Der findes ikke ret meget der er så godt som en simpel salat med en ægte mormordressing på. Så behøver salaten ikke indeholde ret meget, for sprød salat og den søde, cremede og syrlige dressing tager det hele til nye højder. Læs med her og få vores opskrift på den bedste flødedressing.
Mormorsalat
Altså vi kan lige så godt indrømme det, salat er ikke vores børns favoritspise. De synes faktisk det er ret unødvendigt, og spiser det ikke bare lige sådan af fri vilje.
Med mindre… Der er salat med mormordressing!.. Så skal du bare se to børn spise salat som to små kaniner. De kalder det godt nok salat med glasur, men altså.. Det ryger ned og det er jo en success lige meget hvad de kalder det.
Denne flødedressing egner sig godt til alle slags salater, specielt en helt klassisk og enkel salat for eksempel med sprød salat, æblebåde og tranbær, eller blot almindelig icebergsalat. Det kan pifte de fleste ellers lidt kedelige salater op.
Hvordan laver man mormordressing?
Det er super nemt at lave sin helt egen mormordressing, og du kommer til at lave den igen og igen. Her kommer en hurtig gennemgang af ingredienserne du skal bruge og fremgangsmåden.
Den fulde opskrift med mængder kan du finde nederst på siden.
- Piskefløde, 38 %
- Citron, saften heraf.
- Sukker
- Salt
- Peber
Sukkeret opløses i citronsaften i en lille beholder med låg. Der tilsættes fløde samt salt og peber efter smag til blandingen. Kom nu låg på beholderen og ryst dressingen grundigt sammen. Den stilles kort på køl inden den er klar til at stille på bordet eller kommer over salaten.
Opskrift på mormordressing
Her får du den nemme opskrift på nok verdens bedste dressing – det synes vores dreng Johannes i hvert fald. Den søde, syrlige og fede dressing falder lige i hans smag, og det er en dressing de fleste børn elsker, og som de voksne også elsker fordi den bringer så mange gode barndomsminder frem.
Mormordressing
Ingredienser
- 1 dl fløde
- ½ citron, saften heraf
- 1 spsk sukker
- ½ tsk salt, eller efter smag
- Peber, efter smag
Sådan gør du
- Pres citronsaften ud en en lille beholder med låg.
- Derefter tilsættes sukker til citronsaften, rør rundt til sukkeret er opløst.
- Kom fløde samt salt og peber i, og smag til med mere citronsaft om nødvendigt.
- Kom låg på beholderen og ryst blandingen grundigt. Alternativt kan den piskes let.
- Sæt dressingen på køl i ca. 15 minutter inden den den er klar til brug.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter: