Helt som du kender den fra din lokale take out. Lo mein med grøntsager er den helt simple udgave af den klassiske kinesiske ret Lo Mein. Den er helt uden kød, men det betyder ikke at der er ikke er masser af smag i. Hvis du vil se hvor nemt det er at lave lækre kinesiske nudler på 20 minutter, så læs med her og få vores opskrift.

hvad er lo mein?
Lo mein betyder noget så enkelt som omrørte æggenudler. Nudler med lynstegte grøntsager vendt i en lækker sauce med masser af smag, så bliver det da ikke meget bedre. Vi spiser rigtig tit Lo Mein hjemme hos os, enten helt simpelt som her bare med grøntsager, eller med svinekød, kylling, rejer eller oksekød.
Det gode ved Lo Mein er, at det ikke tager så langt tid at lave, og så smager det faktisk rigtig godt. Vores unger er helt vilde med det, og kalder der Kinaspaghetti. Det der danner rammen for smagen, er helt klart saucen man vender æggenudlerne i.
Det der danner grundlag for saucen i Lo mein, er i vores version grøntsagsbouillon tilsat soya sauce, oyster sauce, limesaft, brun farin og sesamolie. De giver tilsammen den der gode genkendelige smag, som vi alle sammen kender fra buffeten i den lokale Kinesiske restaurant. Du kan selvfølgelig selv tilføje ekstra til smagen med lidt chili for styrke, eller hvad du nu lige kan finde på.
Faktum er at Lo Mein er nemt at lave, som sagt så er der aftensmad på bordet på under 30 minutter, så det er super at servere som nem aftensmad når man kommer sent hjem fra arbejde. Lo Mein er også en god resteret, der er god mulighed for at får resterne af grøntsager i køleskabet brugt.
Mere hverdagsmad
Ingrediensnoter
Æggenudler – Den klassiske nudel i det Kinesiske køkken. Egner sig godt til den her slags retter.
Hvidløg – Et must i en god Lo mein, giver en god dybde i smagen.
Frisk Ingefær – Er sammen med hvidløg næsten altid en fast ingrediens og smagsgiver.
Soya Sauce – Den salte umamismag kan ikke undværes.
Oyster Sauce – Giver sammen med soya en rigtig god umamismag til retten. I modsætning til soya, er oyster sauce sødlig i smagen.
Brun Farin – Den søde smag til retten, som jeg synes der skal være. Man kan også bruge almindeligt sukker, palmesukker eller lignende.
Limesaft – Det syrlige til retten skal komme fra lime, det passer rigtig godt til retten.
Hvordan laver man vegetar lo mein?
Det er ret nemt at lave en god vegetarisk Lo mein. Du kan hjælpe dig selv ved at forberede alle ingredienser på forhånd, så er det kun selve tilberedningen, og den er hurtigt overstået.
Det er vigtigt at der er lidt bid i grøntsagerne når retten er færdig, så den smager frisk og lækker.
Start med at forberede saucen. Bland ingredienserne i en skål og pisk dem sammen. Forbered og snit grøntsagerne, så de er klar til at komme på panden. Hvidløg pilles og hakkes, ingefæren skrælles og rives fint.
Æggenudlerne forberedes og koges efter anvisningerne på posen. I mens nudlerne koges, varmes olien op på en stor pande til høj varme. Svits gulerødder, herefter tilsættes peberfrugt til panden og svitses med. Kom grønne bønner, hvidløg samt ingefær i panden og svits det med. Dernæst tilsættes broccolibuketterne til panden og svitses med, hvorefter de kogte drænede nudler tilsættes.
Kom den forberedte sauce over, og vend det helt rundt, så saucen bliver fordelt og varm retten igennem. Server med det samme sammen med soya og chilisauce, så man selv kan krydre yderligere.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Nej, det egner sig ikke til at blive frosset ned. Men de kan fint gemmes på køl 3 dages tid og genopvarmes.
Andre lækre kinesiske retter
- Stir fry med kylling og peberfrugt
- Stir fry med oksekød og peberfrugt
- Stegte ris med hakket oksekød
- Wok med nudler og oksekød
- Wokret med kylling og broccoli
Tips og Tricks
- Forberedelse
- Gør alle ingredienser klar på forhånd. Så er du klar til at lave hurtig aftensmad.
- Tilsmagning
- Husk at smage til. Jeg har holdt lidt igen med soya, da det er normalt at soya og chili står på bordet, så man selv kan “spice” det op.
Serveringsforslag
- Du kan bruge Lo main som tilbehør til andre retter. Forårsruller, stegt kyllingebryst eller lignende.
- Du kan også tilføje kød til selve retten eller servere det som vegetarisk aftensmad.
Elsker du vegetarisk aftensmad?
Prøv også vores opskrifter på cremet vegetar korma med kikærter og søde kartofler eller lækre bagte gulerødder og butter beans på en bund af ærtepuré
Opskrift på æggenudler med grøntsager
Her får du vores opskrift på helt klassisk Lo mein med grøntsager. Det smager helt fantastisk, og er nem aftensmad på 20 minutter.
Vi håber du får lyst til at prøve opskriften på denne lækre og nemme aftensmad for hele familien med masser af grøntsager og æggenudler vendt i en lækker sauce.

Lo mein med grøntsager
Ingredienser
- 400 g æggenudler
- 1 gulerod
- 1 rød peberfrugt
- 1 løg
- 150 g grønne bønner
- 250 g broccoli
- 4 fed hvidløg
- 1 spsk frisk ingefær
- 4 spsk olie
Sauce
- 5 spsk soya sauce
- 2 spsk oyster sauce
- 1 ½ dl grøntsagsbouillon
- 2 spsk brun farin
- 2 spsk limesaft
- 1 ½ spsk sesamolie
Sådan gør du
- Start med at forberede saucen. Alle ingredienserne kommes i en skål og piskes sammen. Smag det til og stil det til siden.2 spsk oyster sauce, 1 ½ dl grøntsagsbouillon, 2 spsk brun farin, 2 spsk limesaft, 1 ½ spsk sesamolie, 5 spsk soya sauce
- Grøntsagerne forberedes. Guleroden skælles og skæres i tynde strimler. Løget pilles, deles i 2 og skæres i tynde skiver. Peberfrugten renses for kerner og skæres derefter i tynde strimler. Broccolien deles i mindre buketter.1 gulerod, 1 rød peberfrugt, 1 løg, 250 g broccoli
- Pil hvidløgsfedene og hak dem. Den friske ingefær skrælles med en ske og den rives fint.4 fed hvidløg, 1 spsk frisk ingefær
- I en gryde bringes vand i kog, og æggenudlerne kommes i. Kog dem efter anvisningerne på posen. Når de er færdige hældes de op i en si eller et dørslag. Lad vandet dræne fra.400 g æggenudler
- Samtidig med at nudlerne koges, varmes olien op i en stor pande eller i en wok. Ved høj varme svitses nu først gulerødderne et minuts tid, derefter tilsættes peberfrugterne og svitses med i et par minutter.4 spsk olie
- Kom de grønne bønner, samt den fintrevne ingefær og hvidløg i panden og svits det med i et minuts tid. Tilsæt broccolibuketterne og svits dem med i et par minutter.150 g grønne bønner
- Kom de forkogte nudler i panden og skru lidt ned for varmen tilsæt saucen og vend nu det helt forsigtigt rundt, så saucen fordeles. Varm retten igennem, smag den til, og server den straks.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Opdatering
Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 16. februar 2022 – Vi har efterfølgende gennemprøvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Denne opskrift er senest opdateret:
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her