Hjem » Aftensmad » Selleribøffer

Selleribøffer

Lækre sprøde panerede selleribøffer, det perfekte alternativ til kød og en lækker vegetarret som hele familien elsker herhjemme. Hvis du gerne vil spare lidt på kødet, så læs med her og få vores opskrift på en lækker kødfri bøf til de kødfrie dage.

Panerede sprøde selleribøffer  serveret med kartoffelbåde og grøn salat

Vegetarbøf når det er bedst

Vi er blevet mere opmærksomme på at spise mindre kød herhjemme. De nye officielle kostråd der lige er kommet, anbefaler at vi spiser maksimalt 350 gram kød om ugen, og er det er altså noget mindre end de hidtil anbefalede 500 gram.

Mindre kødindtag anbefales både på baggrund af sundhed og miljø. Især skal vi prøve at begrænse forbruget af okse- og lammekød, som er nogle af de store syndere miljømæssigt, og så er det jo fedt at komme op med nogle alternative retter uden kød, der smager mindst lige så godt som det vi plejer at lave med kød.

Denne opskrift på selleribøffer er et supergodt alternativ til de klassiske hakkebøffer. De kan spises med lige præcis det tilbehør du har lyst til, og endda bruges i en vegetarburger.

Selleribøffer på pande

Hvordan laver men selleribøffer?

Selleribøffer er faktisk ret nemme at lave, og herhjemme er hele familien vilde med dem. Vi laver dem af revet selleri, og panerer dem, det giver en sprød og lækker skorpe, som passer rigtig godt til den bløde midte.

Til denne opskrift skal du bruge:

  • Knoldselleri
  • Løg
  • Æg
  • Hvidløg
  • Rasp
  • Mozzarella
  • Parmesan
  • Salt og peber
  • Smør og olie, til stegning.

Først skal farsen blandes, det gør du nemt ved at blande alle ingredienser fra ingredienslisten længere nede på siden her. Herefter formes bøfferne, som paneres og steges på panden.

Når bøfferne er klar, kan du servere dem med det tilbehør du bedst kan lide. Her spiser vi dem ofte med kartofler eller bagte grøntsager og en grøn sprød salat med mormordressing.

Tallerken med selleribøf af revet selleri med kartofler og salat

Opskrift på selleribøf af revet selleri

Her får du den nemme opskrift på nogle lækre vegetarbøffer med revet knoldselleri, der smager fantastisk, og som mætter godt. Det er et perfekt alternativ til den klassiske hakkebøf, når du gerne vil spare på kødet i hverdagen.

Panerede sprøde selleribøffer serveret med kartoffelbåde og grøn salat
5 fra 1 stemme

Selleribøffer

Opskrift på lækre smagsfulde panerede vegetarbøffer af revet selleri
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 40 min
Samlet tid 50 min
Ret Aftensmad
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 559 kcal

Ingredienser

  • 500 g knoldselleri, revet groft
  • 3 stk æg
  • 1 stk løg, revet groft
  • 1 fed hvidløg, fint revet
  • 1 dl rasp
  • ½ dl mozzarella, fint revet
  • ½ dl parmesan, fint revet
  • 2 spsk salt, eller efter smag
  • ½ tsk peber, stødt

Panering:

  • 2 stk æg, sammenpisket
  • 1,5 dl rasp, eller pankorasp

Tilberedning:

  • 2 spsk smør, til stegning
  • 2 spsk olie, til stegning

Sådan gør du

  • Bland alle ingredienser til selv bøfferne i en skål og rør dem grundigt sammen.
  • Slå de 2 æg til paneringen ud en en dyb tallerken og kom også rasp til paneringen i en dyb tallerken.
  • Form 4 bøffer ud af farsen. De kan godt føles lidt løse i det, så håndter dem forsigtigt.
  • Find en stor pande frem og smelt smørret sammen med olie ved middel varme.
  • Selleribøfferne vendes derefter først i æg og derefter i rasp. Overfør bøfferne til den varme pande og steg dem ved middellav varme i ca. 20 min på hver side.
  • Når bøfferne er færdigstegte og gyldne og sprøde er de klar til servering.

Nutrition

Serving: 1personKalorier: 559kcalKulhydrater: 60gProtein: 22gFedt: 26gMættet fedt: 10gKolesterol: 158mgNatrium: 4449mgKalium: 604mgFibre: 6gSukker: 7gA-vitamin: 538IUC-vitamin: 12mgCalcium: 404mgJern: 5mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Hakkebøf uden kød, Kødfri bøf, Paneret selleribøf, Selleribøf, Selleribøffer, Vegetarbøffer, Vegetarret
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering




KONTAKT

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund
[email protected]

COPYRIGHT

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge vores materiale i hverken privat eller kommercielt henseende. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.