Der findes altså næsten ikke noget der er lige så godt som en god cremet cæsardressing af den hjemmelavede slags. Den er selvfølgelig et must når du serverer cæsarsalat, men den er også skøn på andre slags salater der har godt af lidt ekstra pift på smagen.
Nem dressing til cæsarsalat
Det er ikke til at undvære en god dressing når der skal cæsarsalat på bordet. Og den får du så her!
Den er virkelig nem at lave selv, og så meget bedre end alle dem du kan købe færdige. Jeg har i hvert fald ikke fundet en der er så smagfuld og cremet som den jeg selv laver.
Det tager ikke mange minutter at bikse sammen, og så er det bare at hælde den over din salat. Det er da nemt!
Ingrediensnoter
Æggeblommer – Og nej du skal ikke være bange for at bruge rå friske æggeblommer når du bruger danske æg. Hvis det allilgevel skræmmer dig, så kan du vælge pasturiserede æggeblommer til denne dressing.
Ansjosfileter – Det er altså dem der giver den helt rigtige smag til denne dressing, så jeg anbefaler ikke du springer dem over.
Parmesan – Eller grana padano ost. Du kan købe et stykke og rive det selv eller du kan købe noget der er færdigrevet.
Hvordan laver man cæsardressing?
Denne dressing er nok en af de nemmeste du kommer til at lave, for det er faktisk bare at hælde alle ingredienserne i en minihakker eller blender, og så blende det en ordenlig tur.
Når dressingen er blendet, kan du lige smage den til hvis du synes den mangler noget, men vi synes den sidder lige i skabet som den er.
Sæt dressingen på køl eller server den med det samme.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Ja, hvis du har en rest af dressingen, kan den holde sig et par dage i køleskabet. Den kan godt skille lidt når den står længe, men den kan fint røres sammen igen inden den skal spises.
Andre dressinger du måske vil synes om
Tips og Tricks
- Ansjosfileter
- Mange er skræmt over at der skal ansjosfileter i dressingen, men det skal du ikke være. Det er de små fisk der giver den karakteristiske cæsarsmag, så lad være med at springe dem over.
Serveringsforslag
- Elsker dressingen til en grøn salat eller til den klassiske Cæsarsalat.
Lav din egen cæsarsalat
Elsker du hjemmelavede salatdressinger?
Prøv også vores opskrift på Italiensk dressing
Opskrift på dressing til cæsarsalat
Her får du vores bud på en klassisk og smagfuld hjemmelavet cæsardressing. Den er selvfølgelig et must når du skal lave cæsarsalat, men den er også skøn på andre grønne salater eller kålsalat.
Vi håber du får lyst til at prøve opskriften, og lave den lækre dressing til aftensmaden.
Cæsardressing
Ingredienser
- 2 æggeblommer
- 2 ansjosfileter
- 30 g parmesan, revet
- 4 spsk olivenolie
- 1 spsk citronsaft
- ½ spsk æbleeddike
- 1 tsk dijonsennep
- ½ fed hvidløg
- ¼ tsk salt
- Peber
Sådan gør du
- Kom alle ingredienserne i en blender eller minihakker, og blend det hele sammen indtil dressingen er ensartet og cremet.2 æggeblommer, 2 ansjosfileter, 30 g parmesan, 4 spsk olivenolie, 1 spsk citronsaft, ½ spsk æbleeddike, 1 tsk dijonsennep, ½ fed hvidløg, ¼ tsk salt, Peber
- Smag eventuelt til med mere salt og peber.
- Sæt dressingen i køleskabet indtil den skal serveres.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her