Populært:

Madformadelskere / Anledninger og højtider / Jul / Brunede kartofler med fløde

Brunede kartofler med fløde

5

/5

45 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

5

/5

45 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Sukkerbrune kartofler er et must herhjemme når der er flæskesteg eller and på bordet. Børnene er vilde med dem, og særligt i denne version som er brunede kartofler med fløde. Piskefløden og salten giver en perfekt saltkaramelsauce, som er rund og mild i smagen. Læs med her og få vores opskrift.

opskrift på brunede kartofler med fløde

Er der noget om snakken?

Nu har vi hørt så meget om de her brunede kartofler med piskefløde, og derfor blev vi jo nød til at kaste os ud i det. Umut har lavet en lignende opskrift i morgen TV en gang, og det har vist sat gang i noget rundt omkring i de danske hjem.

Herhjemme har vi indtil nu lavet brunede kartofler som min mor har lært mig det. Med sukker og smør, og ikke så meget ballade, den opskrift kan du finde her.

Hvis jeg nu skal sammenligne de to versioner, og komme med en konklusion på hvad de hver i sær kan, ja så er de faktisk ret forskellige i smagen synes jeg.

Den “klassiske” med sukker og smør giver en mere bitter og kraftig karamelsmag, mens den version med piskefløde giver en rundere og mere mild smag, hen af flødekarameller. Lige at tilsætte lidt salt til denne version, giver en lækker smag af saltkaramel, som jo bare er lækkert.

Denne version med fløde er nok mere børnevenlig, vores unger elsker den i hvert fald, og for Johannes der i den grad ELSKER brunede kartofler, var dommen klar. Brunede kartofler med fløde er de bedste. Det er også ligesom om karamellen bliver mere cremet og derfor kan hænge bedre fast i kartoflerne. Det kan vi jo godt lide!

Vi er nu gået over til denne opskrift både til Jul og Mortensaften når man gerne vil gøre lidt ekstra ud af maden.

Brunede kartofler på panden

Hvordan laver man brunede kartofler med fløde?

Nu skal vi ikke gøre det til en større videnskab end det er, at lave brunkartofler. For det er faktisk ikke så svært. Det er vigtigt at man ikke bliver utålmodig og skruer for højt op for varmen, for så kan det nemt gå glat, men ellers er processen ret ligetil.

Til denne opskrift skal du bruge:

 • Kartofler, de skal være kogte og pillede, for eksempel aspargeskartofler eller den nemme version med kartofler fra glas.
 • Sukker
 • Smør
 • Piskefløde
 • Vand, for at få karamellen til at koge endnu bedre end i kartoflerne.
 • Salt

Når kartoflerne er kogte og pillede, så er du klar til at gå i gang med at lave din karamelsauce. Tænd en stor pande på middel varme, og kom sukkeret på. Skru evt. lidt ned når det begynder at smelte, for at undgå at det brænder på. Lad sukkeret smelte og tilsæt så smør og rør rundt til smørret er blandet i karamellen.

Nu skal der vand og piskefløde i lidt af gangen. Rør ind i mellem, og sørg hele tiden for at karamellen ikke bliver for kold på panden, det kan ske hvis du hælder for meget væske på på en gang. Tilsæt til sidst salt, og så skal kartoflerne på.

Kog karamellen ind i kartoflerne på panden ved lav til middel varme. De må gerne stå en halv times tid og hygge sig på panden. Husk at røre jævnligt, så de bliver flotte og gyldne hele vejen rundt. Herefter er de klar til servering.

Se den fulde opskrift med mængder længere nede på siden her.

Små brune kartofler som tilbehør

Serveringsforslag

Brunede kartofler til ribbensteg

Opskrift på brunede kartofler med fløde

Her får du vores opskrift på perfekte brunede kartofler med fløde. De smager fantastisk og karamelsmagen er rund og afbalanceret. Perfekt til et dejligt julemåltid eller til anden til Mortens aften.

opskrift på brunede kartofler med fløde
5 fra 3 stemmer

Brunede kartofler med fløde

Sukkerbrune kartofler med en rund og afbalanceret smag.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 45 minutter
Ret Tilbehør
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 508 kcal

Ingredienser

 • 1 kg kartofler, kogte og pillede, evt. fra glas
 • 2 dl sukker
 • 20 g smør
 • 0,5 dl vand
 • 1 dl piskefløde
 • 1 tsk salt

Sådan gør du

 • Start med at koge og pille kartoflerne, de må gerne være afkølede når de skal bruges til brunede kartofler.
  1 kg kartofler
 • Kom sukker på en pande og lad det smelte ved middel varme. Undgå at røre i sukkeret mens det smelter.
  2 dl sukker
 • Tilsæt smør og rør rundt så det bliver blandet i det karamelliserede sukker. Tilsæt så vand og piskefløde lidt af gangen, så temperaturen ikke sænkes for meget. Rør rundt indtil karamellen er kogt op, og er jævn. Tilsæt så salt.
  20 g smør, 0,5 dl vand, 1 dl piskefløde, 1 tsk salt
 • Hæld kartoflerne ned i panden til karamellen, og lad dem stå et minuts tid inden du rører i dem. Vend så kartoflerne rundt, og lad karamellen lige så stille koge ind i kartoflerne. De må gerne stå ved lav varme i 20-30 minutter, så de rigtig kan suge karamellen til sig. Vend jævnligt rundt i kartoflerne, så de bliver brunede hele vejen rundt.
 • Du skal ikke gå i panik hvis karamellen ligner noget tyndt pjask lige når du kommer kartoflerne i. Karamelmassen skal op og koge for at få kartoflerne dækket perfekt i tyk karamel, så det kan være du skal skrue lidt op får at få massen til at koge ind. Det tager lidt længere tid end hvis man laver brunede kartofler uden væske i karamellen. Skru op, og rør jævnligt rundt hvis karamellen ser tynd ud, så skal det nok lykkes.
 • Vend kartoflerne godt rundt i karamellen inden de serveres.

Hvad skal du huske til næste gang?Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 508kcalKulhydrater: 94gProtein: 6gFedt: 14gMættet fedt: 8gKolesterol: 45mgNatrium: 643mgKalium: 1071mgFibre: 6gSukker: 52gA-vitamin: 492IUC-vitamin: 49mgCalcium: 46mgJern: 2mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

2 kommentarer til “Brunede kartofler med fløde”

 1. 5 stars
  Simpelthen de bedste brunede kartofler, ever. Tusinde tak for skøn og nem opskrift/ forklaring ❤️
  Det er da klart den opskrift jeg vil benytte fremover.
  Glædelig jul herfra.🎄

  Svar
  • Hej Bettina

   De er nemlig bare så gode. Dejligt at du kunne bruge opskriften, og at de blev gode 😍

   Rigtig glædelig jul 🎄
   Mvh Tina

   Svar

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering

Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.