Saftig grillet ribbensteg med sprøde svær lavet på gasgrill. Server den med sovs og kartofler eller med grøntsager og kartoffelsalat. Ribbensteg kan spises hele året rundt.
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 2 timert20 minuttermin
Hviletid 15 minuttermin
Samlet tid 2 timert45 minuttermin
Antal 6personer
Ingredienser
1ribbensteg, cirka 1,5 kg., udbenet og brusk fjernet
1lvand, kogende
3peberkorn
3laurbærblade
2timiankviste, eller anden frisk krydderurt
1spskgroft salt
Sådan gør du
Forvarm grillen til 200 grader sat op til indirekte varme.
Gør stegen klar. Sørg for at alle svær er skåret helt igennem, undgå at skære ned i kødet.
1 ribbensteg
Vend stegen med sværsiden nedad i en foliebakke eller et ildfast fad. Hæld kogende vand over så det når op over sværene.
1 l vand
Stil derefter foliebakken i grillen. Lad den stå ved 200 grader i 20 minutter.
Tag stegen ud og vend den med sværsiden op. Kom timian og laurbærblade samt peberkorn i vandet. Læg stegen på en rist placeret ovenpå foliebakken, så den er løftet op fra vandet.
3 peberkorn, 3 laurbærblade, 2 timiankviste
Gnid saltet ned mellem sværene. Hvis stegen ikke ligger jævnt, kan man rette den op med kugler af sølvpapir1.
1 spsk groft salt
Nu skal stegen grilles ved 200 grader indirekte varme i ca. 2 timer. Der suppleres evt. med mere vand undervejs, så bakken ikke tørrer ud. Stegeskyen gemmes til sauce.Hold øje med stegen de sidste 15 min. af stegningen, så sværen ikke brænder på. Her kan der også skrues op for varmen hvis sværene stadig ikke er sprøde.
Når sværene er gyldne og sprøde tages stegen ud og stilles utildækket på et skærebræt. Her skal den stå ogtrække i ca. 20 minutter inden den skæres ud og serveres2.
Noter
1. Ret stegen op - Det er vigtigt at stegen ligger jævnt i grillen. Derfor kan man justere den med kugler af staniol. Når stegen ligger helt jævnt, så er man også sikker på at alle svær får lige meget varme og dermed blive sprøde samtidig.2. Servering - Du kan servere ribbensteg med brunede kartofler, sovs og rødkål eller gå med en mere sommerlig version og servere den med kartoffelsalat eller grillede grøntsager.