Kold kartoffelsalat

Klassisk kold kartoffelsalat med sprøde radiser og purløg, det er da bare smagen af sommer! Vi elsker bare en klassisk kartoffelsalat, og når sommeren banker på og grillen er startet op, så står der næsten altid kartoffelsalat på bordet herhjemme. Hvis du har lyst til af få opskriften på den bedste kolde kartoffelsalat, så læs med her.

Kold kartoffelsalat med radiser og purløg i en sort skål

Gammeldags kartoffelsalat

Gammeldags kartoffelsalat, som vi kalder det, er en klassiker og tilbehør vi spiser rigtig mange gange i løbet af sommeren. Kombinationen af de sprøde radiser, purløg og den cremede dressing får det hele til at gå op i en højere enhed.

Efter min mening så er den bedst, når de nye kartofler kommer frem, men den kan altså også sagtens spises resten af året! Kold kartoffelsalat er det perfekte tilbehør når man griller, eller til noget så enkelt som frikadeller og vores unger er vilde med det.

Når det er sommer og det er tid til strandture og picnic, så er det faktisk rigtig tit vi tager kold kartoffelsalat med sammen med en portion hjemmelavede frikadeller. Alt det kræver er bare en køletaske, og så er man klar til at servere en lækker frokost i det fri.

Hvordan laver man kold kartoffelsalat?

Det er så nemt at lave den bedste kolde kartoffelsalat, og det bedste er at den med fordel kan laves i forvejen. Det der tager længst tid er faktisk at koge kartoflerne, og køle dem ned efterfølgende. Jeg tager i opskriften udgangspunkt i, at man har forkogte afkølede kartofler klar. Her kommer en lille gennemgang af hvad man skal bruge, og hvordan man selv kan lave den perfekte kolde kartoffelsalat.

  • Forkogte kartofler, gerne en sort der er fast og ikke “smatter” ud.
  • Purløg, det smager af sommer.
  • Skalotteløg, giver en god smag.
  • Radiser, helt sprøde og lækre, giver et godt knas i kartoffelsalaten.
  • Mayonnaise, hjemmerørt, eller en god købeversion.
  • Creme fraiche, giver en lidt lettere dressing.
  • Sød fransk sennep, giver en god smag til dressingen.
  • Citronsaft, lidt syre skal der til.
  • Hvidvinseddike, smag og kan det samme som citronsaften.
  • Sukker, salt og peber, for balance og smag.

De forkogte kartofler skæres i passende mundrette stykker, derefter renses radiserne og skæres derpå i ikke alt for tykke skiver. Det halve skalotteløg hakkes fint.
I en stor skål blandes mayonnaise, creme fraiche, sennep, citronsaft, hvidvinseddike sammen med salt, sukker og peber. Dressingen røres sammen og smages til. Kom det finthakkede skalotteløg samt klippet purløg i dressingen og bland det sammen. Kom kartoflerne samt radiserne i dressingen og vend det rundt til dressingen er fordelt.

Nu er den perfekte kolde kartoffelsalat klar til servering!

Gammelsags kartoffelsalat i skål med purløg og radiser

Kold kartoffelsalat opskrift

Her kommer vores opskrift på den perfekte gammeldags kartoffelsalat. Perfekt tilbehør til mad fra grillen. Vi håber at du får lyst til at servere den næste gang I skal grille.

Nem opskrift på gammeldags kold kartoffelsalat som tilbehør til grillmad

Kold kartoffelsalat

Gammeldags kartoffelsalat med radiser og purløg
5 fra 4 stemmer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Diet: Vegetarisk
Keyword: Kartoffelsalat, Kartofler, Sommer, Tilbehør til grillmad
Samlet tid: 15 minutter
Udskriv Pin
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 kg kartofler, kogte og afkølede
  • ½ dl purløg, svarende til ca. et bundt
  • 8 stk radiser
  • ½ stk skalotteløg

Dressing:

  • 1 dl mayonnaise, gerne hjemmelavet, eller en god købeversion
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • 2 tsk sød fransk sennep
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk salt
  • Peber, efter smag

Sådan gør du

  • Kom alle ingredienserne til dressingen i en stor skål. Bland det grundigt sammen, smag til med ekstra salt og peber.
  • Klip purløg og kom det i dressingen sammen med finthakket skalotteløg.
  • De forkogte kartofler skæres i passende tern og radiserne skæres i skiver.
  • Kom derefter kartofler og radiser i dressingen og vend det rundt til dressingen er jævnt fordelt.
  • Server med det samme, eller stil den på køl til senere.

Næringsværdi

Serving: 1 person | Kalorier: 416 kcal | Kulhydrater: 45 g | Protein: 6 g | Fedt: 24 g | Mættet fedt: 6 g | Kolesterol: 24 mg | Natrium: 298 mg | Kalium: 1125 mg | Fibre: 6 g | Sukker: 4 g | A-vitamin: 716 IU | C-vitamin: 57 mg | Calcium: 69 mg | Jern: 2 mg
HAR DU PRØVET OPSKRIFTEN?Nævn os på dit billede med @madformadelskere og tag #madformadelskere!

Prøv også vores andre opskrifter på kartoffelsalat:

Serveringsforslag

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Denne artikel er skrevet af:

Rasmus Juul Møller

Rasmus Juul Møller

Rasmus er familiefar og madelsker med stort M. Han elsker at stå bag grillen eller pizzaovnen og servere mad, som familie og venner elsker at spise. Rasmus er uddannet teknisk designer, og hans kreativitet ses også i køkkenet, hvor han elsker at frembringe nye retter og kombinationer, der får smagsløgene til at synge. Han elsker gadgets og mad der kan grilles, laves i sous vide eller med noget nyt sejt udstyr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg