Indhold

Brun sovs – Julesovs til and eller flæskesteg

Indhold

Brun sovs hører sig til når man får andesteg eller flæskesteg – sådan er det i hvert fald herhjemme. Er det også det hos Jer? Det er ikke så tit vi får and men når vi gør, så skal sovsen sidde lige i skabet. Sådan er det også til jul når vi får and eller kalkun – julesovsen skal binde hele måltidet sammen, og derfor er den en meget vigtig del af måltidet.

Når man får et godt stykke kød er det vigtigt med en god sovs, og derfor laver vi også denne sovs med fløde. Fordi fløde bare giver den helt rigtige smag. Så hellere spise sovs lidt sjældnere, og så lave den rigtig god når det endelig kommer på bordet. Der er ingen grund til at være fedtforskrækket, og lidt fløde i sovsen hører sig altså til – i sær til jul, Mortensaften og andre højtider.

Brun sovs - Opskrift på brun sauce der kan bruges til andesteg eller flæskesteg - Julesovs til and

Hjemmelavet brun sovs til and eller flæskesteg opskrift

Når vi laver brun sovs til en form for steg er processen stort set den samme uanset hvilken type kød vi snakker om, så denne opskrift vil du kunne bruge til and, kalkun, gås, flæskesteg, culotte osv. Mange frygter at lave sovsen, men hjemmelavet brun sovs fra bunden er faktisk ikke så svært at lave. Følg blot fremgangsmåden herunder.

Brun sovs - Opskrift på brun sauce der kan bruges til andesteg eller flæskesteg - Julesovs til and
5 fra 2 stemmer

Brun sovs opskrift

En brun sovs der kan tilpasses til and, flæskesteg, culotte mm..
Opskrift lavet af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 min
Tilb. tid 15 min
Samlet tid 20 min
Ret Tilbehør
Køkken Dansk
Antal 4

Ingredienser

  • 1/2 l fond, kan erstattes af 1 bouillonterning samt 1/2 l vand
  • afdryp fra steg, fedtet skilles fra
  • 1 stk lauerbærblad
  • 1 1/2 spsk ribsgele, eller efter smag
  • 1 dl fløde, 38 %
  • salt og peber, efter smag
  • 1 spsk kulør

Til jævning:

  • 2 spsk maizena
  • 1 dl vand

Sådan gør du

  • Kom fond, laurbærblad, afdryp, ribsgele, samt fløde og kulør i en gryde og bring det i kog, smag det til med salt og peber og evt. mere ribsgele.
  • Når du er tilfreds med smagen, skues der ned for varmen. Bland vand samt Maizena majsstivelsen i en kop, og rør det ud så der ikke er klumper.
  • Tilsæt jævningen til saucen under omrøring. Jeg plejer at bruge et piskeris. Hvis man vil have en tykkere sauce tilføres der mere jævning.
  • Lad saucen koge lidt inden den serveres.
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Brun sovs, Sovs
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Vil du lige give sovsen det sidste pift? Så prøv med et par skefulde hjemmelavet gastrik

Brun sovs – Tips og tricks

  • Prøv at tilføje rødvin, cognac eller whiskey sammen med fond, det giver også en helt fantastisk smag til sovsen.

Serveringsforslag

Opbevaring og frysning

  • Hvis sovsen ikke bliver spist op, kan den gemmes et par dage i køleskabet og varmes op i en gryde inden servering.
  • Går der længere tid inden den skal spises, kan den fryses ned i en plastpose eller bøtte.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Denne artikel er skrevet af:

Rasmus Juul Møller

Rasmus Juul Møller

Rasmus er familiefar og madelsker med stort M. Han elsker at stå bag grillen eller pizzaovnen og servere mad, som familie og venner elsker at spise. Rasmus er uddannet teknisk designer, og hans kreativitet ses også i køkkenet, hvor han elsker at frembringe nye retter og kombinationer, der får smagsløgene til at synge. Han elsker gadgets og mad der kan grilles, laves i sous vide eller med noget nyt sejt udstyr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg