Flæskesteg på grill

Af:

Rasmus Juul Møller

Opdateret:

Udgivet:


Flæskesteg på grill serveret med en god kartoffelsalat om sommeren eller brunede kartofler og rødkål om vinteren, er bare guf for hele familien.

flæskesteg på grill med sprøde svær og saftigt kød.

Mere grillinspiration

HOP DIREKTE TIL

    Flæskesteg er noget vi laver igen og igen, fordi det er noget hele familien elsker at spise herhjemme.

    Opskriften er god fordi

    Saftigt kød og sprøde svær – Mindst halvdelen af en god flæskesteg er sprøde svær. Derudover er det vigtigt at kødet er saftigt og mørt, og stegen ikke bliver tør. Det er mørt og saftigt kød, og sprøde svær du får med denne opskrift.

    Ingrediensnoter

    Flæskesteg – Råvarerne skal selvfølgelig være i orden, så find en flot flæskesteg. Hvis du vil være sikker på et godt resultat, så vælg en af god kvalitet fra slagteren. Det er tit at sværene har svært ved at puffe ordenligt op når man vælger en vakuumpakket steg.

    Hvordan laver man flæskesteg på grill?

    De to vigtigste ting du skal starte med, er at varme grillen op, og sørge for at sværen er ridset godt. Herefter er du klar til at gå i gang.

    1. Vi lægger altid først sværsiden nedad i et fad med kogende vand. Det er med til at åbne sværen, så vi rigtig kan få salt ned i mellem, og med til at give sprøde og boblende flæskesvær til sidst.
    2. Efterfølgende vendes stegen om, og grilles med sværen opad.
    3. Det sidste stykke tid kan fadet med vand fjernes fra grillen, husk at gemme det til sovsen, og nu handler det om at få sværene sprøde.
    4. Når stegen er færdig og har hvilet, er den klar til at skære ud og servere.

      Find den fulde opskrift længere nede på siden.

    Tips og Tricks

    Gas- eller kulgrill – Du kan nemt lave en god flæskesteg på både gas- og kulgrillen. Skal du så vælge gas- eller kul? Ja, det afhænger lidt af temperament. Jeg synes personligt at kulgrillen giver en super god smag til flæskestegen, men det er jo lidt hurtigere og nemmere bare at tænde for gassen. Begge dele fungerer, og du kan jo prøve begge dele, for at se hvad du bedst selv kan lide.

    Servering – Server flæskestegen klassisk med brunede kartofler, rødkål og en god brun sovs. En varm sommerdag er det skønt med marineret kartoffelsalat eller tysk kartoffelsalat til flæskesteg på grillen.

    Mør grillet flæskesteg med sprøde svær og skiver af steg på skærebræt.

    Ofte stillede spørgsmål

    Hvor lang tid skal flæskesteg have på grill?

    Det tager cirka 2-2,5 timer at grille en flæskesteg på 2 kilo ved 200 grader indirekte varme. Det er en god ide at bruge et stegetermometer og holde øje med temperaturen for at få et saftigt resultat.

    Flere stege på grillen

    Er du sulten efter mere? Følg Madformadelskere på Instagram, Facebook og Pinterest for at få de nyeste opskrifter!

    flæskesteg på grill med sprøde svær og saftigt kød.
    5 fra 4 stemmer

    Flæskesteg på grill

    Opskrift på en lækker og saftig grillet flæskesteg med knasende sprøde svær. Du kan lave den på både gas- og kulgrill, og den er skøn at servere både om sommeren eller om vinteren.
    Opskrift af: Rasmus Juul Møller
    Udskriv Pin
    Forb. tid 10 minutter
    Tilb. tid 2 timer
    Hviletid 20 minutter
    Samlet tid 2 timer 30 minutter
    Ret Hovedret
    Køkken Dansk
    Antal 6 personer
    Kalorier 440 kcal

    Ingredienser

    • 1 flæskesteg, ca. 2 kg, med eller uden ben
    • Salt
    • 3 laurbærblade
    • 1 ½ l vand
    • 1 løg
    • 1 gulerod
    • 1 spsk timian, frisk

