Populært:

Madformadelskere / Aftensmad / Hverdagsmad / Chop suey med oksekød

Chop suey med oksekød

5

/5

25 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

5

/5

25 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Lækre lynstegte grøntsager med stykker af oksekød. Chop Suey med oksekød er en super lækker ret med masser af grønt og oksekød i en smagsfuld cremet sauce. Serveret med ris eller nudler, så er det godt bud på nemt og velsmagende aftensmad for hele familien. Læs med her og se hvor nemt det er at lave.

Chop suey med oksekød serveret på tallerken med ris.

Nem aftensmad med masser af grønt

Det trækker i mig hver gang jeg kommer forbi en Kinesisk restaurant, alle de der lækre retter der står klar til at fylde i boksen, og så er det bare smovsetid! Men du kan faktisk lave ret meget af det slev, og det smager mindst lige så godt.

Vi har altid lavet meget asiatisk mad, vi elsker det, ungerne elsker det, og så det en nem måde at få fyldt noget grønt i maverne, uden at det behøver at være kedeligt.

Chop Suey med oskekød er min favorit. Jeg er vild med smagen og konsistenserne fra de stadig let sprøde grøntsager, og så det der møre kød. Vi plejer at spise ris eller nudler til, ungerne er mest til nudler, og vi voksne er mest til ris.

Chop suey er en Kinesisk – Amerikansk ret, der er opstået blandt alle de kinesiske immigranter der tog turen til Amerika. Og nu er det verdenseje og en fast ret på de fleste Kinesiske restauranter rundt om i verden.

Hjemme i vores eget køkken er alt det kræver at komme i gang, en stor pande med høje kanter, eller en wok. Når man lynsteger grønt og kød, så sker det ved meget høj varme, og det er derfor vigtigt at man hele tiden flytter det rundet i panden, og det er nok også derfor at betegnelsen “Stir fry” er opstået.

Så høj varme, kort tilberedningstid er det vi er ude efter. Så er der saucen der binder det hele sammen. Saucen består af en en blanding af Soya, hønsefond, hvidløg, maizena, sesamolie og østerssauce. Når den kommer ned i panden til slut, så jævner maizenaen den hurtigt til en tyk, cremet sauce, der hænger ved oksekødet og grøntsagerne.

Og så er det bare med at få den serveret sammen med en smule hakket forårsløg og kogte ris eller nudler.

servering med ris og oksekøds chop suey og pande med chop suey i baggrunden.

Ingrediensnoter

Olie – Der skal en del olie til når man lynsteger. Jeg bruger solsikkeolie, majsolie eller vindruekerneolie. Det kan tåle høj temperatur.

Oksekød – Flanksteak, tykstegsbøffer, eller tilsvarende. Det skal skæres i tynde skiver/strimler.

Broccoli – Broccoli er en klassisk ingrediens i det Kinesiske køkken, den kan erstattes af broccolini.

Babymajs – Babymajs smager rigtig godt, og passer superfint til en chop suey. Del dem i halve, så de bliver tilberedt tilpas sammen med de andre grøntsager.

Gulerødder – Skåret i fine strimler. Gulerødder bidrager med konsistens og en dejlig sødme.

Bladselleri – Bladselleri smager fantastisk i en lynstegt ret. Den kan strimles eller skæres i tynde skiver diagonalt.

Champignoner – Jeg bruger brune, men helt almindelige hvide champignoner kan sagtens bruges. De giver masser af smag og fylde.

Sukkerærter – Sprødhed og deres søde smag passer perfekt til den salte sauce.

Marinaden til kødet – For at få den helt rigtige konsistens og mørhed til kødet, så skal det lige marineres på den helt rigtige måde. Der skal Soya, sukker, bagepulver (mørner kødet) risvineddike og salt i.

Chop Suey sauce – Saucen binder det hele sammen. Den består af hønsebouillon, soya, fint revet hvidløg, maizena, sesamolie samt østerssauce.

Alternative ingredienser

  • Udskift for eksempel broccoli med broccolini hvis du kan få fat i det.
  • Udskift sukkerærter med bønnespirer hvis du mere er til det.

Hvordan laver man chop suey med oksekød?

Her kommer der en kort beskrivelse af hvordan du laver en virkelig lækker og velsmagende Chop Suey med oksekød helt fra bunden. Der er lige lidt forberedelse med at marinere kødet og gøre alle grøntsagerne klar.

Kødet skæres i tynde strimler og kommes i en skål sammen med alle ingredienserne til marinaden. “Masser” nu marinaden grundigt ind i kødet og stil det til siden. Grøntsagerne forberedes og stilles klar i en skål.

Varm halvdelen af olien op til høj varme i en stor sauterpande eller wok, og lynsteg nu kødet ved høj varme. Når det er brunet godt af tages det op med en hulske eller lignende og stilles til siden. Nu varmes resten af olien i samme pande eller wok, og grøntsagerne lynsteges ved meget høj varme til de falder en smule sammen.

Kom kødet tilbage i panden, skru lidt ned for varmen og tilsæt nu saucen, der lige pisket let igen inden den hældes i. Lad det hele simre til saucen er jævnet og blevet tyk og cremet.

