Indhold

Flæskesteg på grill

Indhold

En god flæskesteg på grill sammen med brunede kartofler, rødkål og en god flæskestegssovs er bare guf her om vinteren. En god kartoffelsalat er lækkert tilbehør til en grillet flæskesteg om sommeren, men uanset så smager det bare himmelsk. Læs med her og få vores opskrift.

flæskesteg på grill med sprøde svær og saftigt kød

Flæskesteg på grill hele året rundt

Ahh… Flæskesteg på grillen, jeg bliver helt sulten bare ved tanken.

Sprøde svær og saftigt kød, det er sådan jeg vil have min flæskesteg, det er desværre ikke altid lige nemt, men her er vores bud på hvordan det kan gøres. Råvarerne skal selvfølgelig være i orden, så find en flot flæskesteg. Man kan tit være heldig at finde dem på tilbud til en fornuftig pris.

Flæskesteg på grill er selvfølgelig oplagt til juleaften hvor ovnen måske er i brug til andestegen, men en god flæskesteg på en sommerdag på terrassen er altså også helt fantastisk.

Mør grillet flæskesteg med sprøde svær og skiver af steg på skærebræt

Skal jeg bruge gasgrill eller kulgrill?

Du kan nemt lave en god flæskesteg på både gas- og kulgrillen. Skal du så vælge gas- eller kul?

Ja det afhænger lidt af temperament. Jeg synes personligt at kulgrillen giver en super god smag til flæskestegen, men det er jo lidt hurtigere og nemmere bare at tænde for gassen. Begge dele fungerer, og du kan jo prøve begge dele, for at se hvad du bedst selv kan lide.

Flæskesteg på kulgrill

Hvordan laver man grillet flæskesteg?

De to vigtigste ting du skal starte med, er at varme grillen op, og sørge for at sværen er ridset godt. Herefter er du klar til at gå i gang.

Vi lægger altid først sværsiden nedad i et fad med kogende vand. Det er med til at åbne sværen, så vi rigtig kan få salt ned i mellem, og med til at give sprøde og boblende flæskesvær til sidst.

Efterfølgende vendes stegen om, og grilles med sværen opad. Det sidste stykke tid kan fadet med vand fjernes fra grillen, husk at gemme det til sovsen, og nu handler det om at få sværene sprøde.

Læs den detaljerede opskrift længere nede på siden for at få den præcise fremgangsmåde.

Grillet flæskesteg med knasende sprøde svær

Tilbehør til flæskesteg

Opskrift på saftig flæskesteg på grill med sprøde svær

Her får du vores bedste opskrift på grillet flæskesteg. Vi elsker at grille, og kamsteg ryger gerne på grillen her nogle gange om måneden. Det er et skønt stykke kød, og både børn og voksne elsker det herhjemme.

flæskesteg på grill med sprøde svær og saftigt kød
5 fra 1 stemme

Flæskesteg på grill

Opskrift på en lækker og saftig grillet flæskesteg med knasende sprøde svær.
Opskrift lavet af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 2 t
Hviletid 20 min
Samlet tid 2 t 30 min
Ret Hovedret
Køkken Dansk
Antal 6 personer
Kalorier 440 kcal

Ingredienser

  • 1 stk flæskesteg, ca. 2 kg, med eller uden ben
  • Salt
  • 3 stk laurbærblade
  • 1,5 l vand
  • 1 stk løg
  • 1 stk gulerod
  • 1 spsk frisk timian

Sådan gør du

Forberedelse:

  • Grillen varmes op til 200 grader, sat op til indirekte varme.
    – Start med at sørge for at flæskestegen er ridset godt. Den skal være ridset igennem sværen, men ikke ned i kødet.

Tilberedning:

  • Vend flæskestegen med sværsiden nedad i en foliebakke eller et ildfast fad. Hæld kogende vand over så det dækker sværene.
    – Kom løg, gulerødder samt timian og laurbærblade i vandet.
    flæskesteg koges i vand med sværene nedad for at få sprøde svær
  • Derefter stilles foliebakken/ildfaste fad i grillen. Lad den stå ved 200 grader i 20 minutter.
  • Tag flæskestegen ud og vend den med sværsiden op. Læg stegen på en rist placeret ovenpå foliebakken, så den er løftet op fra vandet.
  • Groft Salt gnides ned i mellem sværene. Hvis stegen ikke ligger helt jævnt, kan man rette den op med kugler af sølvpapir. Når stegen ligger helt jævnt, så er man også sikke på at alle svær får lige meget varme og dermed blive sprøde samtidig.
    Flæskesteg på grillen
  • Grill derefter flæskestegen ved 200 grader indirekte varme i ca. 2 timer, eller til kernetemperaturen er ca. 62 grader.
    – Efter stegen har grillet i ca. 1,5 time, kan det godt betale sig at fjerne bakken med vand og lægge stegen direkte på grillen. Så fjerne man fugten i grillkammeret og det gør det lidt nemmere at får sværen helt sprød. Man gemmer selvfølgelig skyen til sovsen.
    – Når man griller flæskesteg er det en balance imellem kernetemperatur og sprøde svær, de to ting skal helst gå op i en højere enhed. Så det er vigtigt at holde øje med begge dele. Jeg plejer at tage stegen af når kernetemperaturen er ca. 62 grader. Når stegen efterfølgende skal trække stiger kernetemperaturen en smule.
    – Når man nærmer sig den ønskede kernetemperatur skal man kigge på sværen, hvis den ikke er helt sprød skrues der op til høj varme i grillen. fortsæt med at grille stegen til sværen er helt sprød. Hvis man er så heldig at have en grille med infrarød brænder kan denne tændes til sidst for at får sværen sprød.
  • Når den ønskede kernetemperatur er nået, og sværen er perfekt, så skal stegen hvile i ca. 20 minutter. Skær den herefter i skiver og server med dit favorittilbehør.

Nutrition

Serving: 1personKalorier: 440kcalProtein: 75gFedt: 14gMættet fedt: 4gKolesterol: 210mgNatrium: 163mgKalium: 1247mgCalcium: 17mgJern: 2mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD flæskesteg på gasgrill, Flæskesteg på grill, Grill, Grillet flæskesteg med sprøde svær, Jul, Julemad på grillen, Julemiddag, Kamsteg, Svinekam
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 22. juni 2015 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Denne artikel er skrevet af:

Rasmus Juul Møller

Rasmus Juul Møller

Rasmus er familiefar og madelsker med stort M. Han elsker at stå bag grillen eller pizzaovnen og servere mad, som familie og venner elsker at spise. Rasmus er uddannet teknisk designer, og hans kreativitet ses også i køkkenet, hvor han elsker at frembringe nye retter og kombinationer, der får smagsløgene til at synge. Han elsker gadgets og mad der kan grilles, laves i sous vide eller med noget nyt sejt udstyr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg