Populært:

Madformadelskere / Aftensmad / Hverdagsmad / Chop suey med kylling

Chop suey med kylling

5

/5

25 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

5

/5

25 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Lækker og hurtig stirfry med masser af smag. Chop Suey med kylling er pakket med grøntsager, alt sammen i en lækker smagsfuld sauce. Det er virkelig nemt at lave, og serveret med ris, så er det aftensmad til hele familien på under en halv time. Læs med her og se hvordan du laver det helt fra bunden.

Chop suey med kylling og peberfrugt, champignon, ærter og bladselleri.

Nem aftensmad med kylling og grøntsager

Chop Suey kan altså noget! Det smager rigtig godt, det er nemt at lave! Så er alle argumenter vidst på plads for at kaste sig ud i det. Jeg kan ikke huske hvornår jeg smagte det første gang, men selve smagen husker jeg helt tydeligt. Mild, salt og med tydelig smag af de forskellige grøntsager der er i.

Retten er en Amerikansk-Kinesisk ret bestående af en grøntsager, og kød i form af kylling, oksekød, svinekød eller skaldyr. Det hele bliver lynstegt og serveres traditionelt med nudler eller ris. Selve ordet Chop Suey betyder “blandede stykker” og det passer jo egentlig meget godt. Det hele vendes i en slags jævnet sauce med soayasauce og de smagsgivere man nu godt kan lide.

Vi spiser det ret tit og i alle afskygninger, både med og uden kød, det er faktisk en ret god ret til at få ryddet grøntsagsskuffen med. Du kan bruge alt lige fra gulerødder til porre i din Chop Suey, og er du ikke til kød, så springer du bare det over.

En lille halv time i køkkenet, det er det du skal bruge fra du starter til du slutter, og maden står på bordet. Start med at sætte ris over, og laver du resten i mens de koger og trækker, så er det hele færdigt samtidig.

lækker klassisk chop suey med kylling og grøntsager i en pande.

Ingrediensnoter

Kyllingebryst – Helt almindeligt kyllingebryst skåret i strimler eller tern.

Olie – Brug en smagsneutral olie, der kan tåle høj temperatur.

Salt & Peber – Selvom der er en del salt i det soya der skal bruges, så skal det selvfølgelig også krydres.

Sesamfrø – Jeg kommer sesamfrø i lige til sidst, de giver en god smag.

Grøntsagerne – Bladselleri, løg, peberfrugt, sukkerærter, champignon, forårsløg. Det er grøntsagerne jeg har brugt, der var i køleskabet og det blev rigtig godt. Forårsløgene blev skåret i tynde skiver og brugt som topping.

Sauce – Kyllingebouillon lavet af en halv terning og vand. Soyasauce, giver en masse dybde og salt til retten. Hvidløg giver også en masse smag. Maizena til at jævne det hele med så saucen rigtig hænger på. Og til sidst sesamolie for smagens skyld.

Alternative ingredienser

  • Udskift for eksempel kylling med svinekød eller oksekød
  • Udskift for eksempel sukkerærter med gulerødder i fine strimler

Hvordan laver man chop suey?

Her kommer der en kort gennemgang af hvordan du laver chop suey helt fra bunden. Der er lidt forberedelse med at skære alle grøntsagerne ud og forberede ingrediensene til saucen, men ellers er det ret nemt at lave.

I en skål blandes alle ingredienserne til saucen, det piskes sammen og stilles derefter til siden.

Grøntsager og kylling forberedes som beskrevet i opskriften og stilles klar. På en stor pande eller i en wok opvarmes halvdelen af olien til høj varme. Den allerede forberedte Kyllingen lynsteges og tages derefter op og stilles til siden, i samme pande eller wok opvarmes nu igen olie til høj varme. Lynsteg nu grøntsagerne inden der skrues ned for varmen og saucen tilsættes, lad det simre sammen til saucen jævner og bliver tyk.

Nu kommes kylling samt sesamfrø i, og skal simre med i et minuts tid, inden retten drysse med finthakkede forårsløg.

Server med kogte ris eller nudler.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

pande med chop suey med kylling og grøntsager.

Ofte stillede spørgsmål

Hvilken olie er bedst at lynstege i?

Jeg ville bruge en smagsneutral olie som vindruekerneolie eller majsolie.

Kan man bruge andre grøntsager?

Ja, tøm køleskabet og brug de grøntsager du bedst kan lide.


Andre retter du måske vil synes om

chop suey med grøntsager og kylling.

