Frikadeller er altid et hit herhjemme hos både børn og voksne. Kyllingefrikadeller er ingen undtagelse. Det er både nemt og lækkert at lave frikadeller med kyllingefars, og du kan spise stort set alle former for tilbehør til. Læs med her og få vores opskrift på saftige kyllingedeller.

Frikadeller af hakket kyllingekød
Vi har en tendens til at gøre som vi plejer herhjemme. Derfor er det også ofte at det er svinekød eller hakket kalv og -flæsk der ryger i indkøbsvognen når vi skal have frikadeller.
Vi er dog begyndt at variere lidt, for det smager altså også bare super godt at lave frikadeller af hakket kyllingekød.
De bliver lidt lettere, både konsistensmæssigt og fedtmæssigt, og de er mild i smagen og altså yderst børnevenlige. Så det er et super godt bud på en sundere frikadelle.
Vi steger helst vores frikadeller på panden i en blanding af smør og olie. Men de kan også tilberedes i ovnen hvis man vil undgå fedtstoffet. Så får man selvfølgelig ikke den skønne stegeskorpe, men det kan altså sagtens lade sig gøre at lave kyllingefrikadeller i ovn.
Vi laver gerne en stor portion når vi serverer kyllingefrikadeller, for de er faktisk næsten endnu bedre dagen efter når de er kolde.
Så kommer de gerne med i ungernes madpakker sammen med lidt gnavegrøntsager, det elsker de virkelig. Hvis I ikke får spist dem alle, kan de også sagtens fryses ned.

Ingrediensnoter
Hakket kyllingekød – Kyllingefars eller hakket kylling kan købes i de fleste supermarkeder efterhånden. Det er blevet et ret populært alternativ til hakket svinekød, og indeholder ofte en del mindre fedt.
Løg – Løg kan man ikke undvære i frikadeller, heller ikke når man laver dem af kylling. De er vigtige for smagen.
Havregryn og hvedemel – Vi bruger en blanding når vi laver kyllingefrikadeller. Normalt bruger vi kun havregryn, men farsen bliver en smule for løs når det er frikadeller af kylling hvis der ikke tilsættes hvedemel.
Smør og olie til stegning – Vi steger frikadeller i en blanding af smør og olie. Det giver en god smag og samtidig en god stegeskorpe som vi godt kan lide dem.
Hvordan laver man kyllingefrikadeller?
Det er heldigvis ret nemt selv at lave lækre kyllingefrikadeller til aftensmaden eller madpakkerne.
Først skal farsen laves. Det gør man ved at røre det hakkede kyllingekød med salt og derefter tilsætte revet løg, havregryn, hvedemel, krydderier og de ingredienser der skal i farsen. Når farsen er rørt, skal den hvile en halv times tid på køl inden frikadellerne steges.
Efterfølgende steges frikadellerne på en pande i en blanding af smør og olie, og serveres varme, lune eller kolde.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

Ofte stillede spørgsmål
Hvis kyllingefrikadellerne ikke skal serveres med det samme, skal de opbevares i kølesakbet. De kan spises kolde eller opvarmes i ovnen når de skal serveres.
Ja det kan de sagtens. Det er altid lækkert at have frikadeller i fryseren til madpakkerne eller en hurtig aftensmad.
Ja du kan godt bage kyllingefrikadellerne i ovnen for at spare fedtstoffet væk på panden. Du får dog ikke den samme lækre stegeskorpe når du laver dem i ovnen. Læg dem på en bageplade og giv dem 10-12 minutter ved 175 grader varmluft alt efter størrelse.
Andre retter med kylling du måske vil synes om
- Karrykål med kylling
- Stir fry med kylling og peberfrugt
- Fyldte pandekager med kylling
- Pastafad med hakket kylling og porre
- Risotto med kylling og ærter
Andre frikadelleopskrifter du måske vil synes om

Tips og tricks til opskriften
- Prøv at tilføje ost til farsen. Det kan for eksempel være en håndfuld revet parmesan eller hakket feta. Det giver god smag til kyllingefrikadellerne.
- Tilsæt revne grøntsager hvis du gerne vil have lidt mere grønt ind i frikadellerne. Gulerødder, squash, kål eller hvad du nu har i grøntsagsskuffen.
- Tilsæt hakkede krydderurter til farsen. For eksempel hakket persille eller frisk timian.
Serveringsforslag
- Server kyllingefrikadeller med Flødekartofler med porrer
- Kyllingefrikadeller er lækre med lidt gnavegrønt i madpakken eller picnickurven.
- Server med en god Spidskålssalat med æbler og Broccoli i ovn


Opskrift på frikadeller af kyllingefars
Her får du vores opskrift på lækre kyllingefrikadeller med masser af smag. Det er saftige frikadeller af hakket kyllingekød, som altid er et hit til både aftensmad og i madpakkerne.
Vi håber du får lyst til at prøve opskriften, og til at servere saftige kyllingedeller for familien. Du kan spise dem med Jeres favorittilbehør, en god salat, flødekartofler, bagte rodfrugter eller hvad I nu har lyst til.

Kyllingefrikadeller
Ingredienser
- 1 kg hakket kylling
- 2 løg
- 2 dl havegryn
- 2 spsk hvedemel
- 2 tsk salt
- Peber
- ¼ tsk stødt allehånde
- 1 æg
- 1 dl mælk
- 50 g smør, til stegning
- 2 spsk olivenolie, til stegning
Sådan gør du
- Løgene pilles og rives groft på et riverjern.
- I en skål røres det hakkede kyllingekød sammen med salt til det bliver sejt.
- Tilsæt hvedemel, havregryn, revet løg, æg, mælk, peber samt stødt allehånde til farsen og rør den grundigt sammen.
- Lad farsen trækken en halv times tid på køl inden kyllingefrikadellerne skal steges.
- I en pande smeltes en god portion smør sammen med lidt olie ved middel varme. Form nu frikadeller i en passende størrelse af kyllingefarsen og steg dem i 4-5 minutter eller til de er gyldne, derefter vendes frikadellerne og de steges igen til den ønskede stegskorpe er nået.
- De færdige kyllingefrikadeller kommes i et fad og dækkes til med folie, i mens de sidste frikadeller steges færdig.
- Server de færdige kyllingefrikadeller med dit favorit tilbehør.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her
Hvilken fedt procent er der på din hakkede kylling? Hvor jeg kommer, er der stortset samme procent på kylling (lårkød) som på kalv og skinke
Hej Jen
Den hakkede kylling der er brugt her er 3-6 %. Oftest er hakket svinekød på 8-12 %. Hvis du tager en blanding af hakket kalv og flæsk, kan du også finde den med lavere fedtprocent.
Mvh Tina, Madformadelskere