Brødcroutoner er lækre at servere som topping på en lækker salat eller som fyld i tomatsuppen. Det er heldigvis virkelig nemt at lave hjemmelavede croutoner selv, og du kan give dem den smag du bedst kan lide. Læs med her og få vores opskrift på croutoner med timian.
Sprød topping til salat eller suppe
Croutoner er bare lækkert!
Det er en super god måde at få brugt nogle rester af tørt brød hvis du har det liggende, og så smager de altså bare lækkert i en salat eller som topping på en skøn suppe.
Her er det helt almindelig brødcroutoner af franskbrød, men du kan også lave dem af andre typer af brød.
Vi har krydret dem med frisk timian, men du kan sagtens bruge andre krydderurter, både friske og tørrede eller sågar krydderier.
Kun fantasien sætter grænsen for hvad du kan tilsætte af smag.
Ingrediensnoter
Brød – Vi har brugt hjemmebagt formbrød, der var blevet lidt tørt, men du kan bruge alle slags hvedebrød. Du kan også godt lave brødcroutoner af rugbrød, men de skal ofte have lidt mere olie, og lidt længere tid i ovnen for at blive sprøde.
Olivenolie – Der skal olie til for at få de lækre sprøde croutoner. Du kan også bruge andre typer af olie.
Frisk timian – Timian er super godt på brødcroutoner. Du kan også bruge andre friske krydderurter, for eksempel rosmarin, persille eller basilikum. Overvej hvordan du skal servere croutonerne, og hvilken krydderurt der vil passe til.
Salt og peber – Helt klassisk krydring. Du kan også bruge hvidløgssalt hvis du vil give croutonerne lidt hvidløgssmag.
Hvordan laver man hjemmelavede croutoner?
Det er super nemt at lave sine egne croutoner til salat eller suppe.
Først skal brødet skæres i tern, og så skal ternene vendes i olie og krydres med frisk timian, salt og peber.
Brødternene fordeles på en bageplade, og bages sprøde i ovnen til 15-20 minutter.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
De færdige croutoner kan opbevares i et glas med låg eller en lufttæt bøtte, så holder de sig sprøde og lækre.
Ja du kan bruge alle former for friske eller tørrede krydderurter. Du kan også bruge krydderier, krydderolier, hvidløg eller parmesan til at give smag til dine croutoner.
Ja, du kan sagtens stege dine croutoner på panden i stedet for i ovnen. De skal steges ved middel varme til de er gyldne og sprøde, og det er vigtigt at vende rundt i dem jævnligt så de ikke brænder på, og bliver jævnt stegte.
Andre salattoppings du måske vil synes om
Tips og tricks til hjemmelavede croutoner
- Skær dine brødrester i tern, og kom dem i fryseren, så er det altid nemt at tage lidt brød op til croutoner når du skal lave salat eller suppe.
- Brug andre krydderurter eller vælg nogle krydderier der passer til det croutonerne skal serveres til.
- Har du en rest parmesan, så kan det med fordel rives over croutonerne inden de kommes i ovnen. Det smager så godt!
- Vores børn elsker at spise croutoner som snacks, så det er altid et hit at lave når der er lidt tørt brød tilbage i brødkassen.
- Har du en airfryer? Så kan du lave croutoner endnu hurtigere! Se vores opskrift på Croutoner i airfryer
Serveringsforslag
- Server croutonerne i en lækker Spidskålssalat med avocado og blåbær
- Brug dem i alle former for grønne salater eller kålsalater
- Server som sprød topping ovenpå Tomatsuppe med friske tomater
- Brug dem i en lækker Cæsar salat
Tip: Brødcroutoner er skønt i en salat eller som topping på suppe. Brug krydderurter eller krydderier der passer til den ret du skal servere dem til.
Opskrift på hjemmelavede brødcroutoner
Her får du vores nemme opskrift på hjemmelavede croutoner af tørt brød. Her er brug et helt almindeligt formbrød, men du kan bruge alle former for hvedebrød, fuldkornsbrød eller hvilket slags brød du nu har til overs.
Vi håber du får lyst til at prøve opskriften og servere hjemmelavede croutoner næste gang I skal have salat eller suppe på menuen hjemme hos Jer.
Croutoner
Ingredienser
- 5 skiver franskbrød, eller andet brød
- 3 spsk olivenolie
- 1 spsk frisk timian
- 1 tsk salt
- Peber
Sådan gør du
- Skær brødet i små tern.
- Kom brødternene i en skål og vend dem rundt med olie, timian, salt og peber.
- Fordel brødternene på en bradepande, og bag dem i ovnen ved 175 grader varmluft i 15-20 minutter til de er sprøde. Vend dem rundt jævnligt.
- Lad croutonerne køle ned og server dem som topping i salat eller suppe.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her