Populært:

Kold kartoffelsalat

4.72

/5

40 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

4.72

/5

40 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Klassisk kold kartoffelsalat med sprøde radiser og purløg, det er da bare smagen af sommer! Vi elsker bare en gammeldags kartoffelsalat, og når sommeren banker på og grillen er startet op, så står den næsten altid på bordet herhjemme. Hvis du har lyst til af få opskriften på den bedste kolde kartoffelsalat, så læs med her.

Kold kartoffelsalat med radiser og purløg i en sort skål

Gammeldags kartoffelsalat

Gammeldags kartoffelsalat, som vi kalder det, er en klassiker og tilbehør vi spiser rigtig mange gange i løbet af sommeren. Kombinationen af de sprøde radiser, purløg og den cremede dressing får det hele til at gå op i en højere enhed.

Efter min mening så er den bedst, når de nye kartofler kommer frem, men den kan altså også sagtens spises resten af året! Kold kartoffelsalat er det perfekte tilbehør når man griller, eller til noget så enkelt som frikadeller og vores unger er vilde med det.

Når det er sommer og det er tid til strandture og picnic, så er det faktisk rigtig tit vi tager kold kartoffelsalat med sammen med en portion hjemmelavede frikadeller. Alt det kræver er bare en køletaske, og så er man klar til at servere en lækker frokost i det fri.

Kartoffelsalaten med radiser og purløg er en skøn salat som tilbehør til grillmaden, og det er noget både voksne og børn kan lide fordi dressingen, som består af creme fraiche og mayonnaise, har en dejlig mild smag.

Gammelsags kartoffelsalat i skål med purløg og radiser

Ingrediensnoter

Forkogte kartofler – Gerne en sort der er fast og ikke “smatter” ud.

Purløg – Get smager af sommer. Gerne fra haven hvis du har.

Skalotteløg – Giver en god smag.

Radiser – Helt sprøde og lækre, giver et godt knas i kartoffelsalaten.

Mayonnaise – Hjemmerørt, eller en god købeversion.

Creme fraiche – Giver en lidt lettere dressing.

Sød fransk sennep – Giver en god smag til dressingen.

Citronsaft – Lidt syre skal der til.

Hvidvinseddike – Giver smag og syre.

Sukker, salt og peber – Salaten skal smages til og have den helt rette balance og smag.

Hvordan laver man kold kartoffelsalat?

Det er så nemt at lave den bedste kolde kartoffelsalat, og det bedste er at den med fordel kan laves i forvejen. Det der tager længst tid er faktisk at koge kartoflerne, og køle dem ned efterfølgende.

Jeg tager i opskriften udgangspunkt i, at man har forkogte afkølede kartofler klar.

De forkogte kartofler skæres i passende mundrette stykker, derefter renses radiserne og skæres i ikke alt for tykke skiver. Det halve skalotteløg hakkes fint.

I en stor skål blandes mayonnaise, creme fraiche, sennep, citronsaft, hvidvinseddike sammen med salt, sukker og peber. Dressingen røres sammen og smages til. Kom det finthakkede skalotteløg samt klippet purløg i dressingen og bland det sammen. Kom kartoflerne samt radiserne i dressingen og vend det rundt til dressingen er fordelt.

Nu er den perfekte kolde kartoffelsalat klar til servering!

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

Kold kartoffelsalat med radiser og purløg i en sort skål

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan opbevarer man salaten?

Kartoffelsalaten skal i køleskabet når den er lavet. Du kan sagtens lave den nogle timer før den skal serveres, så kan den stå og trække. Resterne kan sagtens gemmes til næste dag også.

Andre kartoffelsalater du måske vil synes om

Gammelsags kartoffelsalat i skål med purløg og radiser

Tips og tricks til opskriften

  • Husk at smage til undervejs. Både når du blander dressingen, men også efter du har kommet kartoflerne i. De kan nemlig tage lidt mere salt end man lige regner med.

Serveringsforslag

Elsker du denne salat?

Prøv også vores opskrift på farmors Kartoffelsalat med kapers og syltede agurker
Kold kartoffelsalat med radiser og purløg i en sort skål

Opskrift på kartoffelsalat med radiser og purløg

Her kommer vores opskrift på den perfekte gammeldags kartoffelsalat. Perfekt tilbehør til mad fra grillen eller helt klassisk til frikadeller eller flæskesteg.

Vi håber at du får lyst til at servere den næste gang I skal grille, den er både nem at lave, og så smager den virkelig godt.

Kold kartoffelsalat med radiser og purløg i en sort skål
4.72 fra 7 stemmer

Kold kartoffelsalat

Opskrift på kold kartoffelsalat
Gammeldags kartoffelsalat med radiser og purløg i en dejlig dressing med mayonnaise og creme fraiche. Salaten er skønt tilbehør til grillmad, frikadeller, flæskesteg og en hel masse andre retter.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 40 minutter
Ret Tilbehør
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 416 kcal

Ingredienser

  • 1 kg kartofler, kogte og afkølede
  • ½ dl purløg, svarende til ca. et bundt
  • 8 radiser
  • ½ skalotteløg

Dressing:

  • 1 dl mayonnaise, gerne hjemmelavet, eller en god købeversion
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 tsk citronsaft, eller efter smag
  • 1 tsk hvidvinseddike, eller efter smag
  • 2 tsk sød fransk sennep
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk salt
  • Peber, efter smag

Sådan gør du

  • Kom alle ingredienserne til dressingen i en stor skål. Bland det grundigt sammen, smag til med ekstra salt og peber.
    1 dl mayonnaise, 1 dl creme fraiche, 1 tsk citronsaft, 1 tsk hvidvinseddike, 2 tsk sød fransk sennep, 1 tsk sukker, 1 tsk salt, Peber
  • Klip purløg og kom det i dressingen sammen med finthakket skalotteløg.
    ½ dl purløg, ½ skalotteløg
  • De forkogte kartofler skæres i passende tern og radiserne skæres i skiver.
    1 kg kartofler, 8 radiser
  • Kom derefter kartofler og radiser i dressingen og vend det rundt til dressingen er jævnt fordelt.
  • Server med det samme, eller stil den på køl til senere.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 416kcalKulhydrater: 45gProtein: 6gFedt: 24gMættet fedt: 6gKolesterol: 24mgNatrium: 298mgKalium: 1125mgFibre: 6gSukker: 4gA-vitamin: 716IUC-vitamin: 57mgCalcium: 69mgJern: 2mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 5. juni 2020 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

2 kommentarer til “Kold kartoffelsalat”

    • Hej

      Tak for din søde kommentar, vi er glade for at du kunne lide kartoffelsalaten.

      Mvh Tina

      Svar

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.