Slut af med at drysse finthakket forårsløg over. Server med kogte nudler eller ris.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

pande med chop suey med oksekød.

Ofte stillede spørgsmål

Hvilken olie skal man bruge til lynstegning?

Jeg plejer at bruge solsikkeolie, vindruekerneolie eller tilsvarende der kan tåle forholdsvis høj varme.


Andre asiatiske retter du måske vil synes om

tallerken med chop suey og ris.

Tips og Tricks

  • Høj varme
    • Husk at olien skal være ret varm når man skal lynstege, så det er vigtigt at varme olien på panden inden du kommer kød eller grøntsager på.
  • Forberedelse er vigtigt
    • Det er en ret stor hjælp hvis man har gjort alt klar i skåle. Så er det bare at hælde det i panden når det skal bruges. Det gælder både kød, grøntsager og sauce.

Serveringsforslag

  • Server med kogte ris, kogte risnudler eller æggenudler.

Elsker du denne opskrift?

Prøv også vores opskrift på Chop suey med kylling
pande med oksekøds chop suey med peberfrugt, broccoli, minimajs og oksekød.

Opskrift på lynstegt oksekød med grønt

Her får du vores version af Chop Suey med oksekød. Der er masser af den helt rigtige smag, som du kender fra den Kinesiske restaurant.

Server det for familien som nem aftensmad på en travl hverdag. Vi håber du får lyst til at prøve opskriften.

Chop suey med oksekød serveret på tallerken med ris.
5 fra 2 stemmer

Chop Suey med oksekød

Lækker kinesisk/amerikansk ret med lynstegte grøntsager og oksekød i en cremet sauce. Du kan servere retten med ris eller nudler, også på de hverdage hvor aftensmaden skal gå hurtigt.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 25 minutter
Ret Aftensmad
Køkken Amerikansk, Kinesisk
Antal 4 personer
Kalorier 403 kcal

Ingredienser

  • 3 spsk olie, vindruekerne eller majsolie
  • 300 g oksekød, flanksteak eller tykstegsbøffer
  • 1 løg
  • 1 broccoli
  • 10 babymajs
  • 1 gulerod
  • 2 bladselleri
  • 250 g champignon
  • 10 sukkerærter
  • 3 forårsløg

Marinade til kød:

  • 2 tsk soya sauce
  • 1 tsk sukker
  • ½ tsk bagepulver
  • 1 tsk risvineddike, eller hvidvinseddike
  • ½ tsk salt

Chop suey sauce:

  • 2 dl hønsebouillon, ½ bouillonterning rørt op i 2 dl. kogende vand
  • 0,75 dl soya sauce
  • 3 fed hvidløg, fint revet
  • 2 spsk maizena
  • 2 tsk sesamolie
  • 1 spsk oyster sauce

Sådan gør du

  • Start med at skære kødet ud ud i tynde strimler. Kom strimlerne i en skål og kom ingredienserne til marinaden i. Masser nu marinaden grundigt ind i kødet og stil det til siden. Det skal stå og trække i Ca. 15 minutter.
    300 g oksekød, 2 tsk soya sauce, 1 tsk sukker, ½ tsk bagepulver, 1 tsk risvineddike, ½ tsk salt
  • I en skål røres alle ingredienserne til saucen sammen og stilles derefter til siden.
    2 dl hønsebouillon, 0,75 dl soya sauce, 3 fed hvidløg, 2 spsk maizena, 2 tsk sesamolie, 1 spsk oyster sauce
  • Pil løget og skær det i tynde både.
    Del broccolien i små buketter.
    Del babymajs på langs.
    Skræl guleroden og skær den i tynde strimler.
    Skær bladselleri i tynde stiver diagonalt.
    Del champignonerne i kvarte.
    Kom alle de udskårne grøntsager og sukkeræterne i en skål.
    1 løg, 1 broccoli, 10 babymajs, 1 gulerod, 2 bladselleri, 250 g champignon, 10 sukkerærter
  • Når kødet har stået og trukket i ca. 15 minutter, varmes olien op til høj varme i en wok eller stor sauterpande.
    3 spsk olie
  • Kom kødet i den varme olie og lynsteg det i nogle minutter til det er brunet godt af. Når kødet er brunet af, tages det op og kommes i en skål.
  • I samme pande tilsættes nu grøntsagerne og eventuelt mere olie efter behov. Lynsteg nu grøntsagerne ved høj varme i nogle minutter, eller til de bliver let bløde.
  • Kom kødet tilbage i panden efterfulgt af saucen der lige piskes op inden den kommes i. Skru lidt ned for varmen, og kog det op til saucen bliver tyk og "hænger" på kødet og grøntsagerne.
  • Slut af med at drysse retten med finthakket forårsløg.
    3 forårsløg
  • Server med kogte ris eller nudler.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 403kcalKulhydrater: 40gProtein: 34gFedt: 14gMættet fedt: 5gFlerumættet fedt: 2gEnkeltumættet fedt: 6gTransfedt: 0.5gKolesterol: 51mgNatrium: 13822mgKalium: 1421mgFibre: 7gSukker: 16gA-vitamin: 3788IUC-vitamin: 146mgCalcium: 184mgJern: 5mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.