Opskrift på helt klassisk chop suey med svinekød og masser af grøntsager. Der er masser af smag i en lækker og cremet sauce. Serveret sammen med kogte ris eller risnudler, så bliver det ikke meget bedre. Læs med her og se hvor nemt det er at lave.
Lynstegte grøntsager med svinekød
Vi er vilde med det asiatiske køkken! Kombinationen af friske ingredienser, smage og teksturer kan bare noget. En god omgang Stir Fry til aften, er noget vi alle sætter pris på hjemme hos os. Det er nemt, det går hurtigt i en travl hverdag, og så er det sundt.
Lynstegt, så er det næsten indlysende at det kræver masser af varme, en god wok eller sauterpande og selvfølgelig gode ingredienser. Jeg plejer at forberede det hele på forhånd og komme det i skåle, så bliver det altså bare så meget nemmere når man “fyrer” op for varmen og skal i gang.
Ris skal der til, og det hænger rigtig godt sammen med chop suey, mængden af sauce passer rigtig godt til, så man ikke sidder med kedelige “tørre” ris. Og hvis man mangler ekstra smag, så er en flaske soya værd at have på bordet. Men nu er det lige pludselig ikke så nemt at koge ris længere, det skal jo forståes sådan at førevarestyrdelsen har ændret anbefalinger, der nu betyder man bør tilberede sine ris anderledes end man er vant til.
Min nye foretrukne metode indebærer at jeg vasker dem grundigt flere gange indtil vandet forbliver klart, derefter koger jeg dem som jeg altid har gjort. 12 minutter under låg, så slukker jeg for varmen og lader dem stå 12 minutter.
Mere hverdagsmad
Ingrediensnoter
Svinekød – Det kan være koteletter, svinemørbrad eller skinkesnitzler man skærer op.
Det grønne – Løg, broccoli, peberfrugt, babymajs, gulerod, bladselleri, champignon, sukkerærter og forårsløg. Der er masser af grønt og man kan variere det som man vil og efter hvad man har i køleskabet.
Marinaden – Jeg marinerer kødet, så det får en smule blødere tekstur og smag, som man kender det fra det kinesiske køkken. Det er bagepulveret der mørner kødet.
Sauce – Saucen er vigtig, ellers bliver det noget tørt og kedeligt. Lidt bouillon, soya, hvidløg, maizena, sesamolie, oyster sauce. Det er basen og når den bliver blandet i det stege kød og grøntsagerne, så jævner maizenaen saucen, så den bliver cremet.
Alternative ingredienser
- Brug de grøntsager du bedst kan lide, eller dem du har i køleskabet sidst på ugen. Det er en fantastisk god “Tøm køleskabet-ret”.
Hvordan laver man chop suey med svinekød
I en skål røres alle ingredienserne til saucen sammen, og stilles til siden.
Det marinerede kød lynsteges i en meget varm wok eller pande med olie. Når kødet er brunet af, tages det af panden og stilles til siden.
Grøntsagerne lynsteges i samme pande, og når de er svitset ved høj varme i nogle minutter kommes kødet tilbage i panden sammen med den forberedte sauce.
Skru ned for varmen og lad saucen tykne, smag til og server med kogte ris eller nudler.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Ja, du kan bruge oksekød, kylling eller kalkun. Du kan også lave en vegetarisk version kun med grøntsager, eller bruge tofu.
Ja, du kan sagtens fryse resterne ned. Så er der en nem lille frokost lige til at tage op og varme.
Andre retter du måske vil synes om
- Chop suey med oksekød
- Chop suey med kylling
- Lo mein
- Lo mein med svinekød
- Stir fry med kylling og peberfrugt
Tips og Tricks
- Forbered alle ingredienser på forhånd
- Skær alle grøntsagerne ud og gør sauce og marinade klar. Det er en hurtig ret at tilberede, så det hjælper hvis man er godt forberedt.
- Den rigtige pande eller wok.
- Brug en pande med høje kanter eller en rigtig wok når du skal lave stir-fry, det er nemmere at arbejde med.
Serveringsforslag
- Server med kogte ris.
- Server med risnudler eller æggenudler.
Andre variationer af denne ret
Elsker du denne opskrift?
Prøv også vores opskrifter på Lo mein med svinekød eller Honningglaseret svinekød
Opskrift på lynstegt svinekød med grønt
Her får du vores fortolkning af en helt klassik Kinesisk/Amerikansk take-out ret. Den smager helt vildt godt og så er det nemt at lave. Chop suey med svinekød er en ret for hele familien, den er ret mild, men alligevel pakket med smag.
Vi håber du får lyst til at prøve opskriften, og servere retten for din familie.
Chop Suey med svinekød
Ingredienser
- 3 spsk olie, vindruekerne eller majsolie
- 300 g svinekød, koteletter, mørbrad eller lignende
- 1 løg
- 1 broccoli
- 1 gul peberfrugt
- 10 babymajs
- 1 gulerod
- 2 bladselleri
- 250 g champignon
- 10 sukkerærter
- 3 forårsløg
Marinade til kød:
- 2 tsk soya sauce
- 1 tsk sukker
- ½ tsk bagepulver
- 1 tsk risvineddike, eller hvidvinseddike
- ½ tsk salt
Chop suey sauce:
- 2 dl hønsebouillon, ½ bouillonterning rørt op i 2 dl. kogende vand
- 0,75 dl soya sauce, evt. ekstra til tilsmagning
- 3 fed hvidløg, fint revet
- 2 spsk maizena
- 2 tsk sesamolie
- 1 spsk oyster sauce
Sådan gør du
- Kødet skæres ud i tynde strimler og kommes i en skål. kom ingredienserne til marinaden i. Masser nu marinaden grundigt ind i kødet og stil det til siden. Det skal stå og trække i ca. 15 minutter.300 g svinekød, 2 tsk soya sauce, 1 tsk sukker, ½ tsk bagepulver, 1 tsk risvineddike, ½ tsk salt
- I en skål røres alle ingredienserne til saucen sammen og stilles derefter til siden.2 dl hønsebouillon, 0,75 dl soya sauce, 3 fed hvidløg, 2 spsk maizena, 2 tsk sesamolie, 1 spsk oyster sauce
- Løget pilles og skæres i tynde både eller skiver. Broccolien deles i små buketter. Peberfrugten renses for kerne og skæres i strimler. Babymajs deles på langs. Guleroden skrælles og skæres i tynde strimler. Skær bladselleri i tynde skiver. Del champignonerne i kvarte. Kom alle de udskårne grøntsager og sukkeræterne i en skål.1 løg, 1 broccoli, 10 babymajs, 1 gulerod, 2 bladselleri, 250 g champignon, 10 sukkerærter, 1 gul peberfrugt
- Efter kødet har trukket i marinaden i ca. 15 minutter, varmes olien op til høj varme i en wok eller stor sauterpande.3 spsk olie
- Kødet kommes i den varme olie og lynsteges i nogle minutter til det er brunet godt af. Når kødet er brunet af, tages det op og kommes i en skål.
- Kom lidt ekstra olie i panden og lynsteg nu grøntsagerne ved høj varme i nogle minutter, eller til de bliver let bløde.
- Kom kødet tilbage i panden, derefter saucen, der lige piskes op inden den kommes i. Skru lidt ned for varmen, og kog det op til saucen bliver tyk og "hænger" på kødet og grøntsagerne.
- Slut af med at drysse retten med finthakket forårsløg.3 forårsløg
- Server med kogte ris eller nudler.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her
Smagte fantastisk! Tak for opskriften.