Tips og Tricks

  • Høj varme
    • Husk at olien skal være rigtig varm når du skal lynstege, både køg og grøntsager.
  • Steg ad flere omgange
    • Hvis der er meget kød eller grønt, kan det godt betale sig at stege ad flere omgang, så det ikke væsker og man ender ud med kogte grøntsager eller kød.

Serveringsforslag

  • Server med kogte basmatiris
  • Server med kogte nudler

Elsker du denne ret?

Så vil du også være vild med vores opskrift på Stir fry med kylling og peberfrugt eller Chop suey med oksekød
chop suey i pande.

Opskrift på nem chop suey

Her får du vores opskrift på nem og lækker aftensmad med masser af grønt.

Serveret sammen med kogte ris, så bliver et ikke meget bedre. Mild i smagen, så de fleste børn kan også være med, vores er i hvert fald vilde med det.

Chop suey med kylling og peberfrugt, champignon, ærter og bladselleri.
5 fra 2 stemmer

Chop suey med kylling

Nem opskrift på lækker og nem kinesisk inspireret ret med masser af grøntsager og kylling. Du kan servere retten med kogte ris eller nudler, og den tager ingen tid at lave.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 25 minutter
Ret Aftensmad
Køkken Kinesisk
Antal 4 personer
Kalorier 391 kcal

Ingredienser

  • 500 g kyllingebryst
  • 4 spsk olie, til stegning
  • Salt, efter smag
  • Peber, efter smag
  • 1 spsk sesamfrø

Grøntsager

  • 2 stilke bladselleri
  • 1 løg, stort
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 gul peberfrugt
  • 200 g sukkerærter
  • 250 g champignon
  • 2 forårsløg, til topping

Sauce

  • 2 dl hønsebouillon, ½ bouillonterning opløst i 2 dl vand
  • 0,75 dl soya sauce
  • 3 fed hvidløg, revet fint
  • 1 spsk maizena, med top
  • 1 tsk sesamolie

Sådan gør du

  • I en skål blandes kyllingefond, soya, fint revet hvidløg, sesamolie og maizena. pisk det sammen og stil det til siden.
    2 dl hønsebouillon, 0,75 dl soya sauce, 3 fed hvidløg, 1 tsk sesamolie, 1 spsk maizena
  • Grøntsagerne forberedes. Bladselleri renses og skæres på skrå i tynde skiver. Løget pilles og skæres i helt tynde både. Den røde og gule peber renses for kerner og skæres i strimler. Sukkerærterne skylles og skæres i halve. Champignonerne skylles og skæres i kvarte. Stil det hele til siden.
    2 stilke bladselleri, 1 løg, 1 rød peberfrugt, 1 gul peberfrugt, 200 g sukkerærter, 250 g champignon
  • Kyllingebrysterne pudses for sener og fedt, og skæres derefter i mundrette stykker. De krydres derefter med salt og peber.
    500 g kyllingebryst, Salt, Peber
  • I en stor pande eller wok varmes halvdelen af olien op til høj varme, Tilsæt nu kyllingestykkerne og brun dem af ved høj varme i 4-5 minutter eller til de har fået farve på alle sider. Når de er færdige tages kyllingen op og stilles til siden.
    4 spsk olie
  • Tilsæt resten af olien til samme pande, og varm det op. Nu skal alle grøntsagerne i, og steges ved høj varme i 4-5 minutter, eller til de begynder at falde lidt sammen og bliver lidt bløde. Skru så lidt ned for varmen.
  • Tag skålen med den forberedte sauce og pisk den. Tilsæt den derefter til panden, og lad den simre med til den bliver tyk og cremet. Tilsæt kyllingen og sesamfrø, vend det hele grundigt sammen og lad det simre med i et minuts tid.
    1 spsk sesamfrø
  • Drys med fintskåret forårsløg, og server sammen med kogte basmatiris eller nudler.
    2 forårsløg

Noter

Opbevaring og holdbarhed – Du kan gemme resterne og opvarme dem igen hvis du vil servere dem dagen efter, eller have nem frokost med på arbejde. Du kan også sagtens fryse retten ned.
Grøntsager – Du kan bruge de grøntsager I bedst kan lide, og skifte vores forslag ud med dem du har derhjemme i grøntsagsskuffen. Det er en god måde at få tømt ud i køleskabet på.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 391kcalKulhydrater: 18gProtein: 35gFedt: 21gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 6gEnkeltumættet fedt: 11gTransfedt: 0.1gKolesterol: 82mgNatrium: 1371mgKalium: 1046mgFibre: 4gSukker: 8gA-vitamin: 1687IUC-vitamin: 99mgCalcium: 77mgJern: 3mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.