Populært:

Madformadelskere / Aftensmad / Lo mein med svinekød

Lo mein med svinekød

5

/5

20 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

5

/5

20 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Lo mein er en af vores go to-retter herhjemme. Det er nem, hurtig og billig hverdagsmad, som hele familien elsker at spise. I denne version er det Kinesisk lo mein med svinekød og grøntsager. Læs med her og få den nemme opskrift.

lo mein med svinekød, broccoli, ærter, peberfrugt og nudler

Nem hverdagsmad på under en halv time

Lo mein er en af de retter vi vender tilbage til igen og igen.

Både fordi den kan laves på uendelige måder og med alverdens forskellige slags kød og grøntsager, men også fordi det bare er super nemt og virkelig lækkert.

Det er sådan en ret du med fordel kan lave sidst på ugen, og få brugt de rester af grøntsager, som ellers bare kommer til at ligge nederst i køleskabet og blive lidt kedelige og slatne.

Du kan nemlig sagtens skifte grøntsagerne i vores opskrift ud med andre, så retten passer præcis til Jeres smag.

Vores børn er vilde med broccoli og peberfrugt, så det har vi ofte i når vi laver wokretter og den slags. Ellers kommer det lidt an på hvad vi har af rester i køleskabet.

I denne version er det lo mein med svinekød, og det er faktisk bare nogle svinekoteletter vi har skåret ud i mundrette stykker. Du kan også bruge andre udskæringer af svinekød og skære ud, men koteletter kan man altid få fat i i supermarkedet.

pande med lo mein med svinekød

Ingrediensnoter

Svinekød – Vi købte en pakke svinekoteletter og skar ud i mundrette stykker. Du kan også bruge andre udskæringer af svinekød.

Nudler – Vi har brugt æggenudler, de bliver lækrest, og er dem vi bedst kan lide i sådan en lo mein.

Grøntsager – Her er brugt løg, spidskål, gulerødder, peberfrugt, sukkerærter og broccoli, men du kan nemt skifte nogle af dem ud med andre.

Hvidløg og ingefær – Det vil vi ikke undvære i retten. Det er med til at give den rigtige kinesiske smag.

Hvordan laver man lo mein med svinekød?

Det er super nemt selv at lave denne lækre lo mein med svinekød. Først er der forberedelsen. Saucen piskes sammen, kødet skæres ud og grøntsagerne klargøres.

Så er du klar til at gå i gang med tilberedningen.

Først sættes nudlerne over. Samtidig går man i gang med at stege. Først brunes kødet af, og så tages det op mens grøntsagerne svitses. Til sidst tilsættes de kogte nudler og så kommes saucen i, og det hele vendes rundt inden servering.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

lo mein med svinekød, grøntsager og æggenudler

Ofte stillede spørgsmål

Kan man gemme resterne?

Ja, du kan sagtens gemme resterne. Vi kommer dem altid i en plastbøtte med låg, og så er de nemme lige at varme op i mikroovnen til frokost dagen efter.

Kan jeg bruge andre grøntsager end dem angivet i opskriften?

Ja. Du kan bruge alle typer af grøntsager i opskriften, og du kan skifte ud og erstatte som det passer dig. Det er en god måde at få brugt de sidste grøntsager i grøntsagsskuffen på.

Kan retten fryses ned?

Nej Lo mein egner sig ikke til at blive frosset ned. Men resterne kan varmes og spises dagen efter.

Andre wokretter du måske vil synes om

stegepande med lo mein med svinekød, peberfrugt, broccoli og æggenudler

Tips og tricks til opskriften

  • Gør alle ingredienserne klar inden du går i gang med at tilberede retten, så er der lynhurtig mad på bordet.
  • Smag til undervejs, nogle kan godt lide det mere spicy end andre, og denne version er lavet så den er børnevenlig og alle kan være med. Sæt gerne soya og chili sauce på bordet så man selv kan tage lidt ekstra hvis man har lyst.

