Kold kartoffelsalat

Af:

Rasmus Juul Møller

Opdateret:

Udgivet:


Klassisk kold kartoffelsalat med sprøde radiser og purløg, det er da bare smagen af sommer, og perfekt tilbehør til en grillaften.

Den her version er sådan en god gammeldags kartoffelsalat, som de fleste af os synes om.

Den er mild i smagen og god til alt fra grillmad og pølser til frikadeller og flæskesteg.

Læseranbefaling

Kold kartoffelsalat med radiser og purløg i en sort skål.

Mere hverdagsmad

Opskrift

Kold kartoffelsalat

4.75 fra 8 stemmer
Gammeldags kartoffelsalat med radiser og purløg i en dejlig dressing med mayonnaise og creme fraiche. Salaten er skønt tilbehør til grillmad, frikadeller, flæskesteg og en hel masse andre retter.
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 40 minutter
Antal4 personer

Ingredienser
 

  • 1 kg kartofler, kogte og afkølede
  • ½ dl purløg, ca. et bundt
  • 8 radiser
  • ½ skalotteløg
Dressing
  • 1 dl mayonnaise
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 tsk citronsaft, eller efter smag
  • 1 tsk hvidvinseddike, eller efter smag
  • 2 tsk sød fransk sennep
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk salt
  • Peber, efter smag

Fremgangsmåde
 

  1. Kom alle ingredienserne til dressingen i en stor skål. Bland det grundigt sammen, smag til med ekstra salt og peber.
    1 dl mayonnaise, 1 dl creme fraiche, 1 tsk citronsaft, 1 tsk hvidvinseddike, 2 tsk sød fransk sennep, 1 tsk sukker, 1 tsk salt, Peber
  2. Klip purløg og kom det i dressingen sammen med finthakket skalotteløg.
    ½ dl purløg, ½ skalotteløg
  3. De forkogte kartofler skæres i passende tern og radiserne skæres i skiver.
    1 kg kartofler, 8 radiser
  4. Kom derefter kartofler og radiser i dressingen og vend det rundt til dressingen er jævnt fordelt.
  5. Server med det samme, eller stil den på køl til senere.

Næringsindhold

Serving: 1personKalorier: 416kcalKulhydrater: 45gProtein: 6gFedt: 24gMættet fedt: 6gKolesterol: 24mgNatrium: 298mgKalium: 1125mgFibre: 6gSukker: 4gA-vitamin: 716IUC-vitamin: 57mgCalcium: 69mgJern: 2mg

Madelskernes Tips

Ingrediensnoter

Forkogte kartofler – Gerne en sort der er fast og ikke “smatter” ud når de bliver tilberedt.
Mayonnaise – Selvfølgelig gerne hjemmelavet mayo hvis du har lyst til at lave det. Ellers køb en god færdiglavet mayonnaise. Vi anbefaler at købe Hellmann’s eller lignende.

Tilberedning

Kog kartoflerne på forhånd – Skræl dine kartofler og kog dem i rigeligt saltet vand i cirka 15-20 minutter til de er møre når du stikker en kniv i dem. Kogetiden afhænger meget af størrelsen på kartoflerne. Lad dem efterfølgende køle helt ned inden de skæres ud og bruges i kartoffelsalaten.
Tilsmagning – Husk at smage til undervejs. Både når du blander dressingen, men også efter du har kommet kartoflerne i. De kan nemlig tage lidt mere salt end man lige regner med.
Lav salaten klar i god tid – Du kan sagtens vende kartoffelsalaten sammen nogle timer inden servering eller endda dagen før hvis du har lyst til det. På køl holder den sig 2-3 dage.

Servering

Server den kolde kartoffelsalat som tilbehør til sommerens grillmad eller kødretter som steg eller frikadeller.

Tilføj dine egne noter

Har du prøvet opskriften?Fortæl os hvad du synes om den!

4 kommentarer til “Kold kartoffelsalat”

    • Hej Ditte.

      Er glad for at den faldt i god smag 🙂

      Med venlig hilsen

      Rasmus – Mad For Madelskere

      Svar
4.75 from 8 votes (6 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.