Lo mein


Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

Photo of author

Rasmus Juul Møller

Helt som du kender den fra din lokale takeout. Lo mein med grøntsager er den helt simple udgave af den klassiske kinesiske ret Lo Mein. Den er helt uden kød, med det betyder ikke at der er ikke er masser af smag i. Hvis du vil se hvor nemt det er at lave den bedste Lo mein på 20 minutter, så læs med her og få vores opskrift.

lo mein me grøntsager og nudler i pande

hvad er lo mein?

Lo mein betyder noget så enkelt som omrørte æggenudler. Nudler med lynstegte grøntsager vendt i en lækker sauce med masser af smag, så bliver det da ikke meget bedre. Vi spiser rigtig tit Lo Mein hjemme hos os, enten helt simpelt som her bare med grøntsager, eller med svinekød, kylling, rejer eller oksekød.

Det gode ved Lo Mein er, at det ikke tager så langt tid at lave, og så smager det faktisk rigtig godt. Vores unger er helt vilde med det, og kalder der Kinaspaghetti. Det der danner rammen for smagen i en god omgang Lo Mein er helt klart saucen man vender æggenudlerne i.

Det der danner grundlag for saucen i Lo mein, er i vores version grøntsagsbouillon tilsat soya sauce, oyster sauce, limesaft, brun farin og sesamolie. De giver tilsammen den der gode genkendelige smag, som vi alle sammen kender fra buffeten i den lokale Kinesiske restaurant. Du kan selvfølgelig selv tilføje til smagen med lidt chili for styrke, eller hvad du nu lige kan finde på.

Faktum er at Lo Mein er nemt at lave, som sagt så er der aftensmad på bordet på under 30 minutter, så det er super at servere som nem aftensmad når man kommer sent hjem fra arbejde. Lo Mein er også en god resteret, der er god mulighed for at får resterne af grøntsager i køleskabet brugt.

pande med lo mein med bønner, gulerødder, peberfrugt og broccoli i pande

Ingrediensnoter

Æggenudler – Den klassiske nudel i det Kinesiske køkken. Egner sig godt til den her slags retter.

Hvidløg – Et must i en god Lo mein, giver en god dybde i smagen.

Frisk Ingefær – Er sammen med hvidløg næsten altid en fast ingrediens og smagsgiver.

Soya Sauce – Den salte umamismag kan ikke undværes.

Oyster Sauce – Giver sammen med soya en rigtig god umamismag til retten. I modsætning til soya, er oyster sauce sødlig i smagen.

Brun Farin – Den søde smag til retten som jeg synes der skal være. Man kan bruge almindelig sukker, palmesukker eller lignende.

Limesaft – Det syrlige skal komme fra lime, det passer rigtig godt til retten.

Hvordan laver man vegetar lo mein?

Det er ret nemt at lave en god vegetarisk Lo mein. Du kan hjælpe dig selv ved at forberede alle ingredienser på forhånd, så er det kun selve tilberedningen, og den er hurtigt overstået.

Det er vigtigt at der er lidt bid i grøntsagerne når retten er færdig, så den smager frisk og lækker.

Her kommer der en kort gennemgang af hvordan du laver den bedste Lo main med grøntsager.

Start med at forberede saucen. Bland ingredienserne i en skål og pisk dem sammen. Forbered og snit grøntsagerne, så de er klar til at komme på panden. Hvidløg pilles og hakkes, ingefæren skrælles og rives fint.

Æggenudlerne forberedes og koges efter anvisningerne på posen. I mens nudlerne koges, varmes olie op på en stor pande til høj varme. Svits gulerødder, herefter tilsættes peberfrugt til panden og svitses med. Kom grønne bønner, hvidløg samt ingefær i panden og svits det med. Dernæst tilsættes broccolibuketterne til panden og svitses med, hvorefter de kogte drænede nudler tilsættes til panden.

Kom den forberedte sauce over, og vend det helt rundt, så saucen bliver fordelt og varm retten igennem. Server med det samme sammen med soya og chilisauce, så man selv kan krydre yderligere.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

pande med vegetarisk lo mein med grøntsager som gulerødder, peberfrugter, bønner og broccoli

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan opbevarer man Lo mein?

Du kan gemme resterne på køl i op til 3 dage inden de skal kasseres.

