Lækker sprød salat med skøn dressing. Den originale caesar salad, som består af romainesalat, en cremet dressing, brødcroutoner og parmesan. Den er nem at lave, og så smager den skønt.
Forb. tid 5 minuttermin
Tilb. tid 15 minuttermin
Samlet tid 20 minuttermin
Antal 2personer
Ingredienser
2romainesalat, a cirka 200 g
20gparmesan, i flager
Cæsardressing
2æggeblommer
2ansjosfileter
30gparmesan, revet
4spskolivenolie
1spskcitronsaft
½spskæbleeddike
1tskdijonsennep
½fedhvidløg
¼tsksalt
Peber
Brødcroutoner
5skiverfranskbrød
3spskolivenolie
1tsksalt
Peber
Sådan gør du
Croutoner:
Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
Skær brødet i tern, og vend brødternene sammen med olivenolie, salt og peber.
Læg brødternene ud på en bageplade beklædt med bagepapir, og sæt dem i ovnen i 15 minutter ved 175 grader varmluft til de er gyldne og sprøde. Vend dem rundt et par gange undervejs.
Når de er færdige, tages de ud af ovnen.
Dressing:
Mens croutonerne er i ovnen laves dressingen.
Kom alle ingredienserne til dressingen i en minihakker eller blender, og blend det hele sammen indtil dressingen er ensartet og cremet.
2 æggeblommer, 2 ansjosfileter, 30 g parmesan, 4 spsk olivenolie, 1 spsk citronsaft, ½ spsk æbleeddike, 1 tsk dijonsennep, ½ fed hvidløg, ¼ tsk salt, Peber
Salat:
Bræk bladene af romainesalaten, og vask og tør dem. Kom dem i en skål sammen med dressingen, og vend det hele godt sammen indtil alt salaten er dækket af dressing.
2 romainesalat, 20 g parmesan
Anret salaten på et fad eller i en skål, og drys med de sprøde croutoner og parmesan høvlet i store flager.
Server straks salaten som frokostret eller som tilbehør til aftensmaden.
Noter
Portionsstørrelse - Opskriften her passer cirka til 2 personer hvis den serveres som frokostret, og til 4 personer hvis den serveres med for eksempel kyllingebryst eller som tilbehør til aftensmaden.