Cæsarsalat

5

/5

20 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

5

/5

20 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Cæsarsalat er en helt klassisk fransk salat, der ikke består af ret mange elementer, men smager virkelig lækkert. Den er nem at lave, og den cremede dressing er stjernet i salaten.

cæsarsalat med croutoner og parmesan på salatfad.

Den originale cæsar salat

Cæsarsalat er kongen over salter efter min mening! Og her får du den helt originale verion. Den består faktisk bare af romainesalatblade i en cremet og smagfuld dressing og så med croutoner og parmesanflager.

Den er let, lækker og kan spises som en let frokost eller som hovedret serveret med grillet kyllingefilet.

Vi kan godt lide at spise salat, og spiser gerne mange forskellige slags. Denne salat er en af vores favoritter, og at den er så nem at lave er jo bestemt ikke nogen dårlig ting.

Af andre salater vi spiser ofte kan nævnes panzanella og fattoush. Dem bør du også prøve hvis du er glad for salater.

servering af original cæsar salat.

Ingrediensnoter

Salat – Originalt bruger man romainesalat. Det er en sprød og meget let bitter salat, som bare passer så godt til den cremede og salte dressing. Du kan få romainesalat i større supermarkeder eller hos grønthandleren.

Crountoner – Hjemmelavede croutoner er helt klart at foretrække. Du kan også købe dem færdige hvis du er presset på tid, men de kan fint laves i god tid, for eksempel dagen før. Find vores opskrift på Croutoner her.

Parmesan – En god parmesan gør underværker i sådan en salat, fordi den består af så få ingredienser. Du kan også bruge en grana padano hvis du hellere vil det.

Alternative ingredienser

  • I stedet for romainesalat, som kan være lidt svær at få fat i, kan du også godt bruge hjertesalat.

Hvordan laver man cæsarsalat?

Det største arbejde er faktisk at lave dressingen, og den er faktisk også virkelig nem. Du skal nemlig bare komme alle ingredienserne i en minihakker eller en blender, og så give det en ordenlig tur, indtil du har en ensartet og cremet dressingen.

Salatbladene vendes sammen med dressingen, og anrettes på et fad med croutoner og parmesanflager.

Så er salaten klar til servering.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

romainesalatblade med dressing, brødcroutoner og parmesan.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad består en klassisk cæsarsalat af?

Der er mange versioner af cæsarsalat. Den klassiske og originale cæsarsalat består af romainesalat, vendt i en cremet lidt salt dressing med sprøde brødcroutoner og parmesanflager.

Kan man laver cæsardressing uden ansjoser?

Ja, det kan man faktisk godt. Du kan godt udelade dem af opskriften, men de gør altså noget godt for dressingen. Hvis du springe ansjosfileter over, kan du eventuelt tilsætte lidt ekstra salt. Smag dig frem til du har den rette balance.


Andre salater du måske vil synes om

fad med original cæsarsalat.

Tips og Tricks

  • Lav dressing og croutoner på forhånd
    • Du kan fint lave både dressingen og brødcroutonerne på forhånd, og så er salaten klar til at samle lige inden den skal serveres. Det tager ikke mere end et par minutter hvis det hele er klar på forhånd.

Serveringsforslag

  • Server salaten som en let frokostret eller som aftensmad med et stykker kylling eller fisk til.
  • Brug den som en lækker madpakkesalat.

Elsker du simple salater?

Prøv også vores opskrifter på Grøn salat med æble og tranebær eller Grøn salat med avocado og hindbær

fad med klassisk cæsarsalat.

Opskrift på grøn salat med parmesan og croutoner

Her er vores opskrift, som er tæt på den originale cæsarsalat. Du kan selvfølgelig tilføje andre elementer hvis du har lyst til det.

Den er nem at lave, og så smager den altså bare virkelig godt som en let frokostsalat. Vi laver den især om sommeren, men det kan jo sagtens spises hele året rundt.

cæsarsalat med croutoner og parmesan på salatfad.
5 fra 2 stemmer

Cæsarsalat

Lækker sprød salat med skøn dressing. Den originale caesar salad, som består af romainesalat, en cremet dressing, brødcroutoner og parmesan. Den er nem at lave, og så smager den skønt.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 20 minutter
Ret Frokost
Køkken Amerikansk
Antal 2 personer
Kalorier 811 kcal

Ingredienser

  • 200 g romainesalat
  • 20 g parmesan, i flager

Cæsardressing

  • 2 æggeblommer
  • 2 ansjosfileter
  • 30 g parmesan, revet
  • 4 spsk olivenolie
  • 1 spsk citronsaft
  • ½ spsk æbleeddike
  • 1 tsk dijonsennep
  • ½ fed hvidløg
  • ¼ tsk salt
  • Peber

Brødcroutoner

  • 5 skiver franskbrød
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt
  • Peber

Sådan gør du

Croutoner:

  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  • Skær brødet i tern, og vend brødternene sammen med olivenolie, salt og peber.
    5 skiver franskbrød, 3 spsk olivenolie, 1 tsk salt, Peber
  • Læg brødternene ud på en bageplade beklædt med bagepapir, og sæt dem i ovnen i 15 minutter ved 175 grader varmluft til de er gyldne og sprøde. Vend dem rundt et par gange undervejs.
  • Når de er færdige, tages de ud af ovnen.

Dressing:

  • Mens croutonerne er i ovnen laves dressingen.
  • Kom alle ingredienserne til dressingen i en minihakker eller blender, og blend det hele sammen indtil dressingen er ensartet og cremet.
    2 æggeblommer, 2 ansjosfileter, 30 g parmesan, 4 spsk olivenolie, 1 spsk citronsaft, ½ spsk æbleeddike, 1 tsk dijonsennep, ½ fed hvidløg, ¼ tsk salt, Peber

Salat:

  • Bræk bladene af romainesalaten, og vask og tør dem. Kom dem i en skål sammen med dressingen, og vend det hele godt sammen indtil alt salaten er dækket af dressing.
    200 g romainesalat, 20 g parmesan
  • Anret salaten på et fad eller i en skål, og drys med de sprøde croutoner og parmesan høvlet i store flager.
  • Server straks salaten som frokostret eller som tilbehør til aftensmaden.

Noter

Portionsstørrelse – Opskriften her passer cirka til 2 personer hvis den serveres som frokostret, og til 4 personer hvis den serveres med for eksempel kyllingebryst eller som tilbehør til aftensmaden.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 811kcalKulhydrater: 39gProtein: 22gFedt: 64gMættet fedt: 13gFlerumættet fedt: 7gEnkeltumættet fedt: 40gTransfedt: 0.02gKolesterol: 215mgNatrium: 2377mgKalium: 428mgFibre: 5gSukker: 6gA-vitamin: 9170IUC-vitamin: 7mgCalcium: 454mgJern: 5mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Opdatering

Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 24. juli 2015 – Vi har efterfølgende gennemprøvet, opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Denne opskrift er senest opdateret:

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Rasmus Juul Møller Avatar
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.