Ribbensteg på grill

Af:

Rasmus Juul Møller

Opdateret:

Udgivet:


Perfekt tilberedt ribbensteg på grill med de sprødeste svær hver gang, det er altså bare guf, og noget der kan spises hele året rundt.

Ribbensteg på grill der er skåret ud på skærebræt og klar til servering.

Mere grillinspiration

HOP DIREKTE TIL

    Ribbensteg er noget vi elsker. Den har lidt mere fedt end en flæskesteg, og derfor er det også tit den vi vælger. Efter min mening bliver den lige 5% bedre når man laver den på grillen.

    Opskriften er god fordi

    Saftigt kød og sprøde svær – Med denne opskrift får du en steg der har saftigt og mørt kød og knasende sprøde svær på toppen.
    Den gode smag – Ved at lave stegen på grillen får den altså lige den her gode grillsmag, der bare lige gør oplevelsen lidt bedre.

    Ingrediensnoter

    Ribbensteg – Stegen vi har brugt er udbenet og brusken er fjernet. Det kan godt betale sig at gå efter en god kvalitet når du skal købe sådan en steg. Min erfaring er, at det kan være svært at få sprøde svær med de vakuumpakkede ribbenstege, så dem går jeg langt udenom.

    Hvordan laver man ribbensteg på grill?

    Når man skal lave en ribbensteg på grillen, så skal man sørge for at varme sin grill op i god tid. Det er også vigtig at holde en konstant temperatur hele vejen igennem tilberedningen. Og så er det vigtigste nok den med at stegen skal ligge med svær siden ned i kogende vand til at starte med. Jeg gør også det at jeg ligger en rist ovenpå foliebakken/ildfast fad, så varmen kan komme hele vejen rundt.

    1. Man starter med at forvarme grillen.
    2. Derefter gøres stegen klar, tjek om alle svær er skåret igennem, ellers gøres dette med en skarp kniv, dog uden at skære ned i kødet.
    3. Stegen placeres i en foliebakke med sværene ned. Der hældes kogende vand over til det dækker sværene helt. Stil nu foliebakken i den forvarmede grill.
    4. Når den har stået der i ca. 20 minutter, tages stegen op og vendes med sværsiden op. Placer den på en rist over foliebakken, og ret den op med folie så den ligger lige. Kom groft salt ned imellem sværene. Grill den nu til sværen er sprød og gylden. Lad den trække utildækket på et skærebræt inden den skæres ud og serveres.

      Find den fulde opskrift længere nede på siden.

    Tips og Tricks

    Sprøde svær – Koden til de sprøde svær er, som min mor har lært mig, sværsiden ned i kogende vand de første minutter. Og efterfølgende, så skal der masser af groft salt ned imellem sværene. Så er det også vigtigt at stegen ligger nogenlunde lige, ellers retter man den op med kugler/kiler af sølvpapir, så sværene bliver sprød hele vejen.

    Servering – Server for eksempel stegen sammen med kartofler, brun sovs og lækker hjemmelavet rødkål. Eller vælg en Kartoffelsalat med kapers og syltede agurker eller lidt lettere tilbehør hvis det er som en sommerret.

    Rester – Har du rester af ribbensteg tilbage, så er de lækre på rugbrød dagen efter. Du kan også bruge dem i en klassisk ribbensandwich.

    sprøde svær på ribbensteg på grill.

    Flere tilberedninger af ribbensteg

    Er du sulten efter mere? Følg Madformadelskere på Instagram, Facebook og Pinterest for at få de nyeste opskrifter!

    Ribbensteg på grill der er skåret ud på skærebræt og klar til servering.
    4.75 fra 4 stemmer

    Ribbensteg på grill

    Saftig grillet ribbensteg med sprøde svær lavet på gasgrill. Server den med sovs og kartofler eller med grøntsager og kartoffelsalat. Ribbensteg kan spises hele året rundt.
    Opskrift af: Rasmus Juul Møller
    Udskriv Pin
    Forb. tid 10 minutter
    Tilb. tid 2 timer 20 minutter
    Hviletid 15 minutter
    Samlet tid 2 timer 45 minutter
    Ret Aftensmad
    Køkken Dansk
    Antal 6 personer
    Kalorier 1296 kcal

    Ingredienser

    • 1 ribbensteg, cirka 1,5 kg., udbenet og brusk fjernet
    • 1 l vand, kogende
    • 3 peberkorn
    • 3 laurbærblade
    • 2 timiankviste, eller anden frisk krydderurt
    • 1 spsk groft salt

    Sådan gør du

    • Forvarm grillen til 200 grader sat op til indirekte varme.
    • Gør stegen klar. Sørg for at alle svær er skåret helt igennem, undgå at skære ned i kødet.
      1 ribbensteg
    • Vend stegen med sværsiden nedad i en foliebakke eller et ildfast fad. Hæld kogende vand over så det når op over sværene.
      1 l vand
    • Stil derefter foliebakken i grillen. Lad den stå ved 200 grader i 20 minutter.
    • Tag stegen ud og vend den med sværsiden op. Kom timian og laurbærblade samt peberkorn i vandet. Læg stegen på en rist placeret ovenpå foliebakken, så den er løftet op fra vandet.
      3 peberkorn, 3 laurbærblade, 2 timiankviste
    • Gnid saltet ned mellem sværene. Hvis stegen ikke ligger jævnt, kan man rette den op med kugler af sølvpapir1.
      1 spsk groft salt
    • Nu skal stegen grilles ved 200 grader indirekte varme i ca. 2 timer. Der suppleres evt. med mere vand undervejs, så bakken ikke tørrer ud. Stegeskyen gemmes til sauce.
      Hold øje med stegen de sidste 15 min. af stegningen, så sværen ikke brænder på. Her kan der også skrues op for varmen hvis sværene stadig ikke er sprøde.
    • Når sværene er gyldne og sprøde tages stegen ud og stilles utildækket på et skærebræt. Her skal den stå og trække i ca. 20 minutter inden den skæres ud og serveres2.

    Tips og noter

    1. Ret stegen op – Det er vigtigt at stegen ligger jævnt i grillen. Derfor kan man justere den med kugler af staniol. Når stegen ligger helt jævnt, så er man også sikker på at alle svær får lige meget varme og dermed blive sprøde samtidig.
    2. Servering – Du kan servere ribbensteg med brunede kartofler, sovs og rødkål eller gå med en mere sommerlig version og servere den med kartoffelsalat eller grillede grøntsager.

    Hvad skal du huske til næste gang?



    Ernæringsinformation

    Serving: 1personKalorier: 1296kcalKulhydrater: 1gProtein: 23gFedt: 133gMættet fedt: 48gKolesterol: 180mgNatrium: 153mgKalium: 469mgFibre: 1gSukker: 1gA-vitamin: 25IUC-vitamin: 1mgCalcium: 20mgJern: 1mg
    Vilkår for beregning af ernæringsdata
    Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

    Opdatering

    Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 4. november 2020 – Vi har efterfølgende gennemprøvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

    Denne opskrift er senest opdateret:

    Opskrift af

    Rasmus Juul Møller Avatar
    4.75 from 4 votes (4 ratings without comment)

    Skriv en kommentar

    Opskriftsvurdering





    Om madformadelskere

    Redaktionen:
    Tina Westergaard Møller
    Rasmus Juul Møller

    Mad for Madelskere udgives af:
    WM Media
    CVR: 38046799
    Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

    [email protected]

    Rettigheder

    Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.