Cæsarsalat er en helt klassisk fransk salat, der ikke består af ret mange elementer, men smager virkelig lækkert. Den er nem at lave, og den cremede dressing er stjernet i salaten.
Den originale cæsar salat
Cæsarsalat er kongen over salter efter min mening! Og her får du den helt originale verion. Den består faktisk bare af romainesalatblade i en cremet og smagfuld dressing og så med croutoner og parmesanflager.
Den er let, lækker og kan spises som en let frokost eller som hovedret serveret med grillet kyllingefilet.
Vi kan godt lide at spise salat, og spiser gerne mange forskellige slags. Denne salat er en af vores favoritter, og at den er så nem at lave er jo bestemt ikke nogen dårlig ting.
Af andre salater vi spiser ofte kan nævnes panzanella og fattoush. Dem bør du også prøve hvis du er glad for salater.
Ingrediensnoter
Salat – Originalt bruger man romainesalat. Det er en sprød og meget let bitter salat, som bare passer så godt til den cremede og salte dressing. Du kan få romainesalat i større supermarkeder eller hos grønthandleren.
Crountoner – Hjemmelavede croutoner er helt klart at foretrække. Du kan også købe dem færdige hvis du er presset på tid, men de kan fint laves i god tid, for eksempel dagen før. Find vores opskrift på Croutoner her.
Parmesan – En god parmesan gør underværker i sådan en salat, fordi den består af så få ingredienser. Du kan også bruge en grana padano hvis du hellere vil det.
Alternative ingredienser
- I stedet for romainesalat, som kan være lidt svær at få fat i, kan du også godt bruge hjertesalat.
Hvordan laver man cæsarsalat?
Det største arbejde er faktisk at lave dressingen, og den er faktisk også virkelig nem. Du skal nemlig bare komme alle ingredienserne i en minihakker eller en blender, og så give det en ordenlig tur, indtil du har en ensartet og cremet dressingen.
Salatbladene vendes sammen med dressingen, og anrettes på et fad med croutoner og parmesanflager.
Så er salaten klar til servering.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Der er mange versioner af cæsarsalat. Den klassiske og originale cæsarsalat består af romainesalat, vendt i en cremet lidt salt dressing med sprøde brødcroutoner og parmesanflager.
Ja, det kan man faktisk godt. Du kan godt udelade dem af opskriften, men de gør altså noget godt for dressingen. Hvis du springe ansjosfileter over, kan du eventuelt tilsætte lidt ekstra salt. Smag dig frem til du har den rette balance.
Andre salater du måske vil synes om
- Italiensk brødsalat – Panzanella
- Fattoush – Libanesisk brødsalat
- Salat med brombær og melon
- Salat med jordbær, asparges og melon
- Tomatsalat med burrata
Tips og Tricks
- Lav dressing og croutoner på forhånd
- Du kan fint lave både dressingen og brødcroutonerne på forhånd, og så er salaten klar til at samle lige inden den skal serveres. Det tager ikke mere end et par minutter hvis det hele er klar på forhånd.
Serveringsforslag
- Server salaten som en let frokostret eller som aftensmad med et stykker kylling eller fisk til.
- Brug den som en lækker madpakkesalat.
Elsker du simple salater?
Prøv også vores opskrifter på Grøn salat med æble og tranebær eller Grøn salat med avocado og hindbær
Opskrift på grøn salat med parmesan og croutoner
Her er vores opskrift, som er tæt på den originale cæsarsalat. Du kan selvfølgelig tilføje andre elementer hvis du har lyst til det.
Den er nem at lave, og så smager den altså bare virkelig godt som en let frokostsalat. Vi laver den især om sommeren, men det kan jo sagtens spises hele året rundt.
Cæsarsalat
Ingredienser
- 200 g romainesalat
- 20 g parmesan, i flager
Cæsardressing
- 2 æggeblommer
- 2 ansjosfileter
- 30 g parmesan, revet
- 4 spsk olivenolie
- 1 spsk citronsaft
- ½ spsk æbleeddike
- 1 tsk dijonsennep
- ½ fed hvidløg
- ¼ tsk salt
- Peber
Brødcroutoner
- 5 skiver franskbrød
- 3 spsk olivenolie
- 1 tsk salt
- Peber
Sådan gør du
Croutoner:
- Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
- Skær brødet i tern, og vend brødternene sammen med olivenolie, salt og peber.5 skiver franskbrød, 3 spsk olivenolie, 1 tsk salt, Peber
- Læg brødternene ud på en bageplade beklædt med bagepapir, og sæt dem i ovnen i 15 minutter ved 175 grader varmluft til de er gyldne og sprøde. Vend dem rundt et par gange undervejs.
- Når de er færdige, tages de ud af ovnen.
Dressing:
- Mens croutonerne er i ovnen laves dressingen.
- Kom alle ingredienserne til dressingen i en minihakker eller blender, og blend det hele sammen indtil dressingen er ensartet og cremet.2 æggeblommer, 2 ansjosfileter, 30 g parmesan, 4 spsk olivenolie, 1 spsk citronsaft, ½ spsk æbleeddike, 1 tsk dijonsennep, ½ fed hvidløg, ¼ tsk salt, Peber
Salat:
- Bræk bladene af romainesalaten, og vask og tør dem. Kom dem i en skål sammen med dressingen, og vend det hele godt sammen indtil alt salaten er dækket af dressing.200 g romainesalat, 20 g parmesan
- Anret salaten på et fad eller i en skål, og drys med de sprøde croutoner og parmesan høvlet i store flager.
- Server straks salaten som frokostret eller som tilbehør til aftensmaden.
Noter
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Opdatering
Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 24. juli 2015 – Vi har efterfølgende gennemprøvet, opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Denne opskrift er senest opdateret:
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her