    Sådan gør du

    Forberedelse

    • Grillen varmes op til 200 grader, sat op til indirekte varme.
      – Start med at sørge for at flæskestegen er ridset godt. Den skal være ridset igennem sværen, men ikke ned i kødet.
      1 flæskesteg
    • Skær løg og gulerødder i grove tern.
      1 løg, 1 gulerod

    Tilberedning

    • Vend flæskestegen med sværsiden nedad i en foliebakke eller et ildfast fad. Hæld kogende vand over så det dækker sværene. Kom løg, gulerødder samt timian og laurbærblade i vandet.
      3 laurbærblade, 1 ½ l vand, 1 spsk timian
      flæskesteg koges i vand med sværene nedad for at få sprøde svær
    • Derefter stilles fadet i grillen. Lad den stå ved 200 grader i 20 minutter.
    • Tag flæskestegen ud og vend den med sværsiden op. Læg stegen på en rist placeret ovenpå foliebakken, så den er løftet op fra vandet.
    • Groft Salt gnides ned i mellem sværene. Hvis stegen ikke ligger helt jævnt, kan man rette den op med kugler af sølvpapir. Når stegen ligger helt jævnt, så er man også sikker på at alle svær får lige meget varme og dermed blive sprøde samtidig.
      Salt
      Flæskesteg på grillen
    • Grill derefter flæskestegen ved 200 grader indirekte varme i ca. 2 timer, eller til kernetemperaturen er ca. 62 grader.
      – Efter stegen har grillet i ca. 1,5 time, kan det godt betale sig at fjerne bakken med vand og lægge stegen direkte på grillen. Så fjerner man fugten i grillkammeret og det gør det lidt nemmere at får sværen helt sprød. Man gemmer selvfølgelig skyen til sovsen.
      – Når man nærmer sig den ønskede kernetemperatur skal man kigge på sværen, hvis den ikke er helt sprød skrues der op til høj varme i grillen. fortsæt med at grille stegen til sværen er helt sprød. Hvis man er så heldig at have en grille med infrarød brænder kan denne tændes til sidst for at får sværen sprød.
    • Når den ønskede kernetemperatur er nået, og sværen er perfekt, så skal stegen hvile i ca. 20 minutter. Skær den herefter i skiver og server med dit favorittilbehør.

    Tips og noter

    1. Saftigt kød og sprøde svær – Når man griller flæskesteg er det en balance imellem kernetemperatur og sprøde svær, de to ting skal helst gå op i en højere enhed. Så det er vigtigt at holde øje med begge dele. Jeg plejer at tage stegen af når kernetemperaturen er ca. 62 grader. Når stegen efterfølgende skal trække stiger kernetemperaturen en smule.
    2. Servering – Du kan servere flæskestegen til jul med brunede kartofler, rødkål, sovs og hele svineriet, eller du kan servere den som lækker sommermad med en frisk kartoffelsalat eller andet lettere tilbehør.
    3. Rester – Har du rester af flæskesteg tilbage, så gem dem endelig. Du kan spise kolde skiver flæskesteg på rugbrød med rødkål eller rødbeder, eller du kan fryse resterne ned. De er skønne at bruge i en klassisk biksemad.

    Hvad skal du huske til næste gang?



    Ernæringsinformation

    Serving: 1personKalorier: 440kcalProtein: 75gFedt: 14gMættet fedt: 4gKolesterol: 210mgNatrium: 163mgKalium: 1247mgCalcium: 17mgJern: 2mg
    Vilkår for beregning af ernæringsdata
    Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

    Opdatering

    Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 22. juni 2015 – Vi har efterfølgende gennemprøvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

    Denne opskrift er senest opdateret:

    Opskrift af

    Rasmus Juul Møller Avatar
    5 from 4 votes (4 ratings without comment)

    Skriv en kommentar

    Opskriftsvurdering





    Om madformadelskere

    Redaktionen:
    Tina Westergaard Møller
    Rasmus Juul Møller

    Mad for Madelskere udgives af:
    WM Media
    CVR: 38046799
    Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

    [email protected]

    Rettigheder

    Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.