Frikadeller er altid et hit herhjemme hos bรฅde bรธrn og voksne. Kyllingefrikadeller er ingen undtagelse. Det er bรฅde nemt og lรฆkkert at lave frikadeller med kyllingefars, og du kan spise stort set alle former for tilbehรธr til. Lรฆs med her og fรฅ vores opskrift pรฅ saftige kyllingedeller.
Frikadeller af hakket kyllingekรธd
Vi har en tendens til at gรธre som vi plejer herhjemme. Derfor er det ogsรฅ ofte at det er svinekรธd eller hakket kalv og -flรฆsk der ryger i indkรธbsvognen nรฅr vi skal have frikadeller.
Vi er dog begyndt at variere lidt, for det smager altsรฅ ogsรฅ bare super godt at lave frikadeller af hakket kyllingekรธd.
De bliver lidt lettere, bรฅde konsistensmรฆssigt og fedtmรฆssigt, og de er mild i smagen og altsรฅ yderst bรธrnevenlige. Sรฅ det er et super godt bud pรฅ en sundere frikadelle.
Vi steger helst vores frikadeller pรฅ panden i en blanding af smรธr og olie. Men de kan ogsรฅ tilberedes i ovnen hvis man vil undgรฅ fedtstoffet. Sรฅ fรฅr man selvfรธlgelig ikke den skรธnne stegeskorpe, men det kan altsรฅ sagtens lade sig gรธre at lave kyllingefrikadeller i ovn.
Vi laver gerne en stor portion nรฅr vi serverer kyllingefrikadeller, for de er faktisk nรฆsten endnu bedre dagen efter nรฅr de er kolde.
Sรฅ kommer de gerne med i ungernes madpakker sammen med lidt gnavegrรธntsager, det elsker de virkelig. Hvis I ikke fรฅr spist dem alle, kan de ogsรฅ sagtens fryses ned.
Mere hverdagsmad
Ingrediensnoter
Hakket kyllingekรธd – Kyllingefars eller hakket kylling kan kรธbes i de fleste supermarkeder efterhรฅnden. Det er blevet et ret populรฆrt alternativ til hakket svinekรธd, og indeholder ofte en del mindre fedt.
Lรธg – Lรธg kan man ikke undvรฆre i frikadeller, heller ikke nรฅr man laver dem af kylling. De er vigtige for smagen.
Havregryn og hvedemel – Vi bruger en blanding nรฅr vi laver kyllingefrikadeller. Normalt bruger vi kun havregryn, men farsen bliver en smule for lรธs nรฅr det er frikadeller af kylling hvis der ikke tilsรฆttes hvedemel.
Smรธr og olie til stegning – Vi steger frikadeller i en blanding af smรธr og olie. Det giver en god smag og samtidig en god stegeskorpe som vi godt kan lide dem.
Hvordan laver man kyllingefrikadeller?
Det er heldigvis ret nemt selv at lave lรฆkre kyllingefrikadeller til aftensmaden eller madpakkerne.
Fรธrst skal farsen laves. Det gรธr man ved at rรธre det hakkede kyllingekรธd med salt og derefter tilsรฆtte revet lรธg, havregryn, hvedemel, krydderier og de ingredienser der skal i farsen. Nรฅr farsen er rรธrt, skal den hvile en halv times tid pรฅ kรธl inden frikadellerne steges.
Efterfรธlgende steges frikadellerne pรฅ en pande i en blanding af smรธr og olie, og serveres varme, lune eller kolde.
Find den fulde opskrift lรฆngere nede pรฅ siden her.
Ofte stillede spรธrgsmรฅl
Hvis kyllingefrikadellerne ikke skal serveres med det samme, skal de opbevares i kรธlesakbet. De kan spises kolde eller opvarmes i ovnen nรฅr de skal serveres.
Ja det kan de sagtens. Det er altid lรฆkkert at have frikadeller i fryseren til madpakkerne eller en hurtig aftensmad.
Ja du kan godt bage kyllingefrikadellerne i ovnen for at spare fedtstoffet vรฆk pรฅ panden. Du fรฅr dog ikke helt den samme lรฆkre stegeskorpe nรฅr du laver dem i ovnen. Se vores opskrift pรฅ kyllingefrikadeller i ovn her.
Ja det kan du, og de bliver faktisk rigtig lรฆkre med meget mindre fedtstof. Se vores opskrift pรฅ kyllingefrikadeller i airfryer her.
Andre retter med kylling du mรฅske vil synes om
- Karrykรฅl med kylling
- Stir fry med kylling og peberfrugt
- Fyldte pandekager med kylling
- Pastafad med hakket kylling og porre
- Risotto med kylling og รฆrter
Andre frikadelleopskrifter du mรฅske vil synes om
Tips og tricks til opskriften
- Prรธv at tilfรธje ost til farsen. Det kan for eksempel vรฆre en hรฅndfuld revet parmesan eller hakket feta. Det giver god smag til kyllingefrikadellerne.
- Tilsรฆt revne grรธntsager hvis du gerne vil have lidt mere grรธnt ind i frikadellerne. Gulerรธdder, squash, kรฅl eller hvad du nu har i grรธntsagsskuffen.
- Tilsรฆt hakkede krydderurter til farsen. For eksempel hakket persille eller frisk timian.
Serveringsforslag
- Server kyllingefrikadeller med Flรธdekartofler med porrer
- Kyllingefrikadeller er lรฆkre med lidt gnavegrรธnt i madpakken eller picnickurven.
- Server med en god Spidskรฅlssalat med รฆbler og Broccoli i ovn
Andre mรฅder at tilberede kyllingefrikadeller pรฅ
Prรธv ogsรฅ at lave kyllingefrikadellerne pรฅ en af disse mรฅder:
Opskrift pรฅ frikadeller af kyllingefars
Her fรฅr du vores opskrift pรฅ lรฆkre kyllingefrikadeller med masser af smag. Det er saftige frikadeller af hakket kyllingekรธd, som altid er et hit til bรฅde aftensmad og i madpakkerne.
Vi hรฅber du fรฅr lyst til at prรธve opskriften, og til at servere saftige kyllingedeller for familien. Du kan spise dem med Jeres favorittilbehรธr, en god salat, flรธdekartofler, bagte rodfrugter eller hvad I nu har lyst til.
Kyllingefrikadeller
Ingredienser
- 1 kg hakket kylling
- 2 lรธg
- 2 dl havegryn
- 2 spsk hvedemel
- 2 tsk salt
- Peber
- ยผ tsk stรธdt allehรฅnde
- 1 รฆg
- 1 dl mรฆlk
- 50 g smรธr, til stegning
- 2 spsk olivenolie, til stegning
Sรฅdan gรธr du
- Lรธgene pilles og rives groft pรฅ et riverjern.
- I en skรฅl rรธres det hakkede kyllingekรธd sammen med salt til det bliver sejt.
- Tilsรฆt hvedemel, havregryn, revet lรธg, รฆg, mรฆlk, peber samt stรธdt allehรฅnde til farsen og rรธr den grundigt sammen.
- Lad farsen trรฆkken en halv times tid pรฅ kรธl inden kyllingefrikadellerne skal steges.
- I en pande smeltes en god portion smรธr sammen med lidt olie ved middel varme. Form nu frikadeller i en passende stรธrrelse af kyllingefarsen og steg dem i 4-5 minutter eller til de er gyldne, derefter vendes frikadellerne og de steges igen til den รธnskede stegskorpe er nรฅet.
- De fรฆrdige kyllingefrikadeller kommes i et fad og dรฆkkes til med folie, i mens de sidste frikadeller steges fรฆrdig.
- Server de fรฆrdige kyllingefrikadeller med dit favorit tilbehรธr.
Hvad skal du huske til nรฆste gang?
Ernรฆringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prรธvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne hรธre hvad du synes om den. Lรฆg en kommentar, giv antal stjerner pรฅ opskriften og del dit billede pรฅ Instagram med #madformadelskere โ Vi elsker at se Jeres retter โฅ๏ธ
Tilmeld dig ogsรฅ gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lรฆkre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her
Hvilken fedt procent er der pรฅ din hakkede kylling? Hvor jeg kommer, er der stortset samme procent pรฅ kylling (lรฅrkรธd) som pรฅ kalv og skinke
Hej Jen
Den hakkede kylling der er brugt her er 3-6 %. Oftest er hakket svinekรธd pรฅ 8-12 %. Hvis du tager en blanding af hakket kalv og flรฆsk, kan du ogsรฅ finde den med lavere fedtprocent.
Mvh Tina, Madformadelskere