Lækkert, nemt og billigt! Mongolian noodles med hakket oksekød smager bare godt og så tager det under en halv time at tilberede fra man starter til det står på bordet. Det er god aftensmad som hele familien elsker.
Hurtig aftensmad for børn og voksne
Det er blevet januar igen. Jeg synes lige vi har været der, men der er alligevel fløjet et år forbi igen. Hjemme hos os er alle i gang med skole, arbejde og fritidsaktiviteter, og det betyder at maden skal være nem og hurtig i den travle hverdag.
Mongolian noodles med hakket oksekød og grønt er et godt bud på en ret der kan bikses sammen på under en halv time. Første gang vi lavede det blev vi egentlig lidt overrasket over hvor glade børnene var for det. Det er måske fordi det minder rigtig meget om der nudler de plejer at lave som en lille snack når de er sultne.
I vores version er der tilføjet lidt grønt i form af broccoli, men der kunne sagtens være flere grøntsager i. Så det er også et godt bud på en god “tøm køleskabet” ret, altså et en ret hvor man kan få brugt rester af grøntsager der bare ville ende med at blive smidt ud.
Så bare kom i gang med at lave lækre mongolske nudler, det smager fantastisk!
Mere hverdagsmad
Ingrediensnoter
Pasta – Jeg har brugt linguine, men det kunne lige så godt være almindelig
spaghetti.
Broccoli – Jeg synes at broccoli passer rigtig godt til retten, men det kunne også sagtes være andre grøntsager som gulerødder, peberfrugt, svampe osv. Prøv dig frem med rester fra køleskabet.
Hakket oksekød – Gerne med en mellem fedtprocent, det giver mere smag. Du kan også lave retten med hakket svine- eller kyllingekød.
Hoisin sauce – Hoisin giver en lækker og fyldig smag til retten sammen med soya.
Brun farin – Brun farin giver en god balance og den der lækre salt/sødelig smag man kender fra asiatiske restauranter.
Chiliflager – Der skal være lidt varme i retten, du kan alternativt bruge frisk chili eller cayennepeber.
Maizena – Maizena skal du bruge for at jævne saucen, så den bliver tyk og hænger godt i nudlerne.
Hvordan laver man mongolian noodles med hakket oksekød?
Det er nemt at lave retten, du kan koge pasta og broccoli på forhånd, så det eneste du skal gøre er at brune kødet af, tilsætte resten af ingredienserne og blande det hele til sidst. Her kommer der en kort gennemgang af fremgangsmåden.
Pastaen koges efter anvisningen på posen, samtidig blancheres broccolien kort og stilles til siden. I en stor pande svitses det hakkede oksekød sammen med ingefær og hvidløg inden der tilsættes hoisin, soya, farin, chili samt peber.
Saucen jævnes med en blanding af vand og maizena inden den kogte pasta samt broccoli tilsættes. Varm retten igennem og vend det hele rundt. Slut af med at drysse med hakkede forårsløg og lidt sesam inden retten serveres.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Ja, du kan prøve med alle mulige grøntsager, eller en blanding.
Du kan også fint lave retten med hakket svine- eller kyllingekød.
Andre nemme asiatiske retter
- Lo mein med svinekød
- Chop suey med svinekød
- Chop suey med oksekød
- Wok med nudler og oksekød
- Chop suey med kylling
Tips og Tricks
- Forberedelse
- Kog pasta og broccoli i forvejen. Skal der andre grøntsager skæres de også ud, så det hele er klart når du skal lave retten. Så tager det ikke ret lang tid at bikse sammen.
- Smag til
- Husk at smage på retten et par gange under tilberedningen. Smagen intensiveres når saucen koger, så smag hellere en gang for meget end en gang for lidt.
Serveringsforslag
- Server retten som den er. Sæt panden på bordet, og fordel ud i skåle eller dybe tallerkener. Ved servering drysses med hakkede forårsløg og sesamfrø.
Elsker du nemme retter med pasta?
Prøv også vores opskrifter på Pastafad med oksekød eller Pasta med bacon og ærter
Opskrift på Mongolian style nudler med oksekød
Her får du vores version af en lækker klassisk take out-ret med fuld drøn på smagen. Den kar serveres som nem aftensmad i en travl hverdag, eller som en hyggeret i weekenden hvis man bare ikke orker at knokle i køkkenet.
Vi håber at du får lyst til at prøve opskriften, herhjemme er den et kæmpe hit, og både børn og voksne er vilde med den.
Mongolian noodles med hakket oksekød
Ingredienser
- 400 g linguine, eller anden pasta
- 250 g broccoli
- 1 spsk olivenolie
- 400 g hakket oksekød
- 4 spsk frisk ingefær, fintrevet
- 5 fed hvidløg
- 4 forårsløg
- 1 spsk sesamfrø
Sauce
- 1 dl soya sauce
- 1 dl oksebouillon
- 3 spsk hoisin sauce
- 1 dl brun farin
- ½ tsk chiliflager, eller efter smag
- Peber, efter smag
- 2 spsk maizena
- ½ dl vand
Sådan gør du
- I en gryde med velsaltet vand koges pastaen efter anvisningen på posen. Når pastaen er færdig, hældes den op i et dørslag og dryppes af.400 g linguine
- Broccolien deles i små buketter og koges i saltet vand i et minuts tid før vandet hældes fra. Stil det afdryppede broccoli til siden.250 g broccoli
- Imens pasta og broccoli forberedes, varmes olie op til middelhøj varme i en stor pande med høje kanter. Tilsæt det hakkede oksekød og brun det af i ca. 5 minutter, når der er et par minutter tilbage tilsættes fint revet ingefær og revet hvidløg.400 g hakket oksekød, 4 spsk frisk ingefær, 5 fed hvidløg, 1 spsk olivenolie
- Når kød, ingefær og hvidløg er svitset, tilsættes soya sauce, oksebouillon, hoisin sauce, chiliflager samt peber til panden, bring det op i temperatur til det simrer.1 dl soya sauce, 1 dl oksebouillon, 3 spsk hoisin sauce, 1 dl brun farin, ½ tsk chiliflager, Peber
- I en lille skål piskes maizena sammen med vandet. Tilsæt det til panden og lad saucen simre i et par minutter til den tykner. Derefter tilsættes den afdryppede pasta samt de forkogte broccolibuketter.2 spsk maizena, ½ dl vand
- Vend det hele grundigt rundt, og varm det igennem. Slut af med at drysse med hakkede forårsløg og sesam og server herefter med det samme.4 forårsløg, 1 spsk sesamfrø
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her