Populært:

Flæskestegssovs

4

/5

10 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

4

/5

10 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Flæskesteg kommer ofte på bordet i de danske hjem, og dertil hører der selvfølgelig en god flæskestegssovs. Det kan ikke undværes, men heldigvis er det nemt at lave når du har en god stegesky fra tilberedningen af stegen. Læs med her og få vores opskrift på en traditionel opbagt flæskestegssovs.

Flæskestegssovs i gryde med en ske og flæskesteg i baggrunden

Brun sovs til flæskesteg

Ingen flæskesteg uden brun sovs. Sådan er reglen næsten altid herhjemme. Det sker at vi om sommeren serverer flæskesteg med en kartoffelsalat eller andet let tilbehør der ikke lige indbyder til sovs, men her om vinteren skal der sovs til.

Den traditionelle danske flæskesteg serveres sædvanligvis med hvide og brunede kartofler, rødkål og en god flæskestegssovs. Vi elsker at få chips til stegen også, for så er der noget at dyppe i sovsen.

Brun sovs til flæskesteg i gryde ved siden af flæskesteg

Smagen afhænger af stegeskyen

Hele sovsen afhænger af den smag du kan få i stegeskyen når du laver din flæskesteg. Derfor er det med at få så meget smag i bradepanden under stegen som muligt. Det giver den bedste sovs i sidste ende.

Vi plejer at komme masser af gulerødder, løg, bladselleri, frisk timian og persille i bradepanden for at give smag til skyen der drypper af stegen under tilberedningen. Laurbærblade giver også en lækker smag.

Hvordan din sovs kommer til at smage i sidste ende, afhænger af hvor meget smag du får i skyen undervejs, så hold dig ikke tilbage. Vi spæder op med lidt vand og 1/2 bouillonterning i sidste ende for at give det sidste. Derudover bruger vi lidt piskefløde for lige at afrunde smagen.

Hvordan laver man flæskestegssovs?

Det er faktisk ganske enkelt at lave en god sovs til sin flæskesteg. Når du har stegt stegen over en bradepande, vil du have en masse lækker stegesky tilbage. Det er det du skal bruge til sovsen og til at få den fantastiske smag.

Læs her hvordan du laver den perfekte flæskesteg på grill.

Til sovsen skal du efterfølgende bruge:

  • Smør
  • Hvedemel
  • Stegeskyen fra tilberedningen af stegen
  • Svinebouillon (vand og 1/2 terning)
  • Piskefløde
  • Kulør
  • Sovsen smages til med: Ribsgele, salt, peber og eventuelt gastrik

Fremgangsmåden er ret simpel. Først skal der laves en opbagning af smør og mel. Herefter tilsættes stegesky, vand og piskefløde til konsistensen er rigtig. Smagen piftes op med bouillon, ribsgele, salt og peber, og hvis du har lidt gastrik stående, så giver det også en skøn smag til saucen.

Smag til og juster konsistensen til du er helt tilfreds, og så er sovsen klar til servering.

Længere nede på siden finder du vores fulde opskrift med mængder og fremgangsmåde.

Gryde med flæskestegssovs og flæskesteg i baggrunden

Opskrift på sovs til flæskesteg

Her får du vores bedste bud på en lækker brun sovs til flæskesteg. Den er perfekt til julemiddagen, eller en søndag når du serverer flæskesteg med det hele for familie eller venner.

Flæskestegssovs i gryde med en ske og flæskesteg i baggrunden
4 fra 2 stemmer

Flæskestegssovs

Opskrift på en helt klassisk opbagt flæskestegssovs med den helt rigtige smag!
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 10 minutter
Ret Sovs
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 149 kcal

Ingredienser

  • 50 g smør
  • 2,5 spsk hvedemel, med top
  • 4 dl stegesky, fra flæskesteg, skummet for fedt.
  • 3 dl vand, eller kogevand fra kartofler
  • ½ dl piskefløde
  • 1 spsk ribsgele
  • ½ stk svinebouillon, terning
  • 1 spsk sovsekulør
  • Salt, efter smag
  • Peber, efter smag
  • 1 spsk gastrik, kan udelades, men bidrager til en god smag.

Sådan gør du

  • Smørret smeltes i en gryde. Tilsæt melet og svits det ved middelvarme i et par minutter.
  • Tilsæt derefter gradvist stegeskyen efterfulgt af vand og fløde i mens der piskes. Tilsæt væsken til saucen har nået den ønskede konsistens.
  • Tilsæt bouillonterning, ribsgele samt kulør. Lad saucen simre ved svag varme og smag den til med salt, peber samt gastrik. Tilsæt mere væske efter behov for at justere konsistensen på saucen.
  • Når man er tilfreds med konsistens og smag er sovsen klar til servering. Alternativt kan den holdes varm på lav varme.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 149kcalKulhydrater: 2gProtein: 2gFedt: 15gMættet fedt: 9gKolesterol: 44mgNatrium: 296mgKalium: 194mgSukker: 1gA-vitamin: 496IUCalcium: 19mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.