Madformadelskere / Aftensmad / Kyllingefrikadeller

Kyllingefrikadeller


Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

Photo of author

Rasmus Juul Møller

Frikadeller er altid et hit herhjemme hos både børn og voksne. Kyllingefrikadeller er ingen undtagelse. Det er både nemt og lækkert at lave frikadeller med kyllingefars, og du kan spise stort set alle former for tilbehør til. Læs med her og få vores opskrift på saftige kyllingedeller.

kyllingefrikadeller på stegepande

Frikadeller af hakket kyllingekød

Vi har en tendens til at gøre som vi plejer herhjemme. Derfor er det også ofte at det er svinekød eller hakket kalv og -flæsk der ryger i indkøbsvognen når vi skal have frikadeller.

Vi er dog begyndt at variere lidt, for det smager altså også bare super godt at lave frikadeller af hakket kyllingekød.

De bliver lidt lettere, både konsistensmæssigt og fedtmæssigt, og de er mild i smagen og altså yderst børnevenlige. Så det er et super godt bud på en sundere frikadelle.

Vi steger helst vores frikadeller på panden i en blanding af smør og olie. Men de kan også tilberedes i ovnen hvis man vil undgå fedtstoffet. Så får man selvfølgelig ikke den skønne stegeskorpe, men det kan altså sagtens lade sig gøre at lave kyllingefrikadeller i ovn.

Vi laver gerne en stor portion når vi serverer kyllingefrikadeller, for de er faktisk næsten endnu bedre dagen efter når de er kolde.

Så kommer de gerne med i ungernes madpakker sammen med lidt gnavegrøntsager, det elsker de virkelig. Hvis I ikke får spist dem alle, kan de også sagtens fryses ned.

stegepande med kyllingefrikadeller

Ingrediensnoter

Hakket kyllingekød – Kyllingefars eller hakket kylling kan købes i de fleste supermarkeder efterhånden. Det er blevet et ret populært alternativ til hakket svinekød, og indeholder ofte en del mindre fedt.

Løg – Løg kan man ikke undvære i frikadeller, heller ikke når man laver dem af kylling. De er vigtige for smagen.

Havregryn og hvedemel – Vi bruger en blanding når vi laver kyllingefrikadeller. Normalt bruger vi kun havregryn, men farsen bliver en smule for løs når det er frikadeller af kylling hvis der ikke tilsættes hvedemel.

Smør og olie til stegning
– Vi steger frikadeller i en blanding af smør og olie. Det giver en god smag og samtidig en god stegeskorpe som vi godt kan lide dem.

Hvordan laver man kyllingefrikadeller?

Det er heldigvis ret nemt selv at lave lækre kyllingefrikadeller til aftensmaden eller madpakkerne.

Først skal farsen laves. Det gør man ved at røre det hakkede kyllingekød med salt og derefter tilsætte revet løg, havregryn, hvedemel, krydderier og de ingredienser der skal i farsen. Når farsen er rørt, skal den hvile en halv times tid på køl inden frikadellerne steges.

Efterfølgende steges frikadellerne på en pande i en blanding af smør og olie, og serveres varme, lune eller kolde.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

kyllingefrikadeller

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan opbevarer man kyllingefrikadeller?

Hvis kyllingefrikadellerne ikke skal serveres med det samme, skal de opbevares i kølesakbet. De kan spises kolde eller opvarmes i ovnen når de skal serveres.

Kan kyllingefrikadeller fryses?

Ja det kan de sagtens. Det er altid lækkert at have frikadeller i fryseren til madpakkerne eller en hurtig aftensmad.

Kan jeg lave kyllingefrikadeller i ovn?

Ja du kan godt bage kyllingefrikadellerne i ovnen for at spare fedtstoffet væk på panden. Du får dog ikke den samme lækre stegeskorpe når du laver dem i ovnen. Læg dem på en bageplade og giv dem 10-12 minutter ved 175 grader varmluft alt efter størrelse.

Andre retter med kylling du måske vil synes om

Andre frikadelleopskrifter du måske vil synes om

stegepande med kyllingefrikadeller

Tips og tricks til de bedste kyllingefrikadeller

  • Prøv at tilføje ost til farsen. Det kan for eksempel være en håndfuld revet parmesan eller hakket feta. Det giver god smag til kyllingefrikadellerne.
  • Tilsæt revne grøntsager hvis du gerne vil have lidt mere grønt ind i frikadellerne. Gulerødder, squash, kål eller hvad du nu har i grøntsagsskuffen.
  • Tilsæt hakkede krydderurter til farsen. For eksempel hakket persille eller frisk timian.

