Perfekt tilberedt ribbensteg på grill med de sprødeste svær hver gang. Der er ikke noget bedre end en veltillavet grillet ribbensteg med sprøde svær, serveret sammen med en lille kartoffel, rødkål og en dejlig brun sovs. Hvis du har lyst til at se hvordan du selv nemt kan lave den perfekte steg med knasende sprøde svær, så læs med her og få vores opskrift.
Den perfekte ribbensteg laver man da på grillen
Der skal ikke være nogen tvivl om at jeg altid ser det som en chance for at starte grillen op når der er en eller anden form for kød på menuen. Og jeg er bestemt også med i den gruppe af mennesker det synes at grillen bidrager med noget positivt i forhold til smagen.
Når det så er sagt, så kan man sagtens lave en fantastisk ribbensteg i ovn med sprøde svær, men når den har være på grillen, så får den lige de sidste 5 % på smagen.
Koden til de sprøde svær, er som min mor har lært mig, sværsiden ned i kogende vand de første minutter. Og efterfølgende, så skal der masser af groft salt ned imellem sværene. Så er det også vigtigt at stegen ligger nogenlunde lige, ellers retter man den op med kugler/kiler af sølvpapir, så sværes bliver sprød hele vejen.
Mere grillinspiration
Hvordan laver man ribbensteg på grill?
Når man skal lave en ribbensteg på grillen, så skal man sørge for at varme sin grill op i god tid. Det er også vigtig at holde en konstant temperatur hele vejen igennem tilberedningen. Og så er det vigtigste nok den med at stegen skal ligge med svær siden ned i kogende vand til at starte med.
Jeg gør også det at jeg ligger en rist ovenpå foliebakken/ildfast fad, så varmen kan komme hele vejen rundt. Her kommer en kort gennemgang af de ingredienser du skal bruge og fremgangsmåden.
Den fulde opskrift med tider og temperaturer finder du nederst på siden.
- Ribbensteg, udbenet og brusk fjernet.
- Peberkorn
- Laurbærblade
- Salt
- Frisk timian, eller anden frisk krydderurt.
- Vand
Man starter med at forvarme grillen. Derefter gøres stegen klar, tjek om alle svær er skåret igennem, ellers gøres dette med en skarp kniv, dog uden at skære ned i kødet.
Stegen placeres i en foliebakke med sværene ned. Der hældes kogende vand over til det dækker sværene helt. Stil nu foliebakken i den forvarmede grill.
Når den har stået der i ca. 20 minutter, tages stegen op og vendes med sværsiden op. Placer den på en rist over foliebakken, og ret den op med folie så den ligger lige. Kom groft salt ned imellem sværene. Grill den nu til sværen er sprød og gylden. Lad den trække utildækket på et skærebræt inden den skæres ud og serveres.
Ribbensteg på grill opskrift
Her kommer vores opskrift på den bedste ribbensteg med sprøde svær på grill. Jeg håber du har mod på at prøve det næste gang du skal lave en lækker ribbensteg. Server den for eksempel sammen med kartofler, brun sovs og lækker hjemmelavet rødkål.
Ribbensteg på grill opskrift
Ingredienser
- 1 ribbensteg, cirka 1,5 kg. Udbenet og brusk fjernet
- 3 Peberkorn
- 3 laurbærblade, delt i 2
- 1 spsk salt, groft kokkesalt
- 2 timiankviste, eller anden frisk krydderurt
- 1 l vand, kogende
Sådan gør du
- – Forvarm grillen til 200 grader sat op til indirekte varme.– Stegen gøres klar, sørg for at alle svær er skåret helt igennem dog uden at skære ned i kødet.
- Vend stegen med sværsiden nedad i en foliebakke eller et ildfast fad. Hæld kogende vand over så det når op over sværene.
- Stil derefter foliebakken/ildfaste fad i grillen. Lad den stå ved 200 grader i 20 minutter.
- Tag stegen ud og vend den med sværsiden op. Kom timian og laurbærblade samt peberkorn i vandet. Læg stegen på en rist placeret ovenpå foliebakken, så den er løftet op fra vandet.
- Saltet gnides ned i mellem sværene. Hvis stegen ikke ligger jævnt, kan man rette den op med kugler af sølvpapir. Når stegen ligger helt jævnt, så er man også sikke på at alle svær får lige meget varme og dermed blive sprøde samtidig.
- Nu skal stegen grilles ved 200 grader indirekte varme i ca. 2 timer. Der suppleres evt. med mere vand undervejs, så bakken ikke tørrer ud. Stegeskyen gemmes til sauce.Hold øje med stegen de sidste 15 min. af stegningen, så sværen ikke brænder på. Her kan der også skrues op for varmen hvis sværene stadig ikke er sprøde.
- Når sværene er gyldne og sprøde tages stegen ud og stilles utildækket på et skærebræt. Her skal den stå og trække i ca. 20 minutter inden den skæres ud og serveres.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her