Perfekt tilberedt ribbensteg på grill med de sprødeste svær hver gang, det er altså bare guf, og noget der kan spises hele året rundt.

Mere grillinspiration
Ribbensteg er noget vi elsker. Den har lidt mere fedt end en flæskesteg, og derfor er det også tit den vi vælger. Efter min mening bliver den lige 5% bedre når man laver den på grillen.
Opskriften er god fordi
Saftigt kød og sprøde svær – Med denne opskrift får du en steg der har saftigt og mørt kød og knasende sprøde svær på toppen.
Den gode smag – Ved at lave stegen på grillen får den altså lige den her gode grillsmag, der bare lige gør oplevelsen lidt bedre.
Ingrediensnoter
Ribbensteg – Stegen vi har brugt er udbenet og brusken er fjernet. Det kan godt betale sig at gå efter en god kvalitet når du skal købe sådan en steg. Min erfaring er, at det kan være svært at få sprøde svær med de vakuumpakkede ribbenstege, så dem går jeg langt udenom.
Hvordan laver man ribbensteg på grill?
Når man skal lave en ribbensteg på grillen, så skal man sørge for at varme sin grill op i god tid. Det er også vigtig at holde en konstant temperatur hele vejen igennem tilberedningen. Og så er det vigtigste nok den med at stegen skal ligge med svær siden ned i kogende vand til at starte med. Jeg gør også det at jeg ligger en rist ovenpå foliebakken/ildfast fad, så varmen kan komme hele vejen rundt.
- Man starter med at forvarme grillen.
- Derefter gøres stegen klar, tjek om alle svær er skåret igennem, ellers gøres dette med en skarp kniv, dog uden at skære ned i kødet.
- Stegen placeres i en foliebakke med sværene ned. Der hældes kogende vand over til det dækker sværene helt. Stil nu foliebakken i den forvarmede grill.
- Når den har stået der i ca. 20 minutter, tages stegen op og vendes med sværsiden op. Placer den på en rist over foliebakken, og ret den op med folie så den ligger lige. Kom groft salt ned imellem sværene. Grill den nu til sværen er sprød og gylden. Lad den trække utildækket på et skærebræt inden den skæres ud og serveres.
Find den fulde opskrift længere nede på siden.
Tips og Tricks
Sprøde svær – Koden til de sprøde svær er, som min mor har lært mig, sværsiden ned i kogende vand de første minutter. Og efterfølgende, så skal der masser af groft salt ned imellem sværene. Så er det også vigtigt at stegen ligger nogenlunde lige, ellers retter man den op med kugler/kiler af sølvpapir, så sværene bliver sprød hele vejen.
Servering – Server for eksempel stegen sammen med kartofler, brun sovs og lækker hjemmelavet rødkål. Eller vælg en Kartoffelsalat med kapers og syltede agurker eller lidt lettere tilbehør hvis det er som en sommerret.
Rester – Har du rester af ribbensteg tilbage, så er de lækre på rugbrød dagen efter. Du kan også bruge dem i en klassisk ribbensandwich.
Flere tilberedninger af ribbensteg

Ribbensteg på grill
Ingredienser
- 1 ribbensteg, cirka 1,5 kg., udbenet og brusk fjernet
- 1 l vand, kogende
- 3 peberkorn
- 3 laurbærblade
- 2 timiankviste, eller anden frisk krydderurt
- 1 spsk groft salt
Sådan gør du
- Forvarm grillen til 200 grader sat op til indirekte varme.
- Gør stegen klar. Sørg for at alle svær er skåret helt igennem, undgå at skære ned i kødet.1 ribbensteg
- Vend stegen med sværsiden nedad i en foliebakke eller et ildfast fad. Hæld kogende vand over så det når op over sværene.1 l vand
- Stil derefter foliebakken i grillen. Lad den stå ved 200 grader i 20 minutter.
- Tag stegen ud og vend den med sværsiden op. Kom timian og laurbærblade samt peberkorn i vandet. Læg stegen på en rist placeret ovenpå foliebakken, så den er løftet op fra vandet.3 peberkorn, 3 laurbærblade, 2 timiankviste
- Gnid saltet ned mellem sværene. Hvis stegen ikke ligger jævnt, kan man rette den op med kugler af sølvpapir1.1 spsk groft salt
- Nu skal stegen grilles ved 200 grader indirekte varme i ca. 2 timer. Der suppleres evt. med mere vand undervejs, så bakken ikke tørrer ud. Stegeskyen gemmes til sauce.Hold øje med stegen de sidste 15 min. af stegningen, så sværen ikke brænder på. Her kan der også skrues op for varmen hvis sværene stadig ikke er sprøde.
- Når sværene er gyldne og sprøde tages stegen ud og stilles utildækket på et skærebræt. Her skal den stå og trække i ca. 20 minutter inden den skæres ud og serveres2.
Tips og noter
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Opdatering
Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 4. november 2020 – Vi har efterfølgende gennemprøvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Denne opskrift er senest opdateret: