Vi elsker frikadeller og spiser det ret ofte herhjemme. Både de klassiske og i andre variationer, som for eksempel disse kyllingefrikadeller i ovn. De er nemme at lave, og så passer de sig selv i ovnen.
Sundere frikadeller af kylling
Frikadeller er altid et hit i børnefamilierne. Det er forholdsvist nemt og billigt at lave til aftensmad, og så er det noget de fleste børn er glade for.
Vi laver ret tit helt klassiske frikadeller, den gammeldags slags, som er stegt i smør.
Hvis du vil prøve en lidt sundere frikadelle, hvor fedtstoffet også er sparret væk, så skal du gå med kyllingefrikadeller i ovn.
De passer tilmed sig selv i ovnen, så du kan lave andre ting i mens, og for eksempel fokusere på tilbehøret.
Ingrediensnoter
Hakket kylling – Det er efterhånden blevet er populært produkt og kan købes i de fleste supermarkeder. Hakket kylling indeholder typisk 3-6% fedt, og altså mindre en det meste hakkede svinekød.
Løg – Vi bruger almindelige gule løg i frikadeller, og løg skal der til. Frikadeller uden løg er bare ikke det samme. Riv dem på rivejernet, eller kør dem i en minihakker eller foodprocessor hvis det skal gå ekstra hurtigt.
Havregryn – Vi bruger økologiske finvalsede havregryn, og de er altså med til at give lækre og saftige frikadeller.
Alternative ingredienser
- Vil du lace helt almindelige klassiske frikadeller af svinekød? Så kan du bare udskifte hakket kylling med hakket gris i denne opskrift.
Hvordan laver man kyllingefrikadeller i ovn?
Det er både nemt og nok også lidt sundere at lave frikadeller i ovnen. Først skal vi have lavet farsen til dellerne.
Det hakkede kød røres sejt med salt, og herefter tilsættes revede løg og de øvrige ingredienser. Farsen røres sammen, og stilles på køl en halv times tid.
Herefter formes frikadellerne, og sættes på en bageplade med bagepapir. Jeg sprayer lige frikadellerne med olie, fordi jeg synes det giver en mere lækker overflade, men vil du helt undgå fedtstof, så kan du også sagtens undvære det.
Sæt pladen i ovnen i cirka 25-30 minutter ved 180 grader varmluft, indtil de er lækre og gyldne i overfladen.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Ja det kan de. Lad dem køle helt ned, og kom dem i en frysepose eller i en plastbøtte med låg, og så i fryseren.
Andre kyllingeretter du måske vil synes om
- Pastafad med hakket kylling og porre
- Græske kyllingefrikadeller
- Kylling korma
- Biksemad med kylling
- Chop suey med kylling
Tips og Tricks
- Oliespray
- Jeg bruger lige en oliespray til at spraye overfladen af kyllingefrikadellerne. Det giver altså bare en lækker overflade. Hvis du helt vil undgå fedtstoffet, springer du bare olien over.
- Airfryer
- Har du en airfryer? Så kan du altså også nemt tilberede disse kyllingefrikadeller i airfryeren.
Serveringsforslag
- Server med en god salat, for eksempel en Rødkålssalat med appelsin og honningristede valnødder eller Spidskålssalat med avocado og blåbær
- Frikadeller er lækkert til både pastasalat og kartoffelsalat, det kan være en Græsk pastasalat eller en klassisk Kold kartoffelsalat.
- Disse deller er også superlækre i madpakken eller på buffetbordet til skolefest eller børnefødselsdagen.
Elsker du denne opskrift?
Prøv også vores opskrift på Biksemad med kylling
Opskrift på ovnstegte kyllingedeller
Her får du vores opskrift på lækre ovnstegte kyllingefrikadeller. De er lækre til frokost eller aftensmad, og er altid et hit hos både børn og voksne.
Vi håber du får lyst til at prøve opskriften, og lave de her deller næste gang du skal lave lidt lækker mad med kylling til din familie.
Kyllingefrikadeller i ovn
Ingredienser
- 1 kg hakket kylling
- 2 løg
- 2 dl havregryn
- 2 spsk hvedemel
- 1 dl mælk
- 1 æg
- ¼ tsk stødt allehånde
- 2 tsk salt
- Peber
- 1 spsk olivenolie, på spray
Sådan gør du
- Pil løgene, og riv dem på den grove side af rivejernet.2 løg
- Rør det hakkede kyllingekød sammen med salt til det bliver sejt.1 kg hakket kylling, 2 tsk salt
- Tilsæt hvedemel, havregryn, løg, æg, mælk, peber og stødt allehånde til farsen og rør det hele grundigt sammen.2 dl havregryn, 2 spsk hvedemel, Peber, ¼ tsk stødt allehånde, 1 æg, 1 dl mælk
- Stil farsen i køleskabet i 30 minutter hvis du har tid til det.
- Find en bageplade frem, og beklæd den med bagepapir. Form frikadellerne, og læg dem op bagepladen. Spray eller pensel toppen af frikadellerne med olie for at få lidt mere gylden stegeskorpe. Bag frikadellerne midt i ovnen ved 180 grader varmluft i 25-30 minutter til de er gyldne på toppen.1 spsk olivenolie
- Server kyllingefrikadellerne med dit favoritttilbehør.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her