Populært:

Madformadelskere / Aftensmad / Hverdagsmad / Stir fry med kylling og peberfrugt

Stir fry med kylling og peberfrugt

5

/5

30 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

5

/5

30 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Hurtig mad er altid godt, og hvis det skal gå rigtig hurtigt, så er stir fry med kylling et godt bud på hurtig og vildt lækker aftensmad. Stir fry med med kylling er asiatisk mad når det er bedst, masser af smag og en god varme fra chili uden at det er overdøvende. Hvis du vil se hvor nemt det er at lave hurtig stir fry med kylling og peberfrugt, så læs med her og få vores opskrift.

stir fry med kylling og peberfrugt serveret med hvide ris

Asisatisk stir fry

På en travl hverdag, og det oplever de fleste jo, så er det godt at have nogle hurtige retter siddende på rygraden. Jeg plejer at gribe ud efter det asiatiske køkken når det skal gå hurtigt, og heldigvis, så er familien vilde med de hurtige stir fry retter man kan bikse sammen på ingen tid.

Nu er et ikke alle der er til lige stærk mad, og det er det jo heldigvis nemt at gøre noget ved. Fjern chili fra ingredienserne og så er det straks en mere børnevenlig ret. Men chili gør noget godt for retten, det er helt sikkert, og styrken er jo også noget af det der er kendetegnede ved det asiatiske køkken.

Der er utroligt mange måder at lave stir fry på, og om man bruger en wok eller ej, så bliver den her stir fry med kylling og peberfrugt bare rigtig god.

Lidt af hemmeligheden i de her stir fry retter er at bevare noget bid i grøntsagerne, så det hele ikke bare bliver smattet og blødt, men friskt og lækkert. Hvis man ikke er til ris som vi har vist på vores billeder, så kan man sagtens vælge at servere det med risnudler eller lignede i stedet for.

Nu når jeg laver stir fry, så sørger jeg for at alle ingredienserne er forberedt, og målt af inden jeg går i gang. Derudover arbejder man med høj varme, og det er også derfor at det er en rigtig god ide at forberede det hele i forvejen, da der ikke er tid til at stå og skære ud når olien først er varm.

tallerken med stir fry med kylling og peberfrugt

Ingrediensnoter

Kyllingekød – Her plejer vi at bruge brystkød. Skåret ud på tværs af fibrene og så skåret i strimler.

Peberfrugt – Jeg har brugt et mix af rød, grøn og gul.

Soyasauce – Soyasaucen er en vigtig ingrediens i mange asiatiske retter og er det salte element.

Chili – en god styrke til retten kommer fra chili, det skal ikke være så stærkt at det er uspiseligt, men tilpas og balanceret.

Hvidløg – Også er must for mig. Hvidløget kan noget sammen med ingefær, og er en vigtig smagsingrediens i det asiatiske køkken.

Frisk Ingefær – Helt specielt smag fra frisk ingefær, og en af de alle vigtigste ingredienser i mange asiatiske retter.

Hvordan laver man stir fry med kylling og peberfrugt?

Her kommer der en kort beskrivelse af hvordan du nemt laver en hurtig og velsmagende stir fry med kylling.

Risene sættes over og koges efter anvisningerne på posen.

Alle ingredienserne forberedes derefter og stilles klar. I en wok eller på en stor pande varmes halvdelen af olien til høj varme.

Svits derefter peberfrugterne ved højvarme og stil dem derefter til siden. Resten af olien varmes op i samme pande og kyllingekødet svitses nu ved høj varme. Når det er færdigt kommes peberfrugterne i og den forberedte sauce tilsættes. Lad det simre til saucen er blevet tyk og cremet, tilsæt sesamfrø og server den færdige ret sammen med de kogte ris.

Drys finthakket forårsløg på toppen.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

lynstegt kylling og peberfrugt med ris til

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan opbevarer man stir fri med kylling?

Det kan holde sig på køl i et par dage, eller du kan fryse resterne ned.

Kan man bruge andet end kylling?

Ja, du kan med sagtens bruge oksekød, svinekød eller kalkun.

Andre asiatiske retter du måske vil synes om

stir fry wokret med kylling og peberfrugt

Tips og tricks til stir fry med kylling og peberfrugt

  • Forbered alle ingredienserne i forvejen.
  • Prøv med forskellige slags kød for at få en helt anden ret.
  • Skift ketchuppen ud med chilisauce for at få mere drøn på styrken.

