Vi går en sæson i møde med både Mortensaften og jul indenfor nær rækkevidde. Det betyder selvfølgelig andesteg og flæskesteg, og dertil hører selvfølgelig hjemmelavet rødkål. Julerødkål er nemt at lave selv, læs med her og få vores opskrift.

▼ Gå til opskrift ▼
Julerødkål med god smag
Vi elsker at lave hjemmelavet rødkål, så kan man nemlig pakke al den smag i den som man vil. Vi elsker at lave julerødkål med kanel, nelliker og stjerneanis, så det rigtig smager, og ikke mindst dufter, af jul.
Hvis du synes det lyder lidt omstændigt at lave din egen rødkål til Mortensaften eller jul, så kan du godt tro om igen, for det er faktisk virkelig nemt. Du kan endda snitte kålen dagen før eller faktisk lave rødkålen færdig, og blot opvarme den når den skal serveres.
Hjemmelavet rødkål smager altså bare hundrede gange bedre end den man kan købe! Så hvis du endnu ikke har prøvet det, så synes jeg du skal kaste dig ud i det.

Hvordan laver man hjemmelavet rødkål?
Du skal ikke være nervøs for at gå i gang med at lave din egen rødkål, for det er faktisk en ret der er ret nemt at få til at smage godt. Du kan variere den og give den lige præcis den smags I bedst kan lide. Er I slet ikke til anissmagen, så kan det selvfølgelig udelades.
Til denne opskrift skal du bruge:
- Rødkål
- Andefedt, eller smør
- Rødvin, giver en god dyb smag
- Balsamicoeddike
- Honning
- Salt
- Nelliker
- Kanel
- Appelsin, saften
- Stjerneanis
- Peberkorn
Først og fremmest skal rødkålen snittes fint. Hvis du har lidt andefedt, kan du stege rødkålen i det, men hvis ikke, så fungerer smør også helt fint. Når kålen er faldet lidt sammen, skal alle de restende ingredienser i og så skal rødkålen gerne stå og simre i en times tid for rigtig at få smag fra krydderierne. Herefter er den klar til servering.
Server din hjemmelavede rødkål sammen med anden, brunkartofler og selvfølgelig en god sovs.
Find den fulde opskrift med mængder længere nede på siden her.
▼ Gå til opskrift ▼

Opskrift på hjemmelavet rødkål
Her får du vores opskrift på den bedste rødkål til jul eller Mortensaften. Du kan styre smagen som du selv synes, men vi elsker at lave den med god smag af kanel, stjerneanis og nelliker. Så dufter det skønt af jul i køkkenet når du laver rødkålen.

Hjemmelavet rødkål opskrift
Ingredienser
- ½ stk rødkål
- 2 spsk andefedt, eller smør
- 1 dl rødvin
- ½ dl balsamicoeddike
- 2 spsk honning
- 1 ½ tsk salt
- 7 stk nelliker
- 1 stang kanel
- 1 stk appelsin, saften herfra
- ½ stk stjerneanis
- 2 stk peberkorn
- Evt. ribsgele eller æblegele, tilsmagning
Sådan gør du
- Start med at dele rødkålet i kvarte, og snit det herefter fint.
- Smelt andefedt eller smør i en gryde, og kom rødkålen i. Lad kålen svitse med i 5 minutter til det er faldet godt sammen.
- Tilsæt herefter resten af ingredienserne, og kog op.
- Skru ned på lav til middel varme, og læg låg på gryden. Lad kålen småsimre i mindst en time. Den kan sagtens klare at stå to timer, den må dog ikke koge helt tør for væske.
- Smag kålen til med salt og evt. lidt mere honning eller en klat ribsgele hvis den mangler sødme.
- Server sammen med juleanden eller flæskestegen.
Nutrition
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her