Serveringsforslag

stegepande med frikadeller af kylling
kyllingefrikadeller

Opskrift på frikadeller af kyllingefars

Her får du vores opskrift på lækre kyllingefrikadeller med masser af smag. Det er saftige frikadeller af hakket kyllingekød, som altid er et hit til både aftensmad og i madpakkerne.

Vi håber du får lyst til at prøve opskriften, og til at servere saftige kyllingedeller for familien. Du kan spise dem med Jeres favorittilbehør, en god salat, flødekartofler, bagte rodfrugter eller hvad I nu har lyst til.

kyllingefrikadeller på stegepande
5 fra 1 stemme

Kyllingefrikadeller

Opskrift på kyllingefrikadeller
Saftige og sundere frikadeller af hakket kyllingekød. Det er altid et hit med frikadeller i børnefamilien eller som en lækker snack i madpakken. Spis kyllingefrikadeller med flødekartofler, bagte rodfrugter, kålsalat eller dit favorittilbehør.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 min
Tilb. tid 25 min
Køleskab 30 min
Samlet tid 1 t
Ret Aftensmad
Køkken Dansk
Antal 6 personer
Kalorier 407 kcal

Ingredienser

  • 1 kg hakket kylling
  • 2 løg
  • 2 dl havegryn
  • 2 spsk hvedemel
  • 2 tsk salt
  • Peber
  • ¼ tsk stødt allehånde
  • 1 æg
  • 1 dl mælk
  • 50 g smør, til stegning
  • 2 spsk olivenolie, til stegning

Sådan gør du

  • Løgene pilles og rives groft på et riverjern.
  • I en skål røres det hakkede kyllingekød sammen med salt til det bliver sejt.
  • Tilsæt hvedemel, havregryn, revet løg, æg, mælk, peber samt stødt allehånde til farsen og rør den grundigt sammen.
  • Lad farsen trækken en halv times tid på køl inden kyllingefrikadellerne skal steges.
  • I en pande smeltes en god portion smør sammen med lidt olie ved middel varme. Form nu frikadeller i en passende størrelse af kyllingefarsen og steg dem i 4-5 minutter eller til de er gyldne, derefter vendes frikadellerne og de steges igen til den ønskede stegskorpe er nået.
  • De færdige kyllingefrikadeller kommes i et fad og dækkes til med folie, i mens de sidste frikadeller steges færdig.
  • Server de færdige kyllingefrikadeller med dit favorit tilbehør.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 407kcalKulhydrater: 10gProtein: 32gFedt: 27gMættet fedt: 9gFlerumættet fedt: 4gEnkeltumættet fedt: 12gTransfedt: 1gKolesterol: 191mgNatrium: 948mgKalium: 988mgFibre: 1gSukker: 2gA-vitamin: 276IUC-vitamin: 3mgCalcium: 49mgJern: 2mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD hakket kylling opskrift, hakket kyllingekød, kyllingefars, kyllingefars opskrifter, kyllingefrikadeller i ovn, kyllingefrikadeller med havregryn, kyllingefrikadeller tilbehør, sunde frikadeller
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Photo of author

Opskrift af Rasmus Juul Møller

Rasmus er familiefar og madelsker med stort M. Han elsker at stå bag grillen eller pizzaovnen og servere mad, som familie og venner elsker at spise. Rasmus er uddannet teknisk designer, og hans kreativitet ses også i køkkenet, hvor han elsker at frembringe nye retter og kombinationer, der får smagsløgene til at synge. Han elsker gadgets og mad der kan grilles, laves i sous vide eller med noget nyt sejt udstyr.

2 kommentarer til “Kyllingefrikadeller”

  1. Hvilken fedt procent er der på din hakkede kylling? Hvor jeg kommer, er der stortset samme procent på kylling (lårkød) som på kalv og skinke

    Svar
    • Hej Jen
      Den hakkede kylling der er brugt her er 3-6 %. Oftest er hakket svinekød på 8-12 %. Hvis du tager en blanding af hakket kalv og flæsk, kan du også finde den med lavere fedtprocent.
      Mvh Tina, Madformadelskere

      Svar

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering




KONTAKT

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund
[email protected]

COPYRIGHT

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge vores materiale i hverken privat eller kommercielt henseende. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.