Serveringsforslag

  • Server som et komplet aftensmåltid med ekstra soya sauce og chili sauce til.
  • Tag resterne med på madpakken og lun dem i mikroovnen inden de spises.
lo mein med svinekød og grøntsager
lo mein med svinekød og grøntsager

Opskrift på kinesiske nudler med svinekød og grøntsager

Her får du vores opskrift på klassisk kinesisk lo mein med svinekød og masser af lækre grøntsager. Se vores opskrift som en inspiration, og erstat gerne grøntsagerne med dem du har i grøntsagsskuffen eller børnenes favoritter.

Vi håber du får lyst til at prøve opskriften og servere en lækker wokret med nudler, grøntsager og svinekød for din familie. Herhjemme er det altid et hit når den kommer på bordet.

lo mein med svinekød, broccoli, ærter, peberfrugt og nudler
5 fra 1 stemme

Lo mein med svinekød

Opskrift på lo mein med svinekød
Lo mein er en lækker og smagsfuld nudelret, lige som du kender den fra den lokale Kinesiske. Det smager rigtig godt og tager under en halv time fra du starter til der står mad på bordet. Du kan nemt skifte grøntsagerne ud med andre.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 20 minutter
Ret Aftensmad
Køkken Kinesisk
Antal 4 personer
Kalorier 865 kcal

Ingredienser

  • 400 g æggenudler
  • 500 g svinekød
  • 1 gulerod
  • 1 rød peberfrugt
  • 150 g spidskål
  • 250 g broccoli
  • 150 g sukkerærter
  • 4 fed hvidløg
  • 1 spsk frisk ingefær
  • 4 spsk olie

Sauce

  • 5 spsk soya sauce
  • 2 spsk oyster sauce
  • 1,5 dl grøntsagsbouillon
  • 1,5 spsk brun farin
  • 2 spsk limesaft
  • 1,5 spsk sesamolie
  • 1 spsk maizena

Sådan gør du

  • Start med at forberede saucen. Alle ingredienserne kommes i en skål og piskes sammen. Smag det til og stil det til siden.
  • Forbered svinekødet. Skær de i tynde strimler og stil dem til siden.
  • Grøntsagerne forberedes. Guleroden skælles og skæres i tynde strimler. Løget pilles, deles i 2 og skæres i tynde skiver. Peberfrugten renses for kerner og skæres derefter i tynde strimler. Broccolien deles i mindre buketter.
  • Pil hvidløgene og hak dem. Den friske ingefær skrælles med en ske og den rives fint.
  • I en gryde bringes vand i kog, og æggenudlerne kommes i. Kog dem efter anvisningerne på posen. Når de er færdige hældes de op i en si eller et dørslag. Lad vandet dræne fra.
  • Samtidig med at nudlerne koges, varmes olien op i en stor pande eller i en wok. Ved høj varme svitses nu først svinekødet ved høj varme. Det sidste minut kødet er på panden tilsættes det fintrevne ingefær og hvidløg.
    Når svinekødet er svitset færdigt, tages det af panden og stilles de til siden.
  • Resten af olien varmes op til høj varme i panden eller wokken. Svits nu først gulerødderne et minuts tid, derefter tilsættes peberfrugterne og svitses med i et par minutter.
    Tilsæt den fint skårne spidskål og svits den med i et minuts tid.
  • Kom sukkerærter, samt broccoli i panden og svits det med i et par minutter.
    Når grøntsagerne er svitset, kommes kødet tilbage i panden. vende det hele rundt.
  • Kom de forkogte nudler i panden og skru lidt ned for varmen tilsæt saucen og vend nu det helt forsigtigt rundt, så saucen fordeles. Varm retten igennem, smag den til, og server straks.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 865kcalKulhydrater: 90gProtein: 42gFedt: 38gMættet fedt: 12gFlerumættet fedt: 6gEnkeltumættet fedt: 16gTransfedt: 1gKolesterol: 174mgNatrium: 1786mgKalium: 1186mgFibre: 9gSukker: 9gA-vitamin: 4478IUC-vitamin: 138mgCalcium: 140mgJern: 5mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.