Populært:

Madformadelskere / Aftensmad / Tilbehør til aftensmad / Spidskålssalat med avocado og blåbær

Spidskålssalat med avocado og blåbær

5

/5

15 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

5

/5

15 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Salat er nemt, sundt og lækkert tilbehør at servere til aftensmaden. Her får du vores opskrift på den bedste spidskålssalat med avocado og blåbær med en cremet parmesandressing og ristede solsikkekerner på toppen. Den er nem at lave, og den smager så godt!

Spidskålssalat med avocado, blåbær og parmesandressing samt ristede solsikkekerner

Salat med spidskål

Der er mange gode grunde til at lave salat med spidskål.

For det første er spidskål en ret billig råvare at købe, den smager fantastisk, mætter godt, og så er den fyldt med gode fibre.

Den er noget mildere at spise end for eksempel hvidkål, og herhjemme er både børn og voksne vilde med spidskål.

Hvis man giver spidskålen lidt kærlighed med en god dressing og få andre ingredienser, kan man nemt få en fantastisk salat, som kan serveres som tilbehør til aftensmaden eller som en let salat til madpakken.

Vi spiser den til alt fra grillet kød og fisk til frikadeller eller andet klassisk dansk mad. Den går nemlig til det meste.

Her i opskriften har vi brugt blåbær i salaten, men det kunne nemt være andre bær der er i sæson eller dem du har i haven.

Solsikkekernerne er med til at give fylde og knas, men du kan sagtens bruge andre nødder eller kerner i stedet for eksempel græskarkerner, mandler eller hasselnødder.

fad med spidskålssalat med avocado og blåbær samt solsikkekerner og parmesandressing

Ingrediensnoter

Spidskål – Spidskål kan man få i de fleste supermarkeder. Det er ikke så dyrt, og man får meget mad for pengene.

Avocado – Avocado er fyldt med sunde fedtstoffer, og så giver det en god og mættende salat.

Blåbær – Eller andre bær. Vælg dem du bedst kan lide.

Solsikkekerner – Giver lidt knas til salaten. De kan skiftes ud med andre kerner eller nødder.

Parmesan – Der skal parmesan i dressingen. Det giver en cremet dressing, og det passer utrolig godt til spidskål. Parmesanen giver selvfølgelig også masser af god smag.

Hvordan laver man spidskålssalat med avocado?

Det er slet ikke svært at lave denne salat.

Først laver vi dressingen. Det gør vi ved bare at blende alle ingredienserne sammen med en stavbender eller minihakker.

Så snittes spidkålen fint, og vendes sammen med dressingen. Du kan bruge et mandolinjern eller en kniv til at skære din spidskål. Kålen og dressingen må gerne stå og trække lidt sammen mens du forbereder de sidste elementer.

Rist solsikkekernerne på en varm og tør pande nogle minutter til de får lidt farve.

Skær avocadoen i tern. Bland spidskål og avocadotern sammen, og anret det på et fad med blåbær og ristede solsikkekerner.

Nu er salaten klar til servering.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

fad med spidskålssalat med avocado, bær og solsikkekerner

Ofte stillede spørgsmål

Kan resterne af salaten gemmes?

Ja du kan gemme resterne i en plastbøtte i køleskabet.

Kan jeg forberede salaten i forvejen?

Det er en god ide at snitte kålen og blande den med dressingen nogle timer inden den skal serveres. Solsikkekernerne kan også ristes på forhånd. Så skal du bare skære avocadoen og anrette på fadet ved servering.

Kan jeg bruge andet end blåbær?

Ja du kan bruge alle andre slags bær. Den smager også skønt med hindbær og brombær.

Kan jeg bruge andet end solsikkekerner?

Ja du kan bruge de fleste typer af nødder og kerner for eksempel hakkede mandler, hasselnødder eller græskarkerner.

Andre salater du måske vil synes om

ovalt fad med spidskålssalat med avocado og blåbær

Tips og tricks til spidskålssalat med avocado

  • Skift blåbærene ud med andre bær for eksempel hindbær, brombær eller jordbær.
  • Brug saltede mandler eller ristede pinjekerner i stedet for solsikkekerner hvis du synes.
  • Forbered spidskålen et par timer inden salaten skal serveres, og lad spidskål stå med dressingen i en skål i køleskabet. Så falder den lidt sammen med får masser af god smag.

Serveringsforslag

Prøv også vores Spidskålssalat med æbler

spidskålssalat med parmesandressing, avocado, blåbær og ristede solsikkekerner
salat med spidskål, avocado, blåbær og ristede solsikkekerner

Opskrift på nem salat med spidskål og parmesandressing

Her får du vores opskrift på en nem salat med spidskål, avocado og blåbær. Salaten er med en cremet parmesandressing og toppet med ristede solsikkekerner.

Vi håber du får lyst til at prøve opskriften og servere salaten for din familie. Herhjemme er den et hit hos både børn og voksne.

Spidskålssalat med avocado, blåbær og parmesandressing samt ristede solsikkekerner
5 fra 2 stemmer

Spidskålssalat med avocado og blåbær

Opskrift på spidskålssalat med avocado og blåbær
Nem og lækker salat med spidskål, avocado og blåbær, samt en cremet og lækker parmesandressing. Salaten toppes med ristede solsikkekerner, og kan serveres som tilbehør til alt slags kød, fisk og fjerkræ. Den er altid et hit hos både store og små.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Samlet tid 15 minutter
Ret Salat
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 290 kcal

Ingredienser

  • 1 spidskål, cirka 300 gram
  • 1 avocado
  • 100 g blåbær
  • 30 g solsikkekerner

Dressing:

  • 4 spsk olivenolie
  • 2 spsk æblecidereddike
  • 1 spsk honning
  • 10 g parmesan, revet
  • ½ tsk salt
  • Peber

Sådan gør du

  • Start med at lave dressingen. Blend alle ingredienserne med en stavblender, til dressingen bliver cremet. Smag til med salt og peber.
  • Snit spidskålen fint med en kniv eller brug et mandolinjern. Vend spidskålen sammen med dressingen i en skål.
  • Rist solsikkekernerne på en varm og tør pande til de bliver lidt gyldne. Tag dem af panden, og lad dem køle ned.
  • Skær avocadoen i tern, og vend dem sammen med spidskålen.
  • Anret salaten på et fad med blåbær og ristede solsikkekerner på toppen.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 290kcalKulhydrater: 14gProtein: 4gFedt: 26gMættet fedt: 4gFlerumættet fedt: 4gEnkeltumættet fedt: 17gKolesterol: 2mgNatrium: 336mgKalium: 323mgFibre: 5gSukker: 7gA-vitamin: 110IUC-vitamin: 8mgCalcium: 44mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.