350-400goksekød i strimler, vi brugte en lille flanksteak
300gbasmatiris
1broccoli , delt i små buketter
4forårsløg, i tynde skiver
1rød peber, skåret i strimler eller tern
250gshitake-svampe, skåret i skiver
2æg
Marinade til kødet:
1/2tskchilipulver, kan udelades
2tsk sesamolie
2spsksoya sauce
1spskfish sauce
2spskoyster sauce
1tsksalt
3fedhvidløg, fint revet
1spskfrisk ingefær, fint revet
2spskmirin, japansk risvin, kan udelades
1spsksukker
1/2dlolie, til stegning
Sådan gør du
Kom alle ingredienser til marinaden i en skål og bland det godt sammen.
Skær kødet i strimler og kom det i marinaden. Stil det på køl og lad det trække i et par timer.
Kog risene efter anvisningen på pakken. Skyl risene inden de skal koges. Når de er færdige stilles de til siden.
Kom broccolibuketterne i kogende vand i et minuts tid. Hæld vandet fra og stil dem til siden.
Varm olie op i en pande eller wok, og steg oksekødet ved høj varme ad flere omgange. Gem det overskydende marinade. Når alt kødet er stegt, stilles det til siden.
Kom mere olie til panden og svits den røde peber i et par minutter. Tilsæt svampene og steg yderlige 3-4 minutter.
Tilsæt risene, vend det grundigt så det ikke brænder på. Steg i ca. 4 minutter ved middel varme, husk at vende det rundt!. Kom derefter kødet sammen med den overskydende marinade i og vende det grundigt sammen.
Skrab risene væk fra det ene hjørne og slå de 2 æg ud. Bland æggemassen sammen med risene og steg et minuts tid. Tilsæt broccoli og vend det hele sammen.
Slut af med at drysse skiver af forårsløg ud over, server med det samme.