Populært:

Madformadelskere / Aftensmad / Tilbehør til aftensmad / Saucer og dyppelse / Sauce / Brun sovs – Julesovs til and eller flæskesteg

Brun sovs – Julesovs til and eller flæskesteg

5

/5

20 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

5

/5

20 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Brun sovs hører sig til når man får andesteg eller flæskesteg til – sådan er det i hvert fald herhjemme. Er det også det hos Jer? Det er ikke så tit vi får and men når vi gør, så skal sovsen sidde lige i skabet. Sådan er det også til jul når vi får and eller kalkun – julesovsen skal binde hele måltidet sammen, og derfor er den en meget vigtig del af måltidet.

Når man får et godt stykke kød er det vigtigt med en god sovs, og derfor laver vi også denne sovs med fløde. Fordi fløde bare giver den helt rigtige smag. Så hellere spise sovs lidt sjældnere, og så lave den rigtig god når det endelig kommer på bordet. Der er ingen grund til at være fedtforskrækket, og lidt fløde i sovsen hører sig altså til – i sær til jul, Mortensaften og andre højtider.

Brun sovs - Opskrift på brun sauce der kan bruges til andesteg eller flæskesteg - Julesovs til and

Hjemmelavet brun sovs til and eller flæskesteg opskrift

Når vi laver brun sovs til en form for steg er processen stort set den samme uanset hvilken type kød vi snakker om, så denne opskrift vil du kunne bruge til and, kalkun, gås, flæskesteg, culotte osv.

Mange frygter at lave sovsen til jul eller Mortensaften, men hjemmelavet brun sovs fra bunden er faktisk ikke så svært at lave. Følg blot fremgangsmåden herunder.

Brun sovs - Opskrift på brun sauce der kan bruges til andesteg eller flæskesteg - Julesovs til and
5 fra 3 stemmer

Brun sovs opskrift

En brun sovs der kan tilpasses til and, flæskesteg, culotte mm..
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 20 minutter
Ret Tilbehør
Køkken Dansk
Antal 4

Ingredienser

  • 1/2 l fond, kan erstattes af 1 bouillonterning samt 1/2 l vand
  • afdryp fra steg, fedtet skilles fra
  • 1 stk lauerbærblad
  • 1 1/2 spsk ribsgele, eller efter smag
  • 1 dl fløde, 38 %
  • salt og peber, efter smag
  • 1 spsk sovsekulør

Til jævning:

  • 2 spsk maizena
  • 1 dl vand

Sådan gør du

  • Kom fond, laurbærblad, afdryp, ribsgele, samt fløde og kulør i en gryde og bring det i kog, smag det til med salt og peber og evt. mere ribsgele.
  • Når du er tilfreds med smagen, skues der ned for varmen. Bland vand samt Maizena majsstivelsen i en kop, og rør det ud så der ikke er klumper.
  • Tilsæt jævningen til saucen under omrøring. Jeg plejer at bruge et piskeris. Hvis man vil have en tykkere sauce tilføres der mere jævning.
  • Lad saucen koge lidt inden den serveres.

Hvad skal du huske til næste gang?



Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Vil du lige give sovsen det sidste pift? Så prøv med et par skefulde hjemmelavet gastrik

Brun sovs – Tips og tricks

  • Prøv at tilføje rødvin, cognac eller whiskey sammen med fond, det giver også en helt fantastisk smag til sovsen.

Serveringsforslag

Opbevaring og frysning

  • Hvis sovsen ikke bliver spist op, kan den gemmes et par dage i køleskabet og varmes op i en gryde inden servering.
  • Går der længere tid inden den skal spises, kan den fryses ned i en plastpose eller bøtte.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.