Denne wokret er helt enkelt og fantastisk velsmagende. Det er hurtig aftensmad i wok med masser af smag. Wok med nudler og oksekød er en af vores “go to” retter når der er travlt i hverdagene. Det er en dejlig enkel ret med oksekødsstrimler, grønt og æggenudler. Hvis du vil have vores opskrift på en nem wokret, så læs med her.
Nem asiatisk aftensmad
Der er stille dage, hvor der er masser tid til at “rumle” i køkkenet, og så er der de dage hvor det bare skal gå hurtigt. Her er asiatisk mad en gave fra himlen, lynstegt er noget de mestrer, og vi elsker det! Det er ikke hver dag min energi er til at lave det helt store i køkkenet, og så falder valget tit på asiatisk mad. Det er nemt, hurtigt og så smager det godt.
Wok med oksekød og nudler er faktisk opstået som en “resteret” første gang jeg lavede det, var det en rest culotte der blev skåret op i strimler, og det fungerede fint.
Du kan med fordel købe oksekødsstrimler, så slipper du for selv at stå og skære det ud. Det sparer tiden du skal bruge i køkkenet på forberedelse. Jeg bruger en del chili i min udgave, men du kan jo nøjes med 1/2 chili som udgangspunkt og så komme lidt mere i, hvis du ikke synes det er nok.
Sådan gør du
Hvis du ikke allerede kender til lynstegning og wokretter, så handler det om høje temperaturer og kort tilberedningstid, så det er et godt bud på hurtig aftensmad hvis du har travlt. Her kommer en kort gennemgang af de ingredienser du skal bruge og fremgangsmåden.
Den fulde opskrift finder du nederst på siden.
- Olie
- Hvidløg
- Frisk ingefær
- Chili
- Oksekød
- Røde peberfrugter
- Bladselleri
- Soya sauce
- Oyster sauce
- Hoysin sauce
- Sweet chili sauce
- Æggenudler
Ingefær, hvidløg og chili svitses, hvorefter kødet lynsteges, der tilsættes diverse saucer hvorefter det hældes i en skål og stilles til siden.
Grøntsagerne lynsteges efterfølgende og de allerede kogte nudler tilsættes sammen med det lynstegte kød og sauce. Det varmes igennem og serveres i skåle og med spisepinde.
Prøv også: Wokret med kylling og broccoli
Opskrift på Asiatisk wokret med oksestrimler
Her kommer vores opskrift på nem, hurtig og lækker aftensmad med lynstegt oksekød og æggenudler. Der er masser af velsmag og man kan lave det på under 30 minutter.
Wok med nudler og oksekød
Ingredienser
- 4 spsk olie
- 3 fed hvidløg, fint revet
- 2 spsk frisk ingefær, skrællet og fint revet
- 1 rød chili, uden kerne hakket fint
- 300 g oksekød, skåret i tynde strimler
- 2 stk Rød Peberfrugt, strimlet
- 1 stilk bladselleri, skåret i tynde stimler
- 4 spsk soya sauce
- 1 spsk oyster sauce
- 1 spsk hoysin sauce
- 1 spsk sweet chili sauce
- 200 g æggenudler
Sådan gør du
- Bring vand i kog i en stor gryde til at koge nudlerne.
- Kog nudlerne efter anvisningerne på posen. Hæld dem op i et dørslag,
- I en anden stor gryde eller wok varmes 2 spsk. olie op til høj varme. Kom ingefær, hvidløg samt chili i i og svits det et minuts tid.
- Derefter kommes strimlerne af oksekød i. Lynsteg strimlerne af kød i 2 – 3 minutter, eller til de er blevet brunet af.
- Kom derefter soyasauce, oystersauce, hoysinsauce samt sweet chilisauce i. Vend det hele rundt og hæld det op i en skål.
- Tør wokken/gryden af. Kom 2 spsk. olie i og varm det igen op til høj varme. Kom peberfrugt samt bladselleri i og svits det i 2-3 minutter ved høj varme. Kom oksekødet samt saucen og nudler i wokken/gryden og vend det hele grundigt rundt.
- Når det er varmet igennem er retten klar til servering.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter: