Når drivhuset bugner af solmodne tomater og agurker, så ved jeg ikke noget bedre end at lave Italiensk brødsalat – Panzanella. Det er en simpelthen en fantastisk mundfuld, der bare helt igennem smager af sol og sommer.
En tur til Rom blev inspirationen til den her fantastiske salat, der kan spises som selvstændig ret, eller som tilbehør.
Forestil Jer en cafe i Rom, tæt på 30 grader, summen fra turister der nyder det dejlige vejr, og maden selvfølgelig. Så bliver man bare lidt glad når der kommer en dejlig tallerken af en kølig Italiensk brødsalat. der dufter helt fantastisk af masser af frisk basilikum.
Det er et af de bedre madminder jeg har, og et jeg tænker tilbage på hver gang jeg laver den her fantastiske salat.
Panzanella af tomater fra drivhuset
Der skal slet ikke være nogen tvivl om at friske råvarer betyder meget for den her opskrift. Gå efter helt modne tomater, de har bare en bedre smag. Hvis man har muligheden for det, så bliver salaten bedst med tomater direkte fra drivhuset. Der skal også masser af frisk basilikum i, og det er også den duft der fanger med det samme når man sætter retten på bordet.
Italiensk brødsalat – Panzanella opskrift
Her kommer vores version af den fantastiske italienske salat. Den passer helt fantastisk til noget lækker mad fra grillen på en lun sommeraften, eller som en lækker frokostsalat.
Panzanella – Italiensk brødsalat opskrift
Ingredienser
- 1 stk ciabattabrød, det gør ikke noget at det er lidt tørt
- 3 spsk koldt vand
- 4 tomater, store
- 1/2 agurk, hakket groft
- 1 rødløg, skåret i tynde skiver
- 1 dl frisk basilikum
Dressing:
- 5 spsk olivenolie
- 4 tomater, saft og kerner heraf
- 1 1/2 spsk rødvinseddike
- 1/2 tsk sukker
- 2 spsk kapers
- Salt, efter smag
- peber, efter smag
Sådan gør du
Brødsalat:
- Riv ciabattabrødet i passende mundrette stykker, og kom dem i en stor skål. Man kan evt. grille brødstykkerne en smule i ovnen først.
- Fordel vandet over brødstykkerne.
- Hak 4 tomater groft og kom dem i skålen sammen med agurk og løgskiverne.
- Hak basilikummen groft og kom den i skålen sammen med de andre ingredienser.
Dressing:
- Skær tomaterne i halve og pres saft og kerner ud i en skål, læg det overskydende kød og skind væk (brug det evt. til suppe eller en anden ret).
- Bland olie, eddike, kapers og sukker sammen med saften fra tomaterne og smag dressingen til med salt og peber.
- Hæld dressingen over salaten i den store skål og bland det hele godt sammen.
- Lad det stå og trække en times tid i køleskabet før servering.
Hvad skal du huske til næste gang?
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Tips og tricks til Italiensk brødsalat
- Prøv at drysse frisk parmesan over salaten
- Rist brødstykkerne en smule før de kommer i salaten, det giver ekstra smag.
- Tilføj evt. hakkede soltørrede tomater
Hvis du er vild med salater, så prøv den mellemøstlige variant, Fattoush salat eller cæsar salat.
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️