Kan Lo mein fryses?

Nej, det egner sig ikke til at blive frosset ned.

Andre kinesiske retter du måske vil synes om

lo mein med grøntsager i pande
pande med vegetarisk lo mein med grøntsager

Tips og tricks til Lo mein

  • Gør alle ingredienser klar på forhånd. Så er du klar til at lave hurtig aftensmad.
  • Husk at smage til. Jeg har holdt lidt igen med soya, da det er normalt at soya og chili står på bordet, så man selv kan “spice” det op.

Serveringsforslag

  • Du kan bruge Lo main som tilbehør til andre retter. Forårsruller, stegt kyllingebryst eller lignende.
  • Du kan også tilføje kød til selve retten.
  • Husk at stille soya og chilisauce på bordet.
  • Du kan også drysse retten med hakket forårsløg før servering.
pande med lo mein i en vegetarisk version med grøntsager
vegetarisk lo mein med grøntsager og nudler

Opskrift på æggenudler med grøntsager

Her får du vores opskrift på helt klassisk Lo mein med grøntsager. Det smager helt fantastisk, og er nem aftensmad på 20 minutter.

Den helt rigtige smag, lige som du kender den fra den Kinesiske restaurant. Lækker og nemt aftensmad for hele familien med masser af grøntsager og æggenudler vendt i en lækker sauce.

lo mein me grøntsager og nudler i pande
5 fra 5 stemmer

Lo mein med grøntsager

Her får du vores opskrift på en lækker og smagsfuld ret lige som du kender den fra den lokale Kinesiske. De smager rigtig godt og tager under en halv time fra du starter til der står mad på bordet.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 10 min
Samlet tid 20 min
Ret Aftensmad
Køkken Kinesisk
Antal 4 personer
Kalorier 664 kcal

Ingredienser

  • 400 g æggenudler
  • 1 gulerod
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 løg
  • 150 g grønne bønner
  • 250 g broccoli
  • 4 fed hvidløg
  • 1 spsk frisk ingefær
  • 4 spsk olie

Sauce

  • 5 spsk soya sauce
  • 2 spsk oyster sauce
  • 1,5 dl grøntsagsbouillon
  • 2 spsk brun farin
  • 2 spsk limesaft
  • 1,5 spsk sesamolie

Sådan gør du

  • Start med at forberede saucen. Alle ingredienserne kommes i en skål og piskes sammen. Smag det til og stil det til siden.
  • Grøntsagerne forberedes. Guleroden skælles og skæres i tynde strimler. Løget pilles, deles i 2 og skæres i tynde skiver. Peberfrugten renses for kerner og skæres derefter i tynde strimler. Broccolien deles i mindre buketter.
  • Pil hvidløgene og hak dem. Den friske ingefær skrælles med en ske og den rives fint.
  • I en gryde bringes vand i kog, og æggenudlerne kommes i. Kog dem efter anvisningerne på posen. Når de er færdige hældes de op i en si eller et dørslag. Lad vandet dræne fra.
  • Samtidig med at nudlerne koges, varmes olien op i en stor pande eller i en wok. Ved høj varme svitses nu først gulerødderne et minuts tid, derefter tilsættes peberfrugterne og svitses med i et par minutter.
  • Kom de grønne bønner, samt den fint revne ingefær samt hvidløg i panden og svits det med i et minuts tid. Tilsæt broccolibuketterne og svits dem med i et par minutter.
  • Kom de forkogte nudler i panden og skru lidt ned for varmen tilsæt saucen og vend nu det helt forsigtigt rundt, så saucen fordeles. Varm retten igennem, smag den til, og server den straks.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 664kcalKulhydrater: 94gProtein: 20gFedt: 24gMættet fedt: 3gFlerumættet fedt: 8gEnkeltumættet fedt: 12gTransfedt: 1gKolesterol: 84mgNatrium: 1712mgKalium: 761mgFibre: 8gSukker: 14gA-vitamin: 4274IUC-vitamin: 105mgCalcium: 111mgJern: 4mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD chinese noodles, kinesisk mad, kinesisk mad med nudler, lo mein nudler, nudler med grøntsager, wok med nudler
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering




KONTAKT

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund
[email protected]

COPYRIGHT

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge vores materiale i hverken privat eller kommercielt henseende. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.