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Prøv også: Stegte ris med hakket oksekød eller stegte ris med kylling

Stegte ris med oksekød – Tips og tricks

  • Brug en rissort der forbliver ret fast, for eksempel basmatiris. Husk at skylle risene godt inden brug. Se flere tips til at koge ris her.
  • Varier grøntsagerne og marinaden til kødet efter hvad I godt kan lide.

Serveringsforslag

  • Retten indeholder hvad hvad man skal bruge i et måltid, og derfor serveres den bare som den er. Sæt gerne panden på bordet, det gør det ekstra hyggeligt.

Opbevaring

  • Får I ikke spist det hele, kan retten sagtens holde sig nogle dage i køleskabet. Den er god at medbringe på madpakken dagen efter, især hvis man kan lune den lidt i mikroovnen på arbejdet eller i skolen.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Opskrift af

Rasmus Juul Møller Avatar
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.