Serveringsforslag

  • Server stir fry med kylling sammen med kogte ris.
  • Du kan også væge at servere det sammen med risnudler eller æggenudler.

Kunne du lide denne opskrift?

Så må du også prøve vores opskrift på Chop suey med kylling
stir fry med kylling og peberfrugt
tallerken med stir fry med kylling og peberfrugt

Opskrift på lynstegt kylling og peberfrugt

Her får du vores opskrift på stir fry med kylling og peberfrugt. Nem Asiatisk aftensmad på en lille halv time med masser af smag. Du kan servere det sammen med kogte ris, risnudler, eller æggenudler.

Vi håber du får lyst til at prøve opskriften, og servere lækker asiatisk mad for din familie. Det smager fantastisk, og så er det nemt og hurtigt at lave, også i en travl hverdag.

stir fry med kylling og peberfrugt serveret med hvide ris
5 fra 3 stemmer

Stir fry med kylling og peberfrugt

Opskrift på stir fry med kylling og peberfrugter
Lynstegt kylling og peberfrugt i en lækker asiatisk sauce. Server med ris og et drys hakket forårsløg. Nem asiatisk aftensmad på under 30 minutter.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 30 minutter
Ret Aftensmad
Køkken Asiatisk
Antal 4 personer
Kalorier 803 kcal

Ingredienser

  • 320 g ris
  • 500 g kyllingebryst
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 grøn peberfrugt
  • 1 gul peberfrugt
  • ¼ rød chili
  • 5 fed hvidløg
  • ½ spsk frisk ingefær
  • 2 spsk sesamfrø

Sauce

  • 0,5 dl brun farin
  • 1 dl soya sauce
  • 1 tsk oyster sauce
  • 2 tsk sesamolie
  • 1 spsk ketchup, eller chilisauce
  • 1 spsk maizena

Sådan gør du

  • Risene koges efter anvisningerne på posen.
    – Imens risene trækker laves resten af retten.
  • Kyllingebrysterne skæres ud i tynde skiver på tværs af fibrene i kødet og derefter i strimler.
  • Kom brun farin, soyasauce, oyster sauce, sesamolie, ketchup samt maizena i en skål og pisk det grundigt sammen og stil det til siden.
  • Skær peberfrugterne i strimler. Hak chili og hvidløg fint, og riv ingefæren fint.
  • Varm halvdelen af olien op i en stor pande eller wok. Kom strimlerne af peberfrugt i den varme olie og svits dem ved middelhøj varme i 2 – 3 minutter.
  • Når peberfrugterne er svitset tages de af panden og stilles til siden i en skål.
  • I samme pande varmes resten af olien op til høj varme. Lynsteg nu strimlerne af kyllingekød ved høj varme i 3-4 minutter, eller til det er brunet af. Til sidst tilsættes det hakkede hvidløg, chili samt revet ingefær og svitses med et minuts tid.
  • Kom de svitsede strimler af peberfrugt tilbage i panden til kyllingekødet og tilsæt saucen du startede med at lave. Skru ned for varmen og lad det simre i et par minutter til den bliver tyk. Til sidst tilsættes sesamfrø og det hele vendes rundt inden det serveres.
    – Hvis saucen bliver for tyk tilsættes en smule vand.
  • Server det lynstegte kylling med de kogte ris eller risnudler.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 803kcalKulhydrater: 88gProtein: 34gFedt: 35gMættet fedt: 8gFlerumættet fedt: 7gEnkeltumættet fedt: 17gTransfedt: 1gKolesterol: 94mgNatrium: 1576mgKalium: 628mgFibre: 4gSukker: 16gA-vitamin: 1376IUC-vitamin: 93mgCalcium: 112mgJern: 4mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

2 kommentarer til “Stir fry med kylling og peberfrugt”

  1. Lækkker og nem opskrift på stirfry med rigtig god smag.
    Den bliver helt sikkert lavet igen sammen med mange af dine lækre opskrifter fra det indiske køkken.

    Svar
    • Hej Jannik.

      Godt at du kunne lide opskriften 🙂 Hvis du bevæger dig over i det Indiske køkken, så skulle du prøve vores opskrift på Butter Chicken, den er virkelig god!

      God sommer!

      Rasmus – Mad For Madelskere

      Svar

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.