Populært:

Madformadelskere / Sous Vide / Rødkål sous vide

Rødkål sous vide

5

/5

2 timer 10 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

5

/5

2 timer 10 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Til en god julemiddag hører selvfølgelig hjemmelavet rødkål. Vi kan godt have travlt op til juleaften, og derfor kan du måske tage en genvej ved at lave rødkål sous vide. Det smager skønt og passer sig selv! Få vores opskrift her.

rødkål sous vide

Hvorfor i sous vide?

Der er flere gode grunde til at du bør overveje at lave din rødkål sous vide. For det første så holder posen på alt saft og kraft under tilberedningen, og det gør at kålen får en helt fantastisk smag af de ting du vælger at komme ned i posen sammen med den.

Derudover er kålen stadig sprød og lækker, netop fordi den kun opvarmes til 85 grader. Den beholder derfor meget mere struktur end hvis den laves på traditionel vis, hvor den godt kan ende noget slatten og kedelig hvis man ikke passer på.

Vil du være i god tid med julemaden, kan du nemt lave denne rødkål dagen før. Tilbered den, og lad den ligge i posen til dagen efter, hvor du kan opvarme den inden servering.

sous vide rødkål og andesteg

Hvordan laver man sous vide rødkål?

Rødkålen er en af de steder mange springer over hvor gærdet er lavest, og køber den færdige slags, men det behøver du faktisk ikke. Det her smager 1000 gange bedre, og så er det lige så nemt. Til hjemmelavet rødkål skal du bruge:

  • Rødkål, der skal snittes fint.
  • Andefedt eller smør
  • Rødvin
  • Balsamicoeddike
  • Honning
  • Salt
  • Hele nelliker
  • Kanelstang
  • Appelsinsaft
  • Stjerneanis
  • Peberkorn

Når du har snittet kålen kommes den i en vakuumpose. Så giver du alle ingredienserne til lagen et opkog og så er de klar til at blive hældt over kålen i posen.

Så skal posen vakuumeres og forsegles og så ned i badet. Vi giver kålen 2 timer, så er den helt perfekt og stadig med lidt bid.

Se opskriften med mængder og temperatur længere nede på siden her.

Julemiddag med rødkål sous vide

Sous vide Udstyr

Til denne opskrift har vi brugt en sous vide stick fra Steba (reklamelink). Vi har bare brugt en almindelig gryde som kar.

Tips og tricks

  • Det kan være vanskeligt at lave vakuum i en pose med meget væske. Vi plejer at stille vakuumpakkeren på bordkanten, og hænge posen ud over kanten af bordet. Brug pulse-funktionen og forsejl posen lige inden væsken er oppe med maskinen. Det er en god ide at lave posen lidt ekstra lang.
  • Tilbered rødkålen dagen før den skal spises – så har du en ting mindre at se til på dagen. Når du tager posen op af vandbadet, skal den køles hurtigt ned under rindende koldt vand, og herefter i køleskabet. Lun rødkålen dagen efter i et vandbad med varmt vand.

Serveringsforslag

Opskrift på sous vide rødkål

Her er vores forslag til en fantastisk hjemmelavet rødkål lavet i sous vide. Den er virkelig smagfuld, og smager dejligt af julekrydderier og appelsin. Det er ret nemt, og 1000 gange bedre end den rødkål man kan købe i butikkerne.

rødkål sous vide
5 fra 2 stemmer

Rødkål sous vide

Opskrift på sprød og smagfuld hjemmelavet rødkål til jul eller Mortensaften
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 2 timer
Samlet tid 2 timer 10 minutter
Ret Tilbehør
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 138 kcal

Ingredienser

Lage:

  • 2 spsk andefedt, kan erstattes af smør
  • 1 dl rødvin
  • 1/2 dl balsamicoeddike
  • 2 spsk honning
  • 1 1/2 tsk salt
  • 7 stk hele nelliker
  • 1 stang kanel
  • 1 stk appelsin, saften herfra
  • 1/2 stk stjerne anis
  • 2 stk peberkorn

Sådan gør du

  • Forvarm sous vide karret til 85 grader.
  • Bland alle ingredienser til lagen i en gryde og giv det et opkog.
  • Kom den fintsnittede rødkål i en vakuumpose, hæld lagen i, vakuumer og forsegl posen.
    Det kræver lidt øvelse når der er væske i posen. Jeg plejer at lukke vakuumpakkeren om posen og hænge posen ud over bordkanten. På den måde er væsken i bunden af posen. Så bruger jeg pulse funktionen til væsken næsten begynder at trække op og så forsejler jeg posen.
  • Nu skal det ligge i vandbadet ved 85 grader i 2 timer. Så er der stadig lidt bid i rødkålen.
  • Når de 2 timer er gået tages posen op af vandet, og rødkålen overføres til en skål og serveres med det samme. Smag den evt. til med salt og peber.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 138kcalKulhydrater: 16gProtein: 1gFedt: 6gMættet fedt: 2gKolesterol: 6mgNatrium: 877mgKalium: 105mgFibre: 1gSukker: 14gA-vitamin: 74IUC-vitamin: 17mgCalcium: 16mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Opbevaring

Hvis du laver rødkålen før den skal spises, kan du lade den ligge i vakuumposen sammen med lagen i køleskabet. Den kan lunes i vandbad igen lige inden den skal spises.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 5. november 2019 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.