Rødkål sous vide

Der er flere gode grunde til at du bør overveje at lave din rødkål sous vide. For det første så holder posen på alt saft og kraft under tilberedningen, og det gør at kålen får en helt fantastisk smag af de ting du vælger at komme ned i posen sammen med den.

Derudover er kålen stadig sprød og lækker, netop fordi den kun opvarmes til 85 grader. Den beholder derfor meget mere struktur end hvis den laves på traditionel vis, hvor den godt kan ende noget slatten og kedelig hvis man ikke passer på.

Vil du være i god tid med julemaden, kan du nemt lave denne rødkål dagen før. Tilbered den, og lad den ligge i posen til dagen efter, hvor du kan opvarme den inden servering.

Rødkål sous vide opskrift

Her er vores forslag til en fantastisk rødkål sous vide. Den er virkelig smagfuld, og smager dejligt af julekrydderier og appelsin. Det er ret nemt, og 1000 gange bedre end den rødkål man kan købe i butikkerne.

Rødkål sous vide - Opskrift på hjemmelavet rødkål til jul eller mortensaften - lavet i sous vide
Udskriv Pin
0 fra 0 stemmer

Rødkål sous vide opskrift

Sprød og smagfuld rødkål til jul eller Mortensaften
Ret Tilbehør
Køkken Dansk
Keyword Jul, Julefrokost, Mortensaften
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 2 timer
Portioner 4 personer

Ingredienser

  • 1/2 stk rødkål fint snittet

Lage:

  • 2 spsk andefedt kan erstattes af smør
  • 1 dl rødvin
  • 1/2 dl balsamicoeddike
  • 2 spsk honning
  • 1 1/2 tsk salt
  • 7 stk hele nelliker
  • 1 stang kanel
  • 1 stk appelsin saften herfra
  • 1/2 stk stjerne anis
  • 2 stk peberkorn

Fremgangsmåde

  • Forvarm vandet til 85 grader.
  • Bland alle ingredienser til lagen i en gryde og giv det et opkog.
  • Kom den fintsnittede rødkål i en vakuumpose, hold lagen i, vakuumer og forsejl posen.
    Det kræver lidt øvelse når der er væske i posen. Jeg plejer at lukke vakuumpakkeren om posen og hænge posen ud over bordkanten. På den måde er væsken i bunden af posen. Så bruger jeg pulse funktionen til væsken næsten begynder at trække op og så forsejler jeg posen.
  • Nu skal det ligge i vandbadet ved 85 grader i 2 timer. Så er der stadig lidt bid i rødkålen.
  • Når de 2 timer er gået tages posen op af vandet, og rødkålen overføres til en skål og serveres med det samme. Smag den evt. til med salt og peber.
Har du prøvet denne opskrift?Nævn os på dit billede med @madformadelskere brug #madformadelskere!

Sous vide Udstyr

Til denne opskrift har vi brugt en sous vide stick fra Steba (reklamelink). Vi har bare brugt en almindelig gryde som kar.

Rødkål sous vide – Tips og tricks

  • Det kan være vanskeligt at lave vakuum i en pose med meget væske. Vi plejer at stille vakuumpakkeren på bordkanten, og hænge posen ud over kanten af bordet. Brug pulse-funktionen og forsejl posen lige inden væsken er oppe med maskinen. Det er en god ide at lave posen lidt ekstra lang.
  • Tilbered rødkålen dagen før den skal spises – så har du en ting mindre at se til på dagen. Når du tager posen op af vandbadet, skal den køles hurtigt ned under rindende koldt vand, og herefter i køleskabet. Lun rødkålen dagen efter i et vandbad med varmt vand.

Serveringsforslag

  • Rødkål kan du servere til lune frikadeller, medister eller leverpostej, det er dejligt på et traditionelt frokostbord til julefrokosten.
  • Eller server den lune rødkål sammen med andesteg eller flæskesteg og brunede kartofler.

Opbevaring

  • Hvis du laver rødkålen før den skal spises, kan du lade den ligge i vakuumposen sammen med lagen i køleskabet. Den kan lunes i vandbad igen lige inden den skal spises.

❤️ Har du prøvet denne opskrift? 
Vi vil rigtig gerne høre hvordan din ret blev. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften, og del dit billede med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg

shares